Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 16:36 12 918 6

Ковачев: В "Средец" ще държа на паркинги и детски ясли (ВИДЕО)

  • любомир ковачев-
  • местни избори-
  • средец

Предизвикването на страх от отнемане на деца от семействата им е откровена провокация, смята кандидатът за кмет на Район "Средец" Любомир Ковачев

Ковачев: В "Средец" ще държа на паркинги и детски ясли (ВИДЕО) - 1
Любомир Ковачев

Район „Средец“ е наистина с най-голяма концентрация на архитектурно и археологическо наследство. Последните години се направиха доста неща. Това, което в момента се случва и е много хубаво, е археологическата експозиция, която тепърва ще се появи на пл. „Св. Неделя“. Там се откри една голяма обществена сграда, която се датира 4-5-и век. Финансирането минава изцяло през Столична община. В момента тече архитектурен конкурс за цялото пространство около „Св. Неделя“, в чието задание се включва експонирането на тези забележителности на нашия древен град. Това каза в студиото на ФАКТИ кандидатът за кмет на столичния Район "Средец" на ГЕРБ/СДС Любомир Ковачев.

"Районът е богат и на архитектурно наследство, над 400 са архитектурните паметници на културата. В това число дори не включвам държавните и общински такива. Това е както богатство, така и сериозна отговорност. Обществото чрез закона вменява на собствениците на такива сгради много задължения, а според мен малко ги подпомага.

Столична община стартира програма „Културно наследство“, ще я презентирам сега – от октомври вече може да се кандидатства по нея. Информация има на сайта на Столична община. Тези, които се включат в програмата, ще получат за сметка на Столична община пълно обследване на самата сграда, архитектурен проект за възстановяването ѝ, авторски надзор", съобщи той.

"Всеки район в столицата има специфични проблеми. В Район „Средец“ са съсредоточени голяма част от държавната администрация, голяма част от културните и развлекателни заведения, които обслужват както целия град, така имат и чисто държавни функции. Това има своята цена за съкварталците.

От 4 г. съм зам.-кмет на района, което ми даде възможност да обособя няколко групи проблеми. Много сериозен проблем е трафикът и паркирането. Хубавото е, че за изминалия мандат целия район стана зона – синя и зелена. Това в някаква степен подпомага урегулирането на тези проблеми, но проблемите, разбира се, остават. В тази връзка, ако бъда избран за кмет на района, много ще държа, когато се говори за изпразване на площади и улици от паркирани автомобили, това да става само при положение, че има някакви компесаторни механизми за паркиране. Ако ще продължаваме да съкращаваме местата за паркиране, трябва да правим и паркинги.

Не мога да не спомена проблема с детските заведения. Направи се много за изграждането на нови детски заведения в последните години, но за съжаление в „Средец“ не е точно така. Някои от тези от моето детство се реституираха, някои се продадоха. Факт е, че има нужда от повече места. Поне още една детска ясла и градина трябва да има", коментира Ковачев.

"Когато говорим за промени, трябва да имаме предвид, че районът е доста консервативен и като население, и като екстериор. Опитът, който добихме от големи инфраструктурни проекти, показа, че районът не е много подходящ за екстравагантни архитектурни и градоустройствени решения. Нещото, което научихме, е че всички неща, които ще се случват, трябва да бъдат първо много добре обмислени, второ трябва да бъдат много добре комуникирани с хората, каза кандидатът за кмет на "Средец".

Във връзка с протестите срещу Стратегията за детето, в която мнозина видяха опасност от отнемане на деца от семействата им, Ковачев каза: „Това е откровена провокация. Доколкото разбрах, свързана със звънене от непознати номера, ползване на незнайни електронни медии. Всяка подобна провокация в момент на предизборна кампания е предизборна кампания.“

Целия разговор с кандидатът за кмет на Район "Средец" Любомир Ковачев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    6 3 Отговор
    За него ще се гласува, щом ще прави паркинги, ако не спази обещанието си ще го вържа гол на Витошка за назидание.
  • 2 ел глиган

    4 1 Отговор
    вижте го какъв е грозник тоя...
  • 3 Буко Баламата

    1 1 Отговор
    Кафява зона го направи по 10лв на час и 1500лв годишна такса.Паркинги няма нужда да правите!
  • 4 Julio

    4 0 Отговор
    Обикновен герберастки лъжец... Нищо повече...
  • 5 До ел глиган

    1 0 Отговор
    Представям си ти какъв красавец си, или кандидатът ти Трайчо Трайков - същий Ален Делон
  • 6 Реалист

    0 0 Отговор
    Преди избори много обещания , ама нищо не зависи от теб човече, а от този който дърпа конци те..... Искате деца,,,,, няма детски ясли и градини,,,,,,, после вкарват стратегия, че родителите нямат доходи и са бедни..... С децата ли да ходят на работа..... До като не се , махнат настоящите и да влязат истински България в управлението на държавата....... Частично избрани нови хора , и те ще клекнат пред бащината...... Опг то е добре организирано и няма такива които да го разтурят