Last news in Fakti

15 Август, 2019 17:02 31 467 83

Адв. Хаджигенов: Гешев не е подходящ и за селски кмет (ВИДЕО)

  • николай хаджигенов-
  • иван гешев

Зам.-гл. прокурор трябва да бъде отстранен, разследван за корупция и вероятно с повдигнато обвинение, смята адвокат Хаджигенов

Адв. Хаджигенов: Гешев не е подходящ и за селски кмет (ВИДЕО) - 1

Всеки един главен прокурор до момента е бил политическо назначение. Всеки следващ е по-ужасяващ от предишния и сега го докарахме дотук, че да имаме една тотално неподходяща кандидатура за каквото и да е, той (Иван Гешев - бел. ред.) и за селски кмет не е подходящ, камо ли за главен прокурор. Така коментира в студиото на ФАКТИ кандидатурата за главен прокурор на Иван Гешев адвокат Николай Хаджигенов.

Според него двата протеста срещу номинацията на Гешев са били "беззъби", защото не са попречили на никого и неефективни.

"Гешев чисто като образование е неподходящ, не напразно ГЕРБ и правителството напълниха съдебната власт с хора с милиционерско образование, те са некомпетентни, неспособни са, нямат абсолютно никакво отношение към правото, бидейки не особено умни, са склонни да решават всички проблеми силово и са безкрайно лесно управляеми, нямат гръбнак. Такива хора са чудесна ръка, която държи бухалката", каза Хаджигенов.

"Адвокатската гилдия е точно толкова мъртва, колкото и прокуратурата. Времето в адвокатурата е спряло сигурно в 60-те-70-те години. Вълнуваме се малцина адвокати с гражданско съзнание и единствените, които взеха становище институционално бяха пловдивската адвокатска колегия, които пуснаха негативно становище срещу Гешев.

Адвокатурата се снишава и чака да се размине, но ако Гешев стане главен прокурор на никого няма да се размине. Сравняват го с Вишински - гл. прокурор на Сталин, пряк виновник за сталинските репресии, обличайки във формален вид и издигайки самопризнанията за основно доказателствено средство в съветския наказателен процес. Нещо подобно прави Гешев по телевизията у нас, без да е гл. прокурор. Ако го оставим, той ще го направи това в процеса, той си гледа процесите по телевизията", коментира той.

Според него има достатъчно компетентни юристи, не мръсни, които са подходящи за длъжността.

"Прокуратурата у нас е в съветски вид. Избраният човек трябва да е правилният, за да не пази корупцията като Цацаров и както това ще прави Гешев, ако го оставим, а да брани закона, правосъдието и да преследва престъпността. Абсолютно наложителна е и правосъдната реформа, особено в частта за прокуратурата, за да може да няма значение кой е гл. прокурор като личност. Системата трябва да е изградена така, че той да не допуска грешки.

Гешев съдейки по резултатите от "Апартаментгейт", трябва да бъде отстранен, разследван за корупция и вероятно с повдигнато обвинение. Него за награда го правят главен прокурор. Той е щастлив, защото е надскочил много пъти себе си. Правото, закона, за тези хора това са глупости, подробности, които нямат значение. Казусът "Иванчева" той го реши по телевизията, това се случва сега и с "НАПлийкс". За "НАПлийкс" още не се знае дали има личен интерес, но при "Апартаментгейт" се видя, че със съдружника на Ваклин са дългогодишни приятели, а съпругата му е купила апартамент на безценица, строен от Ваклин. Тук имаме минимум разследване за корупция, вероятно престъпление срещу правосъдието и това е човек, който готвим за главен прокурор", каза адвокат Хаджигенов.

Мандатът на Сотир Цацаров Хаджигенов определи като "пълен провал", през който той е защитавал корупцията. Адвокатът припомни, че по време на мандата му няма нито един осъден политик за корупция, докато тя е навсякъде около нас.

"С поста на консул във Валенсия Пламен Георгиев е компенсиран. Той бе компенсиран още като прокурор, когато не разпозна гласа на Бойко Борисов (в записа с Мишо Бирата - бел. ред.). И изведнъж един обикновен и не особено добър прокурор рязко се издигна. Всички останали подадоха оставки, дори Цветанов натикаха в миша дупка, обаче Пацо Терасата отива да се пече във Валенсия. Той също трябва да бъде отстранен, разследван и най-вероятно да отиде в затвора. Покрай "Апартаментгейт" освен несъответствията в декларацията, стана ясно, че има достатъчно данни за документни престъпления", каза още той.

