Last news in Fakti

24 Юли, 2013 12:16 2 504 0

Apple увеличава размерите на iPhone и iPad

  • apple-
  • iphone-
  • ipad
Компанията Apple, съвместно със своите азиатски партньори провежда тестове на смартфона iPhone и таблета iPad с увеличени размери. Това оповести авторитетното издание Wall Street Journal. Според изданието новия "ябълков" смартфон ще е с размер на екрана над 4.5 инча, а дисплея на таблета няма да е по-малък от 13 инча.
 
Последното поколение iPad разполага с екран с размер на диагонала 9.7 инча, като тези характеристики не са се променяли от както iPad се появи на бял свят през 2010-а. Изключение прави iPad Mini, но от компанията го разглеждат като отделен модел. Екранът на iPhone пък нарастна за периода 2007 - 2013-а от 3.5 до 4 инча.
 
Съвременната тенденция на пазара за мобилни устройства налага тази стъпка. Така например първата генерация на конкурента Samsung Galaxy S беше с размер на екрана 3.5 инча. При Galaxy S2 той стана 4.3-инчов, при Galaxy S3 4.8-инчов, а дисплеят на последния Galaxy S4 е вече с размер на диагонала 5 инча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА