15 Октомври, 2019 13:53 11 357 34

Любомир Дреков: Вкарахме Район "Лозенец" в ред (ВИДЕО)

  • любомир дреков-
  • район "лозенец"

Настоящият кмет и кандидат за нов мандат от ГЕРБ/СДС изброи приоритети за района

Любомир Дреков: Вкарахме Район "Лозенец" в ред (ВИДЕО) - 1

За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече с въвеждането на зелената зона за паркиране, която се посрещна нееднозначно, но в крайно сметка над 80% от хората, до които има зона, я подкрепят – можеш да се движиш по тротоарите, видя се, че имаме зелени площи и градинки, остава по-трудното – да реновираме тези тротоари, от които махнахме колите, въведохме ред в паркирането, на над 90% се справихме с неправилното паркиране, намалихме трафика по вътрешнокварталните улици. Това каза в студиото на ФАКТИ кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет трети мандат на Район „Лозенец“ Любомир Дреков.

"Проектът за вътрешния ринг е много тежък. От бул. „България“ към бул. „Черни връх“ т. нар. трасе на бул „Каблешков“ вървеше и проектиране и отчуждителни процедури, докато ние рязко започнахме с частта, която е между бул. „Черни връх“ и „Симеоновско шосе“ - от около 30 дка имахме 1000 кв.м общинска собственост. Това е много натоварващо специално за районната администрация, защото ние се срещаме с всеки собственик на имот, който попада там, говорим, убеждаваме го, правим оценки, помагаме с изваждането на документи, за да можем да изкупим съответния имот и поетапно да върви изграждането на булеварда. Направихме първия етап – от „Черни връх“ до река Драгалевска, ул. „Атанас Дуков“, остава още три имота да придобием, за да можем да стартираме участък до ул. „Сребърна“, паралелно с това и проектираме, за да не се бавим впоследствие.

Сега понеже е предизборна кампания и е времето на много странни приказки. Чувам как не се работело по отчуждаването, чиновниците ги мързяло. Как може да го мързи човек, който за последната година и половина е провел над 100 срещи със собственици на имоти, отделно от работата, която си върши, отделно е работил по документите им и са подготвени и са гласувани доклади от СОС на нашата районна администрация, за да се случат тези придобивания. Обемът работа е огромен и аз се чувствам лично засегнат от това какви думи чувам за служителите в районната администрация. Имаме 25 000 кв. м придобити само за последната година. Кметове се сменят, но служителите в една районна администрация, експертите, те са ядрото и те са тези, които вършат работата", каза настоящият кмет.

"Всеки районен кмет трябва да работи първо за жителите на района, но „Лозенец“ не е самостоятелен субект, той е част от системата на София, ние сме длъжни да работим и да правим проекти, които ще облекчат живота не само на лозенчани, а и на жителите на София.

Този вътрешен ринг ще даде пряк достъп от бул. „България“ до бул. „Черни връх“, до „Симеоновско шосе“, до „Цариградско шосе“, ще разтовари трафика в центъра, квартали като „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Кръстова вада“ няма да имат само към Околовръстен път изход, ще имат и към т. нар. вътрешен ринг. Много е полезен, предвиден е с трамваи.

Предлагаме съществуващото трасе около Семинарията, но няма трамваи върху него в момента да се продължи на мястото на далекопровода, който е до „Симеоновско шосе“, кабелите влизат в земята, върху тях трамвайно трасе, колело на Столичния зоопарк. От него за 15 минути човек ще може да слезе до ул. „Граф Игнатиев“, защото цялото това трасе е обособено, скоростно, минава после през Семинарията, през гората на Борисовата градина, и чак на пл. „Журналист“ има едни 600-700 метра до „Граф Игнатиев“, които са като част от булевард", обясни Дреков.

