Last news in Fakti

6 Декември, 2019 14:34 42 631 377

Старият автомобил трябвало да плаща 5-6 пъти по-висок данък (ВИДЕО)

  • христо христов-
  • автомобилен данък-
  • евростандарт

Формулата за образуване на данъците за автомобили е сгрешена, смята председателят на Асоциацията на вносителите

Старият автомобил трябвало да плаща 5-6 пъти по-висок данък (ВИДЕО) - 1

Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля, че е малко закъсняло, първите ни разговори по тази тема са още отпреди 3-4 години. Започнаха с тогавашния председател на общините г-жа Чавдарова и тогава обсъдихме, че трябва да има промяна в Закона за местни данъци и такси и че е необходимо по-старите автомобили да заплащат по-високи данъци, изхождайки от това, че навсякъде се възприема правилото, че замърсителят плаща. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили Христо Христов.

„Освен г-жа Фандъкова, кметът на Пловдив г-н Здравко Димитров също предложи подобна мярка. Аз намирам това за абсолютно резонно. Никой не спомена, че и двамата предлагат намаляване на данъка за по-новите автомобили.

Не е нормално да си беден и да имаш кола. Аз не искам да засегна гражданите, които имат стари автомобили, но горивото гумите, консумативите са еднакви за всички. Идеята за увеличаване данъците на тези коли в големите градове цели единствено намаляване на движението с тези автомобили поради факта, че въздуха в тези градове наистина е много замърсен.

Градове като София и Пловдив имат развит градски транспорт, инвестират в градския транспорт. Идеята е да намалим ползването на нашите автомобили и да ползваме този транспорт, защото общината инвестира средства в това. Не е нормално да се злоупотребява с темата бедни и богати", коментира той.

"Формулата за изчисляване на данъците за автомобили е сгрешена още когато е създадена. По-новият автомобил плаща многократно повече от по-стария автомобил. Управляващите и до момента не искат да променят формулата, притеснявайки се, че това ще повлияе на изборите.

Беше ми много трудно да обясня на колегите от ZDF през май как е възможно това. По никакъв начин не стимулираме подмяната на автопарка. България е с най-стария автопарк, необходимо е тази формула да се обърне. За съжаление, предложението на Фандъкова и Димитров се базира на тази формула. Тя може да се промени от Министерство на финансите (МФ). За мен е ненормално как 2019 г. експерти от МФ приеха това недоразумение.

Евростандартите освен екокатегория, водят след себе си определен клас на оборудване, свързано с безопасността на движение. Всички по-нови коли са оборудване съгласно директиви за безопасност. Ако един нов автомобил евро 5 или 6, който замърсява по-малко трябва да плати данък 50 лева, то този, който е на 25 г. трябва да плати 250-350 лева. Автомобилите на възраст над 15 г. са над 55-60%", заяви Христов.

"Средно за между 5 и 8 хиляди лева българинът търси да купи кола. Това ознчава около 10-годишна кола, зависи от класа, това е евро 4. Много европейски градове започват спирането от движение по стандарт евро 4, защото за тях приоритет е здравето на хората. Допреди 1 г. бих казал твърдо, че никой не се интересуваше, когато купува автомобил от евростандарта му. Ние гледаме да има лети джанти от страна на дискотеката, да има музика и да има климатик, това са нашите критерии. Никой не обръща внимание на евростандарта и оборудването за безопасност", коментира той.

Целия разговор с Христо Христов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Паисий е жив

    810 24 Отговор
    А бедните трябва ли да имат жилище? Общината такива хубави подлези и мостове е изградила ... кеф ти на НДК, кеф ти под надлез надежда... а оно се завряло в гарсониерата и писка

    Коментиран от #233

  • 4 Емил

    776 30 Отговор
    Пак глупости! Защо стар автомобил на газ (99% екологичен) да плаща колкото нов дизел (спорно екологичен), та даже и повече? Всеки гледа да прекара останалите - така държава и бизнес не се прави!

    Коментиран от #92, #126, #151, #199

  • 5 злобар

    708 16 Отговор
    Докога ще дават по медиите подобни мърди и мошенници. Вместо с идиотщини и мошенничества да обсъдят повишаване на пенсиите и заплатите например.Нали уж сме в Европа , нека ги направят европейски , ама не им стиска защото няма откъде и затова се чудят какви идиотщини да измислят с цел грабеж на хората.
  • 6 алчна сган

    669 19 Отговор
    А мое ли Андрешко да ви е*е майката хиени гадни !

    Коментиран от #70, #161, #193

  • 7 Браво

    54 562 Отговор
    Боже останал някой който мисли в тази държава браво,браво и отново браво

    Коментиран от #265

  • 8 Гост

    14 36 Отговор

    До коментар #2 от "Така ли":

    Сам си отговори на въпроса
  • 9 Гербераси долни

    545 18 Отговор
    Нека който замърсява да плаща ,но направете отстъпка за газовите уредби повечето коли са на газ и не ви е изгодно не мислите за природата ,а за чистата печалба виждате че 70 % от автопарка е стар и давай данъци,докога?

    Коментиран от #96

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 8823

    637 14 Отговор
    А в малките населени места, където липсва и градски и междуградски транспорт, хората какво да правят? Да лягат и да умират ли? За някои хора колата е начин на придвижване и оцелявне, но откъде мозък в тези празни ояли се кратуни! Това не са хора, които мислят за народа си, а само как да напълнят джоба. Срамувам се, че съм българка!

    Коментиран от #372

  • 12 5299

    416 18 Отговор
    Какво разбира Фандъкова от автомобили и ДВГ с вътрешно горене? Какви познания има тя в областта на автомобилостроенето и експлоатацията ? Предполагам НИКАКВИ. Е как тогава и, защо ръси мозък по въпроса? На нея явно не и е ясно, че един стар, но поддържан в техническа изправност автомобил може да е в пъти по-екологичен и да не замърсява околната среда от автомобил на малко години, но износен от каране каквито са например повечето служебни автомобили, които се хайдакат ежедневно.
    ИСКАМ ДА ПИТАМ ТОГАВА, ЗАЩО СА ТЕЗИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕДИ, КОИТО МИНАВАМЕ ВСЯКА ГОДИНА? ЗАЩО МИ ИЗМЕРВАТ ОТДЕЛЕНИТЕ ГАЗОВЕ СЪС УРЕДА, КОЙТО ВКАРВАТ В АУСПУХА И НЕ Е ЛИ ТОЧНО ТОЙ ТОЗИ, КОЙТО ИЗМЕРВА, КАКВО КОЛИЧЕСТВО ЗАМЪРСЯВА АВТОМОБИЛА И ДАЛИ ТО Е В НОРМИТЕ?
    СЛЕД КАТО АВТОМОБИЛА МИ Е ПОДДЪРЖАН ТЕХНИЧЕСКИ И НЕ ЗАМЪРСЯВА ОКОЛНАТА СРЕДА ПЪК МАКАР И ЕВРО 4, ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ФАНДЪКОВА ЩЕ ИСКА ДА И ПЛАЩАМ ПО-ВИСОК ДАНЪК ?
    А ИЗДУХАНИТЕ НОВИ СЛУЖЕБНИ АВТОМОБИЛИ, КОИТО ЗАМЪРСЯВАТ В ПОВЕЧЕ ОТ МОЯ АВТОМОБИЛ АТМОСФЕРАТА ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ПО НИСЪК ДАНЪК?
    НЕ СА ЛИ ТОЧНО ПУНКТОВЕТЕ, В КОИТО СЕ ПРЕМИНАВА ТЕХНИЧЕСКИЯ ПРЕГЛЕД И ТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ, КОЙ ЗАМЪРСЯВА НАД НОРМИТЕ И КОЙ НЕ И ТАКА ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ, КОЙ КАКЪВ ДАНЪК ДА ПЛАЩА.

