22 Август, 2019 15:53 21 221 34

Владимир Тодоров: Застрахователите ни са едни подписвачи (ВИДЕО)

  • владимир тодоров-
  • застрахователи-
  • обезщетения

Ще бъде грешка да се бърза с приемането на новата методика, смята председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Владимир Тодоров: Застрахователите ни са едни подписвачи (ВИДЕО) - 1

С новата методика за изчисление на застрахователните обезщетения се стреми да се постигне една предвидимост за самите застрахователи. Това като цяло е положителна идея, но трябва да кажем, че се бърза подозрително много. Една такава методика е фундаментален труд и анализ, прибързано е да се прави за 6-8 месеца. Въпросната методика е един препоръчителен документ. Тя не е задължителна за съда, може да сложи долни граници, но не и да ограничи съда, защото имаме европейски директиви, които са със съвсем различни цифри. Това каза в студиото на ФАКТИ председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров във връзка с проекта за нова методика.

"Посочените нива тук са много ниски. Давам пример - ако единственото дете на едно семейство почине в катастрофа, с всички коефициенти родителите ще получат 70-75 хиляди лева. Един автомобил струва толкова, не може цената на живота на едно дете, което ще живее средностатистически 70 г., ще произвежда БВП, ще плаща данъци, ще създаде поколение - това не може да бъде оценявано на 70 хил. лева. Има изследвания в Европа, че средната цена на човешкия живот е около 1 млн. евро", коментира Тодоров.

"От една страна, ако искаме по-високи обезщетения, трябва да се съгласим да плащаме по-високи застраховки. Проблемът е, че нашите застрахователи не са истински застрахователи, те са едни подписвачи - една част да кажем, не може портфейлът ти да е 90% "Гражданска отговорност" - задължителна застраховка, а останалото - да нямаш диверсификация на портфейла. Всеки иска да продава по-нискорискови застраховки, но това го правят сериозните застрахователи. Когато си се вторачил в една губеща застраховка, защото тя е губеща, няма как да очакваш, че пазарът ще бъде стабилен. Ниска е и застрахователната култура на хората", допълни той.

Целия разговор с Владимир Тодоров гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer 3.0

    47 4 Отговор
    Не забравяйте случката с преобърнатия автобус, дето се гавриха с хората, като почнаха да ги обезщетяват с 10лв. Наскоро си правих гражданска и кво да видя, най-евтините при тях. Е, не съм толкова късопаметен, нарочно избрах по-скъпата от друга компания. Другия път като решат някои застрахователи да се правят на интересни, хубаво да си помислят!

    Коментиран от #3, #24

  • 2 Анти Застраховател

    22 2 Отговор
    Хора, започнете да мислите къде и при кой се застраховате, на кой предоставяте защитата на вашето имущество и живот! За 5-10 лв. не си струва да се избират съмнителните бг компанийки...
    Facebook - Обезщетение от застраховател
  • 3 Boxer 40

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer 3.0":

    Не е така,
    Гражданската е в Своге е в друга компания.
    застраховка на местата е историята с по 10лв.

    Коментиран от #8

  • 4 анани

    54 5 Отговор
    този господин Тодоров и неговите съратници като адвокат Дойчева, получават 30 % от обезщетението на пострадалите от ПТП. Това ли е" Асоциацията за защита на пострадалите от ПТП"? Това ли е "защитата на пострадалите" или е лично облагодетелстване?!
    ЛИЧНО ПОТЪРПЕВШ ОТ ПТП
    Срамни и безочливи АСОЦИАЦИИ!!!

    Коментиран от #15

  • 5 анани

    24 3 Отговор
    този господин Тодоров и неговите съратници като адвокат Дойчева, получават 30 % от обезщетението на пострадалите от ПТП. Това ли е" Асоциацията за защита на пострадалите от ПТП"? Това ли е "защитата на пострадалите" или е лично облагодетелстване?!
    ЛИЧНО ПОТЪРПЕВШ ОТ ПТП
    Срамни и безочливи АСОЦИАЦИИ!!!
  • 6 оНЯ

    37 2 Отговор
    ТОВА НЕ Е АСОЦИАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ П Т П А АСОЦИАЦИЯ ЗА МАРОДЕРСТВАНЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ БОЖЕ КАКВА НАГЛОСТ КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА
  • 7 чист рекет

    36 5 Отговор
    Абе истината е ,че българските застрхователи са се превърнали в събирачи на пари ,правят-струват , от девет кладенци вода вадят САМО И САМО ДА НЕ ПЛАЩАТ ( ако може - нищо) ! Безсмислено си даваме парите ,застрахователната полица струва по малко от хартията на която е напечатана ,защото не задължава застрахователя за нищо ,а на нас ни остава едно-единствено право - да им плащаме !!! Чист рекет (не напразно всички застрахователни компании са собственост на бивши мутри).
  • 8 Boxer 3.0

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Boxer 40":

    Докато не обявят фалит или поне името да си сменят, тоя гаф дето го направиха от наглост и алчност, ще ги преследва. При тия цени на застаховките, не би трябвал8 да шмекереят, когато очевидно трябва да изплащат обезщетение. Важното е да не сме късопаметни.
  • 9 Митко

    18 3 Отговор
    Докато продължават да делят застраховките на ГО и КАСКО, все ще реват, че няма пари! Защо не съществува една застраховка, която ако искаш си я сключваш като задължителна, и от там нагоре можеш да си избираш какво да покрива?
    Ами защото застрахователите искат да лапкат пари, и да реват как не стигат...

