25 Ноември, 2021 09:37 3 467 1

Skoda Enyaq се превърна в луноход

  • skoda-
  • enyaq-
  • луноход

Това е електрическо лунно превозно средство, задвижвано от платформата MMSEV на НАСА, способно да превозва до четирима астронавти

Skoda Enyaq се превърна в луноход - 1

Колите са били в Космоса повече от веднъж. General Motors участва в създаването на превозни средства за придвижване на астронавтите по лунната повърхност, Tesla изпрати Roadster в Космоса, а Toyota работи по проекта за луноход Lunar Cruiser. Сега лунната кола бе представена и от Xtend Design. Това е Luniaq, вдъхновен от кросоувъра Skoda Enyaq, който беше показан по време на Чешката седмица на Космоса.

Проектирана от Xtend Design, Luniaq е електрическа лунна концепция, задвижвана от NASA MMSEV, която може да превозва до четирима астронавти. Що се отнася до приликите с кросоувъра Skoda Enyaq, разработчиците съветват да се разгледа по-отблизо дизайна на предната част на концепцията.

Skoda Enyaq се превърна в луноход

Приликата изглежда доста произволна - предното стъкло за наблюдение на лунната повърхност пред автомобила е оформено като радиаторната решетка на кросоувъра, а в горната част на прозореца е монтиран неразбиваем метален елемент. Може също така да се каже, че луноходът е подобен на новия Karoq, който получи същата радиаторна решетка.

Прозорците на лунохода са "направени" от прозрачен алуминий, който е по-здрав от стъклото и трябва да предпазва екипажа от метеорити. Специално пластмасово фолио на прозорците осигурява допълнителна защита от радиация. Luniaq също е оборудван със стереоскопични камери и колела Michelin Tweel.

Skoda Enyaq се превърна в луноход


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 6 Отговор
    А ние кога северномакедонците ще изпратим в космоса? За сега само 45-има при Свети Петър