Last news in Fakti

22 Март, 2019 15:34 44 134 100

Съвременният дизел не е най-голямото зло (ВИДЕО)

  • bmw-
  • нови автомобили-
  • българия-
  • александър миланов
Съвременният дизел не е най-голямото зло (ВИДЕО) - 1

Съвременният дизелов двигател е високоефективен и съвсем не е отживелица - това е един от изводите, които можем да си направим след разговора ни в студиото на ФАКТИ с Александър Миланов - управител на BMW Group България и председател на Управителния съвет на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас (ААП).

Съвременният дизел не е най-голямото зло (ВИДЕО)

Според управителя на BMW България, благодарение на множественото турбо и всички филтриращи и каталитични системи, съвременният дизел представлява една изключително чиста концепция и навлизането на електромобили и водородни коли в близко бъдеще няма да могат да го заменят напълно. Това и още за основните тенденции в пазара на нови автомобили у нас, както и за всички новости около марката BMW, можете да разберете от разговора ни с него.

Вижте го:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 амг вечна мощ

    105 210 Отговор
    Не било голямо зло да бе да ,не може да стигне до 50 000 км без да му смениш мотора.Вече колите ,не са както едно време ,здрави и надеждни...

    Коментиран от #2, #4, #47, #48

  • 2 Diesel power

    111 53 Отговор

    До коментар #1 от "амг вечна мощ":

    Пълни глупости
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 коко

    122 21 Отговор

    До коментар #1 от "амг вечна мощ":

    Не можеш да се разминеш от специалисти и разбирачи,ей !
  • 5 Коментатор

    42 191 Отговор
    Дизелките вече са забранени в цяла европа

    Коментиран от #28, #37, #68, #77

  • 6 Driving pleasure

    213 76 Отговор
    Рано или късно и най-зальоханите електричари ще се усетят какво електрическо клатене ги клатят... Дизела е дори по-добре от бензина в повечето случаи и е значително по-екологичен!
  • 7 Bmw

    67 35 Отговор
    На всички фенове на марката им пожелавам по едно чисто ново от магазина и ако това се случи БМВ няма да имат фенове вече
  • 8 lz2019

    184 14 Отговор
    Дизеловите автомобили с евро 6 не са забранени никъде в Европа!

    Коментиран от #35

  • 9 абв

    49 28 Отговор
    ПЛАТЕНА РЕКЛАМА !
  • 10 Минаващ от тук

    144 35 Отговор
    Имам чувството, че точно VW им направиха сечено на дизелите, понеже ги изхващаха в дизелгейт. Как така пък изведнъж станаха вредни. Аз лично намерих и един друг проблем. Карах дизел. Филтъра ми за твърди частици се запуши и се оказа, че струва 2600лв. Автомобилът 6000лв. Изтърбуших филтъра. Започна да пуши и да смърди здраво. Така че чисти са му дизелите, ама докато се запуши филтъра. Твърде скъпи са за обикновените хора. Направих сметка и с демпферния маховик, който смених, смяна на ЕГР клапана, който след известно време отново взе да показва признаци, то излезе, че го платих още веднъж. Да ви кажа не разбрах къде са икономиите от използването на дизеловото гориво, при положение, че "икономисаните" от гориво пари ги даваш наведнъж за скъпо струващи ремонти. Не повдигам въпроса, че от много ремонти автомобилът започва да се превръща в москвич. Толкова могат "майсторите". Така, купих си бензинов. Сега за 5лв. повече на сто, може и да няма толкова, няма филтри, егр, демпфери и т.н. Така си реших проблема. Така че водородните и електричките може и да не могат да заменят дизела, обаче поне за леките автомобили бензина си е класическо гориво.

    Коментиран от #12, #15, #39, #53, #82

  • 11 Емил

    77 50 Отговор
    Спрете да сравнявате нов дизел с нов бензин! Ако трябва да се доказва екологичност, сравнете 10 годишен дизел на 200 х. със същия бензинов на пропан - тогава говорете за екологичност! Да, новите дизели са добри, но докога - 7-8 години - след това са отрова!