    Коментиран от #356

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сиринье

    519 10 Отговор
    как, когато стане въпрос за разходи - веднага се взима пример от Европата, когато обаче става дума за публични, социални преимущества, заплати , пенсии и др. подобни - не се дава за пример дори Африка... що тъй ?
  • 15 Wer

    388 30 Отговор
    Имам дизелов автомобил 25 годишен който за разлика от някои нови дизели не пуши грам дори и при 4 хил оборота , слагам си лицето на ауспуха смело. Майната ви на шибаните рекетьорски похвати. Ако пуши съм съгласен и на 1000% данък, но колата ми не пуши и никой не може да ме задължи, глупаци

    Коментиран от #76

  • 16 Богоизбран

    149 36 Отговор
    Тихо б'ре овце.
    Щом другарката по руски каже, че ще е така значи ше е така.
    Я тихо там.
  • 17 Larsen

    206 21 Отговор
    Спирай дизеляка,всичко на газ и по 50 лв.данъци и ще се уклякат шматките ,които се правят на интересни да внасят дръгери и пипат километражите,като този разбирачев.Трябва ипромяна в законите,който манипулира километража в панделата за измама...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Борисов

    334 8 Отговор
    Важното е да се обложи народа с данъци щот няма вече за крадене,а и еврофондовете са на привършване.Какво ще усвояваме сега
  • 20 Голям Слон

    338 25 Отговор
    Данък трябва да е, първо, според автомобила и, второ, според дохода. Имаш стара кола, нямаш доходи, вижда се, че е така - нисък данък. Имаш нов автомобил, имаш доходи, вижда се - висок данък. Имаш нова кола, нямаш доходи, вижда се обаче, че не е така - бърз съд и бърза присъда. Всичко друго са глупостите на вносителите, за които това преди всичко е бизнес. Дреме му на някой за екологията и евростандартите.

    Коментиран от #166

  • 21 Забелязъл.

    231 12 Отговор
    Избирателите на ГЕРБ са за пример в това отношение защото повечето ползват екологично чисти каруци с конски и магарешки впряг и не замърсяват въздуха а единствения отпадък фекалиите се ползват даже за наторяване .
  • 22 Димов

    191 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: изхождайки от това, че навсякъде се възприема правилото, че замърсителят плаща. ----------- Значи, който гори повече бензин, ще плаща повече. Вкарайте този налог в цената на горивото и това е.

    Коментиран от #188

  • 23 Статист.

    247 11 Отговор

    До коментар #18 от "Преброяване на бесните язовци":

    То тъпото и кухо парче си ти направо счупи тъпомера мухльо как с тия заплати да си купи нормален човек нова кола нали знаеш кой взема хубави пари в България политици, попфолк пачаври, плейтмейки и разни такива боклуци като теб.

    Коментиран от #29, #40

  • 24 Кгйхкж

    122 0 Отговор
    Регистрация на колите в София окръг и си готов, щом така ще играят. Вместо да измерват газовете и да видят дали замърсяваш или не, те директно те цакат.
  • 25 Димов

    239 10 Отговор

    До коментар #18 от "Преброяване на бесните язовци":

    Понеже хората не са се сетили да си купят нови коли, нали? Те, бедните хора, се чудят що карат стари коли, пък то било просто защото не са се сетили, че на магазина имало нови.

    Коментиран от #34, #155

  • 26 Мдааа

    215 22 Отговор

    До коментар #18 от "Преброяване на бесните язовци":

    Паднах от смях.
    Аз карам Нисан Патфайндер от 1990г, 2,4 бензин, беше преди години, а сега е 2,4 газ ( записана газ и в 2 талона).
    Покривам съвсем спокойно ЕВРО 5, по ИСТИНСКИ ДАННИ на прегледа.
    А ако продухам двигателя с няква си там смес ще покрия и ЕВРО 6.
    Я пак ми говори ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ за новите автомобили. Особенно за новите дизели, дето според производителя харчат по 3,5-4 л. градско. А в действителност под 9 не падат.

    Коментиран от #65

  • 27 Ицоъ

    194 8 Отговор
    ОТИВАШ НА ПРЕГЛЕД, МЕРАТ ГАЗОВЕТЕ. ПЛАЩАШ СПОРЕД РЕЗУЛТАТА. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЧЕСТНО.

    Коментиран от #75

  • 28 Гост

    217 8 Отговор

    До коментар #18 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ами ако утре решат тебе да ти спрат новата кола, за да те стимулират да си купиш хеликоптер? Тогава пак ли ще си много умен?

    Коментиран от #31

  • 29 Преброяване на бесните язовци

    23 267 Отговор

    До коментар #23 от "Статист.":

    Никъде в конституцията не пише, че всеки сульо и пульо трябва да притежава автомобил. Аз например нямам и не съм умрял. В Сингапур да ти кажа ли какви са условията да караш кола? Дано и тук ги направят така.

    Коментиран от #51, #108, #131

  • 30 toto

    145 5 Отговор
    МРЪСНИЦИ БЕСИЛО За ВАС
  • 31 Преброяване на бесните язовци

    17 138 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Аз дори нямам кола, така че баш ме брига какви са данъците.

    Коментиран от #48

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 8648

    163 1 Отговор
    То би трябвало и да взимаме европейски заплати за да можем да си позволим тези данъци! Но очевидно нещата не са така, както БИ ТРЯБВАЛО.

    Коментиран от #216

  • 34 Преброяване на бесните язовци

    25 215 Отговор

    До коментар #25 от "Димов":

    Като си беден, няма да караш кола. Не е задължително всеки ганьо да е в кола. Аз нямам кола и нищо ми няма. Съвсем спокоен и нормален живот си живея. Ама нищо против нямам да вдигнат зверски данъците на таралясниците, белким по-малко се изтребвате по пътищата. А и въздухът в градовете ще стане далеч по-чист.

    Коментиран от #44, #54, #66, #122, #314, #319, #374

  • 35 Диамантената ръка

    26 164 Отговор
    Който цапа, висок данък! Абсолютно нормално. Ама бил беден, като е беден има градски транспорт.

    Коментиран от #172

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Авто спеца

    127 8 Отговор
    Кога ще ги задължат вносителите на автомобили ръка 2 да дават задължително гаранция, че автомобила е изправен?
  • 39 Рошко

    114 3 Отговор
    Ай бедната корумпирана в европа, с най високи данъци храни тоци и прочее, трайте си овце Арно да ни стрижат
  • 40 Коментара

    112 5 Отговор

    До коментар #23 от "Статист.":

    Публикувано във факти.бг: Не е нормално да си беден и да имаш кола.... Още въпроси имаш ли? Предполагам ако просто четеш няма да задаваш такива въпроси... шефа на автовностелите го е измислил! Че трябва да има разлика в данъците на нови и стари автомобили - трябва,
    това е ясно като 2+2. Защ обаче не намлят драстично данакът за нов автомобил вместо да слагат бедният човек до стената с вдигнати ръце?! Щото не им изнася, защото картинката няма да се промени особено поради факта, че българина е беден... и кара 20_сет годишни трошки защото това може да си позволи със средствата които изкарва. 25 хиляди евро не са много пари за нов автомобил.... когато заплатата ти е 2000 - 3000 евро. Но когато вземаш 2000 лв. са много пари, защото повечето ни цени са европейски , а доходите Български!

    Коментиран от #106

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ххл

    32 118 Отговор
    Прав е. Патка седи в кола за 1000лв. и зяпа в телефон за 2000 и маркови дрешки от Илиенци за още 1000. Утре "бедните" ще поискат и самолет. Не е въпрос на беднота, а на простота.
  • 43 Консултант

    125 12 Отговор
    Никой няма да даде своя глас да хора, които бъркат директно в джоба на 50% от домакинствата. Скапани управници!!! Така или иначе в страната се карат по-стари автомобили, но защо не се помисли за вдигане на данъците само за автомобилите нов внос. За настоящите собственици на по-стари автомобили, данъка да остане същия.Защо не направят данъчни облекчения и за автомобилите на газ. Нали те замърсяват много по-малко от бензин или дизел? Само кухи глави и слугинажи останаха в страната.

    Коментиран от #318

  • 44 ....

    128 12 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ами като нямаш кола кво се напъваш като червей на буца тука да коментираш кой ква кола да кара и колко да и данъка

    Коментиран от #82

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дългият

    143 5 Отговор
    Ей,бастун открехнат.Как мислиш..дали не ми се иска да управлявам нова или почти нов авомобил евро 5 или 6...Като няма достатъчно парични знаци ще се задоволяваме с по стар автомобил...Аман от измислени началници...
  • 48 1111

    89 11 Отговор

    До коментар #31 от "Преброяване на бесните язовци":

    Като нямаш кола, що бръмчиш ве цървул?
  • 49 СТАЛИН

    138 2 Отговор
    вносител на автомобили-този ИДИОТ- ЗАЩО НЕ КАЗВА НИЩО ЗА СЪСТАВА НА ГОРИВОТО В РБ.КОГА НАЙ.ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЗАПОЧНАТ ПРОВЕРКИ ЗА КАЧЕСГВОТО НА ГОРИВАТА КОГА И КОЙ.
  • 50 висок

    94 5 Отговор
    Хората ще си хвърлят колите и няма да могат да ги дерат за тях. Затова данък тротоар и дишане!! По 1 ст на крачка по тротоара и по 1 ст на вдишване, издишването ще е безплатно!
  • 51 Статист.

