Last news in Fakti

8 Май, 2019 13:38, обновена 8 Май, 2019 14:45 13 932 96

Александър Йорданов: Задкулисието ни подготвя венецуелски сценарий (ВИДЕО)

  • александър йорданов-
  • евроизбори-
  • сдс

Да нямаме много вземане-даване с Русия на Путин, смята бившият председател на парламента

Александър Йорданов: Задкулисието ни подготвя венецуелски сценарий (ВИДЕО) - 1
Александър Йорданов

Тези избори са по сценарий, който обаче трябва да бъде нарушен. Моето завръщане в политиката днес е, за да нарушим сценария, който се подготвя и за тези евроизбори, и за това, което ще дойде след тях. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият председател на НС, посланик на България в редица страни и кандидат за евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

"Сценарият го пише задкулисие. В момента това задкулисие прави всичко възможно да върне на власт БСП. При това в най-лошата ѝ коалиционна комбинация - с ДПС. Фактите говорят, че колкото пъти БСП в годините на Прехода е идвала на власт, толкова пъти е ставало зле за България. Страната е била довеждана до ръба на катастрофа, а в периода '95-'97 г. до национална катастрофа, сравнима с това, което се случва днес във Венецуела. На нас ни се подготвя венецуелски сценарий, ако г-жа Нинова и компания спечелят тези избори. Тогава биха поискали предсрочни парламентарни избори и на вълната да се върнат отново на власт.

Трябваше да си задам въпроса коя политическа партия може да спре БСП и да развали този социалистически сценарий и отговорът ми го дадоха до голяма степен и социолозите, които казват, че тази сила е ГЕРБ и СДС. Никоя друга партия, независимо как се определя, не може да свърши тази работа. От 30 г. съм афиширан като противник на БСП и бе логично моето място в листа, която има най-голям шанс да се развали сценария на БСП", коментира Александър Йорданов.

"Който се е хванал на хората на политиката, критиката му е гайдарят, критиката задава музиката. Няма безгрешни или недосегаеми от критиката политици. Добрите политици са тези, които могат да критикуват и да приемат критика и да се поправят. Моята критика към Борисов е била главно след 2014 г. и особено в последните години, когато аз съм се тревожил за това, че по някои въпроси България започва да прави ненужни от моя гледа точка жестове към руската политика. 2014 г. е преломна и за Европа, годината, в която Руската федерация осъществи военна агресия срещу независима държава и това бе първата такава агресия след края на Втората световна война. Тя окупира част от територията на Украйна, дестабилизира Югоизточна Украйна, района на Донбас и оттогава до днес там са загинали над 10 000 души. Аз съм привърженик на евроатлантизма, на НАТО и ние вземане-даване с Русия, управлявана днес от Владимир Путин, не трябва да имаме, защото това е опасно за самите нас", коментира Йорданов.

"Има две тези за европейските избори. От една страна е Европа на отечествата, на нациите, а от друга страна за една по-федерална Европа. Аз съм за тази втората Европа, по-обединена, по-единна. Това е и българска идея, давам името на проф. д-р Иван Шишманов, автор на движението ПанЕвропа, след края на Първата световна война. Негова е идеята, че някой ден Европа ще стане Съединени европейски щати. Подкрепям идеята за обща европейска отбрана, но в рамките на НАТО", каза кандидатът за евродепутат.

Относно хладното приемане на папа Франциск от Българската православна църква Александър Йорданов коментира: "Боже, прости им, те не знаят какво вършат".

"Още от комунистическия режим Висшият клир е откъснат от хората, далеч са от хората и техните страдания. Църквата продължава да се затваря, говори на неразбираем език за хората, липсва посланието, липсва човешка топлота. Аз искам от Вашето студио да ги подсетя, че все пак минаха 30 г. от началото на Прехода, време е да излязат от храма и да отидат при хората, както го направи папа Франциск", завърши Йорданов.

Целия разговор с Александър Йорданов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Не се бой Саше

    144 16 Отговор
    Нема да ни стигнат кестените по София,но има стълбове.