    Коментиран от #32

  • 12 Driving pleasure

    134 23 Отговор

    До коментар #10 от "Минаващ от тук":

    Първо това, чев БГ нафтата не струва не е проблем на дизеловия двигател. Второ, това, че си взел убита от каране кола, която швабата е преценил, че ще му излезе златна да оправи и си я правил ти пак не е проблем на дизеловия двигател... Работата поне в БГ е там, че нямаме пари да си купим нов автомобил, да го караш 200 хил километра почти безпроблемно или 400 хил докато му вземеш душицата и да го захвърлиш някой друг да му бере ядовете... Това са финансови проблеми не инженерни :)

    Коментиран от #21, #30, #85

  • 13 Нов дизел

    53 60 Отговор
    Ами тогава кола стане ли на 10 години и да се бракува. Ауди например са направени до 250 000 км. да нямат проблеми , след това всичко е за смяна. Ще си купувате нови дизели. Който неможе да си взема по нисък клас кола - примерно КИА - една нова е 32 000 лв. Средната заплата е над 1000 лв. - за две три годинки на лизинг. Ако и толкова неможете събра - на автобуса.

    Коментиран от #36, #40, #89, #98, #100

  • 14 Миро

    36 13 Отговор
    Аз ли съм технически неграмотен ама не разбрах какво е това множествено турбо....??!!!!!
    За множествена склероза знам да не дава Господ!!
  • 15 123

    111 6 Отговор

    До коментар #10 от "Минаващ от тук":

    Дизелът е по-надежден когато не е на 500 хиляди километра и се обслужва навреме с качествени масла и консумативи. Също трябва да се кара често на големи разстояния, а не за 5 километра в града. На повечето българи реално им трябва малка градска бензинова малолитражка, а купуват някой убит премиум дизел и го доубиват още повече с кофти поддръжка и предимно градско каране.
  • 16 naval

    62 21 Отговор
    80% от дизелаците в бг са с премахнати каквито и да било филтри и/или чипосани.Чисти ама друг път.Първата работа на наш ганьо е да я закара в сервиза да махнат филтрите и да се чипоса.После да не се чудите защо въздуха в София е с индекс 500 на замърсяване при нормален 50.

    Коментиран от #59

  • 17 АГА

    46 5 Отговор
    И аз мисля, че който може нека си купува нов дизел. Но трябва да се забрани вноса на прекалено стари или на много киломитри коли.
    Аз примерно мога да си позволявам на всеки 8 години да сменям колата с нова. Почти не съм влизал в сервиз. Основно консумативи или някоя сервизна акция.
  • 18 Държавата

    37 27 Отговор
    Ами наш Ганьо играе според тоягата. Ако му наложат със закон да кара с катализатор или ще слага или ще купува нова кола. Обаче в нашата държава контролът е 0. Никой сякаш не му пука за нищо. А че утре неговото дете или внук ще развие някое заболяване. Ама какво му пука той няма да е тук. Друг ще се мъчи. Ние трябва да сме винаги с вилата на врата.

    Коментиран от #31

  • 19 Алекс

    44 5 Отговор
    До коментар#18
    Хайде бе,че се тъпчат с най вредната храна бюргери чипсове дюнери това не е ли по страшно....?!!!
  • 20 BMWPower

    20 22 Отговор
    Само TDI и тесни
  • 21 Минаващ от тук

    46 5 Отговор

    До коментар #12 от "Driving pleasure":

    Грешиш, колата вървеше много. Ако забелязваш никъде не съм писал за двигател. Това са все агрегати на двигателя. Моторът беше пушка, обаче ми писна. И понеже държах да си поддържам като екологично чист. Не като някои видни представители на дизела, като мине край теб се движи като Титаник. Така, описал съм нещата. За какво ми е тогава дизел, като ще имам една градска кола на бензин. А не може ли да си взема една бензинова и толкова? Дизелът да си го карат по камиони, автобуси и прочие. Решил съм си въпроса. Мнението се е твое. Моето съм си го приложил в действие. Впрочем автомобилът, който си купих е нов. Чисто. Но не и дизел. Повече не.
  • 22 Митьо

    28 12 Отговор
    По добре си купи Беларус или ЮМЗ че ще ти вършат работата на село!!!!
    А TDI тракат като тези два трактора!!!!!
  • 23 Пич