Целия разговор с адв. Николай Хаджигенов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    160 18 Отговор
    Има ли някой, който става за нещо в тази държава?

    Коментиран от #3, #42, #64

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ми няма

    146 10 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    От властимащите, не.

    Коментиран от #21

  • 4 Behemoth

    143 9 Отговор
    И у Африка няма такива държави!
  • 5 LORT

    114 10 Отговор
    евала на Клик, че казва нещата както са
  • 6 мдаа

    170 15 Отговор
    БРАВО! ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!

    Коментиран от #41, #79

  • 7 гост

    201 18 Отговор
    Все още има честни хора които не се страхуват от шайката ГЕРБ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анти милиционер

    51 45 Отговор
    Ако Любен Гоцев и генералите изтърват прокуратурата, тук ще стане като в Румъния и Кьовеши. България ше се управлява 100.00% изцяло от вън. От евреи.
  • 10 Анти милиционер

    22 50 Отговор
    И всички гврбери и беспедераси ще са в затвора. И всички расисти.
    Затова тук винаги главният прокурор ще е Гешев. Или друг български несоросоиден прокурор.
  • 11 Анти милиционер

    123 13 Отговор
    Жалко, че 90% от тълпата е проста и сляпа като домашна кокошка.

    Коментиран от #57

  • 12 хахо

    34 154 Отговор
    Тоз адвокат да го оплача ли или .....Реве,че адвокатите от които е и самият той били такива или онакива.Бас държа,че тоя така са е уял,мазен адвокат на дявола!

    Коментиран от #55, #82

  • 13 Рунд 3 за съдебната система

    23 3 Отговор
    Българският Ротшилд срещу западния Ротшилд. Бг пауър 💪
  • 14 брях

    26 100 Отговор
    Амчи кво може да каже защитника на крадливата,независима,„зелената”,бъдеща кандидатка за кмет на София и бивша такава на Младост?
  • 15 Когато фактите говорят

    36 132 Отговор
    Именно Гешев ще те вкара в затвора за 10 години, затова те е страх от него.

    Коментиран от #60

  • 16 Коментатор

    113 16 Отговор
    Верни, точни и прями констатации.
  • 17 АдвХаджиРовоама

    27 113 Отговор
    Путьо маринкин, какво те бърка кой е прокурора, бе?! По-важно е съдията какво ще отсъди на последна инстанция.

    Коментиран от #18, #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Много е прав

    54 15 Отговор
    Само че Гешев не ще да е кмет. Той иска да е пъдарин и да гони с тоягата неправилните.

    Коментиран от #50

  • 20 Порно

    40 8 Отговор
    Сега правосъдието е в ръцете на местните дерибеи , борбата е да се владее от сороспиите.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ми няма":

    От народът,също!
  • 22 Кой е този измислен герой Хаджигенов ?

    28 103 Отговор
    Кой си па ти бе Хаджигенов? И за какво се бориш бе? Па да даже и определяш кой е и кой не е подходящ за главен прокурор. Бегай в Евроком ТВ при кумунистическата подлога Сашо Диков да плямпате заедно глупости и да хулиш държавата.и повтарям въпроса кой е адвокат Хаджигенов и за какво се бори?

    Коментиран от #27, #51

  • 23 Данъкоплатец

    46 14 Отговор
    А защо имаме и издържаме с данъците си отделна институция "Прокуратура" с ГлавПрокурор начало?! И то репресивна, безотговорна, ненаказуема, мафиотизирана и корумпурана институция от комунистическо-военизиран вид със запазени отпреди 1990г. всички елементи, особености, привилегии и облаги като за милиционери, ченгета и фатмаци! Пък и персонално повечето са ПРИРАВНЕНИ "прависти" от милиционерския ПУЦ в Симеоново или от Уни-лафки за дипломи или парашутирани партийни, военни или ДС-номенклатури, като жена му на ДС-Ванче караШкембе - Росица Слабакова-караКачан, братовчедка на ДС-МВРо-евродепутатина Андро Слабака! В Царство България прокурорите са били в отделна колегия към всяко съдилище без военизирана подчиненост! Не е имало и вездесъщ никому отговорен и безнаказан ГлавПрокурор! Време е за Нова Конституция, с която да се приведат прокурорите в организационния вид от Царство България, както и да се премахнат множество други правови елементи и институции-търтеи, останали от комунистическо-милиционерските времена!
  • 24 Пинокио

