5 521 7

Юлияна Дончева: Крият опасни химикали в козметиката (ВИДЕО)

Това става под "чадъра" на търговската тайна

Юлияна Дончева: Крият опасни химикали в козметиката (ВИДЕО)
Юлияна Дончева
Светослава Ингилизова

При първата ми книга "Моята истина за храната" исках да поставя една различна гледна точка - че има чиста и замърсена храна, а не да следвам модните увлечения, които изключват цели групи храни като месо, мляко, глутен. Този подход запазих и при написването на новата ми книга "Ботокс в ума". Исках да продължа тази линия при средствата за лична хигиена и козметика. Това каза в студиото на ФАКТИ Юлияна Дончева.

Бившият депутат обърна внимание на това, че в козметичната индустрия контролът е доста занижен.

"Има разрешение за козметичните гиганти да използват тайни формули в някои продукти, които са защитени от т. нар. търговска тайна и по този начин могат да използват каквито поискат хим. вещества и най-често те са вредни. Ефектът става явен след натрупване и продължително използване", каза Дончева.

Кои са опасните химикали в ежедневието ни и как да се предпазим гледайте цялото интервю с Юлияна Дончева във видеото:

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • експерт
  Отговор
  1 17:24  09.11.18
  Дончева не е права. ВСИЧКИ съставки, използвани в козметиката минават одобрение в Европейския съюз, като до момента са одобрени 12 200 съставки. Списъкът е достъпен през Интернет. Съвсем друг въпрос обаче е как действа всяка една съставка на всеки един човек. Това е индивидуален ефект, който дори може да предизвика алергични реакции при някои потребители, но не може да се твърди, че одобрените съставки са вредни като масово действие.
 • коментатор
  Отговор
  2 18:36  09.11.18
  A бе хора,кога ще разберете ,че именно еврогейския съюз е точно душманина ви? Били одобрени от ЕС? И като ги удобри врагът ти ,мислиш ли ,че е добро за теб?

  Коментиран от #4

 • gkchn
  Отговор
  3 18:41  09.11.18
  Конспирацията е оръжието на невежия. И понеже повечето са такива Илиянка може да направи добри продажби
 • ихнцн
  Отговор
  4 18:43  09.11.18

  До коментар #2 от "коментатор":

  Руснаците не ги ли одобряват? Лошо.

  Коментиран от #6

 • Професионалист
  Отговор
  5 19:35  09.11.18
  Да слушаш глупостите на Дончева по някои TV канали е твърде комично, ако не е близо до ума, че горката остаряла вече пеперуда има крещяща нужда от средства. Ясен е стремежът за реклама на "великите и творения". Бих и препоръчал да не коментира проблеми, по-които не е компетентна. Най-вече в медиите.Иначе,в компания-може да се декламират всякакви нелепости.
 • УШАНКИТЕ ИМАТ ЦЯЛА НАУКА В МЕДИЦИНАТА
  Отговор
  6 19:43  09.11.18

  До коментар #4 от "ихнцн":

  И ТЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНА. ТВА Е ТРУДОТЕРАПИЯТА. С НЕЯ ЛЕКУВАТ БОЛЕСТИ ЗА КОИТО СА ХАРЧАТ МИЛИАРДИ НАПРАЗНО.
 • Lina
  Отговор
  7 20:25  10.11.18
  Ами за това всички четем, информираме се. Не ползваме козметики, продавани в супермаркета като га.рниер, л.ореал, н.ивеа. Има доста натурална сертифицирана козметика, доста по - добра от гореизброените. За оръжието БОТОКС, поднесено от жена, която не си мърда лицевоте мускули, набодена жестоко от въпросното е. ... меко казано смехотворно. Почти ви се вързахме г- жо дончева, почти. Любопитно ми е като е толкова опасен ботокса, вие защо си го причиняваъе? На колко г, сте? 55-60? Хайде да сте откровена първо пред себе си!

Напиши коментар:


Публикувай