22 Май, 2019 16:55 12 108 35

Проф. Дуранкев: ЕС е длъжник на България (ВИДЕО)

  • боян дуранкев-
  • евроизбори

80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми. От тях се възползват всички свързани политици, каза той

Проф. Дуранкев: ЕС е длъжник на България (ВИДЕО) - 1
Проф. Боян Дуранкев

30 г. извършваме прехода към светлото бъдеще и за около 40% от хората този преход не е достигнал до никъде и няма надежда. 12 г. сме членове на ЕС и ползата е само за определени лица, които обожават апартаменти с асансьори до хола или пък къщи за гости, или суджуци или нещо друго. Твърдя, че този преход не е завършил и ЕС е длъжник в много голяма степен на България. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев.

"Очакваше се с България и другите източноевропейски страни да се случи това, което стана с Източна Германия - за 4-5 г. нещата да се променят тотално и хората да живеят по-добре, да имат спокойна, хубава работа, добри доходи и добри възможности за бъдещето. Но ЕС се възползва от България и от другите страни като суровинен придатък и най-вече като източник на безплатни хора за работа при тях", каза икономистът.

"80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми. От тях се възползват всички свързани политици. Няма значение откъде са, защото в България 4 г. управляваше БСП, 8 г. - ГЕРБ и винаги отзад стои онзи, който разпределя фондовете. Да не забравяме, че става въпрос за триглава ламя, а не за двуглава, двуглавата усвоява най-много, триглавата също. Към тях трябва да добавим тези, които са сътрудници, съучастници в управлението. Това са Обединените Патриоти, които нито са обединени, нито са патриоти, може би. И за украшение да сложим значката, която Борисов си сложи на ревера - това е СДС, с което той легитимира и ликвидационните съвети, и криминалната приватизация и всичко. Казвам всичко, защото България е една голяма каша, едно блато, в което крадат като разпрани - от еврофондовете, и са щастлици политици", каза проф. Дуранкев.

Целия разговор с проф. Боян Дуранкев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    35 30 Отговор
    Да ти писне от комунисти (евреи) - все някой им е длъжен, все някой има да дава още...

    Коментиран от #11, #12

  • 2 бай Коста

    61 18 Отговор
    много правилно , парите от ЕС се усвояват и крадът от политиците ,, България трябва да е Президентска република ,най много с 5-6 партии , един президент и 20-тина министри ,, 50% съкращение на държавните чиновници , пардом (кърлежи)

    Коментиран от #6, #17

  • 3 Букова глава

    39 6 Отговор
    Яаа тоя откри топлата вода! Еврика!!!
  • 4 ДДРОнег

    35 10 Отговор
    Не бива да търсим вината само в другите, но в ето това е абсолютно прав --- "Публикувано във факти.бг: Но ЕС се възползва от България и от другите страни като суровинен придатък и най-вече като източник на безплатни хора за работа при тях", каза икономистът."
  • 5 Данчо шопа

    47 4 Отговор
    България винаги ще е бедна, с тези 500-600 хилядни държавни чиновници ,,, МНОГО ВОЖДОВЕ ,, МАЛКО ИНДИАНЦИ,,

    Коментиран от #26

  • 6 ДДРОнег

    22 9 Отговор

    До коментар #2 от "бай Коста":

    Първо, пише се крадАт и това го отбелязвам, защото с неграмотни хора доникъде няма да стигнем. ... Второ и сега може да се каже, че сме президентска република с боко тиквата начело и нима сме по-добре ???!!! Може да се каже, че тиквата е прав, че мат'риалът ни е кофти, освен това е обременен с много сигани и крадливи политици !!!

    Коментиран от #7, #8, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДДРОнег

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "ДДРОнег":

    Тези, които ми слагат минуси, с кое не са съгласни, че множествено число не се пише с "й", т.е. са неграмотници, или че тиквата не управлява като цар-самодържец или шеф на президентска република ?! Та в България нищо не става без неговата воля, щото нямаме работещи независими държавни институции (някой да си мисли, че се пише институциЙ :):):))
  • 9 ДДРОнег

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "бай Коста":

    Ха-ха, позна ли се !!! А пиша Сигани нарочно, ако не знаеш, че често трият коментари с думата "цигани", защото не е политкоректно :):):) И заобикалям проблема с евфемизми, ако знаеш какво е това, учи се в първите класове на училище, там където много-много не си ходил, или си посещавал предимно междучасията - това се отнася за всички, дето пишете множествено число с "й", "Очудвам" и др. бисери, а имате големи претенции !!! Неграмотността ще ни затрие, ей тия дни честваме 24 май, та научете РОДНИЯ си език, драги ми "граждани на България" !!!
  • 10 Дам

