Last news in Fakti

31 Юли, 2013 13:09 2 082 0

Wi-Fi за екстремни ситуации

  • lte-
  • wi-fi-
  • wlan
Немската компания TriaGnoSys предложи интересно решение на проблемите, свързани с липсата на връзка в райони, пострадали от различни стихийни бедствия. Технологията, която обезпечава мобилна връзка не е нова, но до този момент не е използвана за подобни случаи.
 
За да се осъществи покритие на LTE и Wi-Fi (WLAN) се използват въздушни балони Helikite с монтирани на тях специални транслиращи устройства, обединени в мрежа и покриващи връзката на засегнатите територии. Проблемът е, че така може да се поддържа връзка за относително кратко време.
 
С течение на времето балоните се раздалечават един от друг и връзката прекъсва, но въпреки това решението е удачно за първите дни след бедствието.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА