Last news in Fakti

25 Юли, 2013 11:22 25 779 4

Мотоциклетът от "Трон" е вече в продажба

  • трон-
  • parker brothers

Много от феновете на филма Трон отдавна мечтаят да "яхнат" уникалния светлинен байк, с който главните герои изпълняваха какви ли не каскади. Тази мечта, която доскоро изглеждаше неосъществима, сега вече е факт благодарение на австралийската компания Parker Brothers. 

Тяхната реплика на мотоциклета от филма Трон се задвижва от електромотор, защото австралийските специалисти са стигнали до извода, че мотоциклет с двигател с вътрешно горене не се вписва в концепцията им за байк на бъдещето.

Точно поради тази причина инженерите от Parker Brothers се отказват от ДВГ и залагат на електромотор. Той може да ускори авангардното двуколесно до скорост 160 км/ч. Акумулаторите пък са достатъчни, за да осигурят 129 км автономна работа.

Мощностите на компанията Parker Brothers позволяват да правят по един такъв мотоциклет на седмица. Стига да има достатъчно желаещи да управляват байк в почти легнала позиция, а и още една малка подробност - да отделят от бюджета си $55 000.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Попов

    3 1 Отговор
    6+ е
  • 2 бате Ицо

    4 2 Отговор
    Мен пък не ме кефи...
  • 3 Shmeker

    0 4 Отговор
    Тва не може да се кара на задна или предна гума.. Освен това ако влезе в някоя БГ дупка не знам кво може да стане...
  • 4 валко

    3 0 Отговор
    Защо винаги правите сравнения с други машини за високи скорости?