    32 33 Отговор
    Напротив,, дизеловите автомобили са супер вредни за хората при вдишване на изгорелите газове, защото нафтата не изгаря напълно и пушекът остава мазен от недоизгорялата нафта и масло! Тази мазнина ти полепва по дробовете оттам с кръвта ги разнася по артериите, черен дроб, бъбреци, мозък! Но най ме кефи, когато шофирам, а пред мен има дизелова кола и съм си пуснал парното!
  • 24 Еколог

    99 9 Отговор
    Много са им вредни дизелите!!! А самолетите? Да не летят с вода??? Един Боинг 747 зарежда 100 тона керосин /пречистен дизел/. От Чикаго до Париж изгаря около 90 тона. ПОВТАРЯМ - 90 ТОНА. Не зная колко самолета летят всеки ден, но летището в Дубай приема по 1000 самолета на ден в туристическия сезон. Нещо не ми излиза аритметиката дали моята дизелова кола / 100 литра на месец/ е големия екологичен проблем???

    Коментиран от #26, #78, #87, #93

  • 25 Conti

    39 4 Отговор
    Половината с дизелови БМВта в България с махнати ЕГР и ДПФ!
  • 26 Чук

    29 3 Отговор

    До коментар #24 от "Еколог":

    За камионите и тировете да не говорим

    Коментиран от #56

  • 27 Еха

    43 3 Отговор
    "Великото" БМВ ни обяснява за дизелови двигатели...добър коментар на купуваните от тях дизели от PSA....щото са яката работа....кат си купиш БМВ и при обслужване и някаква по сериозна повреда майсторите вече планират втори етаж на къщата....)))
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Митьо

    15 8 Отговор
    И тази дума не бях виждал и чувал в българският език (марсол)........!!!!!!!
    Някакъв жаргон,ти от кой край си бе цървул,и до кой клас си учил....?!!!!!

    Коментиран от #41

  • 30 Ruthless

    42 17 Отговор

    До коментар #12 от "Driving pleasure":

    Доста си невеж! Съмнява ме и да си карал някога дизел, защото ако беше щеше да знаеш ,че от много одавна почистват катализатори и филтри за твърди частици за около 100 лева често и под. Добре подържан дизел над евро 4 няма да бъде забранен и след 15 години и кат не ви харесват дизелите си карайте газовите бутилки на колела и не гледайте чуждото!
  • 31 Яясно е

    27 8 Отговор

    До коментар #18 от "Държавата":

    Полицаите да направят една лекичка проверчица в засада и ще се установи,че 99%от дизеловите автомобили са с изтърбушени DPF.
    Но това предполага работа,а ...

    Коментиран от #92

  • 32 Хахото

    30 5 Отговор

    До коментар #11 от "Емил":

    Колега, де го тоя 10 годишен дизел на 200х? Десет годишен дизел започва от 400х.

    Коментиран от #33, #38, #54

  • 33 Порно

    17 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хахото":

    Не винаги. Миналата година продадох една 308 на 10 години и 300 хкм, реално, купих я нова. Сменял съм само консумативи. БМВ са прави да си купуват дизела от Пежо
  • 34 бай хой

    14 6 Отговор
    тоя дето го твърди ще го сложим вързан под кюнеца на издухано дизел ауди за час да видим дали му действа добре на здравето
  • 35 trol

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "lz2019":

    и има 100 тина такива в бг
  • 36 1234

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Нов дизел":

    ти как ги събираш разходи през тея 3 г. нямаш ли,или не си излязал от крилцето на мама. И как най големия трошляк разбра че прави 250к без проблемно врътна ли му ги вече
  • 37 Все тая

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Коментатор":

    Ти кога беше последно в Европа? Защото аз съм постоянно в Европа и не виждам такова нещо. Карат си дизелите и изобщо не ги брига.
  • 38 Бг тарикатлък

    4 9 Отговор

    До коментар #32 от "Хахото":

    Като нямаш пари за нова взимаш си катастрофирала на 100 хкм поправя ш я и газ. Взех си такъв ВВ голф плюс на 140 хкм, ремонт от до като по учебник и вече 9 та година немам никакви ядове

    Коментиран от #58

  • 39 kral

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Минаващ от тук":

    пак си купувай нафта кенефи бе
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Герчек