    18 4 Отговор
    Докато мислим, че все друг някой ни е длъжен и все някой друг ни е виновен... Все по-зле ще става...
  • 11 ЗЕВС

    20 16 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Страдаш от параноидна шизофрения, щом ти се привиждат евреи и комунисти, знаеш ли какво означава думата комунист, и каква идеология стои зад нея? От 30 г. в България върлува робовладелски, див капитализъм подкрепен с любезното съдействие на меркантилни политици, които нямат нищо общо със социализма.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 тоя да има да взема

    12 13 Отговор
    през цялото време, само ГРОБ са управлявали фондовете! Те фалираха строителните фирми, за да могат да контролират процеса с разпределянето на парите - с това започна унищожението на България, под зоркото око на Меркел. Същата схема със санирането беше проложена и в Германия, по-късно и тук дойде... всичко му го нареждат отвън на БОКО!
  • 14 Емил

    9 9 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Комунизмът се появява за пръв път около 1500 г. пр. Хр., когато Мойсей извежда еврейте от Египет. Нарича се прото-комунизмъм и стремежът на еврейте да построят Третия храм на Цион върви паралелно с идеята за възтановяване на комунизма.
  • 15 345567

    9 5 Отговор
    Щом сте длъжници искам 5 милиона евро да ми се изплатят веднага че да си оправя живота дето ми го осрахте.
  • 16 гостенче

    18 12 Отговор
    Прав е професорът. Затова, когато някой каже нещо лошо за ЕС, тези с еврофондовете и техните тролове, веднага обявяват човека за червен каскет. А то не е така. Всички виждат, че ЕС на мнозинството българи носи само бедност и разочарование. Затова и аз ще кажа: България вън от ЕС и НАТО, а техният слуга Бойко Борисов - вън от властта.

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Billy the Kid

    10 10 Отговор

    До коментар #16 от "гостенче":

    Айде и ти на гости на Ленин . Може ако искаш и среща с убит партизанин да ти уредим . ЕС е бъдещето на България и нашето място е в цивилизования свят но без каскети като теб . Сриването на държавата , мизерията на хората , е режисирана и управлявана от кгб именно с тази цел , да се покаже колко е лоша демокрацията и цивилизацията .

    Коментиран от #21

  • 20 от провнцията

    17 7 Отговор
    Не съм комунист, нито от която и да била партия. Но човека си го каза както е! Който има уши ще чуе. Който няма, ще се кефи още на Тиквата-мафиот!
  • 21 ЗЕВС

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Billy the Kid":

    Демокрацията не само, че е лоша а и невъзможна като модел:

    „Железният закон на олигархията“ е неизбежен и необходим за съществуването на дадено общество. Той елиминира демократичното управление. Всяка една структура, независимо каква е тя, има нужда от ограничен по бройки състав, който да управлява другите, образувайки класата на малцинството- олигархия. От това следва, че демократичния модел и замисъл като такъв е невъзможен за приложение.
  • 22 Василев

    5 3 Отговор
    Професора сам не си вярва....Иначе добре говори, но духа от бутилката е изтърван.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ружа

    6 7 Отговор
    Руски агенти и комунисти като тоя Дуранкев искат да манипулират и в Европа.
  • 25 Класически рускофил

    7 7 Отговор
    И този пишман професор е агент и руска подлога Аман от предатели готови да загробят страната ни за шепа рубли
  • 26 Здрасти

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Данчо шопа":

    Това е политиката на борисов, да натрупа максимум държавни служители за да ги държи като електорат. От там му идват милион гласоподаватели
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Реститут

    2 0 Отговор
    Че повечето от около 400 фирми са на бивши партийци и техните наследници.Само,че тях вече ги интересуват само милионите,а не кой е на власт.Те имат парите да си избират власт.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 не го слушайте

    2 0 Отговор
    Дурак!
  • 33 ЗАЩО

    2 0 Отговор
    бе Дуранкев. Малко ли пари изсипа ЕС в България че да е и длъжник. Е гати и наглеца
  • 34 Стефан

    1 0 Отговор
    Щом е от партията на ДОНОСНИКА Гоце и онова пиянде и руска подлога Румен Петков НЕ МИ ГО ХВАЛИ, помня как в едно предаване Каролев му каза че е ИЗМИСЛЕН професор без НИТО ЕДНА публикация в западни печатни издания.
  • 35 123

    1 0 Отговор
    Тези фирми са на неговата партия-майка БКП>ДС. А розовата партия ГЕРБ сега ги обгрижва.