Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 17:57 12 918 12

Samsung ще строи завод за чипове за над 15 милиарда евро

  • samsung-
  • завод-
  • полупроводници-
  • чипове

Фабриката ще бъде позиционирана в Тексас

Samsung ще строи завод за чипове за над 15 милиарда евро - 1

Samsung планира да построи завод за полупроводници в Тексас през следващите години, заявяват източници близки до компанията. Корейците все още не са потвърдили информацията, но според запознати това ще стане съвсем скоро, след като властите в САЩ дадат и последното разрешение за строеж.

Фабриката в Тексас ще осигури около 1800 работни места, а началото на производството трябва да започне през 2024 година.

Компанията е един от най-големите вносители на полупроводници в САЩ, а отварянето на такъв завод ще съкрати разходите за логистика. От Samsung планират да вложат над 15 милиарда евро за стартирането на проекта.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДИН ОТ КУТИЯТА

    21 11 Отговор
    НАЛИ ВЕЧЕ НИ ПОСТАВИХА ЧИПОВЕТЕ

    Коментиран от #4

  • 2 Дългия

    16 26 Отговор
    Aми там ще е я, в Texas ! Да не са луди да я строят в фатмаковия вилает ! И тия, които са тука ще започнат да си събират куфарите!
  • 3 Радослав Стоянов

    23 4 Отговор
    Ясно, в най-скоро време Китай ще си вземе обратно Тайван. Нищо лично просто бизнес.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    9 14 Отговор

    До коментар #3 от "Радослав Стоянов":

    И какво ще го прави , като Европа и Америка си върнат производствата обратно ?? Щото Самсунг е капка в морето , само Интел е обявил заводи за 95 (деветдесет и пет) милиарда в ЕВРОПА !!! И е само един от многото !! Отделно за САЩ !! И не са само чиповете , след роботизацията и изкуствения интелект Китай вече няма никакви козове за изнесени производства !!

    Коментиран от #8

  • 6 Silverado

    7 0 Отговор
    В момента се строят фабрики на Интел и TSMC в Аризона. Няма как, ще инвестират.
  • 7 Вграден му е

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хахах":

    по рождение!
  • 8 селянин

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    И кой ще работи във тях, вече почти няма балами назапад да се захващат с такава умствено изморителна работа. Затова номер едно специалност в университетите там е мениджмънт и предприемачество! Вече не е модерно привлекателно да си лекар, инжинер и т.н. специалист защото трябва да се работи наистина и то изморителна работа! Досега мантрата беше че китайците бягаха от селата и жертваха целия си живот напрактика за да не газят кал, но вече и те искат на следващото ниво т.е. да работят баламите.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Не ги мисли

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "селянин":

    Това са изключително автоматизирани производства при които присъствието на човек в производственото помещение е от нежелан до абсолютно забранен. Там трябва да се спазва такава чистота, че една-единствена прашинка домашен прах може да коства хиляди долари загуби и най-вече изгубено време, защото кризата с чиповете е именно бавния процес на производство. Така че работниците са най-малкия проблем. Включително и заплащането им. Това е сектор в който могат да си позволят по-високи заплати от средните за да нямат проблем с намирането на работници.
  • 10 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    Много важно ! У САЩ - ПОЛУпроводници.. Още навремето другаря Т.Живков каза, че ще направим НИЕ завод за ЦЕЛИ проводници. Не се знае кога и точно къде -- по-близко до Факултето да е !!
    Двама бяха Тодоровците - единия ни разсмиваше, другия ни разплакваше....... Бог да ги прости и двамата !
  • 11 Ким Чен

    2 0 Отговор
    Аз вече имам верига от заводи...
  • 12 Бодак

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "селянин":

    " почти няма балами назапад да се захващат с такава умствено изморителна работа"

    Там се напълни с офисмени, такова едно чудно поколение, загубило здрави работни навици.
    Какво ще стане. Ще поживейм ще видим. Ако раздават пари за безработни - обществата им ще линеят.
    "Който не работи не трябва да яде" - Този древен светоглед е нравствена ценност на обществата из Земята хилядолетия наред.
    Сега ни пробутват нови ценности, набедени за европейски: "Лентяите трябва да ядат"
    Смешното е че нито един европейски народ, никога е нямал такива ценности, които глобализаторите и слугинажа им пропагандират