    99 7 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ами кво да правя като съм се родил бедно момче и нямам пари за нова кола ама да сметка на това съм расъл на ху.й за разлика от някой богати момчета че ако искаш мога да те возя на него екологично чист е .

    Коментиран от #73, #184

  • 52 не е ли така

    84 2 Отговор
    Ми мерете реално изгорелите газове на всеки конкретен автомобил и ги умножавайте с коефициент, еднакъв за всички. Тогава наистина, който цапа - ще плаща !
  • 53 шопендар

    77 2 Отговор
    тогава защо са техническите прегледи,защо мерят газове като така и така данъка се знае,или защото така ти взимат още пари.ще ни налагате евростандарти,когато ни направите еврозаплатите,и евростандарта на живот.всичко друго е грабеж,наясно сте че народа няма откъде да намери пари за нови коли,и няма кой да го защити.
  • 54 Димов

    107 3 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    За щастие фашизмът си замина, и схващанията ти няма как да се реализират. Който бил беден, нямал право на кола?!?! Алоууууу! Има ли пилот в самолета? Ако утре някой реши, че който няма кола, няма право и да ходи по улиците, а? Нали като спрат колите на бедните в България, бизнесът с горива ще фалира бе? И не само той, ами и ГТП пунктове, застрахователни дружества и т.н....... Всички тези неща за да оцелеят ще си надуят цените до тавана не, ами чак до небето. Бензин на 5лв, ГТП на 150лв, ГО на 2000лв и винетка на 800лв. Това предвиди ли го, или мислиш само до един ход?
  • 55 Боби турбото

    23 66 Отговор
    Прав е човека !!!
    Имам познати имат по пет коли талиги и няма място заради тях аз къде да паркирам колата си.

    Коментиран от #64

  • 56 коравия

    136 5 Отговор
    Това което се казва в тази статия са пълни глупости и дискриминация спрямо гражданите на една правова и европейска държава като България.Не може някой измисленяк да се яви по телевизионните предавания и с лека ръка да раздава правосъдие и да наслагва напрежение,като определя че бедните хора нямат право да притежават и да карат автомобили,пич ти какъв си: съдник ли си,бог ли си или за какъв се мислиш,че спрямо статуса и доходите на хората да определяш те имат ли право да имат коли или не.Ти ли купуваш колите на по бедните хора,ти ли им плащаш разходите и подръжката,как си позволяваш да се разпореждаш със собственост,която не е твоя.Всеки си купува автомобил според парите които може да отдели за покупка и в последствие за подръжка и обслужване.Това е меко казано геноцид спрямо хората с по ниски доходи,които са масовата прослойка на населението в България.Вместо да се предлагат и измислят най различни глупости за повишаване на данъци,ставки,глоби и т.н. да се помисли как да се увеличат доходите на хората и да се подобри начинът им на живот в собствената им държава,да се почувства Българинът наистина,като европеец,а не като роб и мизерник в собствената си държава.Аман от разбирачи и измисленяци.
  • 57 бай Шиле

    136 4 Отговор
    Г-н Христов,ти българските шофьори за дебилни ли ги имаш?Данък МПС е имуществен данък.Новият автомобил е по скъп и данъка му е по висок.А за такива лакомници като теб следва наказание за незаконно лобиране.
  • 58 Кофти материал

    17 100 Отговор
    Дайте,като сме бедни да се тровим и умираме млади.Работете,изкaрвайте пари и ще имате пари за нови коли.Не да дремете по форумите и да плюете.

    Коментиран от #67

  • 59 Behemoth

    40 55 Отговор
    Абе трябва да се забрани вноса на коли над пет годишна възраст и всичко ще си дойде по местата....

    Коментиран от #71, #144, #232

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 гост

    91 2 Отговор
    Когато се регистрира автомобил се плаща ЕКО ТАКСА и то доста скъпа! Когато се плащат данъци се очаква пътищата да са без дупки и кръпки, да има маркировка и пр. Плаща се пре скъпа Винетка, а основни, главни пътища, кръпки, дупки, няма маркировка... Някои пътища са пооправени, много други не..., да не говорим по дефилетата, колко от тях не са обезопасени от падащи скали...
  • 62 Минчо

    113 7 Отговор
    "Не е нормално да имаш кола и да си беден" !?!!! Нямам думи за този наглЯр Ами дай да не дишат тогава бедните. Дядо му с теслата се бръсне сигурно още а този много отворен
  • 63 Боцмана

    24 34 Отговор
    Да стане със Закон !
    Всяко семейство да има право да притежава по една кола под евро 4 и ще се решат нещата.
  • 64 Димов

    87 4 Отговор

    До коментар #55 от "Боби турбото":

    Значи в България колата ще е лукс, така ли? Това ни доближава до страни като Конго и Гана, а не до ЕС.
  • 65 Генчо

    9 21 Отговор

    До коментар #26 от "Мдааа":

    Бъркаш. Карам дизел 1.6 тди. Гори средно 5.5,шото го карам като линейка, ако го коткам пада до 5.2 на дълъг път по магистралата 140 150 качва на 5.8. Минавам 26000на година така че информацията ми е обективна.

    Коментиран от #148

  • 66 Един

    28 6 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    Грешиш приятелче,има ти.Имаш много сериозни ментални проблеми
  • 67 Гост

    105 3 Отговор

    До коментар #58 от "Кофти материал":

    Един стругар днес е 8ч на струга и не спира, защото шефа му се грижи постоянно да е зает. Пък и да намали разходите на фирмата е оставил един да върши работа за трима. В това можеш да си сигурен. Е да, ама въпреки, че тоя стругар бачка по 8ч на ден, на края на месеца взима 800лв. И ако ще и по 10ч на ден да бачка, пак ще взима 800лв, че дори ще му ги бавят. Нещо не ти излиза сметката с изказването, че хората ни били бедни, защото не работели.
  • 68 Муха

    105 4 Отговор
    Абе писал съм и друг път, ще го напиша пак: карам стар замърсяващ 2-3 пъти повече от нов автомобил, НО минавам 7000км годишно. Примерно до село - няма транспорт или рядко и с прекачване, на туризъм 1- 2 пъти в годината и ако се наложи нещо недай боже...т.е. колата ми е необходимост. А бай гъзар с новата евро 6, ходи и до малка нужда с колата - 30000км годишно. Е?! Кой цапа повече? Кой прави ненужно калабалък?! И накрая този да е с 50лв, а аз с 300... Екологично?! Редуциране не трафик?! Да бе... Както и друг вече писа - караш - плащаш, не караш не плащаш! Стимул да караш само когато наистина се налага! Така както го предлагат е ясно - ще доим сухото виме... Популизъм...
  • 69 случайно минаващ

    73 12 Отговор
    Ами прав е загрижения за въздуха г-н Христов.По цял свят е забранено на бедните да купуват стари коли.И за това въздухът там е по чист.Ей мерзавец,да не ти приседнат комисионните...

    Коментиран от #81

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Димов

    89 2 Отговор

    До коментар #59 от "Behemoth":

    Имам по-добро решение: Произвеждаме стоки и суровини, като всяка друга страна. Всички сме на работа от 8-17 и понеже сме предимно частен сектор, няма как даме убедиш, че си клатим краката. Никой шеф-частник няма да търпи такива служители. За произведената ни продукция да ни плащат като на европейци, понеже нали все с тях се сравняваме. Естествено и цените ни ще са като в Европа. Гарантирам ти, че до два месеца след това, поне половината хора ще са си сменили колите с по-нови от 5г. Просто приравняваме всичко към европейските стандарти: заплати и цени. Работното ни време си е същото. Да не кажа, колко българи работят събота и неделя, без да им се доплаща.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Преброяване на бесните язовци

    14 91 Отговор

    До коментар #51 от "Статист.":

    За n-ти път повтарям - никъде не е казано, че е задължително всеки ганьо да е в кола. И аз нямам кола. Преди време имах 20 годишна, която ми служи вярно много години, но я продадох. Сега нямам никаква. Не съм умрял, добре съм си. Като няма денги - не караш. Дано направят данъците за таралясниците като в Сингапур.

    Коментиран от #86

  • 74 бАТ сАЛИ

    28 1 Отговор
    Пълен папагал...!
  • 75 Пежо

    21 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ицоъ":

    Точно така.Ама да не се мерят на празен ход,а на 2000-2500 оборота
  • 76 Десислав

    6 31 Отговор

    До коментар #15 от "Wer":

    Бате,ще псуваш пред касата и ще си плащаш тва е !
    Ако щеш им и демонстрирай как налапваш ауспуха все тая :)
  • 77 DEXTER

    81 3 Отговор
    Абсолютен палячо. Без никакви аргументи, без нищо, ей така. Излизаш и казваш да го духат бедните. Бензина и гумите били еднаква цена за всичките коли. А самата себестойност на автомобила. Ми,дано да не си жив, да видиш повишаването на данъците. Помия долна !!!
  • 78 Български по хелзинкски комитет

    80 4 Отговор
    Струва ми се,че този път г-н Борисов ЩЕ НАСТЪПИ МОТИКАТА.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 глупости

    26 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Старият автомобил трябвало да плаща 5-6 пъти по-висок данък"- значи утре давам нареждане на голфа да си плАти данъка,инак ще одговара пред бирниците.
  • 81 1111

    58 5 Отговор

    До коментар #69 от "случайно минаващ":

    Аве пумпал, въздухът не се цапа от колите, а от кафевите и от скъпия ток. Дай бедните и да не се топлят, ако ги задължиш да е само на ток.
  • 82 Преброяване на бесните язовци

    11 74 Отговор

    До коментар #44 от "....":

    Замърсявате ми въздуха, който дишам. За това имам право да си давам мнението. Сега зацепи ли, или да ти го нацепя пак?

    Коментиран от #119

  • 83 Вдигане на данъци и за новите коли

    70 8 Отговор
    Аз съм за цялостно премахване на градските коли! От какъв зор бедните да ходят с автобус, а богатите да шофират ЕВТИНО коли? Това е ДИСКРИМИНАЦИЯ! С една дума богаташите казват, че бедните са техни РОБИ, и с тях трябва да се отнасяш унижително! ВСЯКА КОЛА ТРЯБВА ДА ДЪЛЖИ 10% ГОДИШЕН ДАНЪК ОТ СЕБЕСТОЙНОСТА СИ! ОТДЕЛНО ДАНЪК "ЕКОЛОГИЯ"! Ако колата струва 500 000 лева ще трябва да плаща 50 000 лева годишен данък, плюс ЕКО такса! Богатите щом имат 500 000 лева за кола, значи имат 50 000 лева за данък! Стачкувайте и се бунтувайте докато не въведат ДАНЪК ВЪРХУ СТОЙНОСТТА НА АВТОМОБИЛИТЕ! Така е справедливо! Бедните няма да карат коли, обаче богатите ще плащат скъпо за да шофират колите си!

    Коментиран от #125

  • 84 бай Шиле

    43 2 Отговор
    Г-н Христов,бедните да им се забрани да купуват стари коли?Това добре,а евреите и комунистите така ли ще ги оставиш?
  • 85 Началото на кървавата

    43 3 Отговор
    Разправа със полит шайката наближава
  • 86 Будала

    70 5 Отговор

    До коментар #73 от "Преброяване на бесните язовци":

    Що не пробваш с 2 малки деца и с количка да се предвижваш с обществен транспорт?! В 17.00 си на единият край на града, в 17.30 най-късно да си ги прибрал от градини, ясли, училище... Пък имат и извън класни занимания примерно от 17.30 до 18.30 и т.н....
    Ако си сам или живееш с майка си ок... Ама иначе?! Що си ги балалайкате наизуст?!

    Коментиран от #107

  • 87 Май

    60 0 Отговор
    Ама защо вносител на автомобил ще бъде тарифьор , кой колко ще плаща ? До вчера внасял таралясници и днес забравил откъде е тръгнал!
    Първо някой да оправи средата за движение в България, да заприлича на тези от западния свят, друг да оправи доходите и като се случат някой може да се произнася по въпроса.
  • 88 Аз па викам бнб да напечата хартишки

    19 1 Отговор
    Толкова колкото иска всеки гражданин

    Коментиран от #95

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 тъп като другите

    47 2 Отговор
    Този е също толкова задръстен като останалите мутро-милиционери. Данъка по конституция и по закон божи е пропорционален на себестойността на актива. Следователно колкото е по-скъп автомобила, толкова данъка трябва да е по-висок! Да повишат цената на бензина и тогава ще видим кой е наистина богат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тези с малолитражките на духинг(лизинг) или тези с над 5 литровите двигатели. Смешник.
  • 91 Този изобщо

    61 3 Отговор
    не го интересува екологията, а как да прекара хората да купуват нови коли. Бедните ще бъдат накарани да си купят нови коли, а този и неговите колеги да получат тлъсти комисионни. Това е играта, а не екология, за пари става въпрос. А държавата при това положение колко данъци ще прибере. А дизела винаги замърсява, няма евро 4или 5. То тогава да избият бедните хора, че са бедни и нямат пари да си плащат или, който е беден не е човек. Става по-лошо от фашизма ще живеят само богатите. Някои се опитват да си пробутат стоката под паравана на екологията ама няма да им мине номера. По-добре да нямам кола отколкото да бъда принуден да закупя нова с дефекти предназначена за пазара в България. Всички знаем, че едно е да купиш нова кола в Германия, а друго е да купиш такава в България. Тези с дефектите ги пробутват при нас.
  • 92 321

    10 78 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Абе, стига сте повтаряли глупости. Изобщо не е екологичен автомобилът на газ. СО2 се отделя при горене, ако ще да гориш е етанол. И да новият дизел е с пъти по-екологичен от над 10 годишен кош на газ. И човекът съвсем правилно го казва. С евростандарта вървят и още куп други неща. Сред 2013-ги всички автомобили задължително имат ЕСП, която система спасява положението, когато шофьорът по една или друга причина греши. Има и още куп други - въздушни възглавници, асистенти за платното, автоматични спирачки и други, които спасяват животи. Ама Ганьо го интересува да се вози, без значение от това, каква е каруцата.

    Коментиран от #130, #255, #299

  • 93 Целта е по перо кола и транспорт

    32 1 Отговор
    Да ни дерат все едно цел живот изплащаме коли по 100 бона изплатиш я и вместо вноски по лизинга да има същтите вноски ама за данък което си е чист грабеж и рекет...а викат робството останало в миналото😂😂😂😂
  • 94 бАТ сАЛИ

    50 3 Отговор
    А кат' ше ми говорят за вдигане на данъците за старите автомобили, защо пък един пън не чух, от нито един дебил(като тоя), кога ще уреголират данъците на ретро автомобилите.
    Пример:
    Аз имам американски мускул 7.3л, 480к.с. без Евро тъпотии, без катализатори и колани дори. Произведен е 56-та година и щот е мноо стар, да плащам по 1600лв на година данък. Нормални ли сте, кви сте - та тая кола излиза 3 пъти в година от гаража... К'ви данъци, къф магданоз...
    Аре опрайте са малко, първенюта...

    Коментиран от #101, #115

  • 95 Бате Боцака

    3 5 Отговор

    До коментар #88 от "Аз па викам бнб да напечата хартишки":

    Ама да ги дада на депутатЕте - както досега, нали?
  • 96 Пич

    10 31 Отговор

    До коментар #9 от "Гербераси долни":

    В бг си, всеки ще си кара на бензин примерно и ще казва,, аз съм на газ "
    Как ще разберат на кво караш?
    Слагаш 2 маркуча и една бутилка отзад и ходи доказвай кой на кво кара.
    Проблема в бг почва още от прегледа, щото всеки ходи дава 50 лв и всичко е точно.
    Но ако прегледа се правеше от специалисти нямаше да имаме толкова катастрофи.

    Коментиран от #290

  • 97 Еко данък - ИЗМАМА

    46 2 Отговор
    Няма такова нещо като по-здравословна кола! Всички коли с ДВГ са опасни за здравето, особено тия с по-голямата мощност! Тоя палячо Христов да отиде да диша изпаренията от ауспусите на новите коли, да види колко са здравословни!!! Това е една измама, с която богатите искат БЕДНИТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДА ИМ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА! Няма пари за крадене в хазната, понеже богатите не плащат данъци и се чудят как да изтискват бедните! Всички коли трябва да плащат голям данък, независимо какъв еко стандарт са! Щом са с ДВГ данъка трябва да е стотици левове за всички, а не само за бендите! Богатите купуват нови коли не за да мърсят по-малко природата, а ЗАЩОТО ОБИЧАТ ДА СЕ ФУКАТ и ГЛЕЗЯТ! Самото производство на нови коли замърсява повече природата, отколкото шофиране на 30 годишна кола! Така че и хората с нови коли трябва да плащат МИНИМУМ 300 ЛЕВА ДАНЪК!
  • 98 Анонимен

    34 1 Отговор
    Този е гол охлюв.
  • 99 Емигрант

    35 1 Отговор
    Ето заради такива хора емигрирах

    Коментиран от #104

  • 100 Слава на Камбоджа

    48 1 Отговор
    Отвратителен. Това ми идва за този Христов - експерта от пасквила. Грозни, слугинажни, заучени реплики, за да се харесан някого. Нищо общо няма замърсяването при тезите този човек! Натискат отвсякъде! Зимни гуми, бонуси-малуси, технически прегледи, сега този пастирски внук ще ми обяснява за данък МПС! Крадци и мошеници!
  • 101 321

    15 5 Отговор

    До коментар #94 от "бАТ сАЛИ":

    Пич, ти зададе най-точния въпрос. Напълно си прав. Тез и коли замърсяват няколко дена в годината и обикновено извън градовете. В доста държави дори са напълно освободени от данъци. А да не говорим, че и в някои държави не плащат Гражданска отговорност или е много ниска.. Ама това, което питаш показва, че тези които на правили закона нямат визия за облагането. Пишем ей така за самото писане. Иначе ако разсъждаваха щяха да отчитат подобни особености и действително старите ширпотребни каруци щяха да се облагат яко. Да не би в Германия, на немеца да не му се иска да кара стара кола и да не харчи за по-нова. Ама като плати 5торен данък и като мине ГТП и там му връчат списък за ремонти за 5000 евра за да му дадат сертификата, сам се ориентира към по-нов автомобил.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 дсфдсфдс

    21 1 Отговор
    Да си замерват емисии и да мерят габарит. Моята 15 годишна кола кади по-малко от някои 3 годишни БМВ-та, които са смляни от каране в западна европа и след това са станали български "нов внос".
  • 104 321

    8 23 Отговор

    До коментар #99 от "Емигрант":

    Айде сега разкажи на тия хора, имаш ли кола в чужбина, колко ти е данъка, гражданската, каското, прегледа, и годишната поддръжка. Там дават ли да караш разпадащ се автомобил с изрязан катализатор и ако да колко в глоби, такси и ремонти ти струва това.
  • 105 Емил Рангелов

    34 2 Отговор
    На тия наглеци ,защо винаги им убягва коментирането на автомобилите с газови уредби?Така им е по-удобно ли?Винаги съм карал само на газ и един едниствен дизел!Монтьор съм и при отварянето на един двигател се вижда кой колко е мръсен!Няма дизел без катран ,дори и нов!Има ДПФ филтри,които се премахват ,защото са много скъпи,а отровата в тях е сравнима с химико-радиационен продукт!Да ви и ЕКО категориите и разните там екотеци дето горят масло като за световно!Високи данъци само за дизели,мощни автомобили !Ииии с данъци въздух не се чисти,а с с ограничен достъп в градовете!Така правят в Европа!Ииии бедните там имат коли ,а ние сме там,господа малоумно-нагли ГАЛФОНИ!Ако не сте разбрали още.......!
  • 106 БМВ

    24 2 Отговор

    До коментар #40 от "Коментара":

    Прав си,в Германия при регистрацията на нов автомобил автоматично се освобождава от данък за 5г.Данъците на старите са в пъти по високи,както и на застраховките,на мен лично за 17годишен автомобил ми изчислиха 95% риск от катастрофа с главоломна застрахователна премия,теглейки чертата се оказа че най-добре с тия пари да си плащам нов автомобил с гаранция...е разбира се доходите играят основополагаща роля
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Статист.

    26 4 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    При положение че ти си пенсионер и по цял ден стоиш в язовичата си дупка и нямаш нужда вече от кола огледай се наоколо повечето хора не са търтеи като теб и имат нужда от коли а ако наистина гласуват увеличение на данъка трябва точно такива като теб дето преди години са имали коли също да платят със стара дата щото те са замърсавали още повече от сегашните шьофьори твоята логика е това трябва да ти ги удържат от пенсията и да стоиш гладен и да нямаш пари да си платиш и интернета и безто пишеш само простотии господин природозащитник със стара дата.

    Коментиран от #143

  • 109 pedima

    35 0 Отговор
    По-възрастните имат стари автомобили, които карат рядко - да кажем 5-6 пъти в месеца. Ползват се главно за ходене до поликлиники, болници или при по-голямо пазаруване. Замърсяването от такова ползване е десетки пъти по-малко от това от новите автомобили, карани ежедневно. Ниските пенсии не позволяват закупуването на по-нови автомобили. По-високите данъци ще принудят хората да се откажат от старите автомобили. Така ще бъдат принудени по-възрастните да се откажат от една придобивка - автомобила. Честно ли е?
  • 110 нищо не трябва да се плаща като протест

    18 0 Отговор
    Избирайте си ги пак тия
  • 111 Zzzzzz

    37 2 Отговор
    Пак закони за богати. ПФУУУ. Бедния човек, едно, че няма, трябва и по висок данък да плаща, а богатия не стига, че сваля кожата от гърба на бедния, не му плаща нормална заплата, а и по нисък данък. Алооооо гьотверени, нали от нашия залък е взел и вложил в нова кола. Май искат бедния да го качат пак на магарето
  • 112 miro

    8 0 Отговор
    калъфи
  • 113 Анани Куртев Пурков

    17 2 Отговор
    Като нямаш кола, к'во правиш в коментарите в тази статия, бастун? Щом ти е добре при майките с колички те, в парка, стой си там, к' ъв го държиш при мъжете. Там е проблема, че такива като теб си ръст космическият интелект по всички теми и България потъва, киртак!
  • 114 Old man

    29 0 Отговор
    Всички данъци за автомобилите трябва да бъда калкулирани в горивото.
    Колкото повече караш - повече ще плашаш!
  • 115 Бай бай

    16 1 Отговор

    До коментар #94 от "бАТ сАЛИ":

    Ми да,то е измислено в белите държави за точно такива коли,които излизат няколко пъти годишно или са ретро,които излизат само за събори има регистрационни номера,които са например от Май до Юни тогава всички такси са много, много по-ниски и не си длъжен да и плащаш всичко целогодишно след като я караш само през определено време или даже определени дни от годината,в Германия често се виждат супер експонати(американски,немски,стари италиански) точно с такива регистрации.Топлата вода е измислена просто у нас сме много,много далеч от правото на човека да не бъде подлаган на рекет!
  • 116 Ikonomist

    13 1 Отговор
    Аз НЕ искам да ползвам автомобил. Когато живеех в уреден квартал ходих предимно пеш и рядко с градски транспорт. Сега живия в нов квартал, строен след социализма. Достъпът до всичко е възможен само с автомобил. Всеки ден 2 часа търкаляме колите само за да пратим и да вземем детето от детска градина. Ако го имаше планираното метро, ако имаше училище и детска градина, бих продал едната кола, а другата бих ползвал рядко.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 дедо ви

    29 1 Отговор
    Не бе , продължавайте да се е.авате с народа .... идва видов ден иняма да можете да избягате от народната любов нито по въздух , нито поземя , нито по море . Ще ви обичаме много ама мноого
  • 119 ....

    14 4 Отговор

    До коментар #82 от "Преброяване на бесните язовци":

    А искаш ли аз да ти го нацепя на теб и на цялата ти рода, а буклук
  • 120 отец фьодар

    26 0 Отговор
    На година максимом 4 хил. км.-кола на 20 години. А тез дето навъртват 50-80 хиляди по малко ли замърсяват. С пенсията откъде нова кола, та дори и нова колко гориво мога да налея. На бедния, докъто мирува винаги ще му дерат кожата.
  • 121 Статист.

    16 0 Отговор
    По повод на затапването точно ти трябва да бъдеш затапен в дупката си и да не излизаш навън че миришеш страшно и замърсяваш въздуха ще се оплача лично на Грета Тунбата от теб. А ти пък щом си от София много добре знаеш кой замърсява въздуха там избирателите на ГЕРБ от махалите но ти си един злобар и трябва да напишеш някоя глупост за да дразниш нормалните хора които влизат в форума и искат да се изкажат трезво по въпросите.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 FMC

    5 25 Отговор
    Аз карам втора нова кола от магазина, но вече мина осем години. Съгшасен съм старите автомобили да плащат по-висок данък. В крайна сметка съм тръгнал от нова кола и ако не искам да плащам данък, ще я сменя. Самое то логика няма заради голям данък да сменям кола. Данъкът е толкова миниатюрна част от разходите за автомобил, че е смешно да се коментира тая тема, особено как големия данък щял да стимулира покупка на нов автомобил. Това няма как да стане. Един малък нов автомобил след пет години ти стъпва на 40000 лева и дори повече, а данъкът е да кажем само 300 лева!!!
  • 125 Въпрос

    0 6 Отговор

    До коментар #83 от "Вдигане на данъци и за новите коли":

    Ами ако някой ден и ти забогатееш.... тогава каква ли песен ще запееш?!

