Last news in Fakti

25 Април, 2013 10:13 24 098 6

Kangoo-то на Mercedes-Benz се провали на краш-тестове

  • mercedes-benz-
  • citan-
  • renault-
  • kangoo-
  • euroncap-
  • краш-тест

Първият съвместен модел на Mercedes-Benz и Renault - баничарката Citan - получи едва три от пет възможни звезди в изпитанията на EuroNCAP за безопасност. Моделът е префасонирана версия на популярното Kangoo с трилъчева звезда на предния капак и радиаторната решетка.



Ниската оценка от тестовете за челен удар се дължи на конструкцията на арматурното табло, което според EuroNCAP може да нанесе тежки травми в областта на коленете и бедрата на шофьора и пътника до него. За опасен се смята и отворът, който се образува между централната колонка на покрива и предния край на плъзгащата се врата.



Експертите са установили също, че при челен и страничен удар надуваемите завеси не сработват по правилния начин, което може да доведе до наранявания на главата от съприкосновението със задните колонки на покрива. От Mercedes-Benz вече са обещали да преработят системата от еърбегове.



EuroNCAP няма никакви забележки към защитата на деца в Citan. Критика търпи единствено въздушната възглавница на предното пасажерско място, която може да се изключва и не позволява превоза на малки пътници в столче.

Citan губи точки и заради твърдия преден капак, който може да нанесе сериозни травми на пешеходци при евентуален удар, и заради отсъствието на датчик за непоставени колани на пътниците.




Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 3 Отговор
    Ми да го сменят тва арматурно табло. Рената бяха лидер в тия тестове
  • 2 Едикой си

    6 2 Отговор
    А каква реклама тече в момента на тоя Мерцедес..... а то гледай какво става...Мерцедес са едни от лидерите от автомобилостроенето...ще се поправят...
  • 3 ivaylo mihaylov

    2 2 Отговор
    Интересното е,че преди 5 години кангото е показало 4 звезди,но не е имало странични завеси и не са му правени странични тестови удари,предполагам това е намалило сегашната оценка. След като кооперират е трябвало да поработят над тези проблеми,понеже само с емблемата ще се вдигне цената на реното,а реално се получава дори по-ниско качество при защита от самото рено. В случая пак счетоводителите правят колата,а не инженерите. Голям минус за Мерцедес и малък плюс за Рено. Точно заради високата сигурност се спрях на рено,не заради друго. Само мога да похваля французите, въпреки някои качественни слабости.
  • 4 Бхд БхД

    23 2 Отговор
    След толкова реклами ще я преправят няма как.Мерцедес са едни от най безопасните коли на света.
  • 5 Бхд БхД

    6 2 Отговор
    След толкова реклами ще я преправят няма как.Мерцедес са едни от най безопасните коли на света.
  • 6 EMSKI

    2 0 Отговор
    За работна кола-ФОРД...за тежкари-БМВ,МЕРЦЕДЕС,АУДИ....за нормални хора-ХОНДА,МАЗДА,НИСАН,ПЕЖО,РЕНО,ОПЕЛ и ФОЛКСВАГЕН.