Last news in Fakti

12 Декември, 2017 20:23 10 588 12

1000-1500 студенти заминават за Великобритания всяка година (ВИДЕО)

  • студенти-
  • чужбина-
  • великобритания-
  • brexit
1000-1500 студенти заминават за Великобритания всяка година (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

1000-1500 българи всяка година заминават да учат във Великобритания. Тези, които се връщат у нас намират добра реализация. Това заяви в студиото на ФАКТИ образователният експерт Силвия Стоянова.

Към какви специалности и програми се ориентират, връщат ли се и какво ще се промени за студентите и кандидат-студентите след Brexit, гледайте видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко се връщат

    57 1 Отговор
    А колко се връщат? През последните 15 години съм работил по международни проекти с над 150 млади хора, от тях над 100 заминаха. Върнали са се около 10. То другите няма какво да работят в България. Правителството не развива наука и иновации. Повечето фирми също не дават добри заплати. Така че ние сами си ги гоним. Но правителството по-лесно прави неща за Турция, Западните Балкани, но не и за България
  • 2 Опа ла

    30 3 Отговор
    Немаме нужда от учене ,друго требва в БГ-то за плеймейтки, мутри и т.н.
  • 3 qqqqq

    35 12 Отговор
    По добре там отколкото в България. Моето дете е също там. Харесва ми това че детето не спазва ли правилата в училище, родителите плащат глоба, ако това не помогне става ужас и за родителите и за ученика. А пък в България е пълна анархия, все учителите им са виновни. В Англия има ред и дисциплина.
  • 4 бай Тодор

    44 1 Отговор
    С тия факти,България трябва да се срамува,а не да се гордее!Българското образование вече не струва и пукната пара,от България всяка година бягат 1000 млади хора,а ние гледаме и се радваме!Срам,позор и смърт чакат такава държава!

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БЪЛГАРИН

    31 3 Отговор
    Много българи заминават за да търсят по добра възможност за достоен живот.Тук в България с честен труд само недоимък вечно безпаричие работодателите ти се подиграват с смешните пари които ти дават.Държавата ако може ще ти взема и данък за мръсния въздух който дишаш.Абе трагедия пълна.
  • 7 ssяя

    8 3 Отговор
    аз се върнах понеже съм ИТ и има къде да се реализирам, масово колегите от там останаха, защото са различни специалности и работа в БГ за тях с добра реализация няма
  • 8 батето

    11 5 Отговор
    Ей мутри-УПРАВНИЦИ притеснява ли ви факта че всяка година 1500 млади таланта ИЗЧЕЗВАТ ОТ КАТУНА-БЪЛГАРИЯ......или точно това е вашата ПОДЛА БОЛШЕВИШКА ЦЕЛ.... КОЛКОТО поМАЛКО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ заВАС....ЕВАЛА БЕ НЕЩАСНИЦИ..
  • 9 Пешо Килеша

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    Че кога бре Тодоре е струвало, като ги пазехте с бодлива тел ли
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бай Тодор":

    Както навремето, така и сега, ако не си научиш, ще имаш само една гола диплома. Хората бягат да учат на запад, щото едно е да кажеш някой насран Холандски университет, дето стъпват по-малко и от тук, другото е да кажеш Нов Български. И в двата случая имаш едни и същи знания, но в единия можеш да си събереш бързо нещата и да запалиш самолета, ако не ти изнася да ти казват навсякъде, че ще работиш колкото да не умреш от глад.
  • 12 възмутен

    4 3 Отговор
    Да затворим всички университети в България. Няма смисъл от инженери без покритие. За да станеш сервитьор или охранител не ти е нужно образование . ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА РАБОТА ДА ПРЕДПОЧЕТЕТЕ АНГЛИИСКОТО ПРЕД БЪЛГАРСКОТО. После защо сме зле