    Коментиран от #87

  • 5 ББББ

    156 15 Отговор
    Тая детска учителка пак изпълзя ……… гладна еееееееее
  • 6 Димитров

    42 193 Отговор
    А. Йорданов е съвсем прав. Плановете на кремъл са на принципа "Разделяй и владей, за да ограбваш и рушиш".

    Коментиран от #30, #59, #77

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 салярас

    175 20 Отговор
    Александърчооо, заради тебе един познат се отказа да гласува за ГЕРБ. Изобщо няма да гласува.Аз също не гласувам. Веднъж попаднах случайно на един твой пост, където ти обясняваше, че Европа трябвало да приеме всички мигранти, които желаели. Ми те са милиарди бе г л упчо. Не милиони...., милиарди, от половин Азия и Африка. Сигурно имаш възможност да ги издържаш лично. Смешник.
  • 9 МислещиХораИмаЛи

    85 6 Отговор
    Човека си казва, че мисли за нашето добро: "Негова е идеята, че някой ден Европа ще стане Съединени европейски щати." ... по-добре казано че говори в името на народа - не може да има. Големия проблем на запада бе да подцени интелектуалния капацитет на народа, които населява нашите територии ... ние сме видели много и не вземаме на сляпо всичко. Забелязвам в ежедневие хора, които освен за работа, ексурзии и пари .... друго не мислят. Но да ви кажа тук и на други места виждам хора, които се интересуват от култура, наследство ... и най-вече бъдеще на България ... а не просто на някой щат от европейско "сборище".

    Коментиран от #76

  • 10 РМС

    124 18 Отговор

    До коментар #7 от "Реалист":

    Че ние и сега сърбаме попарата на комуниста Борисов.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Еврореалист

    122 8 Отговор
    Тоя явно му е малка пенсията, та на стари години с дружките си изнудиха Баце да го курдиса на избираемо място, та да папка и да слушка чичко Шорош. Той чичко Шорош и сега си го слушка, като слушам какви ги плещи. Правилно, паричките трябва да се заслужат. Само да му припомня, че след разрухата 1997 година дойдоха именно те, демократите, на власт, и помним как свърши всичко. Семейство Баневи е нагледен пример какво стана при приватизацията по времето, когато Ал Йорданов и дружките му бяха на власт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Западните Балкани

    101 11 Отговор
    Това не е хубав ден за българската демокрация. Човечецът не е наясно кой е на власт в момента ли? Да не спал последните 18 години. Задкулисието е сложило Борисов начело на държавата и го брани със зъби и нокти. Как да гласуваме за този, като е в листата на Борисов. Не става, не че искаме да гласуваме за Костовското управление. Още 2001 им бихме шута.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ханс картечаря

    20 101 Отговор
    Браво Саше, Натрий им носа на червените лекета. Нещо много вдигнаха гребен, ама ще го свалят. И всичките червени са извратеняци. Който им чете постовете, веднага си представя червената армия.
  • 21 Эрдолюб

    13 89 Отговор
    Не можете да му стъпите и на малкото пръстче комунистически боклуци.
  • 22 Румяна Костова

    62 5 Отговор
    Сценарий като във Венецуела разправя господина... Дали е наясно, че нямаме нищо общо с тази страна? Първо нямаме тези залежи на нефт и по тази причина не си заслужава Америка да се за грижи за демокрацията ни. Второ, имаме значително по - благоориятно географско положение от венецуелците и нямаме санкции за храни и лекарства.
  • 23 Бля бля

    65 6 Отговор
    Под венецуелски сценарий, какво разбира АлЙо, да го провъзгласят за президент?
  • 24 Румяна Костова

    84 6 Отговор
    Твоето завръщане в политиката, Йорданов, е трагикомедия и няма какво да вириш нос, че можеш да имаш думата при писането на сценарии за бъдещето на България!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 гроб

    32 4 Отговор
    Куку рукукууууу!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Давид

    26 5 Отговор
    Ролята на Ал - Йо е същата като на СърГей СтаниШеф . Да балансират отрицателния вот между новата власт , която идва и новата опозиция в лицето на сегашната власт . Нормално е Ал Йо да е рекламиран повече , това е неговата роля на лошо момче от миналото . Така отвратените от него отиват да гласуват за другите и те трябва да бъдат малко повече , а отвратените на по малко рекламирания герой от Пес при останалите . Та другари няма мафия - всички сме във филма .

