Last news in Fakti

26 Септември, 2019 16:27 15 563 12

Мирослав Иванов: Очаквам още атаки срещу журналисти (ВИДЕО)

  • бнр-
  • сем-
  • вежди рашидов-
  • мирослав иванов

Институциите ще стигнат до някакъв формален резултат, проверката ще покаже, че някакъв човек на ниско ниво е направил нещо, така че радиото да спре, смята журналистът

Мирослав Иванов: Очаквам още атаки срещу журналисти (ВИДЕО) - 1
Мирослав Иванов

Без съмнение, на БНР „посегнаха“ хората, които управляват. Дали тези, които го правят официално или тези зад завесата, които дърпат конците, това вече само колегите, които са обект на натиск, могат да кажат или предположат. Това заяви в студиото на ФАКТИ по повод скандала в БНР журналистът Мирослав Иванов.

„Можем да кажем, че обществото очаква генералния директор на БНР да каже кой е физическият носител на натиска, упражнен над него. Това може да каже само той, но виждаме, че се държи като човек, който опитва да неглижира скандала.

Институциите ще стигнат до някакъв формален резултат, проверката ще покаже, че някакъв човек на ниско ниво е направил нещо, така че радиото да спре. Това ли трябва да очакваме обаче и категоричният отговор е, че не можем да се примирим с резултатите от тези проверки. А не можем да очакваме други, защото самите регулатори – СЕМ – са в позиция да се съобразяват с волята на управляващите. А волята на управляващите не е да се рови в този случай, а той да бъде потулен по-бързо. Колкото повече се рови в него, до толкова повече хора ще достига.

Не трябва да се лъжем, за голяма част от слушателите, от зрителите – това е проблем, който е далеч от тях. Може би една част от тях не могат да вникнат какво толкова се е случило“, коментира Иванов.

Относно изказването на председателя на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов „Айде стига с тая свобода, бе! Вие луди ли сте? Полудявате вече с тая свобода! Кое не му е свободно? Те ни плюят всички хора като каруцари. Всеки ден е било свободно словото. Какво по-свободно от това?“ журналистът коментира:

„Г-н Рашидов беше министър, депутат, пак министър, последователната му политика на изказване е в такъв стил и има обществена търпимост. Не е нормално такова поведение. Оставката му е искана многократно, и като министър, и като депутат, това е манталитетен проблем – защо се търпи, не знам.“

„Ние сме в период, в който не можем да очакваме някаква категорична промяна. Все повече се нуждаем от обучение и образоване. Образоване не само училищно, университетско, но и кога да се проявява търпимост, кога не. Функция и на медиите е да провеждат такова образоване.

Наближават избори, които по традиция са приемани за много важни от гледна точка на това, че през общините се разпределя голяма част от централизирания бюджет и от европейските фондове. Тези избори ще бъдат доста ожесточени и голяма част от управляващите отново ще използват този тип кампании по очерняне на конкуренти пак чрез тези канали за информация (медии). Така, че очаквам атаки срещу опоненти, очаквам още атаки и срещу журналисти“, каза още той.

Целия разговор с Мирослав Иванов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Журналята

    23 2 Отговор
    със своя слугинаж на едни или други сами се докараха на това6дередже.
  • 2 onq s konq

    17 4 Отговор
    За щастие останаха десетина журналисти защитаващи истинска гражданска позиция, разобличавайки властниците. Този послушко генералния директор на БНР определен от Първия като главанак защо не подава оставка. Нали сме много морални. Или от прокуратурата не дават.
  • 3 G Draganov

    16 2 Отговор
    Тези, които са поръчали по мобифона сега ще го разпитват. Ха познайте какъв ще е резултата. Също като при конкурса с един кандидат и като надбягване с един кон. Смех.
  • 4 бай Коста

    18 5 Отговор
    това е диктатурата в България , по лошa от Живково време
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Gost

    7 0 Отговор
    Dupedavci
  • 7 народе

    11 5 Отговор
    Народе , ако те има , стани и гласувай против това управление което подготвя бъдещата диктатура на мафията! Стани гласувай и върни законноста в България! Отхвърли лъжите и кражбите на власт имащите!
    Сега на местните избори го направи , по-късно ще е фатално за децата ти!
  • 8 ОБезобществен

    1 2 Отговор
    няма общество, няма народ , няма националност, няма журналисти.....има роби и Поробирели
  • 9 Антисоциалист

    1 1 Отговор
    Господа, г-нът и мъгляви, и заблуждава. Цитирам: "Oбрaзoвaнe нe caмo училищнo, унивeрcитeтcкo, нo и кoгa дa ce прoявявa търпимocт, кoгa нe. Лъжа! Функция и нa мeдиитe e дa прoвeждaт тaкoвa oбрaзoвaнe." Медиите са органи за пропаганда - т.е. за разпространение на знания за факти и на тълкуванията им, а не органи за "образоване", т.е за "образование". Пояснявам и още - "фунция" е чуждица за "дейност". Не е образованието дейност свойствена за журналисти. По социалистически, този господин не само не знае български език но е културно слабоват. Той счита за редна дейност на кастата му да ни образова, та и да ни учи кога да търпим. Причината е ясна - българите вече престават да търпят не само това, а - нему соцподобните. Цитирам още: "...категоричният отговор е, че не можем да се примирим с резултатите от тези проверки." Проверките засега показват, че технически причини не са основание за спиране на радиото, и че то е спряно срещу правилата за съществуването му в държавата. Но и още! ... Какви са презултатите от проверките или не са известни на господина или той не ги прави известни ни, но ги отхвърля. Аналогия от предишния социализъм: "Не съм чел писанията на предателя Солженицин, но считам, че ...". Изказалият тази нелепост не беше журналист, а само Герой на социалистическия труд и то в строителството. Напътстваха го какво да приказва на г-на соцподобни пропагандисти - не журналисти, а ЖУРКИ. Та, г-нът е прав в очакванията си. Българите все - по малко ще търпя
  • 10 Батман Боко

    2 1 Отговор
    Уважаеми,ЖУРНАЛИСТИ бъдете единни,бъдете нагли и нахални,вие имате всички инструменти и можете да покажете характер ,и най-важното истината.
    Щом вас не ви уважават и вие покажете неуважение,щом се държат нагло и невъзпитано ,и вие се дръжте така с тях,дори нещо повече не ги отразявайте,не ги показвайте,игнорирайте ги,и ще видите как ще ги заболи,как ще викат,и как ще се молят да ви дадат интервю в удобно за вас време.
    Покажете характер,бъдете единни в името на истината,свободата и опазването на словото,истинското слово.
    Вие имате гръбнак,изправете се и бъдете,бъдете будната съвест на нацията и ще видите как ще се подобрят нещата в държавата.Бъдете по-твърди,и когато се блъскат във вас да ги боли,тогава дистанцията ще е видима,години напред. НАРОДЕ????
  • 11 Антисоциалист

    3 0 Отговор
    Господа, завършвам текста си, прекъснат поради многословието ми: Българите все - по малко ще търпят ЖУРКИ. Така е, така и трябва да бъде.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.