Last news in Fakti

25 Април, 2014 10:59 10 310 7

Автомобилите ще се почистват сами

  • nissan-
  • note-
  • ultra-ever dry-
  • ultratech international inc.

Nissan започна изпитания на нов тип лаково покритие, по което не остават следи от мръсотия. Японците тестват технологията Ultra-Ever Dry върху минивана Note, който според тях е първият самопочистващ се автомобил в света.

Специалната боя е разработена от UltraTech International Inc. и съдържа слой, който отблъсква вода и мазнини. Покритието е изпробвано в различни метеорологични условия, включително студ, дъжд, сняг и при продължителен престой под вода. Европейското поделение на Nissan ще проведе собствени изпитания върху сериен автомобил, които ще отнемат няколко месеца.



Засега от японската компания не планират да обработват цялата си моделна гама с Ultra-Ever Dry. На по-късен етап обаче покритието може да се предлага като опция срещу допълнително заплащане.



В средата на миналата година Nissan внедри нова технология за почистване на камерата за движение на заден ход на Note. Системата определя самостоятелно типа замърсяване и най-ефективния начин за отстраняването му. Нечистотиите по камерата могат да се отмиват с вода или да се издухват с въздушна струя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nemo 84

    2 1 Отговор
    super
  • 2 Stone Kold

    1 3 Отговор
    супер а пътниците ще станат излишни и ще си се движат сами а ние на колело
  • 3 йордан иванов

    2 1 Отговор
    Автомивките ще фалират, и без това са надули цените..
  • 4 Владислав Димитров

    0 1 Отговор
    Българска комплектация - боя която отблъсква мръсотиите, гуми от които отскачат дупките и седалки от които отскачат джигитите !
  • 5 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    Коментиран от #6

  • 6 Гешшът

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    Защото не е измислено от "бенве" ли?

    Коментиран от #7

  • 7 Стоян Асански

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гешшът":

    То не е измислено изобщо от автомобилните компании , от много време го има но още не съм го виждал в българия може да се нанася на много покрития има го под формата на спрей може и дрехите да си напръскаш и да не се цапаш има и още много приложения но може би е много скъп и затова го няма като масов продукт или поне аз не съм виждал