Last news in Fakti

20 Декември, 2013 12:36 1 536 0

Автоиндустрията иска единен стандарт за краш тестове

  • краш тест-
  • iihs-
  • euroncap

Действащите в Европа и САЩ норми за автомобилна безопасност ще бъдат унифицирани, съобщава Autonews. Стандартите, по които EuroNCAP и IIHS провеждат симулации на катастрофи, ще се уеднаквят. Това ще позволи на щатските производители да не харчат средства за тестване на автомобили преди продажбата им на Стария континент и обратното.

Според Autonews компании от двете страни на Атлантика вече са се обърнали към Мичиганския университет, организацията SAFER и група учени от Гьотеборгския университет с молба да убедят властите в ползата от единен стандарт за безопасност.

"Различните страни са убедени, че именно техните норми са най-точни. Страдат от синдрома "Не е направено у нас" и искаме да ги убедим, че стандартите ни се отличават в някои аспекти, но се стремим към хармонизиране и искаме да вземем най-доброто от всички системи за оценяване", заявява Глория Бергквист, говорител на Алианса на автомобилните производители, в който членуват General Motors, Toyota и Volkswagen.

Мичиганският университет и SAFER ще изготвят единна методика за провеждане на краш тестове до пролетта на 2014 г. След това инициативата остава в ръцете на лобистите и политиците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА