18 Октомври, 2019 20:53 16 103 55

Борис Бонев: 10 г. ЕС толерира мутренското управление на Борисов и ГЕРБ (ВИДЕО)

  • борис бонев-
  • спаси софия

Аз не съм готов целия труд на „Спаси София“ да го дам на когото и да е било, който да си го окичи на ревера, заяви кандидатът за кмет на столицата

Борис Бонев: 10 г. ЕС толерира мутренското управление на Борисов и ГЕРБ (ВИДЕО) - 1

Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш града си, ти си по-запознат и с проблемите, и с решенията. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за кмет на “Спаси София“ Борис Бонев.

„Ние имаме изключителни добри взаимоотношения с представители на администрациите в Будапеща, в Прага, във Варшава, в Париж, и буквално имаме директен достъп до най-добрите практики, до идеи и концепции как се случват нещата там и как могат да се случат в София.

Програма си от над 300 страници, над 500 конкретни мерки, я пишем от октомври месец миналата година, тогава не бяхме решили да участваме на изборите. Тогава искахме да направим една предизборна програма, по начина, по който ние си я представяме и ако участваме – да е нашата предизборна програма, ако не участваме – да е провокация към партиите. В процеса на работа установихме, че искаме да можем да реализираме нещата, за които се борим.

За мен е важно един кандидат да бъде визионер, да не се ограничава с един 4-годишен мандат, това би било безотговорно – животът на хората не се ограничава до един мандат. Кметът е този, който трябва да поставя по-дългосрочни цели и да насочва към изпълнение на тези цели.

Аз смятам, че настоящото управление на София е изчерпано, София има нужда от промяна, София има нужда от млади, доказани, независими хора, които да я управляват и да я позиционират като глобален играч на световната сцена, като конкурент на другите градове, а не да си стоим в нашето тъмно, мръсно ъгълче на Балканите“, каза Бонев.

„Борбата с мръсния въздух стои много високо в приоритетите ми. При ремонта на ремонта говорим за кражба на нашите пари, при мръсния въздух става дума за кражба на нашето здраве, често за кражба на нашия живот. 900 софиянеца умират годишно в резултат на мръсния въздух. По статистика на Столична община в София има 50 000 кюмбета, една такава печка замърсява колкото 13 автомобила, което означава, че всяка зима по улиците на София се изсипват 650 000 автомобила. Важно е да се каже, че здравето на хората е по-важно от комфорта, справянето с този проблем изисква и непопулярни мерки, които включват ограничаване на замърсяващи автомобили, постепенна забрана за горенето на въглища, въвеждане на нискоемисионни зони, много строг контрол особено в кварталите с нискоетажно строителство.

В „План за София“ сме заложили една от най-иновативните идеи, а именно дронове, оборудвани със специални датчици, които застават над комина, анализират веднага химическия състав на дима, и ако се покаже, че там се горят забранени материали, вече полицията ще има аргумент да влезе и да наложи глоба, защото в момента сме в един параграф 22. Полицията има право да глоби за горене на забранени материали, но няма право да влезе в частния имот, за да вземе доказателства за това“, коментира Бонев.

Относно категоричната си позиция срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор кандидатът за кмет коментира:

„Аз не го познавам, мога да съдя по публичните му изяви, които не ми харесват. Тук проблемът не е Гешев, проблемът е една прокуратура и едно управление, изградени по съветски модел, това е един начин на работа, който доведе до поставянето на агнешки главички в заплаха на съдии, това е един модел на управление, който инфилтрира мутренски главички в мирни протести като контрапротестиращи. Този съветски модел на управление и на държавата и на прокуратурата е проблемът е Гешев е просто резултат от този проблем, не го е създал той, той е създаден много отдавна.“

„Смея да отправя обвинение и към нашите партньори от ЕС, които на практика ни оставиха, няма го острото говорене срещу корупционните практики, няма говорене за осигуряване свобода на медиите. За мен е лицемерно, че едно толкова некомпетентно, толкова мутренско, толкова нечовешко управление като това на Бойко Борисов и ГЕРБ, продължава вече 10 години да бъде толерирано от нашите партньори в ЕС. Това е недопустимо, смятам, че заслужаваме много повече“, заяви кандидатът на „Спаси София“.

„По начина, по който водихме преговори с „Демократична България“ аз не останах с убеждение, че мога да бъда техен кандидат. За мен е много важно в тази битка да влязат хора, които са подготвени, които познават София, обичат я и искат да се развива по най-добрия възможен начин, С „Демократична България“ се разминахме по отношение на целите, които си поставяме за тези избори, защото за мен и за моя екип най-важната цел е София. Пожелавам им, разбира се, успех, в листите им има много качествени хора.

Избрах да съм независим кандидат, защото когато си независим кмет отговаряш само и единствено пред хората, които са те избрали и пред хората, които управляваш. Когато си партийно назначение, обикновено отговаряш първо пред партията и тогава пред обществения интерес, ако въобще отговориш пред обществения интерес. Аз не съм готов целия труд на „Спаси София“ за тези 10 години да го дам на когото и да е било, който да си го окичи на ревера като брошка и след това ние да нямаме контрол, да нямаме възможност да се борим за целите ни.

Призивите пък, които чух напоследък да съм се бил откажел, изглежда някои от „Демократична България“ забравят, че всеки има право да избира и да бъде избиран. Не се сещам в българската или световната история някой да се е отказал в разгара на кампанията. Няма да приема обвинения, че цепя някакъв вот или лишават някого от възможността за нещо. Аз бях първият, който излезе на терена, аз съм с най-пълната програма и твърдя, че съм най-подготвеният кандидат, който 10 години работи за София, 10 години, през които хората, които ме призовават да се откажа смениха не знам колко коалиция и формирования и механични сборове на партии“, коментира той.

Целия разговор с Борис Бонев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    39 40 Отговор
    Борис Бонев човека на Иван Костов или казано ДСБ! Добре гивири обаче сянката на черния седесар е зад него.

    Коментиран от #8

  • 2 Боко Тиквата

    76 18 Отговор
    Аз не съм просто мутра, аз съм босът на БГ мафията!

    Коментиран от #20, #24

  • 3 МЕНГЕЛЕ

    20 1 Отговор
    Аз ще ги оправя ,имам си готови схеми !!
  • 4 браво

    74 23 Отговор
    Браво на Борис. За съжаление овцете гласуват под строй и под надзора на вълците и в последствие блеят жално докато ги разкъсват. Това е българина - все някой друг му е крив.
  • 5 Валка

    26 40 Отговор
    Нямате никакъв шанс вие от Смучи София.
  • 6 Бандити

    30 10 Отговор
    Народа да се събуди вече и да не го толерира на изборите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Емил

    21 15 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянеца":

    Иван Костов доказан шпионин на ГРУ! Т.е. плюйте ЕС, без значение за какаво - важното е да се създава разкол!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алфа Ромео

    64 12 Отговор
    Това е самата истина, ЕС подкрепя мутренското престъпно управление на Борисов!

    Коментиран от #28, #47

  • 11 филанкиши

    14 27 Отговор
    НЕЩАСТНИК
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 независим

    40 11 Отговор
    За съжаление заглавието е вярно!

    ОСТАВКА на управляващия режим!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 gggw

    32 15 Отговор
    дано спечели! успех!
  • 16 Хосе

    16 31 Отговор
    Тоя пък кой е ?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зелена трева

    20 31 Отговор
    Интереса ми към този индивид секна след като прочетох за идиотската му идея че искал над всеки комин да изпрати дрон да анализира какви фъшкии се горят в кюмбето.
    Все по - прости хора се раждат в тази страна,само тикви
  • 19 ПРОСТ СИ...

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    СОФИЯ Е УМРЯЛА БЕЗ БЪЛГАРИЯ... И КОМЕНТРА И ИМЕТО ТИ СИ ПРИЛИЧАТ
  • 20 RUS

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Боко Тиквата":

    Нее.. бос на БГ мафия е Жоро Илиев. Борисов няма харизма от красив и обаятелен Жоро.
  • 21 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #12 от "СссереМ":

    Един път и ти да си прав!
  • 22 Комуниста

    17 20 Отговор
    Молете се седесарчета и соросоидчета да не задуха източния вятър, че тогава ще ви се заоблачи и такива светкавици ще ви затрескат!!!

    Коментиран от #33, #36

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ново

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Боко Тиквата":

    ;боко тиквата;явно си комунист и явно мразиш демокрацията затова си избра румен кауна и сте от една партия статията е от б бонев за него можеш да пишеш
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Добър ден

    17 11 Отговор
    Открихте топлата вода. ЕС е рожба на мафията. ГЕРБ е създадена в Берлин.

    Коментиран от #30

  • 28 Рим

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Ромео":

    Защото затвориха ловеч белене скавена затова мразиш ес комунизма си отиде

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тръмп

    9 16 Отговор
    Този е идеален за продажба на вибратори!!!:):):)
  • 32 Алфа Ромео

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Рим":

    Не разбрах кво искаш да ми кажеш но ти си знаеш.
  • 33 АНТИКОМУНИСТ

    15 7 Отговор

    До коментар #22 от "Комуниста":

    ОТ СЕВЕРОИЗТОК НИЩО ДОБРО НЕ Е ДОШЛО , И НИЩО ХУБАВО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ ОТ ТАМ , САМО СМЕ СЕ ЗАБАВЛЯВАЛИ С НАШИТЕ ОЛИГОФРЕНИ, КОИТО СЕ КЛАНЯТ НА ТОЯ ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !
  • 34 NSDAP

    12 12 Отговор
    Референдум за лустрация!!!Това е лекарството,което ще ни отърве от комунистите.Когато пратим всички агенти на ДС и членове на БКП зад решетките и ги осъдим за тероризъм,когато на власт дойдат нови образовани момчета от Германия,Англия,САЩ и т.н. и когато имаме нов цар(този път нека е династията Бонапарт,че тя има бг корени), България ще тръгне стремглаво нагоре.ВСИЧКИ КОМУНИСТИ,НА СЪД, НА СЪД,НА СЪД!!! БЪЛГАРИЯ ПОЕМА,ПО НАЦИОНАЛЕН ПЪТ!!!
  • 35 NSDAP

    14 16 Отговор
    Членството на България в ЕС и НАТО е изключително полезно!ЕС ни носи големи пазари(друг е въпроса,че ние само не се възползваме от тях). НАТО ни дава гарант за сигурност от агресорите Русия и Турция. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКАТА ДРУЖБА!!!
  • 36 СссереМ

    12 11 Отговор

    До коментар #22 от "Комуниста":

    СССР-то се разпадна,кармазъ аскер умря,ОБАЧЕ РУСОПИТЕЦИТЕ ЩЕ ВИСИТЕ ПО ДЪРВЕТАТА.
  • 37 Бай Тошо

    14 10 Отговор
    Цяла Европа е една пропаднала яма, а и всичките управници по света ( с малки изключения) са тотално изтрещели, водят страните си към гибел, затова не се чудете как Боко се харесва на Европата

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Комуниста

    13 1 Отговор
    Не се обзалагайте 9.9.1944г и на фашистите в България не им се вярваше обаче стана каквото трябваше!!!
  • 40 ТОВА Е НОВИЯТ КМЕТ

    15 7 Отговор
    АРХ. БОРИС БОНЕВ - Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЗНАЕ КАК ДА СЕ СПРАВИ С ПРОБЛЕМИТЕ НА СОФИЯ ! НЕ Е ПРОДУКТ НА НИКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ - ЗАТОВА ТРОЛОВЕТЕ ГО НАПАДАТ ! НЕ Е УЧАСТВАЛ ВЪВ ВЛАСТТА ! ИМА НАЙ-ПОДРОБНАТА ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕТО НА СОФИЯ ! АРХИТЕКТА ЗНАЕ КАК ДА СПРЕ ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО И ИЗГРАДИ ИНФРАСТРУКТУРА ! НОВ , МЛАД , ПРОФЕСИОНАЛИСТ - СРЕЩУ ДАСКАЛИЦАТА НА МАФИЯТА !
    ДОКАЗАЛ СЕ БОРЕЦ ЗА ЧИСТА СОФИЯ - СРЕЩУ ЛИЦЕМЕРИЕТО НА КРАДЦИТЕ ! СОФИЯ ГЛАСУВАЙ КАТО БУДАПЕЩА И ИЗЛЕЗ ОТ ПОРОЧНИЯТ КРЪГ - НА МАФИОТСКОТО НАГЛО БЕЗЗАКОНИЕ !!!
    СМЕЛО - ГЛАСУВАЙ, НО И ПАЗИ ПРОТОКОЛИТЕ !!!

    Коментиран от #49

  • 41 Blackthorn

    7 3 Отговор
    Решението на проблемите на Шопия е елементарно - на няколко блока се строи по една кочина и всички наоколо гледат прасета. На няколко кочини се прави една кланица. А извън града на много места в България се произвежда качествен фураж за прасетата. Ставаме световен износител на свинско, който ще субсидира абсолютно всичко останало, а всички в Шопия имат работа близо до дома и проблемът с транспорта също е решен.
  • 42 МАРИЯ Е СУПЕР

    4 0 Отговор
    МАРИЙЧЕ - МИСЛЯ , ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ВЛЮБВАМ !
    В ПОСЛЕДНИТЕ ТИ СТАТИИ , НО И В ТЕБ!
  • 43 старото

    7 15 Отговор
    абре, Борисчо мамин,от къде разбра,че настоящото управление на София е иачерпано??? И ако дойде за кмет талантливата ПРОДАВАЧКА на обувки Майа Манолова София ще цъфне и върже.Вярно софиянки може да се снабдят с по евтини обувки благодарение на продавачката на обувки Мая Манолова тъй като това е основната и ПРОФЕСИЯ преди да стане омбудсман хахаха
  • 44 Miroslav Dimitrov