    Коментиран от #71

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Tiho

    60 6 Отговор
    Този е доказан национален предател. Последно се застъпваше Европа да приеме ВСИЧКИ емигранти. И от герб искат да пратят този в евро парламента да ни защитава националните интереси. Е, да, ама не, никой няма да гласува за тези продажници!
  • 34 123

    58 7 Отговор
    Ал Йо активен участник в разсипването и разграбването на България. Сега иска още да лапа, но вече го знаем каква стока е
  • 35 Tra

    57 5 Отговор
    Сашкоо, я ни припомни как 80те гидини се правеше на пръв комунист за да вземеш жилище с предимство. Направи пътека до СофЖилФонд, изпревари многодетни семейства и взе апартамент преди тях. Продажник
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Родолюбец

    44 7 Отговор
    А аз от 30 год съм дясномислещ и бивш член на СДС , но болни /или платени/ мозъци като този ме отвратиха от дясната идея. Мутрата и шайката му ни прокудиха и унищожиха, а на тоя му пречи БСП. Едно знае баба, едно си бае.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Кака Мара

    35 6 Отговор
    Оня ваклия, дето сам предлага подкупи на Иванчева е племенник на това нещо по женска линия. Гьонсуратлъка, алчността и низшите страсти явно са издигнати в култ в тази фамилия.
  • 42 Още ли има балъци?

    42 7 Отговор
    Стига глупости, резултатът е налице! България обезлюдя, местни тартори, кметове и областни управители крадат в цяла България и се отчитат на господарите си. Прокуратурата се превърна в репресивен инструмент на властта. Полицията е трагедия, войската я няма, циганизацията премина всякакви граници, политиците крадливите до 9то коляно. Малкото честни бизнесмени се изнудва и рекетират. Пеевски, Доган, Овчаров и сие са на свобода... Кое е наред? Държавата се краде и националния интерес не се защитава. Това е резултатът от 13г управление на Герб. За образование, здравна и социална система няма дори да започвам...
  • 43 Спасов

    23 2 Отговор
    Винаги съм знаел, че е умен този човек, ама чак пък толкоз...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тир

    31 2 Отговор
    НЯМА КРАЙ,ЕДНИ И СЪЩИ,,,НОВ БЪРДАК СЪС СТАРИ К...И
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 123

    25 2 Отговор
    Не ставаш за нищо
  • 48 лоена топка

    27 3 Отговор
    Тоя ли ще става евродепутат?????
  • 49 шебек боядисан

    21 6 Отговор
    А крадливите политици с евтините имоти, какво ни готвят? Вечно робство?
  • 50 хахаха

    7 26 Отговор
    Гоуем смех, статията действа на местните путиноиди като люта чушка в смрадливия им г....з! Абсолютно прав си е човекът!

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ой, Сашко

    24 5 Отговор
    Мераклия Сашко, пак на кирия Сашко, оди у Влашко, че там директно в кауша ще те тикнат.
  • 53 дрт прч

    31 4 Отговор
    АМАН ОТ СТАРИ МУЦУНИ, СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ БЕ ЧОВЕК. ТЪКМО ТЕ БЯХ ЗАБРАВИЛ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 666

    26 3 Отговор
    Еее,тоя съм го признал,няма такъв мазен плужек!!!А иначе...отдавна трябваше да се е самообесил!
  • 56 Казано речено

    23 3 Отговор
    Зная, че е недопустимо да се посочват физически качества, като присмех за личността. Но възкликвам: колкото дебел, толкова и глупав (е, не само). Но категорично е (за мен), че казва на някой "по-горе", това, което му е от полза! Пример с така наречените мигранти - "трябва да ги пуснем тук" и не само. СДС, ГЕРБ, един дол дренти - почти всеки там е ренегат - обърнал се от БКП в ... и то за келепир!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 тошо

