25 Август, 2017 16:50 3 879 9

Таксиметровите шофьори излизат на протест през септември (ВИДЕО)

  • таксиметрови шофьори-
  • протест-
  • септември-
  • касов бон-
  • таксиметрови апарати

"Колегите от бранша са в стачна готовност и се очаква до средата на септември да се види, дали ще имат предложения от Министерството на транспорта и от браншовите организации, да се вкарат промени в закона така, че подновяването на професионалната им квалификация да става само по документи"

Таксиметровите шофьори излизат на протест през септември (ВИДЕО) - 1
Снимка: Сава Комитов

"Колегите от бранша са в стачна готовност и се очаква до средата на септември да се види, дали ще имат предложения от Министерството на транспорта и от браншовите организации, да се вкарат промени в закона така, че подновяването на професионалната им квалификация да става само по документи. Това ще стане като се изисква свидетелство за съдимост, справка от КАТ за извършени нарушения и справка от ДАИ за извършени такива. Има предложение на изпит да се явяват тези водачи, които системно са извършвали нарушения по Закон за автомобилните превози", това каза Сава Комитов, председател на "АТСБ".

На въпрос докога ще ни мамят фалшивите таксиджии и какви мерки са необходими, за да се премахнат редица нерегламентирани практики, като некоректно поставени таксиметрови апарати, Комитов отговори, че голяма част от таксиметровите апарати биват манипулирани с помощта на помпи, но самите апарати са поставени както трябва от лицензирани сервизи, но след това се прилагат разни хватки, за да бъде манипулирана сметката.

"Повечето таксиметрови апарати биват манипулирани с помощта на помпи, но самите апарати са поставени както трябва от лицензирани сервизи, но след това се прилагат разни хватки, за да бъде манипулирана сметката. Много е трудно да бъдат хванати, защото в 99 % от случаите автомобилът е лична собственост и няма как да се влезе, за да се види какво има и какво няма. Таксито трябва да бъде поръчано през телефон. Задължително трябва да се вземе и касов бон, след като се слезе от колата", категоричен е Комитов.

Освен това, той допълни, че голяма част от фирмите работят по договор с големи фирми и возят техните служители, вериги магазини, заведения и персонал.

"Там всичко се случва с договор през фирмата майка. Колегите от нощна смяна предпочитат да работят в Студентски град, заради младите", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШИШО

    9 1 Отговор
    Бакшишите са кофти типове. Язък за светстните таксиметраджии, които страдат от имиджа който са докарали кофти селтаците.
  • 2 Маца

    3 2 Отговор
    Много м....ли-измамници има и предполагам,че е поради ниската тарифа на този вид услуга. В Германия ползвах такси за около десет километра шофъора ме таксува с 67 евро и ми издаде касов бон,което тук рядко се случва. В София ползвам услугите на 1263 и съм горе-долу доволна.

    Коментиран от #7

  • 3 Будалата

    7 0 Отговор
    Има свестни , вежливи и усмихнати, колите измити / вън - вътре/ шофьора изкъпан и избръснат, облечен прилично мирише на парфюм а не на пор. Колата с ароматизатор а не да смради на кенеф и цигари . Как да не му оставиш бакшиш. За другите не ми се мисли. Отврат.

    Коментиран от #9

  • 4 Бакшиш

    1 2 Отговор
    Първоначалната такса от 0.70 лв. , е смешна ! В Холандия е 10 евро ! Мнозина мухльовци възползвайки се от ниските тарифи , си паркират автомобилите около аерогарата и после наемат такси за да стигнат до тях. Обикновено са на два - три лева разстояние. При три - четири членна група са си на чиста далавера в сравнение с пътуването с автобус , с цена на билета 1.60 лв.

    Коментиран от #5

  • 5 Лост

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бакшиш":

    Баце, тука много лаят, кат ходят по Европа си плащат като попове! И за куфарите в багажника си плащат...
  • 6 Хайл

    1 1 Отговор
    Качвал съм се сигурно 3 пъти на такси и се надявам искрено да не ми се налага повече.Ако не му кажеш от къде да мине ще те увърти добре, а и цъка с помпата и накрая "ми няаам дребни....
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Маца":

    6.7 евро на километър - 13 лева ! Гаспажо според Вас това нормално ли е, защото са Ви дали една хартийка ? Не може да бъде !!!
  • 8 ГОШО

    1 0 Отговор
    10 евро начална цена,но какви са средните заплати в Германия и другите европейски страни.Повечето от таксиджиите в България са полуграмотни хора,в София има доста от ромски произход,които даже не познават знаците и законите.Не ми се мисли как са взели книжки.Постоянно секат пътя на другите шофьори и карат много зле.Има и свестни хора,които си изкарват прехраната с това,но са твърде малко на фона на другите.
  • 9 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    а какви клиенти са ми се качвали...не ми се говори направо...и то жени -пияни, мръсни, смърдящи, не мога да проветря колата 1 час после. Както може да има претенции към колегите, така ние имаме претенции към клиентите - особено нощно време, разправяме се с всякаква сган.