    23 56 Отговор

    До коментар #20 от "Порно":

    Единствено е точния човек и за Цецо Василев и за Прокопиев и за всички крадливи новобогаташи,чийто адвокат е Хаджигенов!Всичките му клиенти са отявлени престъпници с милионни кражби!Допълнително е на хранилка на няколко НПО-та !Стрях го е от възмездие да престъпленията!

    Коментиран от #81

  • 25 Уууууу

    23 3 Отговор
    Да го осъдим с всички от ВСС на бъдеще без работа и доходи и всеки ден да им повтаряме колко добре живеят.
  • 26 ЮУЕН

    26 57 Отговор
    Този ли дава характеристика за образованието на Гешев дето е завършил НБУ доста след като Гешев е завършил право и вече го е практикувал.След поредица,адвокати, преподаватели, и съдии редно е действително да има човек който е учил специализирано да разкрива,разследва и обинява и това е правил 25 години от най ниското ниво до сега непрекъснато.Познава целият процес във всичките му роли отвътре.Хаджигенов освен да говори като недоволна страра мома и да плюе нищо не е направи.Представете си само за момент ако той е главен прокурор какъв сейр ще бъде
  • 27 Чичо АДИ

    34 11 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е този измислен герой Хаджигенов ?":

    А ТИ???
  • 28 цвцв

    45 10 Отговор
    покрепям г-нХаджигенов,гешев е за режисьор
  • 29 ввв

    15 29 Отговор
    Тоя пак си врътка реклама.
  • 30 Бесен

    62 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Зам.-гл. прокурор трябва да бъде отстранен, разследван за корупция и вероятно с повдигнато обвинение, смята... ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЯТА ТАКА само тук таме някой смотан гербераст все още вика ура!
  • 31 Коментатор

    50 7 Отговор

    До коментар #17 от "АдвХаджиРовоама":

    Ако те емне прокуротурата, не защото си извършил престъпление, а защото си неудобен на някого и съдът да те признае за невинен, ама след 10 години по съдилищата, едва ли ще разсъждаваш така. Ако изобщо можеш...

    Коментиран от #35

  • 32 Бесен

    66 9 Отговор
    ГEРБ и прaвитeлcтвoтo нaпълнихa cъдeбнaтa влacт c хoрa c милициoнeрcкo oбрaзoвaниe, тe ca нeкoмпeтeнтни, нecпocoбни дa, нямaт aбcoлютнo никaквo oтнoшeниe към прaвoтo, бидeйки нe ocoбeнo умни, дa cклoнни дa рeшaвaт вcички прoблeми cилoвo и ca бeзкрaйнo лecнo упрaвляeми, нямaт гръбнaк. Тaкивa хoрa ca чудecнa ръкa, кoятo държи бухaлкaтa БРИЛЯНТНО КАЗАНО!!! Помнете ги тия думи!

    Коментиран от #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Чичо АДИ

    32 7 Отговор

    До коментар #31 от "Коментатор":

    Е Аре тогава да си траем ,дигат тока траем,водата траем, данъци,бензин траем и люпим семки пред "Планета Пайнер" А ти какво ще кажеш дай да чуем ,лошо ,добро няма значение кажи нещо вземи ясна позиция !! ТРАЕЙКИ СИ !!