"Проблемите в „Кръстова вада“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“ са решими, но ще отнеме време. Има много за придобиване като терени, има да се прави на много места канализация. Проблем е в момента интензивното строителство, но след като е интензивно сега, значи ще прекъсне сравнително рязко в бъдещ момент. Ние като община трябва да направим проектите за важни улични артерии в тези квартали, да направим образователната инфраструктура, да направим канализацията и оттам да може строителството с по-бавни темпове, без да пречи на хората.

Населиха се южните квартали, в тази връзка изградихме детска градина за 150 деца във „Витоша ВЕЦ Симеоново“, в „Кръстова вада“ завършваме всеки момент пак детска градина за 150 деца. Много важен е проект е това, което правим с Българската православна църква (БПЦ) и то няма аналог в историята. На църковен терен да се случат и училище, и детска градина във „Витоша ВЕЦ Симеоново“, общият им капацитет е 700 деца. Това за един млад квартал с младо население е уникално нещо. Правим го на място, където планираме да се изгради бъдещата метростанция", съобщи Дреков.

"Приоритет за нас е разширяване и изграждане на метрото, приоритет е довършване на вътрешните рингове на София като бул. „Филип Кутев“, приоритет е ориентирането на наземния транспорт спрямо метрото и довеждащ транспорт, включително и чрез електробуси, което освен всичко друго е и екологично, а и това са едни малки бусчета, които в квартал като „Витоша ВЕЦ Симеоново“ са единственият вариант за обществен транспорт по тези малки 6-7 метра широки улици, няма как съчленен автобус да пуснем по тях. Не виждам кой би могъл да спори по тези приоритети.

Смятам категорично, че на 80% тези проекти ще бъдат завършени при трети мандат. При положение, че имаме процедури, които понякога минават и през съда, даваме всичко от себе си тези процедури да минат максимално бързо. Знам, че е време на много идеализъм и много обещания, но нека малко реализъм. Най ме притесняват кампании, чиито кандидати знаят, че няма да им се наложи да изпълняват предизборните си обещания", заяви той.

Целия разговор с Любомир Дреков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    14 0 Отговор
    Алоооо Дреков какво стана с изсушените и отрязани вековни кестени в имота на един бивш министър от герб?
  • 2 Факти

    11 1 Отговор
    Здравейте да наистина се правят тротоари легнали полицаи и така на татък.Което сигурно се заплаща по някоя програма и с парите за 4три тротоара се правят 1.5 от фирми с не рентабилни работници да не казвам какви са и те трябва да имат работа де..
    Кога ще оправят градинката до 120 уще.
    Мизерия и клошари като Площад журналист.

    Коментиран от #9

  • 3 Буко Баламата

    8 0 Отговор
    За ъгъла на ул.Вежен и ул.Цветна градина иде реч.
  • 4 Факти

    8 0 Отговор
    Също така защо се правят пред чисто нови згради те не трябва ли да си поемат тротоарите.
  • 5 Живущ

    17 0 Отговор
    За какъв ред говори. Разбити или липсващи тротоари, тези които ги ремонтираха са асфалтирани и наглите неграмотници ги ползват за паркинг. Зелена зона на места където не можеш да се разминеш, например Деимс Баучър от Семинарията до Черни Връх подскачаш и лавираш по разбития паваж на трамвайните релси. Да не говорим за липсата на маркировка и своеволното паркиране около Японския. Особено "подредено" е в Кръства вада и Витоша. По скоро нещата в Лозенец са наредени.
  • 6 Лекар БГ

    30 0 Отговор
    Дреков,ти от где си,пиле?!Аз съм от този квартал,от както се помня.Мама и тате-също.
    Ако,навремето това беше най-хубавият софийски квартал,на пешеходно разстояние до Центъра,сега е "оправена"кочина.За 10 г.издадохте толкова разрешителни за строеж,че не оснана ни градинка,ни дворче,ни люляк,ни липа.Тази година,особено сега,покрай Изборите,сте подхванали тротоарите....браво!Как не те е срам,да лъжеш и глупотевини да приказваш,пиленце шаренко-крадливо.
  • 7 5kof

    10 0 Отговор
    Да се маха! Ул. Теодосий Търновски между Св. Наум и 4РПУ всяка година я кърпят. Ефект - зеро! Дърветата по Св. Наум вадят очите на пешеходците. Реакция - никаква. А иначе данъци - папкаме. Тоя е от кохортата кръвопийци на ГРОБ.
  • 8 Факти

    4 0 Отговор
    Отварят се фсевъзможни заведения за хранене около училищата без никакви проверки.
    Децата ядат боклуци но това мен не ме интересува значи фирми който продават в училищата се проверяват а тези до тях не, много тъпо.
    Държат малки складчета по кооперациите пълни с плъхове и после това ви дават да ядете.

    Коментиран от #29

  • 9 Лекар БГ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    Гледам пред нас какво правят.Братя с тен се трудят здраво и лошо няма,вместо да крадат.Паветата се редят наново,така щото поне 30% остават,т.е.,потъват нЕкъде по частни дворове.Темповете са забележителни....костенурки да бяха наели-по-бързо щеше да става.Плащането е НА РЪКА от баровецът с дЖипката,който се появява един-две пъти в седмицата,"да нагледа".....за качеството,ще пиша след някой месец.

    Коментиран от #15

  • 10 Гого

    13 0 Отговор
    А бре Дреков, тури една табела на "Симеоновско шосе", за да се знае къде е квартал "Витоша" и зоопарка, и най отдолу още една с предупреждение, че улиците са опасни, а пък тротоарите ги няма.
  • 11 Факти

    2 1 Отговор
    Фирмите набутали се тука и заяведенията трябва да ни плащат такса смет защото ни препълват кофите а ние с едно пликче на дв дена за какво да плащаме.
  • 12 Вежен

    9 0 Отговор
    Ало, Дреков, а защо незаконните тераси на твои хора стоят недосегаеми в Лозенец????А на обикновените хора ги бутате?
  • 13 Факти

    1 2 Отговор
    Също така тези църкви да се разкарат от кварталите и на тяхно място да се построят детски площадки ама без заведения и тем подобни.
    А не да заявиш в общината че ще строиш детска плошадка 50 на 50 а околу нея огромна кръчма на 3 етажа.
  • 14 Спор няма

    1 0 Отговор
    Вкарали сте нещо някъде, и района Лозенец на същото място.
  • 15 Факти

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Лекар БГ":

    Да какво е това после как се отчитат странна работа значи всичко е на далавера еми аз днес изхарчих толкова еми добре ето ти ги на ръка.
  • 16 Факти

    4 0 Отговор
    Хората си малчът защото тротоари не са пипани от 25г и са доволни и радистни че пред тях са сменени.
    Ама на каква цена.
    Онзи ден видях че са започнали да строчт зграда във двора на детската градина как ли са взели земята и после за колко ли ще продават кв.
  • 17 Факти

    3 0 Отговор
    Ако няколко тротоара са ред браво или на турски евала.
  • 18 jvuvuo

    1 0 Отговор
    http://www.big5.bg/akcenti-4/item/7369-izniknaha-lyubopitni-fakti-za-kmeta-na-obshtina-lozenetz-v-sofiya.html
  • 19 Ооо

    2 0 Отговор
    Ами хайде малко да се случи нещо и в Кръстова вада де, само обещания от 10г насам. За улици пътища не са отчуждени, какво да говорим за нещо повече.. писъдиха сгради навсякъде... сега как ще прекарате улица с 4 платна ???? Или ще обезщетявате събаряне на сгради от по 5 етажа?
  • 20 Недоволен

    3 1 Отговор
    Колко училища,детски градини и ясли построихте ?Само централните улици , а вътрешнокварталните , нито почистени , нито изкърпени .👎
  • 21 alf

