23 Октомври, 2019 16:29 9 549 5

Паргов: Проблемът с поръчките може да се реши от СОС (ВИДЕО)

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • сос

Ако "Топлофикация" се срине, това означава, че енергийната система на България ще се срине, предупреди лидерът на софийските социалисти

Паргов: Проблемът с поръчките може да се реши от СОС (ВИДЕО) - 1

Около 3,75 е оценката, която давам за работата на Столичния общински съвет (СОС) през изминалия мандат. Имаме развитие, но то е в застой. Това заяви в студиото на ФАКТИ водачът в листата на общинските съветници на „БСП за България“ и лидер на БСП София Калоян Паргов.

„Образованието и транспорта бяха приоритети на г-жа Фандъкова 10 г., а един индикатор за напредъка е намаляване на недостига или свеждането му до абсолютен минимум. За мен това означава недостиг на 1000 места в детските градини, а в момента имаме 4-5 000 отново. При транспорта също има какво да се желае. Транспортната схема в нейната цялост не дава резултата, който очаква всеки един пътник, а той очаква да се придвижи бързо, удобно и приятно. И ние се включихме с предложения за Нови Искър, радвам се, че все пак нещичко приеха. Две линии докарахме до метростанцията, които да довеждат хората до метрото“, каза лидерът на софийските социалисти.

„Проблемът с обществените поръчки може да бъде решен на ниво Общински съвет. Когато общината подхожда много по-прецизно от досега. За големите обществени поръчки има една голяма комисия, в която влизат представители на всички партии, там се гледат условията и тръжните документи. Големият минус на тази комисия в работата ѝ до момента, за който винаги сме протестирали, е че няма как обемни тръжни документи и условия по една или друга поръчка да се предоставят в последния момент. Няма как да прочетеш 50-100-200 страници, да вникнеш в тях и да вземеш информирано решение. Аз мога да Ви гарантирам, че с един нов кмет след 3 ноември като Мая Манолова и едно ново мнозинство, част от което ще бъде БСП, точно тези слаби моменти ще бъдат отстранени“, заяви Паргов.

„Топлофикация София“ има много тежко положение. Гони близо 1 млрд. лева задължения, дружеството е в технически фалит, има нужда от инвестиции, от по-високи приходи, от стабилизиране и по-добра репутация. Как да направим „Топлофикация“ по-жизнеспособна? Решението приватизация ние не го приемаме, решението концесия, което ГЕРБ се опитаха да наложат, също не го приемаме. Считаме, че е по-добре да предоставим управлението на някой, който има опит при такъв тип комунална услуга в международен план – нещо от рода на външен мениджмънт. Трябва да предотвратим възможността да има фалит, защото ако "Топлофикация" се срине, това означава, че енергийната система на България ще се срине“, предупреди кандидатът за общински съветник.

„Ние играем за победа, София има нужда от промяна за една друга перспектива с Мая Манолова. Другият вариант е да получим от същото – статуквото и развитие в застой. Целта на този начин на явяване на избори (Мая Манолова да е граждански кандидат, а не кандидат на БСП – бел. ред.) е да разширим подкрепата за една промяна, която БСП не може да направи сама по себе си и аз съм го казвал много пъти. За да може да се случи промяна в България и в частност в София, думата консолидация е ключова. На първо място консолидация на партията, която е факт в София, консолидация в лявото пространство и много партньори в ляво и ляво център като АБВ и Д21 подкрепиха Мая Манолова, въпреки че всички играем със собствени листи“, каза още той.

Целият разговор с Калоян Паргов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai mangal

    9 4 Отговор
    150 000 души в Шумен, Търговище и Велики Преслав са без вода 2 дена . бедствено положение за това пишете
  • 2 ВИС

    3 4 Отговор
    В България е обявен конкурс за паметник на Васил и Жоро Илиеви. Всеки скулптор с опит от поне 10 години може да участва. Също така е обявено събиране на дарения.
  • 3 Пенсионер

    10 7 Отговор
    Непрекъснато в София идват семейства с малки деца.Фандъкова не може да смогне с нови детски градини.Но ти Калояне не се коси. Фандъкова няма конкуренция.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.