    Коментиран от #25

  • 10 По скоро едни рекетьори

    23 2 Отговор
    Дето си пърдат на кожените дивани и вземат милиарди приходи без абсолютно никаква реална деиност...вземат от балъците пари ужким за ала бала благодарение на поставените политици в парламента и ние требва да плащаме за техния приказен живот
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    14 1 Отговор
    Каквато и методика да си пишат, има евродирективи и европейски закони валидни за целият европейски съюз! Така че, хора, търсете си правата в съда, та ако трябва и до европейският такъв! Но не забравяйте, че наистина това ще рефлектира върху цената на застраховката! Независимо дали искате или не! Изходът от последното е диференциация на застраховката, т.е. "бонус -малус". В противен случай, всички ще плащаме за джигите и ще има обща безотговорност, като преди 1989 - всички носят на гърба си тежестта от действията на безотговорните!
  • 14 Колкото повече измират от стадото

    18 2 Отговор
    Толкова повече всички мутри озверяват за пари защото броя на останалите офце стремглаво намаляват и нема от кои да крадат пари..ето бедрума щял от бетонов бряг да ходи на гърция😂😂😂😂 щото там ходили останалите от стадото та и там да ги рекетираме😂😂😂на българин трябва да се забрани да прави какъвто и да е бизнес и да бъде в управленси персонал на фирма и в управлението на държавата иначе положението е катастрофа
  • 15 Zodiac

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "анани":

    Всички НПО-та са шайка измамници и паразити.Живеят на гърба пострадалите хора.
  • 16 Ndidk4f

    14 2 Отговор
    Прекалено много кърлежи водят до смъртта на добитъка. Онези 240 процентажии от парламенто го знаят ,но не отчитат ,че добитъка намаля много. Жална му майка на който остане когато стигнем 4 милиона. За тях кражбите от прехода са златна мина и затова той не свършва. Народа свършва ,Изедниците -не. Само политици, администратори ,застрахователи , КАТ-НАП и цигани ще остане след такова управление. Да знаете ,Държавата не се меси в частен бизнес. Само с репресивните си органи по контрол и с навързване на закони един към друг за да Ви овърже здраво с крадливите вериги , ЗАДължава да си правиш застраховка. А в Бг -то видяхме как "Гаранционен Фонд " всъщност нищо не гарантира. Защо пък да не плащаш хартийки твърде скъпи колкото ти кажат след като го вързват със рекет по пътищата , сваляне от лрегистрация , полицейски производство и т.н. И аз искам задължително всички да ядат само Пловдивски домати и полиция да те глобява днес като не си си купил 1 кг. ,ако може от моите. Нали плащам осигуровки ,данък печалба и всичко както и застрахователя . Защо за него полиция работи , а за хлебаря няма . И хлебарите ще отделят някой лобистки лев ,колкото кажат политиците ,щом е да ни одерат съвсем.

    Коментиран от #32, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ФИНЦИ

    7 0 Отговор
    тоз смешник тодоров
  • 19 Бонус Малус

    7 4 Отговор
    Абе нали миналата година влезе Бонус-малуса за Гражданската отговорност! Значи тази година ще плащам по-малко, ако не направя сериозно нарушение! ИЛИ ПАК НИ ИЗЛЪГАХА???

    Коментиран от #23

  • 20 боико

    1 0 Отговор
    ЕИИИИ САМО ДОЛНИЦИ В ТАЗ БЪЛГАРИЯ
  • 21 Задължителен рекет

    5 3 Отговор
    Това са застраховки те, получих 2 писма дори едното след като платих иска ми се тоз да му набия чомберите и тоз дето му позволява да ме рекетират защото когато ползвам плащам не ползвам не плащам кат ме спрът да ме глобят но да ме изнудват е проблем и ще стане по голям защото аз решавам кога искам си карам колата и знам закона че не може без този рекет и си направа за 1 час ако толко ползвам а те изкат много касичка та да е сигурна а когато да дават как е, не развалят джобните затова да го духат ще има промени и много народна любов за рекета който идва от правителството и на геноцид и продажник бал ден да не види от сега нататък
  • 22 Driving pleasure

    11 1 Отговор
    а тодоров е един обикновен кльопач! Колко пара е смъкнал с асоциацийката... ще се хвърля в боя не ми пушек ще се вдига!
    застраховането не е оценка на стойността на загиналия а оценка на щетите и оценка на риска!
  • 23 Driving pleasure

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бонус Малус":