    20 5 Отговор

    До коментар #50 от "хахаха":

    този ще обърка симпатизантите на Герб.Как му се върза Борисов и кой му даде този акъл,да го вкара в листата,просто не мога до си го обясня.Този е най голямата фурнаджийска лопата,предател в кръвта.Заради него и Порожанов ,ще загубим изборите.Това е само работа на опозицията в Герб ,начело с Цветанов.Сигурен съм ,че Борисов ще намери начин да го отстрани преди да е станало късно.Амин!
  • 59 Пенчев

    25 6 Отговор

    До коментар #6 от "Димитров":

    Да не дава господ,ама хипотетично ако приемем ,че отново паднем под руско влияние,тази мазна свиня А.Й. пръв ще си залепи петолъчка на челото.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Георгиев

    15 3 Отговор

    До коментар #60 от "3303":

    Мнооого е хлъзгав батко.Най-готин беше като прибра в колибката си Тони-документа.Тамън да направи кариера като писател и се наложи да скрие книжлето.
    Сега се пеняви по неква телевизия ама за шайката....смее ли да отвори дума?!
  • 64 сергей

    19 4 Отговор
    нали се нагледахме и на Вас 8 години, ядохте, крадохте и милионери станахте. алчни седесари бяхте, всичко що видяхте откраднахте. накрая народа ви изостави и си заминахте. така ще стане и с герб. айде чао.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бесен

    17 3 Отговор
    всички боклуци изпълзяха гладни и сънуват просото! И пак навиват същите стари и безсмислени плочи - отврат!
  • 68 Питащ

    17 4 Отговор
    Кой университет сте завършили г-н Йорданов
    Каква придобита професионална квалификация имате г-н Йорданов
    Колко европейски езика владеете г-н Йорданов
    .....
    .....
    ......?
  • 69 патриотъ

    20 5 Отговор
    Александър ли си,Йорданов ли си или си дебела свиня,бъди благодарен,че не те обесихме досега за золумите!Та по-добре се скрий в кочината си и не ни предизвиквай!
  • 70 Мирко

    12 5 Отговор
    Сега остава да поясни като каже "НИЕ СМЕ ГО МИСЛЕЛИ ТАКА А НЕ ТАКА" кои са тея "НИЕ" - ЦРУ!
  • 71 Колониална биологична единица

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "Давид":

    Твоят глас - е гласа на разума. ГЕРБ се опитват да се самосвалят вече от власт . Прекалено дълго се задържаха . Вдигнаха доста цените на живота , прекараха доста непопулярни мерки , време е да отстъпят на другите . На тези другите , нашите колониални господари , ще им намалят чувствително дажбите (парите) . Тоест народа отново ще ги свали от власт , поради глад , и отново ще дойдат тези с непопулярните мерки и увеличените цени на живота .И така както човек има два крака , така ще се движат нещата в колонията. Докато постепенно се стигнат цените на Западна Европа , естествено заплатите ще закъсняват с десетки години , иначе няма да е колония , и няма да има емиграция . Така че се хващайте за палците на краката. Нищо ново под колониалното българско слънце.
  • 72 Петър

    10 4 Отговор
    Що не напише книга, като Костов,че съм зажаднял за хубаво четиво.
  • 73 помня

    5 15 Отговор
    Много е прав човека. И аз като прочетох за Венецуела , веднага си спомних за Виденов.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ????