    27 11 Отговор
    НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ СТАРИ НЕМСКИ КОЛИ КОТО СЪС СЪЩИТЕ ПАРИ МОЖЕ ДА СЕ КУПУВА НОВИ НЕ НЕМСКИ КОЛИ , ДА ЗНАЕТЕ НЕМЦИТЕ УМРЯХА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ .ЩЕ ВИ КАЖА И ОЩЕ ЕДНО , КОЛА 2 ра РЪКА ДА КУПУВАШ ВСЕ ЕДНО ОТ ПУБЛИЧЕН ДОМ ДА ВЗЕМЕШ ЖЕНА ЗА СЪПРУГА , КОГА И КАКВИ НОМЕРА ЩЕ ТИ НАПРАВИ НЕ СЕ ЗНАЕ .
  • 43 Случаен

    8 26 Отговор
    Новите ДВГ коли се проектират да изминат не повече от 100000км на собствен ход независимо от марката. Имат и още малко живот след основен ремонт на двигател, скоростна кутия и т.н. Т.е. щещ не щещ да те накарат да предпочетеш нова за още 100000км. Докато при електромобилите батериите изкарват 10-на години или 300000км и трябва да се купи нов батериен пакет. Изборът е ваш! Да не говорим за замърсяването на въздуха и шума от ДВГ.

    Коментиран от #45, #55, #94

  • 44 безпартиен

    38 0 Отговор
    Цялата далавера е за автомобилните производители!С ограничителни мерки принуждават хората да се разделят с не толкова стари автомобили за да си закупят нови!След година или две ще започне атака срещу бензиновите и отново ще се купуват нови!Абе оборот на пари да се върти!
  • 45 Човека

    19 5 Отговор

    До коментар #43 от "Случаен":

    Бате, земи се прегледай. Къде ги виде тия батерии 10г. Явно само гледаш реклами. Заради такива като теб пробутват миксерите, за...би.
  • 46 Ботев

    9 1 Отговор
    Тоя е поредната евро-швабска подлога!
  • 47 дизела

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "амг вечна мощ":

    Ти карал ли си дизел някога или се осланяш на клишета,че дизеловите двигатели са кофти?!Много ме дразнят "професори",които и бъкел си нямат от двигатели,но чули-недочули,но нищо не прочели и започнат да "философстват",колко били "лоши" дизелите!Ти да не караш s-класа с газова уредба и като отидеш на бензиностанцията казваш:Сипи газ за 15 лв! ха ха ха :)
  • 48 Morski

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "амг вечна мощ":

    То така става като купуваш коли с превъртяни километражи! !!
  • 49 Гост

    25 20 Отговор
    Подръжката на дизеловите коли обезсмисля сметката с по-ниския разход на гориво! На практика всяка бензинова кола е в пъти по-чиста,динамична и икономична от дизела! Дори чисто новата дизелова спрямо бензиновата е нерентабилна.....
  • 50 Десен

    15 2 Отговор
    Наш клиент си закупи нова седма серия на въпросната марка. Добре, че си доплати за гаранция, като основната, забележете е 2 години! 2 години гаранция за БМВ седма серия и цена около 170000лв. Та, добре, че си доплати. Колата на 130000км. хвърли мотор. Това се случва на 2 години и 6 месеца. Тоест, ако не се беше бръкнал още няколко хиляди над тези 170000лв., щеше да пие една вода и да няма кола. Разбира се, след смяната на мотора, тази кола беше моментално продадена. В момента човекът кара S класа, вече на почти 100000км. И там има неизвестни, но времето ще покаже. Та този господин, може да говори всичко, но фактите са си факти. Барливият мотор не изкара и 200000км., като през цялото време, по препоръка на БМВ е зареждал само скъпа нафта - е, файда никаква. Счупи се.

