18 Май, 2018 16:31 4 980 22

Превозвачите: Ще протестираме и в Брюксел (ВИДЕО)

  • превозвачи-
  • пакет за мобилност-
  • закон макрон

Не е направена оценка на последствията, смятат от бранша

Превозвачите: Ще протестираме и в Брюксел (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА

Видяхме опит да бъдем изкарани от пазара за международни превози от страна на Западна Европа. Там е най-развит стокопотокът и икономиката. Зад "Закона Макрон", който уж се бори за по-добри условия за водачите, се прокарват протекционистки мерки. Това заяви в студиото на ФАКТИ Георги Цанов от Съюза на международните превозвачи.

Той обясни, че пряко засегнати от готвените рестрикции са над 120 000 българи, а загубите за БВП ще са милиарди.

"Дали сме контрапредложения на този регламент и ако не се приемат ще направим и протести в Брюксел. След протеста вчера ресорният министър (Ивайло Московски - бел. ред.) излезе и заяви, че ще дойде с нас и ще ни подкрепи. Имаме пълната подкрепа на правителството и всички депутати", каза Цанов.

Кои са най-големите проблеми за шофьорите и транспортните фирми от периферията в законодателния пакет за мобилност, на кои въпроси на нашите превозвачи не са могли да отговорят от Брюксел и опита ли се някой да използва протеста им за партийни интереси, гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиянич

    22 1 Отговор
    Московски е на хранилка в "ПИМК" ООД

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 sve

    37 8 Отговор
    Щом работят на територията на друга държава, ще си плащат осигуровките на съответната държава. Така е редно. Искат да взимат големи заплати, а да се осигуряват на 560 лв. Е няма как да стане. Другите хора като ходят по работа в Европа спят в хотели, не като плъхове в колите както искат да продължават тираджиите. Всичко това е в интерес на две - три фирми, ама простия български народ не може да се усети. И за простите тираджии ще е по - добре да отидат да работят в Европа от колкото за наши фирми тука.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фишьор

    37 7 Отговор
    БГ транспортните фирми са мошеници ! Извличат огромни печалби на гърба на шофьорите си . Дано се приеме закона на Макрон .
  • 6 Диди

    25 9 Отговор
    Крадат гориво,крият осигуровки,подменят тахошайби и накрая високи заплати и печалби за собствениците,които са бандити.Така не може.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вили

    12 1 Отговор
    Преди години започнаха да правят дъмпинг на турските превозвачи, уговаряха с турски фирми по бързи доставки. Възникна проблем и турците започнаха да задържат наши тирове на границата да изчакват.
  • 9 Къртев 🐓

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пиянич":

    Та само там ли?
  • 10 онзи

    15 0 Отговор
    Дайте глас и на шофьорите,да видим какво мислят те.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо Чука

    17 9 Отговор
    Жалки.... Живеят като животни - спят по паркинги и бинзиностанции, в ония въшкарници по камионите, ядат, серат и пикаят до гумата на камиона, нарушават всичко, каквото може да нарушат, рупат кучешка радост с чесън, клеквали на щайги до камионите, имат си и гъбички и хемороиди, къпят се по чешмичките, карат по 16 часа, седят по 3 месеца в ЕС....

    Затова никой не ги обича, щото крадат хляба на другите, ама не с по-добра работа, а със свинския си живот и мизерията си.
    За пръв път виждам толкова жалки хорица, да протестират и да си защищават животинското житие-битие.
    Живи и здрави !

