Last news in Fakti

5 Юни, 2013 11:51 3 127 2

Samsung постигна забрана на iPhone в САЩ

  • apple-
  • samsung-
  • iphone-
  • ipad-
  • забрана

Щатската Комисия по международна търговия (ITC) издаде решение за забрана на продажбите на някои продукти на Apple на територията на Съединените щати. Постановлението засяга iPhone 4, 3GS и 3G, както и таблетите iPad от първото и второто поколение с вградени модули 3G.

Според ITC американската корпорация е нарушила правата на Samsung върху патент за технология за пренос на данни. Решението на комисията трябва да бъде потвърдено от президента на САЩ Барак Обама. Ако той не го анулира в рамките на 60 дни, забраната ще влезе в сила.

От Apple заявяват, че не са съгласни с Комисията по международна търговия, тъй като Samsung не е лицензирал въпросната технология със "справедливи, разумни и недискриминационни условия", както повелява международното право. От Купертино смятат да обжалват решението.

Представители на Samsung на свой ред са изразили задоволство от постановлението на ITC. Корейците са заявили решимост да защитават патентите си и занапред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    1 1 Отговор
    Браво , честито така им се пада на тези ГейФони , преоценен боклук , който функционира като Нокия с фенерче а на здравина е на 1/8 от нокията. просто са боклуци
  • 2 Мартин Стоянов

    0 2 Отговор
    "Постановлението засяга iPhone 4, 3GS и 3G, както и таблетите iPad от първото и второто поколение с вградени модули 3G." Нали знаете Apple колко ги боли, че няма да продават старите телефони, които и без това не се продават от магазините им? Samsung могат да си правят вятър с тая забрана.