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 хари

    8 9 Отговор

    До коментар #10 от "Минаващ от тук":

    Ти чуваш ли се какви простотии ръсиш бензиновия мотор да не би да няма егр клапан и демпфер,явно си се сдобил със някоя стара бензинова каляска и сега и се възхищаваш,аз пък от 2 години карам дизел и за бензинова ламя неща да чуя, лапа 2-пъти повече от дизела, и ремонтите на две еднакви на години коли от двата вида са почти еднакви,колко струва оригинална бензинова помпа на опел корса Б,ще те заболи главата ,тъй че не се излагай

    Коментиран от #62, #84, #95

  • 54 Автомонтьор

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "Хахото":

    Моя 3-годишен дизелов автомобил,който съм закупил нов,е вече на 100000км.На запад карат повече от мен със сигурност. направете си сметката на колко км идват тук 10-годишните им курници нов внос. Колега,прав си. Под 400000 трудно ще дойде тук,ама ние обичаме да ни лъжат!
  • 55 Автомонтьор

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Случаен":

    Ти луд ли си!? Тока ли те удари? Скоро ще се събудите от тази електрическа лъжа...
  • 56 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Чук":

    Те обслужват корпорациите и в този случаи не се считат за замърсители😂😂😂😂😂
  • 57 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Десен":

    Питаи ма га ше дам 170 бона за прясно огъната ламарина😂😂😂😂😂ше си зема една лимузина на 10 години за 20 бона и ше си я карам дорде съм жив😂😂😂
  • 58 Отец Прецакий

    4 11 Отговор

    До коментар #38 от "Бг тарикатлък":

    Мазохист,взел си блъснат голф на 140 хил,карал го девет години и се хвали мизерникът !?! Няма ли магазин за теб или кинти немаш? Купи си тогава и храна втора употреба!
  • 59 АLFA Q 4

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "naval":

    ДА ДЕ,, АМА ОТКАКТО Я ЧИПНАХ,, СВАЛИ ДРАСТИЧНО РАЗХОДА НА ГОРИВО.. КОЛА ДЕТО ВЛАЧИ ДВА МОСТА И ТЕЖИ "1605'кила,,СТИГНА В МИЛАНО СЪС." 142€ `.. И ТОВА Е С ВСИЧКИТЕ ТАКСИ
  • 60 Светльо

    13 5 Отговор
    Абе не са вредни когато са нови, но като дойде в БГ и бай Ганьо почва, айде ФАП-а долу, айде ЕГР долу, софтуерно и физически и ела глей еко дизел. Истината е една всичко е интереси. Защо контролните органи не си вършат работата? Отива Пешо дизела на преглед с "голямата" А4 на 15г. и служителя го почва: Пешо, къде ти е ДПФ-а, къде ти е ЕГР? И Пешо като почне д вдига раменете, айде дай номерата и колицата при Надин... И така рЕзко ще изчезнат БГ феновете на дизела... Не че електричките са голямата работа, тия акумулаторни батерии, като дойде време за смяна и рециклиране ще имаме нов проблем... Моята истина е автомобили на ГАЗ.
  • 61 aphex

    6 0 Отговор
    Управителя на БМВ България , дали ще даде смислен отговор на това , защо искат по 120 лв за един сертификат за еврокатегория?

    Коментиран от #63, #99

  • 62 Минаващ от тук

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "хари":

    Ще имаш да вземаш. Реклама на марки няма да правя. Махни се с тези Корси.
  • 63 Светльо

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "aphex":

    Е отговора е много прост. Като не могат да реализират продажби и не изпълняват зададени таргет планове от компанията майка и почват с таксичките... Схемата е същата, като при банките... добър ден- 1лв. Трябва ли аз да ти обяснявам тези неща...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Истината

    13 0 Отговор
    Истината е в Метан, Пропан - Бутан и Водород те са екологично чисти горива след изгаряне отделят само вода. Дизел за камиони и големи машини.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Светльо

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Kolibri":

    Що, ти сигурно си от луната... лунатик...
  • 68 Едо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Коментатор":