    4 0 Отговор
    АНКЕТА
    ПОСОЧЕТЕ ДЪРЖАВА КОЯТО ОБИЧА
    БЪЛГАРИТЕ
    няма да ви стигнат 20 год да намерите такава
  • 45 Ко каза ко

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "А ти глупак къв програмист си":

    Тъпчо, кирилица се пише не кирелица .
  • 46 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    Абсолютен анахронизъм! Да ме извинява Маринов, по-добре познат, като пазвантина на Мето Илиенски, който така и не опази. Подготвят нова смяна "пеликани", които в последствие, като встъпят на постовете да делят "залък" с мутренското началство. Тия очилца ,които си е турнал да му придават интелигентен вид на мутренската му физиономия не могат да излъжат средно статискическия Българин. Как са се наредили, роднина, милиционер, роднина милиционер. Шуробадженашко котило , което е яхнало народа ни и както казваше дядо ми Мъдрият Заек:" Умиране има, отърване няма" ЦЕцерон Асансьора грабна торбата с парите и сега прави паралелна асоцияция, организация или каквото е там. Ако ги съберат с Маринов едва ли ще могат на две магарета сламата да разделят , въобще " ужасен ужас" безхаберни мутри и физкултурници пият народната кръв. Но пак ще спомена дядо ми, който казваше :" Ковчегът няма джобове и никой нищо няма да вземе в отвъдното, но за това пък ще остане в историята, като непочтен лъжец, корупционер , манипулатор, подлизурко,мошенник, който се е облагодетенствал на държавен пост. Гласувайте за тях щом искате.
  • 47 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Ромео":

    Да така е Европа подкрепя и ще подкрепя ГЕРБ и Бсп те са лицето за пред света истината е (Това се отнася и за САЩ) Техният избраник е ДПС Натрупаните стотици милиарди дадени на Дпс от ЕВРОПА ще се увеличават всяка година за сметка на нашия клет народ Друга цел по висока имат еяроатлантиците цел която на по късен етап ще реализират каква е тя ?
  • 48 Аз казах

    3 1 Отговор
    Целта на всичко това, което става по света, откачените и корумпираните управници е именно да се нагнети недоволството и отчаянието у хората до такава степен, че да приемат с радост този, който ще ги промени нещата. Подготовка за появата на антихрист, който ще оправи нещата за известно време. Страшното ще дойде после, когато ще започне да изисква поклонение от всички. Четете си библиите, всичко е предвидено. Не се заблуждавайте от напредъка на технологиите, че вярата е измислено нещо. Духовната реалност не е анахронизъм, просто духовния свят не се нуждае от технологии, защото нещата там работят по друг начин. Технологиите са супер, но са само за този свят. Потърсете Господа, докато е време!

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аз казах":

    Аз не го търся, той е навсякъде около нас и вътре в нас, излез навън погледни тревата, дървото, цветето, чуй птица как пее, виж някой как помага на друг без да има изгода, не го търси в църквата, това е моята истина, всеки си има своя.... За съжаление и злите сили са неотлъчно с нас...
  • 51 Гост

    2 0 Отговор
    Нали бившите десни легитимираха трайно и единствено в Източна Европа комунистическа партия да е пряко и непряко на сцената на властта последните 30 г в тъй наречената уж демокрация в България.
  • 52 Docenta

    8 0 Отговор
    Момчето е наясно със нещата,гееб се превърна в едно синьо БКП

    Коментиран от #53

  • 53 Алфа Ромео

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Docenta":

    Те никога не са били нещо различно, но добре го прекриваха в началото. Почти всички се едно към едно, какъвто и цвят дя са, никой няма намерение да работи за благоденствието на страната и народа!
  • 54 алфа

    4 0 Отговор
    щом Герп е проект на ЕС , сметайте що за Началници имаме
  • 55 НОВИЯТ КМЕТ

    3 0 Отговор
    С № 70 ЗА арх. БОРИС БОНЕВ - ЗАСЕГА НА ТРЕТО МЯСТО - СКОРО ЩЕ Е НА ВТОРО БАЛОТАЖНО - САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ УЧИТЕЛКАТА НА МАФИЯТА - ГЛАСУВАЙ СМЕЛО - ГЛАСУВАЙ - ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОПР - ГРАБЕЩИ НАРОДА !!!
    ЗА ЧОВЕКА НА СОФИЯНЦИ , А НЕ НА ПАРТИИТЕ-ЛУКАВИ!
    ЗА ЧОВЕКА НА НАРОДА !
    С № 70 - арх. БОРИС БОНЕВ