    Коментиран от #20

  • 14 гостенин

    5 6 Отговор
    Специално за всички,писали "бисери" по-долу.ПЪРВО: протестът НЕ Е във връзка с по-високият осигурителен праг при КАБОТАЖНИ превози,това отдавна е договорено!!!
    Протестът е във връзка с точката от проектозакон,свързана с мястото за спане на водачите. По силата на МЕЖДУНАРОДНА конвенция "CMR", водачът е ДЛЪЖЕН да бъде на борда на превозното средство за времето,в което камионът е с товар.В противен случай,при евентуален инцидент(напр.обир-доста често срещано явление по ЦЯЛА ЕВРОПА),застрахователите отказват да изплащат обезщетения.Освен това от доста години,камионите за международен транспорт се оборудват със спални кабини,снабдени с ВСИЧКИ необходими условия за пренощуване в тях(тези кабини са ДОСТА СКЪПИ). ВТОРО: относно точката в проектозакона,касаеща времената за работа и почивка. По силата на международна конвенция,водачите трябва да почиват на всеки 5 или 6 работни дни,съответно за период от 24 или 45 часа. С този проектозакон се опитват да задължат водачите да се прибират в България(проекта е насочен срещу българските превозвачи) на всеки 20 дни. Това е НАРУШЕНИЕ на ПРАВОТО за СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ в Е.С.! Освен това е НЕВЪЗМОЖНО за изпълнение при по-отдалечени курсове(напр.,при курс до Шотландия,Англия,Испания).Ако се наложи 1-2дни чакане за товар,физически е НЕВЪЗМОЖНО да се спази този срок! А при вътрешноевропейски курсове е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО! Тези мерки са ЧИСТА ДИСКРИМИНАЦИЯ! Моля,хора,които не са запознати В ДЕТАЙЛИ с проблема,да не го коментират

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 15 sve

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "гостенин":

    Има платени паркинги, на които могат да си остават камионите и пак да спят в хотел, обаче не им се дават 50 Е. Кабините може и да са им много луксозни, обаче пак пикаят и серат където сварят. Лично съм наблюдавал как само тираджиите не дават пари за тоалетна, а се облекчават където намерят.
    Не заблуждавайте хората с " ПРАВОТО НА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ ", тираджиите не искат свободно движение, а свободия при работата си. Никой не ги спира да се движат.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 123.300д

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "гостенин":

    Не вкарвай хората в заблуда, Германия, Англия, Франция са пълни с платени паркинги,но всички превозвачи сте забранили да се спира на тях защото се ПЛАЩАТ,това че подбивате цените на превоз в техните държави е причината за да искат такива правила /закони/ за да се премахне двойния стандарт създаден от вашите фирми.казах още 2005/2006 година че ще ревете за шофьори,да се научите да плащате подобаващо и че ще дойде време и данъци да се плаща-ще останат сериозни фирми само
  • 18 123.300д

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "гостенин":

    Не вкарвай хората в заблуда, Германия, Англия, Франция са пълни с платени паркинги,но всички превозвачи сте забранили да се спира на тях защото се ПЛАЩАТ,това че подбивате цените на превоз в техните държави е причината за да искат такива правила /закони/ за да се премахне двойния стандарт създаден от вашите фирми.казах още 2005/2006 година че ще ревете за шофьори,да се научите да плащате подобаващо и че ще дойде време и данъци да се плаща-ще останат сериозни фирми само
  • 19 123.300д

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "sve":

    Напълно съм съгласен с теб но с една лека забележка-не са само шофьори на камиони които не плащат за тоалетна-виждал съм немците особено да пикаят където им дойде... само това искам да кажа
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ибаило 3005

    1 1 Отговор
    не е само пикането и другото а прането пръснато наоколо по простори по цялата зона за почивка ами масата от снощи с тез бутилки , боклуци,тигани които стоят цяла неделя пред погледите на френските пътуващи
  • 22 Ибаило 3005

    1 0 Отговор
    как се обяснява това на децата гледащи от автобуса ?? - Тез чичковци живеят така или те са от далеко и няма смисъл да се прибират или то е временно явление не е нормално или нямат семейства или пари правят не знам.Незнам по нашите магистрали нямаме такива гледки а пак имаме доста МАГИСТРАЛИ . Абе тез европейци нищо не знаят само гъзовете си гледат и всичко на наш гръб не става така