    НИЕ,ЕКОЛОЗИТЕ И ЕКОЛОГИСТИТЕ,КРАЙНО ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЧИСТОТАТА НА БОЖИЯТА ЗЕМЯ,ЗАЩОТО,НИЕ ХОРАТА,СМЕ ВРЕМЕННО НА ТОЗИ СВЯТ,А ЗЕМЯТА ОСТАВА,ДЪРЖИМ БЕЗКОМПРОМИСНО ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ДВИГАТЕЛИТЕ С ВЪТРЕШНО КОРЕНЕ ПОЕТАПНО! НИЕ УТВЪРЖДАВАМЕ ПРЯКАТА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ОТ ШВЕЙЦАРСКИ ТИП,КОЯТО Е ОСНОВАНА НА РЕФЕРЕНДУМИ, ДОПИТВАНИЯ,ПЛЕБИСЦИТИ И ПР. 1)ТРЯБВА ДА МИНЕМ ПРЕЗ ВРЕМЕННА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! 2)СКОРО,СЛЕД ТОВА ОТИВАМЕ НА ПРЯКО НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ! 3)ИЗБИРАМЕ МАЛЪК ПАРЛАМЕНТ ОТ 71 ЧЛЕНА! 4)ПРОМЕНЯМЕ КОНСТИТУЦИЯТА! 5)ВЪВЕЖДАМЕ СЕМЕЙНОТО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ! ДЪРЖАВАТА УКРЕПВА ФИНАНСОВО! 6)ПРАВИМ МИН.РАБ. ЗАПЛАТА1350 лв.,МИН.ПЕНСИЯ 800лв. 7)СТРОИМ ТРАМВАЙНИ ЛИНИИ,МЕТРА,ВЕЛОАЛЕИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ВНЕДРЯВАМЕ ВЛАКОВЕ СТРЕЛИ! 8)ТАКА СЕ ГРИЖИМ И ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СРЕД ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО СРЕД ДЕЦАТА,КЪДЕТО БЪЛГАРИЯ Е НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА! 9)ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ,ЧИСТА ВОДА,ЧИСТА ХРАНА,ЧИСТА ЗЕМЯ И ЧИСТА ПРИРОДА Е НЕОБХОДИМО СЪДЕЙСТВИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ,ДЪРЖАВООПРЕДЕЛЯЩ ЕТНОС!КОГАТО НИЕ ЗАЕДНО НАПРАВИМ МАЛКОТО,БОГ Е СИЛЕН ДА НАПРАВИ ГОЛЯМОТО И ДА ГО ПРЕУМНОЖИ!АМИН!

    Коментиран от #69

  • 69 Светльо

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Едо":

    Бе с леки отклонения имаш право...
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тойота супра

    0 2 Отговор
    В момента да караш бензин ти излиза по-евтино дори Може зависи от автомобила Дори може да са наравно с дизела но в момента бензина е по-евтин и нали знаете че евтиното излиза по-скъпо даже два пъти по-скъпо да не казвам три пъти
  • 72 Тойота супра

    6 0 Отговор
    Да ви кажа приятели мои карах дизел 9 години но карах дизел старият мотор с обикновената горивна помпа бях доволен но когато започнах ремонтите като чух цените че заедно клапан че ти Искат 100 лв Хайде на боклука бам бензин и се преродих само карам само карам Та чак из Европа
  • 73 Тойота супра

    4 1 Отговор
    Така бе руснаците да не са прости само бензин цял живот правят
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Тойота супра

    6 0 Отговор
    Повече дизел Никога дори нов да ми го дават да ми го подаряват не го искам заклевам се на мен на бензин ми излиза по-евтино се чувствам щастлив защото почти не правя никакви основни ремонти и сериозни самообслужване само Масла филтри

    Коментиран от #83

  • 76 Тойота супра

    3 0 Отговор
    На едната кола зарежда 100 октана до горе и само газ само газ няма умора братлета Ана Тойотата въобще нищо не правя само масло и маслен филтър и газ
  • 77 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коментатор":

    Само в твоя дворрррр !
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 popi

    7 0 Отговор
    Като допълнение мога да кажа, че почти навсякъде по света летищата са поне на 20 км извън голямите градове. А Софийското е завряно почти на центъра на града. При излитане само един среден клас самолет издухва 1 до 3 тона гориво керосин, който е чиста фракция на нафтата. Пресметнете колко тона се изхвърлят дневно за едно денонощие да кажем от 100 излитащи, прибавете кацащите, също и проби след обслужване и преди излитане. Да кажем, че получите 350 тона за денонощие. Колко ли автомобила са нужни да достигнат това ниво, не вярвам и да го достигат. Но се говори само за колите и то само за прикриване на финансови интереси и нескопосани управленски решения от некадърни управленци , назначени от надърни политици.
  • 80 Бмвист

    1 0 Отговор
    Абсолютно е прав човека вместо да се инвестира във фирми, които се занимават с катализатори и филтрация. Премахването е прекалено крайна мярка.
  • 81 гост