    Не е влизала! Само се обсъждаше, но понеже беше малоумна и дефакто нямаше бонус и хората скочиха си оттеглиха простотиите
  • 24 xxxxxxxx

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Boxer 3.0":

    Нещо си чул, ама много не си разбрал. Тоя Тодоров не е застраховател и той застраховки не продава. Той просто се възползва от случки с пострадали, та да спечели пари, като се сложи за посредник между пострадал и застраховател.
    Случката край Своге има два канала за плащане на обезщетенията. Първия канал е по линия на задължителната застраховка на местата и там застрахователя ... инс се опита да шикалкави, като плати формалната сума от 10 лева, само и само да спази срокове и да не попадне под ударите на административно наказание от КФН, защото имаш срок да платиш обезщетение или да откажеш, а те ако откажат, веднага ги налазват адвокатите на пострадалите и щяха да ги осъдят + хонорарите на адвокати, съдебни такси и ....
    Гражданската на автобуса е при друг застраховател и там имат основание да изчакат, защото при злополуката при първия застраховател плащането е защото се е случила случка независимо кой е виновен, а при гражданската трябва да е виновен водача на автобуса. Ако шофьора на автобуса го изкарат невинен, тогава няма да има плащане по гражданската на автобуса и пострадалите ще си останат само с плащането по застраховката злополука. Пиша подробно за да разберат болшинството хора разликата при плащането по двата вида застраховки и не да дрънкат врели-некипели, че пътя бил такъв и затова е станала белята, а не отчитат, че той е еднакъв за всички преминаващи, които обаче не са катастрофирали.

    Коментиран от #26

  • 25 ххххххххххх

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Митко":

    Абе Мите, пак не си внимавал в час. Никой не те задължава да правиш каско на твой собствен автомобил. Каското е доброволна застраховка и може да те задължат когато я взимаш на лизинг, защото ти се явяваш ползвател, а не собственик и пак ти си я взимаш на лизинг доброволно с каквито са съпътстващите условия. Като си я изплатиш още в първата година, после може да не си правиш каско, щото вече си я изплатил цялата и си станал ти неин собственик. Собственик, а не ползвател. Гражданската ти е задължителна, защото с нея ге гарантират права на пострадали от евентуални твои нарушения. Вземете малко да се образовате.
  • 26 Boxer 3.0

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "xxxxxxxx":

    Ама много точно съм разбрал. И не ми пука, да ли е по гражданска или не. Онези от ...инс , направиха ли се на шемекери пред цяла България? Да! Не ми пука за каква застаховка става въпрос, щом те ще са застрахователите, аз няма да подпиша нищо.с тях! Аман от алчнюги!
  • 27 Кибика

    8 1 Отговор
    Тези застраховки незнам за какво ги плащаме.Участвах в ПТП наскоро.Не съм виновен.другия участник е с чужда регистрация.Катаджиите ми казват отиват в офиса на твоя застраховател даваш протокола и те се оправят.Отивам аз в офиса и ми казват ма ти какво искаш от нас ти тук нямаш работа има интернет оправяй се.Такаа значи,дни преди вноската СМС-си напомнянае,а когато те трябва да си свтршат работаа ти казват оправяй се.И аз не виновен в ПТП смилат ми колата и застрахователят ми казва оправяй се.Това държава ли е,фирми ли са какви са?Тези застраховки се плащат колкото да ги имаме пред катадйийте като ни спрът.Аз плащам да бъдя застрахован да се грижат за мене.Незнам много е объркано

    Коментиран от #29

  • 28 grot

    3 0 Отговор
    Кога ще се премахнат нелоялните застрахователи от българския пазар. Плащат си на КФН и помиярите ги търпят, както и там разни мендили, партийки и т.н.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Съвет

    2 0 Отговор
    Тези неща за които коментираш не са ясни на много хора. Твоя застраховател може наистина да няма права за конкретната случка, но ако служителя му е в час е можело да ти каже къде наистина да отидеш. На сайта на КФН или асоциация на бълг.застрахователи /не помня точно/ би трябвало да има възможност за справка кой застраховател в България представлява застрахователя от чужбина и отиваш при него. Явно не си попаднал на човек. Имаш си правата за това.
  • 31 Еййй

    1 1 Отговор
    Нищо не си разбрал и като гледам в момента има трима дето ти верват. Теб може да не те интересува застраховката каква е и при кого, ама те засяга. Все едно да имаш пари в една банка и да отидеш да си ги теглиш на гишето в друга банка. Дали ще ти ги дадат, щото теб не те интересува, че не е същата банка? Различните видове застраховки предполагат и различия в правото и размера на обезщетение.
  • 32 Подкрепям

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ndidk4f":

    Толкова си прав брат...
    Подкрепям с две ръце !!!!!
  • 33 123

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ndidk4f":

    най добрия коментар който съм чек. Политиците ни са толкова прости че не осъзнават че с тяхните действия гонят народа навън най лошия сценарии прост политик който краде по зле и от газова камера
  • 34 Аз1111

    0 0 Отговор
    Този ли бе човек??? Пълен б и в семеен план и професионален план