3 933 4

Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен (ВИДЕО)

Милка Христова: Мачът за Общинска банка е свирен (ВИДЕО)
Снимка: фейсбук

"Общинска банка е замислена като финансова структура, която да обслужва не само София, но и общините в страната и групата на БСП е категорично против приватизацията на Общинска банка", каза в студиото на ФАКТИ Милка Христова, зам.-председател на Столичен Общински Съвет (СОС).

"Банката е в добро финансово здраве. Кое налага тя да бъде продадена? Фактът, че докладът за приватизацията беше внесен буквално от днес за утре, не беше внесен нито от зам.-кмет, нито от г-жа Фандъкова, беше внесен от един общински съветник и то от групата на реформаторите, не на ГЕРБ, показва, че това е един горещ картоф, който непременно трябва да бъде консумиран преди Нова година.

Следващото ни възражение е за цената, която беше постигната. Според нас, тя е изключително ниска. Цената, обявена през 2008 г., когато също е правен опит за приватизация на банката, макар и при друга икономическа конюнктура, е 216 млн. лева, сега говорим за 46 млн. Победителят не е банкова структура, а фонд, зад него стои дружество, регистрирано през септември. Това дружество подава документи в КЗК и БНБ преди да е минало решението на СОС. Това не е незаконно, но буди съмнение и оставя усещане за предопределеност т.е., че мачът е свирен и победителят е ясен", коментира Христова.

Още любопитни подробности около приватизацията на Общинска банка, защо правим ремонти на ремонтите, докога ще дишаме в пъти по-мръсен въздух от нормите, гледайте във видеото:

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чичо ви
  Отговор
  1 16:03  15.12.17
  Тия сладки далаверки винаги се пробутват точно преди празниците, та хората да не се усетят. И все пак не се налага да прибягват до този стар трик, щото в България няма кой да възроптае вече. Хората са се примирили и само си мърморят лекичко
 • Нема Бира
  Отговор
  2 16:26  15.12.17
  Батко Делян ще си напазарува и банка... Да ни е честито!
 • Насах
  Отговор
  3 16:50  15.12.17
  Безгранична АЛЧНОСТ. Не се наситиха тези гербаджии.
 • информиран
  Отговор
  4 18:19  15.12.17
  Не са герб, пеевси е... Взимат я за без пари и вече са се разбрали. Само имотите и струват повече от 46млн Яка схема...

Напиши коментар:


Публикувай