    4 2 Отговор
    Точно заради тези турбота и технологии ще се сменят дизелите.Станали са сложни,не надеждни и скапи за подражка.След гаранцията най-добре е да продаваш. А БМВ са едни от най-ненадеждните и скьпи за подръжка.За това хората ще се прехвърлят на електрически.

    https://www.youtube.com/watch?v=nGATTkWV10U
  • 82 Реалност

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Минаващ от тук":

    Най-истинския и реален поглед над ситуацията...
  • 83 Язе

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "Тойота супра":

    Уменчо,вземи се скрии.Един дизел изкарва повече от бензин.Защо камиони,кораби,влакове и други са на нафта?Ей така да ги направят на бензин според теб?Вместо един ТИР да мине 1000км на 1500 оборота,да го мине с 4-5000.Страхотно.Бутай си тротинетката и ме коментирай неясни за теб неща.
  • 84 Няма място за сравнение

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "хари":

    ЕГР-клапаните, демпферите, дюзите, управлението на турбините, вихровите клапи във всмукателния колектор се развалят основно при дизеловите двигагели. Технически обосновано от вибрациите, саждите и прецизноста на детайлите работещи при високо налягане на горивото. За филтрите и тяхното следене и управление да не говорим...
    Много е прав човека...
  • 85 Много правилно

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Driving pleasure":

    Точно заради финансови равносметки хората карат дизели. При работа в лек автомобил дизелът има само едно предимство - харчи по-малко в сравнение с бензин със сходни динамични характеристики. Всичко друго, като въртящ момент и т.н. се постига при бензинов двигател с турбокомпресор и достатъчно обем.
  • 86 добромир

    1 1 Отговор
    нали трябва да си пласира залежалите дизелаци
  • 87 Дизелова алергия

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Еколог":

    А корабите? Знае ли някой там по колко тона се бълват на денонощие? :D
  • 88 гост

    5 0 Отговор
    Кое не му е злото? 100 хил. и турбо. 150 хил. км. и дюзи. Масово започна отказването на ремонтите на тези агрегати по гаранция с едно просто обяснение - лоша нафта. Аман от търговци, които само лъжат за да пробутват стоките си. От евро 6 насам няма читатав дизел като едно време. Всички търгаши минаха на тактиката 150 хил. и 5 години и после в кофата или следващия балък да му мисли.
  • 89 ранко

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нов дизел":

    кой ше ти даде средна работна заплата бе идиот хората се скъсват от бачкане за 700 лв
  • 90 Разбирач

    2 0 Отговор
    Нафтата е за влакове и морни. По изключение, на камион.
    Леки коли само на бензин.
  • 91 Без име

    1 0 Отговор
    Дизела е за хората с пари на куп.
    За бедния българин,евтиния дизел му излиза през носа
  • 92 Drug

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Яясно е":

    Ами селския тарикат продава смес от масла, керосин, корабно гориво, защо не и малко мазут в смес наречена "дизелово гориво" , е как да не пуши и да не се наложи да се "изтърбуши" тоя ДПФ, а от друга страна се крадат катализатори - и на двете ми ги откраднаха пред блока! Сори, докато няма действия против крадците които както се разбра и в гаража да ти влязат, нямаш право да ги отстреляш....
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Чико

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Случаен":

    Да вземеш да ми кажеш коя батерия и на кое устройство издържа 10 години, че на електромобила да издържи..
    Но се сещам за още нещо. Ставаш сутрин, зима, студ... Слизаш долу до колата и ... няма ток! :)
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 тони

    1 1 Отговор
    Да заповяда господина в гаража ми зад евро 6 дизела ми и да постои 30тина минути да го питам после колко е екологично... ако е жив
  • 97 Грую

    1 0 Отговор
    Това е все едно да кажеш, че аналния секс без вазелин не е чак такова голямо зло! То зависи за кого, за активната или за пасивната страна, демек за производителя или за шофьора!?
  • 98 СОР

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Нов дизел":

    Аман от хлапетии, дето мама храни и с 1000 лева на месец бил цар.
    Ти знаеш ли колко хора с доход 4-5 бона на месец едвам свързват двата края, като гледат семейство и плащат ипотека. Ма ти си супербаровеца.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Йонко-понко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нов дизел":

    Не умувай!