Last news in Fakti

5 Октомври, 2013 10:00 7 787 11

Toyota Corolla се провали на краш тест

  • toyota-
  • corolla-
  • iihs-
  • краш тест

 

Един от бестселърите на японската компания Toyota, се провали на краш тестове, проведени от Американския институт по пътна безопасност (IIHS). Става дума за новото поколение на модела Corolla (http://bit.ly/178aEpx), която получи оценка "маргинална". Проведеното изпитание е за удар с минимално припокриване.
 
Въпросното изпитание представлява симулация на удар в неподвижно препятствие с височина 1.5 метра. Автомобилът се засилва до скорост 64 км/ч и се удря в преградата челно, но припокриването между неподвижния предмет и автомобила е 25%. Ударът е в лявата предна част на автомобила.
 
Крайните оценки, които от IIHS поставят на автомобилите са: "добра", "приемлива", "маргинална" и "слаба". Вследствие на удара се оказва, че новата Corolla е със силна повреда в горната част на каросерията, което води до значителна деформация в областта на мястото на водача.
 
В резултат на тази деформация, манекена в автомобила е с увредено ляво коляно, а главата му, заради изместването на волана, попада в лявата част на въздушната възглавница. Там еърбегът не е достатъчно ефективен и въпреки омекотяването на удара, главата на манекена се удря в арматурното табло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    2 8 Отговор
    a pa iaponskite s dizain kato na nissan cheri 86 vse oshte gi balvat tia groznici.

    Коментиран от #2

  • 2 БУМЕР КАМОР

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    kolega sas sigurnost shte e ludnica.niama losha S klasa.

    Коментиран от #3

  • 3 Ивайло Каназирски

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "БУМЕР КАМОР":

    и в светът на мики маус всичко е розово както във вашия измислен свят . А до колкото до тотка, те печелят популярност в началото на 90 те години заради техните поточни линии и в последствие благодарение на това се спекулира с надежност .
  • 4 Румен Янев

    2 3 Отговор
    Малко са фирмите които нямат " детски болести " в новите си модели . Важното е максимално бързо да ги отстранят ... а toyota ще го направи ! Все пак е един от най - надежднити и бавно обезценяващ се автомобил което говори само за себе си ! Моля бумер & компания да не ме коментират ! Имах удоволствието да се " запозная " отблизо с този модел на toyota понеже беше на изложението буквално месец след пускането му на пазара и впечатлението ми от него е повече от положително .

    Коментиран от #5

  • 5 БУМЕР КАМОР

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    are stiga be viarno li?nie neznaehme.

  • 6 Александър Винчев

    1 4 Отговор
    Смейте се вие на японците... Я вижте тоя немски чук: http://www.youtube.com/watch?v=DNRC9YIJIzo#t=10

    Задавате ли си въпроса кой и как ще издържи такъв тест, без да докара 10/10 мъртви пешеходци при фронтален удар?
  • 7 Milen Ivanov

    5 3 Отговор
    Така се получава, когато милионите спечелени от продажбата на безобразно грозните им и некачествени кутии, се наливат единствено в заливаща ни отвсякъде реклама а не в качествени материали и разработки. Някой замислял ли се е защо нито една друга марка не си позволява рекламната кампания на въпросната фирма ? Не знам за каква надеждност говорите колеги, но на мой приятел меко казано му окапа косата от чисто нов авенсис, горящ 1 литър масло на 1000 км. Сега е доволен, защото след като му смениха двигателя, гори само 300 гр. на 1000 км. Да не говорим, за интериора и таблото, които на 50000 км са тотално изтрити и износени а кожата на волана е раздрана тотално......
  • 8 Енцо Енцо

    1 3 Отговор
    В този клас бмв 3 и мерцедес ц, имат същите резултати, като тойотата, а ауди а4 е най- зле. Хондите и автомобилите на мазда са с максимална оценка!
    Извода е, че немските коли са слаби и опасни! Проверете и се убедете сами, преди да изливате злобата си срещу най- качествените автомобили на тази планета.
    http://www.iihs.org/iihs/ratings

    Коментиран от #9

  • 9 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Енцо Енцо":

  • 10 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Ми то която и кола да я шибнеш по този начин и ще се разпадне.
  • 11 iiiiiii!!!!!!!!

    1 2 Отговор
    От доста години насам французите и шведите правят най-сигурните коли