    Коментиран от #37

  • 36 Коментатор

    43 6 Отговор
    Цялата работа по избора на главен прокурор напомня на избора на един председател на ДАНС. Ама народът или още е по плажовете, или е загубил всякаква чувсвителност за самосъхранение и представа какво става в обществото. Дебилизмът на една институция, наречена ВСС, минава мимоходом и незабелязан, освен от малцина смели юристи и независими медии. Обществото като цяло и не разбира, и не се интерисува как не чак толкова ловко се заобикалят и потъпкват основни ценности на правовата държава, при това законно...
  • 37 Коментатор

    8 1 Отговор

    До коментар #35 от "Чичо АДИ":

    Изобщо не си разбрал какво съм написал...съжалявам.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 оня

    46 6 Отговор
    Плащаш си за да станеш депутат и изпълняваш каквото ти кажат. Муртенска държава. Прост и неграмотен народ, което е очевадно в коментарите. А простия човек се управлява най лесно. Да има един осъден от управляващите, заради далавери? Там горе гарван-гарвана око не вади. Всички са в кюпа. Един падне ли, ще повлече всички, за това се подкрепят. Трябва ни един Пиночет или Хитлер да оправи държавата ни.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иво

    10 35 Отговор
    ... Вълнуваме се малцина адвокати с гражданско съзнание.... Брей, глейте от многото въльнене да не си докарате някое инфартче, че ко шъ прайм без таз будна съвест!
  • 45 filo

    17 42 Отговор
    Кой е тоя Хаджигенов, някакъв измамник, престъпник, който е свикнал да живее на гърба на наивниците, които му се доверяват.
  • 46 Наблюдател

    14 35 Отговор
    Тоя се има за най-великият, а всички останали за посредствени. Ми да си ръси умопрозренията в малката му групичка от свръхмислители, останалите при това говорене няма как да им е симпатичен.
  • 47 Барбой

    9 20 Отговор
    Вече имало корупция без политици, но никога няма да има корупция без адвокати!
  • 48 фифи перото

    26 7 Отговор
    Той и за селски бек не става, та кмет...
  • 49 Овчарчето Калитко

    19 7 Отговор
    След свинаря Йвайло, Гешев ще бъде същия предводител на страната ни. А най добре да отиде в свинарника на академик Нора Ананиева.
  • 50 Усмивката

    24 5 Отговор

    До коментар #19 от "Много е прав":

    Гешев нито иска, нито не иска. Той е вкаран против волята му защото дължи някому нещо. Такива е пълно по високи постове, институции. Като го погледнеш, не ти ли прилича на чумово прасе преди екзекуция.. И тоя шини управя. Кого. Доган ли!?
  • 51 0009

    7 12 Отговор

    До коментар #22 от "Кой е този измислен герой Хаджигенов ?":

    ИТИ ЛИ СИ ЗАВЪРШИЛ ЗА МИЛИЦОНЕР.
  • 52 Иво

    4 1 Отговор
    ЗАКРИВАЙ
  • 53 Оня с рикията

    32 5 Отговор
    Най-накрая една публична личност да каже истината за продажния гешефтар.
  • 54 123+

    25 7 Отговор
    Това е човекът за главен прокурор! Николай Хаджигенов! Поздравления, г- н Хаджигенов!
    Бихте Бил перла сред приятелите ми! Стегнете се юристи ! Застанете зад г-н Хаджигенов! Спрете мишкуването!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хелиос

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "Бесен":

    Ще поживеем и ще видим 2020 се очаква рецесия в Европа тогава нещата ще си дойдат на местата те няма да спрат да крадат ще вдигнат цените и данаците Боко вероятно ще подаде оставка на пролет за това му трябват верни хора на всякъде Демократична България влиза в парламента отнемайки така нужните му гласове Единствената възможност да властва е с ДПС което ще го унищожи БСП не са готови коалиция с ДПС И ВМРО е краят на БСП така господа малките камъни обръщат каруцата ще има парламентарна криза!?
  • 57 Хелиос

    12 6 Отговор

    До коментар #11 от "Анти милиционер":

    Нужни са само 7/8%на Демократична България и цялата милиционеросоциалистическа схема ще рухне F16 са платени и САЩ няма за какво да поддържат ГЕРБ и ДПС започва чистка
  • 58 Един друг

    9 1 Отговор
    Много добре казано.Краино време е Редник РаЯн да вземе да си извади главата от аУспУха и да го разследва.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Оптимист

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Когато фактите говорят":

    Ще го вкара и то без никакви доказателства! Като Иванчева - процес, скалъпен - четиво за малоумни ! А разследването срещу " вълшебника - хакер" е върхът на милиционерската наглост и тъпота! Прочели, милите, все пак, една милионна и вътре били данните на Борисов и Цацаров! ....По- скоро страшно, иначе смехория!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ТВ Звезда

