Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 17:25 3 401 7

IFixit: Безжичните "ябълкови" слушалки са еднодневки (ВИДЕО)

  • apple-
  • слушалки-
  • ремонт-
  • airpods 3-
  • beats fit pro

Apple AirPods 3 и Beats Fit Pro са за еднократна употреба и не подлежат на ремонт

IFixit: Безжичните "ябълкови" слушалки са еднодневки (ВИДЕО) - 1

Експертите на IFixit направиха преглед на възможността за ремонт на новите безжични слушалки на Apple, AirPods 3 и по-достъпната TWS версия на слушалките Beats Fit Pro, създадена от дъщерната компания Beats Studio Buds. И двата модела бяха пуснати на пазара тази есен.

По време на процеса на разглобяване, още на първия етап, за да отворят корпуса на Beats Fit Pro, специалистите трябва да хванат слушалките в менгеме. Тази компресия е необходима, за да се разруши адхезивната връзка между двете половини на тялото. В получения отвор се вкарва тънка пластина и чак тогава е възможно разглобяването. Слушалките AirPods 3 се отварят малко по-лесно.

Вътре в двата модела експертите откриха "организиран хаос", от който могат да се разграничат батерия, микросхеми и тънки свързващи проводници. В процеса на изключване на батериите, както в AirPods 3, така и в Beats Fit Pro, специалистите трябваше да отделят много време и да извършат доста сложни процедури, причинени от наличието на лепило и малкия размер на частите.

Въпреки високия професионализъм на експертите на iFixit и използването на специални инструменти, не беше възможно слушалките да се разглобят напълно без повреди и беше невъзможно да се сглобят отново. В резултат на това и AirPods 3, и Beats Fit Pro получиха 0 от 10 точки за ремонт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    12 1 Отговор
    Напълниха земята с технологични боклуци. Аз имах същия проблем със Самсунг. За моя голяма почуда не брандовите слушалки бяха с пъти по - добри от оригинала!
  • 2 Голям Слон

    15 7 Отговор
    Не ставам адвокат на никого, но хем искате миниатюри в ушите, хем безжични, хем да стават за слушане на музика и разговори, да са водо- и студоустойчиви... Скоро ако може и с тях под душа да се къпете. И отгоре на всичко и ремонтопригодни. Брех. Не е ли прекалено? Прави се веднъж и колкото изкара. После все ти си виновен за дефектите и духаш таратора, докато изстине. Кютам си вече с обикновени жични слушалки и не ми дреме. Ядох гаранционната попара на Епъл за слушалки за България. В щатите ми ги смениха без проблем с нови.

    Коментиран от #4

  • 3 5248

    4 1 Отговор
    Не съм инженер, но баща ми е. Има как да се реши проблемът нещата да са ремонтируеми, или най-малкото да може да им се сменя батерията, и да водонепропускливи, и да са малки, обаче няма как тогава да се задържи печалбата на която и да е компания (Apple, Samsung, Xiaomi и т.н. и т.н.), което е най-важното за тях. Резервните части винаги ще се намери някой да ги произвежда по-евтино. В сферата на потребителските слушалки - всичко е електронен боклук и си купувам такива само в краен случай. Има хора, за които моментния лукс е по-важен от бъдещето на планетата.
  • 4 Ей Пъл

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Брей - брей - брей... Я дай сега и швейцарските часовници, които са водонепропускливи до 200 м да ги направим за еднократна употреба? Голям КЕЛЕПИР ще падне.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Госта

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ей Пъл":

    Какво общо има часовникът с новите технологии бе Ганьо?Малко акъл ама навреме…..
  • 6 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ей Пъл":

    Едното тежи 30 грама, другото 300. Едното е по-компактно от другото поне 5-6 пъти. Да не говорим, че слушалките са 120-130 евро, а другото с лекота отива над 2000 евро. И много нагоре. Сравнението ти е детинско и необмислено. Още повече часовникът е направен да издържа на вода при определено налягане. Слушалките рядко са IP67 водонепроницаемост. В такъв обем трябва да съвместиш всичко - батерия, микрофон, електроника, безжичен пренос. Не знам на кого бащите какви ги дробят, но когато те са учили за инженери, нещата са били съвсем други. Компактност, ефективност, надеждност и ремонтопригодност са все неща, които са много трудно съвместими.

    Коментиран от #7

  • 7 триосвет

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям Слон":

    Имам такива слушалки подарък и честно да ти кажа се чудя как може да струват толкова много?!? Незнам дали си имал и ти ама звука им е просто под всякаква критика. А и за разговори много много нестават. Единственния им плюс е, че се свързват добре с айфона, но какво от това? Преди се гонеше качество, а сега където беше казал някой маркетинга казва на дизайнера да каже на инженера какъв да е продукта и накрая се получава една лъскава скъпа джунджурия