Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 13:28 3 509 8

Новата операционна система на Apple за Mac вече е достъпна за изтегляне

  • macos-
  • macbook-
  • apple-
  • операционна система

macOS 12 Monterey може да се инсталира на всички съвместими устройства

Новата операционна система на Apple за Mac вече е достъпна за изтегляне - 1

Седмица след представянето на новите MacBook Pro, Apple официално разпространи новата операционна система macOS 12 Monterey за лаптопи и компютри с процесори Intel или M1. Тя е налична за всички съвместими устройства и може да бъде изтеглена безплатно.

Новата операционна система на Apple за Mac вече е достъпна за изтегляне

Промените включват нови функции като например SharePlay, което позволява споделянето на музика, гледането на филми или телевизионни предавания по време на разговор чрез Face Time. Нова е и функцията Universal Control, която позволява използването на една мишка и клавиатура на Mac и iPad за работа на два екрана. Това включва и друга нова функция, а именно споделянето на екран между iPad/iPhone и Mac.

Новата операционна система на Apple за Mac вече е достъпна за изтегляне

Подобно на iOS 15, новата операционна система добавя Live Text за сканиране на текст от снимка, както и Focus, което позволява настройка на известията, които искате да получавате за определен период от време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чудесно

    9 3 Отговор
    Когато пуснат нов macOS всички се избиват да го свалят, а феновете на Уиндоус и подни се чудят как да не свалят ъпдейти :)

    Коментиран от #2

  • 2 Факт

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "чудесно":

    А една седмица след излизане на новата версия четем за бъговете в нея!

    Коментиран от #3

  • 3 аре бе

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Извинявай, ама това е във всеки нов софтуер. Някои хора чакат версия x.01. Става въпрос, че ние обичаме ъпдейти и тръпнем да видим какво ново ще ни дадат, а вие се чудите как да хакнете уиноуса от замундата да не сваля. Или онези с линуксите, дето с двеста зора са нагласили драйвери и не смеят да дишат.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Прави си

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "аре бе":

    Що да си го тестват те и да се набутват като може ти да го направиш за без пари?
  • 5 munchu

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "аре бе":

    Ползвай си го със здраве! Мен лично windows ми е достатъчен и ми върши повече работа :) . Що намесвате другите тъпи и бъгави операционни системи, статията касае вас.
  • 6 Безплатно

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "аре бе":

    Ама чакай малко това е само в България и Русия. Да обичаме безплатното, така сме научени. Това не прави нещо добро или лошо. Колкото и добро да е като може да е безплатно защо да плащаш. Аз лично мога да работя със всичко и не ми е проблем. Но използват Вин щото и на работа използвам него.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хуахуа

    4 0 Отговор
    Блажени са вярващите...ъхъхъх. Тез ви го слагат с двеста вие се кефите, ама с фйенове не ми се спори. Продват парцал - 30лв. имал съвмсестимост с модели хахахах ходете си бършете мак-овете дето само вие знаете за кво може да се ползват :). Креативни личности ...сте всички