    2 1 Отговор
    вкарайте я в цела софия зимам си един кросов мотор и го духате тъпанари прости. зона у един квартал и съседния нема къде да пръднеш и бизнеса у лозенец е на ниво 1983г
  • 22 Лозенецчанин

    9 0 Отговор
    Как не го е срам тоя лъжец ! Всички върешни улици в квартала са фрашкани с дупки, даже където той живее на Круп Попов има. Взимат ни пари за зелена зона, а места няма, тъй като объркаха дружението по улиците От малък и спокоен квартал се превърнахме във мегаполис. Строителството е безконтролно ! Престой квартала да се разрастне с над 10 000 жители в следващите 5 години ! Не ни трябва зелена зона, трябват ни ограничаване на населението на Лозенец !!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Шефьор

    7 2 Отговор
    Този е за психоаналитик. Как е вкарал район "Лозенец" в ред не ми е ясно. Моята улица е руина, руина са и тротоарите по бул."Джеймс Баучер", по ул."Галичица", от Водната кула до ул. Златовръх.
    Ако Ви покажа, как ми е отговорил, че общината в лицето на кмета на район "Лозенец" следи състоянието на тротоарите и уличните настилки преди 3 години, ще си помислите, че голямо следене е паднало, ама нищо. Е, за това няма да гласувам за него. Да си ходи!
  • 25 НИКОГА

    3 0 Отговор
    Ама НИКОГА не гласувайте за ЛЪЖЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 observer

    3 0 Отговор
    Чакайте Дреков и компания да въведат нешо в ред. Къде бляхте толкова години? Докато се свържат Черни връх и Симеоновско, колите вече ще летят. Половината ул. Филип Кутев е неосветена и БЕЗ тротоари. Напълно невъзможно да се премине пеша в дъждовен ден. Ул. Могилата може да се прекръсти на магистрала Могилата. Също наполовина неосветена и без тротоари. Само за пешеходци-любители на силни усещания, направиха едно малко кръстовище, при това недомислено. В началото на Могилата има място за кръгово. Ул. Сребърна не остава по назад. Положението в Лозенец също не е "в ред" кмете. Кварталът е задръстен всеки ден от коли. Настилките както на платната, така и по тротоарите са под всякаква критика.
  • 27 БАЩА ВИ

    2 0 Отговор
    тротоара но Джеймс Баучър е подходящ за разходка с трактор
  • 28 Какъв ред

    4 0 Отговор
    Дреков, дрекоф! Ти за какъв ред говориш или лъжеш! Вече 8 години всеки ден гледам свинщините ви и съм отвратен! И не манипулирайте!
  • 29 Да Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Факти":

    Ти си неграмотен. Марш веднага на училище.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кикирикиии

    2 0 Отговор
    Знам поне пет новопостроени сгради с незаконно вдигнат кинт от Дреков и шайка.
  • 32 Гъзобрък за Дреко

    2 1 Отговор
    За затвора са тия боклуци! На Милин камък 21 има заведение,което Дреков и кокошката Сандъкова от 5 години отказват да му махнат наглото работно време до 02:00 сутринта и тормози десетки семейства. Такава измет не е била...
  • 33 Георгиев

    2 1 Отговор
    Не е само на Милин камък 21,срещу него има и друго заведение на тия Краус ли са ,Фекаус ли са... Заградили са тротоара и си направили градинка върху тротоара с маси и столове...Смърди там непрестанно на манджи под прозорците на хората...А тоя наглец Дреков всеки ден седи там полупиян,нарушава закона и не прави никакъв опит да спре тия "готвачи" и да освободи тротоара от масите им...Да не говорим ,че тия заведения събират по 20 човека всеки ден под прозорците на хората...Страшна измет са гербаджелъците...
  • 34 Георгиев

    1 0 Отговор
    Абе лаладжио, защо не минеш по вътрешните улици на Лозенец и да видиш какви си ги свършил, и от тази зелена зона поне от която гушите не малко поне оправи улиците, а не да се биеш в гърдите какво си направил, защото е едно нищо.