    4 5 Отговор
    Ще ви изпратим яйца вместо кестени. Вв са комунисти с петолъчка, а тези другите, на които дядовци убити бяха унищожени. Пример. Убити през 1945,а родители са им били на 17 години втори братовчеди, гаджета, за да не отиде богатството им в други, а внучета им са родени след 1950 и тн. Каква вина имат герб, бсп, бкп не им даваха работа, унищожиха ги бкп, а герб ги довърши. Каква вина имаха внуците им.. Скромни бяха родителите им, а и моята снаха, умни, а и баща ми.. И тя е по, умна от теб, герб били анти, колкото аз.. Лошото е, че бсп но казва вие сте анти, а герб вие сте комунисти. Благодарим ви, че ви има, това е от нас. Правата и свободите са за вашите приятели, но не и за репресираните, гонени, Белене, аристократични родове. Чук е на герб, а сърпа на бсп или сърп и чук на бкп, ха честито, яжте си милионите от ляво и дясно, от герб същите обратно в герб, 10 г бсп 10 г герб 10 г бсп, едни и същи бояджии
  • 76 Сдс

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "МислещиХораИмаЛи":

    Този палячо да каже предизборно на избирателите си къде са 500 000лв.които дължи на държавата още по времето когато беше посланик в Полша?Няма да го питам повече нищо.Ако не отговори ще пльосна информацията.Архивите са живи!Сделкату му с Герб отказа хиляди,истински седесари.Нормално е да предаде хората.Това е генетично наследство.
  • 77 Патриот

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "Димитров":

    Ал.Йорданов е по-скоро кандидат за психиатрията,отколкото за Европарламента.Само в болния му мозък му се привижда Венецуелски сценарий.За съжаление има глупаци,които му пригласят.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Измамен

    10 2 Отговор
    Я се махни, бе плондер! Колко сте нагли и без морал!Мислиш ,че Народа не те помни!Всичко ВИЖДАМЕ !
  • 80 Човек

    5 1 Отговор
    Прочетохте ли книгата на великия Хайтов " Който има ухо да чуе..." Там пише и за Жан Виденов и други неща ...!
  • 81 батко

    9 2 Отговор
    Както пише Антон Тодоров,този нагъл мошеник, усвоил около 500000 щатски долара от отдаване под наем във Варшава на имоти принадлежащи на Българската държава. сега се е устремил към 30000 лева заплата на месец,за да пълни дебелият си толум.Алчен хитрец.Позор.
  • 82 Дядо Продан

    6 2 Отговор
    Млади хора, къде сте ...Поведете хорото!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Маясъл

    11 2 Отговор

    До коментар #84 от "лаборант":

    Старият шопар с 1000 лева пенсия и още толкова от американските фондации със сигурност ще грухти 13000 Евро месечно.БЕДНИ БЕДНИ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ,СМУЧАТ ТЕ ЧУЖДИ И НАШИ ИЗЕДНИЦИ.ЛАКОМО,СТРЪВНО.
  • 86 стари милиционерски номера

    9 2 Отговор
    ГЕРБ се опитва да се спаси,а прави по големи грешки.Ние избирателите,ако сме го искали тоя,какъв е бил проблема да си го изберем и преди.Вадят стари изтъркани ченгета от архива и затъват още повече.Номера те руснаците са виновни за всичко няма да мине.
  • 87 бай Даньо

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Не се бой Саше":

    верно е най-голамата грешка на българите беше мирния преход ... ама той филма може да се играе пак когато се срути раша ъгейн та да видим...
  • 88 Кольо

    4 2 Отговор
    Как не вкарахте в листата вечния политик Янко Станев - седесар, депесар ,пак седесар от Варна. Той съвсем щеше да Ви оправи рейтингите дето се въртят около нулата. Твърдо щяха да са под нула. Сега и тоя нафталин от гардероба с мумиите и кървави пари.
  • 89 БАРС

    5 1 Отговор
    Тоя пък ми е най противният политик.Да не говорим че е и мошенник
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ghost

    3 1 Отговор
    Е Кремъл ли направи бандитската приватизация?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 МиГ 23

    1 1 Отговор
    Страх ли те е от възмездие, че почна да сънуваш Русия и Венецуела?
    Прибери се в къщи и си почни. Има съмнения че твой роднина е участвал в ртазстрела на 6 - те ястребинчета.
  • 96 Бай Шиле

    0 1 Отговор
    Със всяко публично появяване на този толуп,ГЕРБ губи по 100 избирателя.Боко така и не разбра,че направи грешка.