Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 15:34 3 506 3

Apple съди компания, която използва iPhone за шпионаж

  • apple-
  • iphone-
  • шпионаж-
  • pegasus

Става въпрос за софтуера Pegasus 

Apple съди компания, която използва iPhone за шпионаж - 1

Apple вече съди израелската компания NSO Group, която набра популярност покрай скандала за шпионския софтуер Pegasus. Именно тя е сочена като създател на софтуера, който бе използван за следене на журналисти, адвокати и активисти.

Искът е в размер на 75 хиляди долара, а от Apple споделят, че делото трябва да е ясно послание към всички. „Не е приемливо в свободното общество да бъде използван подобен софтуер за шпионаж, спонсориран от държави и той да се превръща в оръжие срещу невинни хора и тези които искат да направят света по-добро място.“ Това са думи на Иван Кристич, който ръководи отдела за сигурност на компанията от Купертино.

Apple съди компания, която използва iPhone за шпионаж

От Apple допълват, че софтуерът, който атакува чрез текстово съобщение не е използван върху масовия потребител, а единствено към малко на брой подбрани мишени. Грешките в софтуера на смартофните вече е поправена и устройствата не са уязвими.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ=БСП=ДПС

    12 2 Отговор
    Apple да си оправят телефоните, операционната система ... Телефоните, компютрите ... биват хаквани, защото така са направени от производителите. Да шпионират собственика, къде се намира ...

    Коментиран от #2

  • 2 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    е ти откри топлата вода, честно
  • 3 лео

    3 0 Отговор
    Тез и те се правят на света вода ненапита , и те следят и менкат и само заблуждават с маркетинга си нищонеподозиращите им купувачи.