    Коментиран от #168

  • 126 Кьосев

    8 18 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Защото покрай газта гори и 1 кофа масло!)

    Коментиран от #135

  • 127 Данък

    3 14 Отговор

    До коментар #117 от "бай Иван":

    Говориш глупости навсякъде,де що се води Европа от Англия до Кипър данъците и застрахователните премии нарастват с годините,че даже и пробега на автомобила пробвай да Видиш в Австрия,Швейцария или Германия какви са разликите между 6 годишен(защото до 5годишен няма данък) и 16годишен автомобил...ще се откажеш 😃

    Коментиран от #142

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Емил

    33 2 Отговор

    До коментар #92 от "321":

    Стига писахте тъпотии за СО2 - това е основна храна за растенията! На никой не му прави впечатление, че реколтата от послед ните десетина години е изобилна - растенията явно добре се чувстват! Екологията е БАЛАНС, а не човешко мъдруване!
  • 131 БББ послание

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "Преброяване на бесните язовци":

    Явно обичаш да се самонаказваш, като си оправдаваш състоянието с какво било в Сингапур...ходи там да се наживееш.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Миро БМВ

    12 1 Отговор
    Това е някаква конспирация свързана с правителството на Монгола.Целта е преминаването от МПС във каруци с биволска тяга.Тогава ще вървят бензиносранций със ярма и трева с бонус пиене на вода и изхвърляне на акууу.Хахаххахахахха
  • 134 4435

    27 1 Отговор
    Наглостта на богатите няма край! Колкото по богати стават, толкова по нагли и алчни! И питам Ви господине, ако Вие карате нова гола на дизел, а аз по стара на газ, коя е по еколкогична?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Брадвата

    5 13 Отговор
    На никого не му пука, че децата му ще умрат млади от кой знае какви модерни болести покрай замърсяването от колите. И наистина вече умираме от 100 вида рак, покрай замърсената среда, като цяло. А всичко е ужасно просто. На всеки грам CO и NO излизащи отзад - лев данък. Само че никой не иска да го приложи на практика, нито пък на теория даже. Важни са парите и те като цяло след '89-а са най-важната цел в живота на 99% от хората.

    Коментиран от #163

  • 137 Асоциация на газаджиите

    23 0 Отговор
    Какво очакваме да каже тоя. Иска да си продава автомобилите. Ходи лобира пред този онзи да се вдигнат данъците.Те такива са за затвора.
    Що не каже че всичко е лъжа.Че 80% от бедните хора със стари автомобили карат на газ и газта е доказано най еко гориво.Защо тази тема е някакво табу.Възможно е да има проблем с димящите дизели но трябва ли всичко да е под общ знаменател.Е, въздухът в София не е такъв от старите автомобили, ама по простичко и лесно е да измъкнем някой лев от беззащитния беден БЪЛГАРИН, а не да се справяме с проблема там където е.А тоя юнак естествено ще се бори да забогатее покрай тази тема.
  • 138 Дон Киро

    22 0 Отговор
    Г-н Христов и Г-жа Фъндъкова плюс Г-н Димитров, да го духате на всички със стари автомобили, за да го правите въздуха по-чист !!!
  • 139 Буууум

    18 0 Отговор
    Стар исторически автомобил с голяма мощност който се движи по около 300 км на година защо трябва да плаща 2 , че и 3 пъти по-висок данък от нов автомобил с над 300 к.с.Новия автомобил изминава на година 100 пъти по-вече километри. Колкото и да е екологичен замърсява по-вече
  • 140 да питам

    20 2 Отговор
    1. тоя "юнак" знае ли, че за изгарянето на 1 кг бензин са необходими 2,34 кг кислород. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЕВРО - 0 -6! проблема със замърсяването са праховите частици! Дали е кола на 20 г. или на 2 дни все тая. Автобусите вдигат повече прах от автомобилите. Факт.
    2. Преди да се променя ставката на данъка върху автомобилите не е ли по-добре да се промени ставката на ДОД. Ама не тая върху декларирания доход, а върху действителния. Най-добре е въвеждане на еднократен данък върху притежаваното и използваното. Щото и колите им са на фирми и жилищата и любовниците са им общи!
  • 141 Бай Кор

    15 4 Отговор
    Крайно време е изобщо да спрем да плащаме ВСЯКАКВИ данъци на тия смрадливи соросоидни джендъри с тикви вместо глави!!!!!!!!!!
  • 142 бай Иван

    18 0 Отговор

    До коментар #127 от "Данък":

    Е, тогава що разправя оня Ед Чайна по Дискъвъри, че старите им коли нямали данък?! Ся гледам някой са писали за ретроавтомобилите дето ги карат 2 месеца в годината ако така стоят нещата пак значи има гъвкавост на облагането за да им е по-евтино. А лично мойто мнение въпрос на двигател .Може да е 2о годишен оно подържан и със сменени части и ако мине прегледа по покрие евро 5 да речем, а може и да е 3 годишен издухан служебен дето не покрива и евро 2 . Така , че да ми излиза някакъв кавал и да плещи глупости като види се целта му е да продава колкото се може по-скъпи коли ... бензин, парцали и кибрит има много!
  • 143 Преброяване на бесните язовци

    3 15 Отговор

    До коментар #108 от "Статист.":

    Преглеждал ли си се скоро на четвърти километър? На 30 съм, с жена и деца.

    Коментиран от #242

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Велев

    14 0 Отговор
    Сега за да минеш на технически преглед ти искат платен данък.
    Според мен трябва да е обратно.
    Минаваш преглед, газанализатор и според състоянието да се определя данъка. Доста дизели ще си хвърлят чипосването. Доста други ще си ремонтират автомобилите, и ще разберат, че тя колата му можела и да върви добре...
    Ако ще се говори за емисии, трябва да се започне от газанализаторите.
    Ако ще става въпрос за бизнес и печалби, там бизнесмените и бизнесдамите да се оправят.
  • 146 Jacky

    13 2 Отговор
    Най-добре всеки да си подкара велосипеда и тогава ше ми събират данък от х*я

    Коментиран от #152

  • 147 ави

    7 0 Отговор
    педалетки,забрайте ,ли как манахми Кирето от Варна?
  • 148 Мдааа

    18 3 Отговор

    До коментар #65 от "Генчо":

    Преди много години, началото на 90 си купих Опел Аскона 1.6 дизел.
    Ако не ме лъже паметта беше произведена 86г.
    Асконата харчеше точно 6 л. на сто градско. Нито грам повече. Карах я като такси ежедневно. Тогава такситата бяха от всякакъв цвят.
    Точно 6 на 100 градско, всеки божи ден. Като си намерих постоянни клиенти започнах да карам и много междуградско. Междуградско харчеше от 4,2 до 4,7 на 100 максимум ( ако я настъпваш здраво) .
    Та я пак ми обясни за "по-икономичните" нови коли.
    Отиди и зареди на Шел с твоята нова кола, а аз ще заредя хубава нафта от БДЖ,пречистена за локомотивите дето като я погледнеш и си викаш я какво хубаво олио.
    😊 Аха да си сипеш на салатата.
    И поооознай кой ще има по-добри истински показатели при теста.

    Коментиран от #154

  • 149 Йордан

    18 2 Отговор
    Чумата да влезе в домовете ви,измет ненаяла се!
  • 150 бай онзи

    9 5 Отговор
    трябва да се плаща данък публично кретенско изказване по важни въпроси - някъде към 20 минимални работни заплати мисля че е ок. От публични медии/трибуни - двойно, при рецидив петорно.
  • 151 low

    4 19 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    защото в Европа е така и така е нормално, защото навремето вдигахте двата пръста и защото не искам да дишам зад пушещи дизели и стари газаджии

    Коментиран от #156

  • 152 low

    8 1 Отговор

    До коментар #146 от "Jacky":

    ами точно така правят в западна европа , холандия германия-карат велосипеди
  • 153 Wolfenshtine

    7 0 Отговор
    Sit na gladen ne vqrva stara pogovorka
  • 154 отговор

    7 0 Отговор

    До коментар #148 от "Мдааа":

    те за това "от БДЖ" ще ти вдигнат данъка. не може само да се гепи. накрая някой от групата ще го отнесе и ако не си ти няма изобщо да ти пука. е те така е у тая държава. цървул до цървула мила моя майнольо "юнак" до "юнака"!

