Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 11:30 3 856 5

Renault 4 се превърна в летяща кола (ВИДЕО)

  • renault-
  • renault 4-
  • летяща кола

Французите празнуват 60-годишнината на модела с AIR4

Renault 4 се превърна в летяща кола (ВИДЕО) - 1

През тази година класическото Renault 4 празнува своята 60-та годишнина и като част от празненствата, френската марка реши да превърне малкия хечбек в летяща кола. За целта осъвременено купе бе поставено върху карбонова рамка, а гумите бяха заменени от четири перки в четирите края на колата.

Renault 4 се превърна в летяща кола (ВИДЕО)

Цялата конструкция се захранва от батерия с капацитет от 22000мАч, която е достатъчна за максимална скорост от 26м/с или близо 100км/ч. Френският дрон може да достигне до 700 метра.

Renault 4 се превърна в летяща кола (ВИДЕО)

Припомняме, че Renault планира да възроди класическия модел, разбира се в по-стандартна форма и с електрическо задвижване.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко ни лъжат

    7 0 Отговор
    ТОВА СА САМО ТЪНКИТЕ ЛАМАРИНИ НА РЕНОТО. ТЪНКИ КАТО ЗА КАПАЧКИ ЗА КОМПОТИ ОТ АЛУМИНИЙ.
  • 2 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 4 Отговор
    Не ми харесва ,ще ми бъде много интересно моят как ще влезе 1.80 голям човек в тази сапунерка?Семейство закръглени хора /дебелички/?Представете си шума от десетки такива устройства в полет, просто не е достоверно за момента освен ако не са запазени за конкретни въздушни коридори, но след това се връщаме доста далеч от лекотата, мобилността и свободата, които предлага класическото превозно средство.

    Коментиран от #3

  • 3 tate

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    ТИ Виждал ли си изобщо Рено 4 на живо ???? Пишеш колкото да не заспиш !! Това Рено е учудващо голямо имах съседи франсета 1976 година имаха такова Рено 4 четри членно семейство се събираха и оставаше място водеха ни на кино с Реното отзад 4 деца се сбирахме !! Та първо се осведоми .После 90 те години имахме рено 4 баничарка в кабелната ,двама дебеланковци по 100 кила се събирахме отпред и беше широко ! Та така , Мен ме кефи това рено имаше едно тук в Дървеница седя дълго време на улицата нещо не го виждам напоследък !! Имаше лепенка от общината ако е в Надин жалко за колата !

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Рено са едни от на-добрите коли, защото залагат на ниското тегло, а не на мощни двигатели. Кола на 20г. например е много по-новаторска спрямо японска или немска от същия клас и същите размери. Имал съм, знам какво говоря. Докато японците слагат гниещи тенекии и семеен седан е 1500кг например, то французите слагат подцинкована ламарина за купе и пластмасаза калници и капаци, резултатът е 1350кг. Затова са и икономични и харчат колкото им пише, а не както при немците да добавяш 2л. към вписаното.
  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "tate":

    За времето си е била хубава,ела в днешно време във Франция и виж колко франсета карат рено ?Баби и дядовци среща се и тази кактус заради цената и достъпен кредит пак да се повторя хора с малки бюджети.Моя цял живот на волана и с поправка също се занимава точно тази марка никога няма да купи .Аз от коли не разбирам поне от това което имаме за сега най сме доволни от мерцедес вито без проблем.Първо за фирмата купиха после и за семейството ,пиша ти много коли е сменял моя другата ауди а 5 в гаража излизаме веднъж на седмица да не мухляса не знам какво ще я прави аз не карам имам стрес ,фобия