    3 5 Отговор
    Кой го лансира този по медиите Спуснат от нищото голям противник на правителството стана
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 охохоо

    1 4 Отговор
    Кольо,ама и ти не ставаш за чеп за зеле ,ама си адвокат ,а ?
  • 68 Биде

    3 5 Отговор
    Оооох, и двамата хич не сте цвете за мерисане!!! Ти си сбъркан и измислен „ правозащитник” , а пък Гешев за да стане прокурор е готов и с дявола да се съюзи!!!
  • 69 Справедливост

    9 2 Отговор
    ГЕРБ Г-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ ? Никога ГЕРБ Никога ГЕРБ? ГЕРБ ОЗНАЧАВА ----Г-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ?????
  • 70 Гешката

    10 3 Отговор
    Евала адвокате тва е самата истина и е много страшна незнание до къде ще стигнем с много некомпетентни хора са назначени в властта . А това е най страшното нещо по страшно и от кумонизма
  • 71 4257

    2 12 Отговор
    МНЕНИЕТО НА ХАДЖИГЕНОВ,ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.
  • 72 ПЕНКО

    2 4 Отговор
    ЕДИН "ВЕЛИК" ---АБОКАТ !!!
  • 73 Жорж

    8 0 Отговор
    Амчи... Кво... Па... Аре... Езиковия фонд на питекантропите - герберасти. Ето, затова сме държава близка до африканските.
  • 74 Хаджи Генчо

    2 3 Отговор
    Па що не вземем да назначим за главен прокурор някой адвокат на мафията белким оправи прокуратурата.
  • 75 НЕМО

    2 5 Отговор
    Кой сте Вие, господин НИКОЙ?
    Какво си ти адвокате, един от навалицата?
    На какво се гради самочувствието ти? Ти който плещиш глупост връз глупост по студията!
    За твое сведение, там където е завършил право Гешев, там е следвал цвета на нацията. ВИ на МВР, след 1987 год. е по Закон с призната специалност "право"! По онова време повече юридически факултети не съществуваха. Само ЮФ при СУ и ЮФ при ВИ на МВР. Приемния бал за определени години във ВИ на МВР бе по-висок от този в СУ ! Във ВИ на МВР преподаваха професорите и доцентите от СУ, по програмата и с хорариума на СУ. Във ВИ при МВР, лекции четяха професорите: Цанка Цанова, Стамболиев, Бойчев, Огнян Герджиков, Красимира Средкова и всички други преподаватели в СУ.
    Като се има предвид и присъщата на ВИ на МВР дисциплина и 99.999 процентна посещаемост на лекции и упражнения, Хаджи..., можеш само да си записваш какво ще ти кажат по въпросите на правото завършилите ВИ на МВР!
  • 76 няма да стане

    1 5 Отговор
    Още един спуснат анонимник с разсъждение на милиционер иска да свали демократично избраното няколко поредни пъти правителство на България
  • 77 няма да стане

    3 2 Отговор
    Още един спуснат анонимник с разсъждение на милиционер иска да свали демократично избраното няколко поредни пъти правителство на България
  • 78 Георги Илиев Митев

    2 1 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
  • 79 абе

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "мдаа":

    ХаджигеновСЕЛСКА ПРЬЧКА,какьв адвокат си ти бе?обикаляш всички телевизии и говориш само глупости.
  • 80 абе

    0 5 Отговор
    ТОЗИ ЩО ЗА АДВОКАТ Е ОТ КРАЙ ВРЕМЕ ХОДИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ СРЕЩУ ПРАВИТИЛСТВОТО,НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ЗАТВОРИ УСТАТА .И ДА МУ СКЬСА ДИПЛОМАТА ,ВЗЕТА ПО КОЙ ЗНАЕ КАСЬВ НАЧИН ,НАСЛУШАХМЕ СЕ НА ГЛУПАЦИ.
  • 81 Адвоката

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пинокио":

    е прав. А работата му е да защитава обвиняемите, без значение дали са виновни или не!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Те може да са четяли професори - ама у кухи кратуни акъл не влиза :D