    Коментиран от #173

  • 155 low

    10 2 Отговор

    До коментар #25 от "Димов":

    ами що бедните хора пак избраха гербавите, ами що вдигаха двата пръста?, ами що си седят в къщи кога се организира протест?, ами що ходят за гъби по време на избори или си стоят на инат в къщи-да накривят на някой шапката...?????????
  • 156 да питам

    2 1 Отговор

    До коментар #151 от "low":

    чете ли 140 бе невежо?
  • 157 Матей

    16 0 Отговор
    Това са абсолютни простаци и нагли грабители,освен това лъжат като дърти цигани.Нима техническото състояние на МПС е свързано с възрастта му?А пробегът,елементарно е,но изродите не ги интересува,те искат да лапат пари с пачките.Навремето беше тъкмо обратно,новите МПС бяха с голям данък и застраховки,с годините се намаляваше до наполовина.Но сега има огромен внос от чужбина,от запада и за да върви алъш-вериша,трябва да се унищожават съответния брой коли.Най-добре самите им сайбии да ги предадат на заколение и да ходят пеша или с градския транспорт.Това се върши на приливи и отливи вече 30г. и никаква реакция от потърпевшите.Крайно време е това да се промени,с протести и по-решителни действия,докога ще им дремем и оставяме да ни тормозят?
  • 158 Гост

    10 1 Отговор
    Всичко е за пари, аз съм с 3 катализатора и според шефа на технотеста съм евро 3 , без да е премерил какво излиза от аспуха ...
  • 159 Големи боклуци

    10 1 Отговор
    Са в тая държава ебават майката на бедните

    Коментиран от #162

  • 160 dragula

    11 0 Отговор
    3000 км пробег за месец с нов автомобил, Евро 6, отделят много повече вредни вещества в атмосферата от 300 км пробег с автомобил Евро 3. Трябва автомобилите да се карат по-малко в града, а това ще се постигне не с по-висок данък, а с по-удобен и достъпен градски транспорт и повече рестрикции за автомобилите - например да се удвои цената за паркиране в зоните.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Самсон

    16 1 Отговор

    До коментар #159 от "Големи боклуци":

    Ебът този който дава , сещаш ли се..справка , французи , гърци , чехи , чилийци..даже и румънците спраха да им дават , само ние , боклуците ище стоим с смъкнати гащи..хахаха..тъпаци.
  • 163 Бай

    15 5 Отговор

    До коментар #136 от "Брадвата":

    Е, като ти вземат по 1 лев на грам изгорял газ, ще ти стане ли по-леко че ще се умира не от 100 вида рак, а от 50 вида примерно. Или че тия левове ще направят здравеопазването по качествено? Пишете си там нещо , ама не мислите с тия глави. Знаеш ли парите от пътния данък за София , къде отиват и за какво се харчат? Едва ли си наясно, в противен случай нямаше да мислиш по-този начин. Човече, храната е ,,отровна,, водата и тя , горите на планетата , естествения филтър на земята ,са изсечени ......ти си седнал за коли да ми пишеш.Ами самолетите? Ами корабите..за тяхното замърсяване какво да направим.Да ги спрем?
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 robin

    19 0 Отговор
    Излиза че хората карат стари коли,защото така им е кеф, и искат нарочно да замърсяват?!Баси идиотизъм е това!Хем нямаш пари за нова,хем те натоварват още повече.Само избрани ли ще карат?А пък и за тези пътища,остава само да си купиш нова кола.Отсечката от Сливница до Драгоман е пусната преди една седмица(!!), и вече е осяна с дупки!За качеството на горивото да не говорим.
  • 166 пари

    10 25 Отговор

    До коментар #20 от "Голям Слон":

    Аз като будала да дам 50к за нова кола, да замърсявам по-малко, този, който няма пари, да кара 30годишна каруца, която минава преглед на хартия само и след нея остават 5м черен пушек, гори крадена нафта и олио, трови децата ми, защото му е право да кара кола ли? и това с нямането на пари.... всяка втора баба хвърля по 20-50к през прозореца, всеки гашльо с айфон за 2-3к, айде, айде само мрънкане. чисто нова кола се взема с 200-300лв вноска, вместо да пушат цигари могат да си вземат кола. Не е въроса в парите, а в желанието и манталитета ни да сме вечни мрънкачи.

    Коментиран от #169, #205

  • 167 robin

    12 2 Отговор
    Аз,примерно,карам стара кола (2001год),но не карам из София изобщо.Ползвам я само когато излизам извън София.Аз замърсител ли съм?
  • 168 До 125

    19 6 Отговор

    До коментар #125 от "Въпрос":

    Щом един човек има 200 000 лева за кола, значи има 20 000 лева за данък. Бедните хора, които едвам купуват кола за 2000 лева трябва да плащат 200 лева данък, а това е 10% от стойността на автомобила им. Как така бедния може да плаща 10% от стойността на автомобила си, а богаташа не може и плаща едвам 0,1%? За бедняка 200 лева са като 20 000 лева за богаташа. Аз лично не виждам нищо несправедливо богаташите да плащат 10% данък върху себестойността на автомобила им, щом бедните могат да го правят! Ако нямаш 20 000 лева за данък на автомобила си, няма да купуваш кола за 200 000 лева, и е решен проблема!
  • 169 Читател

    18 0 Отговор

    До коментар #166 от "пари":

    Ти не си дал 50К за кола, за да замърсяваш по-малко. Просто тази кола е отговаряла на изискванията ти по отношение на технически характеристики и цена.
  • 170 99иииииинб

    3 20 Отговор
    Точно така браво , но малко поправка да внеса над 15г автомобили също трябва да плащат по висок данък .Дано да се приеме и въздуха да се оправи .Най накрая нещо смислено
  • 171 DRIVER

    21 2 Отговор
    Сега се плащат за лек автомобил : първи данък - ГО , втори данък - данък МПС , трети данък - винетка, четвърти данък - годишен техн. преглед, пети данък - акциз върху горивата. Малко ли са 5 вида данъци за едно МПС ?
  • 172 Асака

    16 2 Отговор

    До коментар #35 от "Диамантената ръка":

    Абе бухал гнусен първо аз живея на село и как да хода на работата като орязаха селските автобуси и като викнеш линейка тя идва след часове и кво бе 🦉
  • 173 Мдааа

    6 1 Отговор

    До коментар #154 от "отговор":

    Явно си младеж.
    Тогава бензиностанция Еко ( тогава беше само 1) се хвалеше, че само тяхната нафта не замръзвала през зимата. Била същата като в БДЖ която сипвали в локомотивите, с добавки. И действително беше така. Къде тогава добавки. Тогава излезе първият частен вестник за продажби и подробни статии за коли, казваше се "Авто свят".
    Един такъв с голям формат листи, черно-бели. Та те за първи път направиха самостоятелна проба на всички известни бензиностанции в София в коя бензиностанция зимната нафта не замръзва ( коя има най-малко парафин и вода). Бяха пуснали обширна статия след този експеримент. И се оказа, че само на бензиностанция Еко нафтата е без парафин, отделно с много добавки и мнооого чиста.
    Веднага се разчу за тази тяхна зимна нафта. И ние почнахме да зареждаме само в Еко. И КАТО НИ ПИТАХА КЛИЕНТИ ЗАЩО ЗАРЕЖДАМЕ САМО ОТ ТАМ НИЕ ВМЕСТО ДА ПОЧНЕМ ДА ОБЯСНЯВАМЕ ПОДРОБНО ЗА ДА НИ РАЗБЕРАТ НИЕ КАЗВАХМЕ - НАФТАТА Е ХУБАВА, СПЕЦИЯЛНА ЗА ЛОКОМОТИВИТЕ НА БДЖ.
    Та недей да обиждаш така хората. Обидно е.

    Коментиран от #180, #186

  • 174 Аз карам 15 годишна кола на метан

    16 2 Отговор
    Тоест на природен газ купил съм я нова от магазина и я ползвам 15 години вече и я карам само на метан питам аз какво замърсява?метана е наи чистото гориво и защо искат още рекет като не замърсявам?
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 тони

    8 5 Отговор
    Замърсяващите автомобили изобщо не трябва да са в движение. Никой не е длъжен да диша лош въздух, защото някой няма пари да кара нов автомобил (или такъв на газ) или да се отоплява екологично.
  • 177 ГАД

    15 1 Отговор
    Ах тииии, колко си долен. Имах дизел Евро 4 с махнат катализатор, толкова смърдеше отзад направо беше Евро -4. Сега имам една бензинова количка Евро 0, няма миризми, няма пушеци в доста добро техническо състояние. Така, че драги ми Смехурко не лобирай за внос на изтормозени душици от европа, а нека има истински ГТП. Пушиш не минаваш преглед и т.н.
  • 178 Чук

    15 2 Отговор
    На този многознайко да му се набие един ръждив 20 г ауспух отзад
  • 179 Десо

    12 2 Отговор
    Има автомобили на по 13-15г не можеш позна дали работят!Има 7годишни на по 300-400хил.км пушещи и тракащи,къде е истината и логиката?
  • 180 отговор

    3 0 Отговор

    До коментар #173 от "Мдааа":

    сори, ама да си го беше написал. щото съм гледал как се точи цяла цистерна а куките пазят. лека вечер и наздраве за николовците

    Коментиран от #197

  • 181 Гнида

    11 1 Отговор
    Ето кого обслужва герб ! Едрия капитал , тормози работниците и създава администрация и храни орките , за да има гласоподаватели !

