Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 17:41 8 334 9

DongFeng пуска най-бързия миниван в света

  • dongfeng-
  • voyah-
  • миниван

Иновацията с марката Voyah ще може да ускорява до 100 километра в час за 4.8 секунди

DongFeng пуска най-бързия миниван в света - 1

Премиум подразделението на китайската държавна корпорация Dongfeng (Dongfeng) показа най-бързия миниван в света до момента. Компанията потвърди амбициозната си премиера с динамични данни, според които новият Voyah (това странно име според китайците се свързва с думата "воаяж") ускорява от място до 100 километра в час за под пет секунди.

Иновацията е наречена Voyah Dreamer. Както подобава на "автомобила-мечтател", той предлага ефектни екстериорни решения. Все пак трябва да се отбележи, че под прикритието на Voyah лесно може да се разпознаят характеристиките на свежата Toyota Alphard или Kia Carnival, а в огромната радиаторна решетка не може да не се забележат приликите с продуктите на претенциозната марка Hongqi.

DongFeng пуска най-бързия миниван в света

Иначе, миниванът ще поддържа 5G технология, L2 + интелигентно шофиране и OTA технология за надграждане по въздуха. Други подробности за оборудването и техническите характеристики все още не са налични, а освен ускорението до първите сто, не знаем почти нищо. Компанията обаче обещава да започне продажбите до средата на следващата година. Освен това Dreamer ще се предлага както в чисто електрически, така и в хибридни версии. Очевидно агрегатите ще бъдат заимствани от кросоувъра Free.

Припомняме, че Free вече се предлага с три вида електрически трактове. В базовата версия производителят предлага само един електродвигател с 347 конски сили (520 Нм). По-скъпата версия разполага с два електромотора със системна мощност 694 к.с., които произвеждат въртящ момент от 1040 Нм. В този случай ускорението до сто отнема 4.8 секунди, а максималната скорост (принудително ограничена) е 200 км/ч.

И в най-скъпата конфигурация, в допълнение към всичко по-горе, клиентът ще намери под капака 1,5-литров бензинов двигател Dongfeng C15TDR с мощност от 109 конски сили. Той действа като "разширител на обхвата" и не е директно свързан с колелата: неговата задача е да презарежда батериите, когато нивото на заряд падне под 21%. Също така, двигателят с вътрешно горене може да се включи, ако внезапно се наложи ускорение. Автономията на такъв "газогенератор" е впечатляващите 860 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малеееее

    7 8 Отговор
    Няма такива грозотии….то бива, то може, но такива катафалки и отврати…
  • 2 Много поздрави на вековните

    9 2 Отговор
    Автомобилни производители.
  • 3 tate

    5 2 Отговор
    И кво от тва !! Тамагочито си е тамагочи .....................
  • 4 Хмммм

    3 3 Отговор
    Доста прилича на Тойота Алфард (за тези които знаят какво е това)!
  • 5 Вътю Т.Панчев

    6 2 Отговор
    Туземците , дето не могат да направят една мотика ( за тесла да не говорим ) коментират техника ....ееей , мамуни , да ви светна че родината на Аладин и вълшебната лампа ( смартфонът на БЪДЕЩЕТО). Е ...КИТАЙ ...
  • 6 Expert

    4 2 Отговор
    Не е никакъв миниван, изглежда жив зян.Копие на ХОНДА.
  • 7 кьоравата овца

    0 0 Отговор
    Доста прилича на другия ван

    https://fakti.bg/avto/630822-vanat-koito-zasenchi-ogromnite-babreci-na-bmw
  • 8 ccc

    0 2 Отговор
    Volvo XC70 XC70 II 3.0 T6 AWD (304 Hp)
    Пълни технически характеристики и разход на гориво за Volvo XC70 XC70 II 3.0 T6 AWD (304 Hp)
  • 9 4299

    2 1 Отговор
    Боже,
    Благодаря ти,че пазиш българия.
    Са мо ,че кога ще отвориш очите на хората. Та да прогледнат и видят какво са направи ли и постигна ли. Откъде се взеха толкова професори в тая нация. Те постоянно съдят други,които са направи ли нещо. Китай за 30 години стана първа икономическа сила в свет. Какво постигнах те вие