    Коментиран от #195

  • 182 Дядото

    16 1 Отговор
    Значи тука има по големи кухари от този дето е председател на вноса на дуката ми...! Мнения -като : ...кат си беден ,-има транспорт" да го пробутват на бабите си в село! Бачкам за заплата и съм в златната среда...НЕ БЕДЕН ! Що да се заглобвам с чисто нова кола като моята е на 8години бензин и има мноооого хляб в нея...българин от средната класа ,кво !?!освен ипотека за жилище да се сдухам и с още вноски ли...А!?! При тея Габонски заплати да се меря с Германия е НЕЛЕПО АЛОООООО !?!
  • 183 Гад

    13 1 Отговор
    че то и сега който замърсява си плаща повече. Горивото е с маса акциз и ддс, караш повече, повече плащаш. А този от статията е малоумник. Данъка е данък имущество. Ако имаш къща на три етажа в центъра ще плащаш много повече от съборетина на село.
  • 184 Raptora

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Статист.":

    Хахаха... ще ти пратя и 2 мангала, единия да му го нашиба в устата, а другия у гъзеца
  • 185 333

    7 0 Отговор
    Баща ми и майка ми с под 400лв пенсия сумарно ще си сменят колата с по-нова, ако им вдигнат данъка със 100лв.
    И не, не са еднакви гумите. Някои са с малък размер гуми, които са под 300лв комплекта, други са с гуми за 2000.
  • 186 Гад

    3 1 Отговор

    До коментар #173 от "Мдааа":

    Вестника се казваше "Автопазар" а не "Авто свят". Ти щом това не помниш и другите ти твърдения са под съмнение

    Коментиран от #209

  • 187 иван

    14 0 Отговор
    кажете му на тоя тъпан,не всички в тази държава са платежоспособни като него.а това ,че е стара колата не значи че е голям замърсител,защото има коли на по 3-5 години,които пушат като печки!!!
  • 188 Гад

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "Димов":

    Ми той налога от 20 години поне е вкаран в горивото бе Димов, ти досега не си ли стоплил?
  • 189 Доктор ДЖАГЕРС

    3 0 Отговор
    малаКА
  • 190 Готин

    19 0 Отговор
    Този, ,,охраненият,, реже клона на който седи. Да предположим, че политиците и местните власти го послушат. Какво следва!! Масово недоволство и възможност за смяна на кабинета. Този смешник няма мозъка да се сети, че ако ,,разклати дървото,, ,,клона ще му избие зъбите,,!
  • 191 Глас в пустиня

    14 0 Отговор
    Г-н Бизнесмен, да си мерим старите малолитражки с убитите дизели, които внасяте ? Да видим кой колко замърсява, та даже и като сме без катализатори.
  • 192 Матей

    13 0 Отговор
    Колко пъти ще предлагам най-справедливото данъчно облагане на колите.Всички данъци и такси ,вкл. абсурдните застраховки да се вкара в акциза на горивата.Тогава който кара много и ЗАМЪРСЯВА МНОГО,ТОЙ ЩЕ ПЛАТИ МНОГО,а който кара малко ще плати малко.Нещо неясно?зАЩОТО СЕГА трябва да си откупуваме ПРАВОТО за каране,не плащаме нищо що ползваме реално,а това е измама и мерзка дискриминация.Ако вдигнат драстично данъците,никакво плащане,а разбиване и замърсяване на тикви зелени.
  • 193 Катя

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "алчна сган":

    Андрешко го е направил: с коня и в блатото.
  • 194 трн

    6 2 Отговор
    Трябва да се плаща според отделяните емисии и кубатура, а не според годините и конските сили/киловатите.
  • 195 Квазимодо

    6 0 Отговор

    До коментар #181 от "Гнида":

    Прав си, за жалост. То администрация, то акъл и все на гърба на бедняка.
  • 196 332дед

    16 3 Отговор
    Бедните са бедни защото богатите са богати.. ако плащаха реални, нормални заплати, бедните нямаше да са бедни а богатите просто нямаше да са толкова богати! В БГ на властта и богаташите, народа им трябва като евтина безплатна ръка! БРЕ, ЩЕ КАРАТ КОЛИ И ЩЕ ПЪТУВАТ, за народа РАБОТА.. КАПИТАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ! ДЯСНА ПОЛИТИКА! Гласувай народее. ще ти дадат таз година по още 20евро към заплатата..
  • 197 Мдааа

    4 0 Отговор

    До коментар #180 от "отговор":

    Спомени, спомени. Колко години минаха. И все си бия главата защо останах тук. Да ме пита човек.
    Като почвах като такси си бях купил една лада, и много си я тачих. Поработих и успях да си купя Асконата. Имаше невероятна возия.
    Не ми даваше много проблеми, само цилиндърчетата на спирачният апарат даваха проблем. Но се научаваш както си разбрал сам.
    Е наздраве и от мен.
  • 198 Брах ви лайката гербаджийска

    4 0 Отговор
    О на тоя жрнка му иска да и го слагат 5-6 пъти повече ама нямаааа
  • 199 Кирил

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Каде в талона на колата ти пише че е на газ?данъка се плаща по талона на колата там каквото пише,ако щеш три газови уредби сложи пак ще си платиш високия данък.
  • 200 Ауди а 6

    3 4 Отговор
    Да трябва да има контрол на въздуха, но всичко това може да спре като се забрани да се вкарват вече такива автомобили и край.Но скапаната държава го допуска за да го ограничава после което е неправилно и порочно за всички.
  • 201 Random

    8 0 Отговор
    Тоя иска да си пробутва боклуците. Евро стандартите са измислени уникално тъпо от страна на вторичния пазар, реално има коли от 2001 (евро 3 уж) които покриват евро 5, за пример е39 530и. Има и други, просто това го помня най-добре. Островните имат сайт в който са написани измерените газове, инфото е от там.
  • 202 Ауди а 6

    7 7 Отговор
    Спиране на вноса на всички автомобили под евро 4 и край на темата.Всички други са заварени положения.
  • 203 Реалист

    6 20 Отговор
    Да се спрат от движение всички таралясници със стандарт по-нисък от Евро5
  • 204 Ауди а 6

    6 7 Отговор
    Спиране на вноса на всички автомобили под евро 4 и край на темата.Всички други са заварени положения.

    Коментиран от #208

  • 205 Random

    7 1 Отговор

    До коментар #166 от "пари":

    Някой кара ли те да си купуваш нова кола? Ти сам си решил да хвърлиш 50хил, не са ти другите виновни
  • 206 Стар на газ

    0 3 Отговор
    За дизеловите ли говорите?
  • 207 Стар на газ

    1 1 Отговор
    За дизеловите ли говорите?
  • 208 Random

    12 0 Отговор

    До коментар #204 от "Ауди а 6":

    Защо? Не може да се сложи катализатор на кола евро 2 ли? Не може евро 5 кола да ѝ се махне катализатора? Да ви с*ра на логиката

    Коментиран от #213

  • 209 Мдааа

    0 4 Отговор

    До коментар #186 от "Гад":

    😊Скъпа Гад.
    Помня, че всеки път след като го прочетеше човек пръстите ти ставаха черни от мастилото.
    И трябваше обезателно да си измиеш ръцете със сапун.
    Мале колко пари изкарвахме на ден !!!!!
    Бяхме млади.
    Абе Гад да те питам къде се намираше първата бензиностанция на Еко ?
  • 210 aaa

    3 0 Отговор
    Държавата да дотира с 30% новите атомобили и да видим кой ще иска да си купи стара кола.
  • 211 КИРИЛ

    13 0 Отговор
    Управляващи защо неси намалите заплатите ААА?ВДИГНЕТЕ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА И ЩЕ КАРАТ ЕВРО6 КОЛИ.ЧОВЕК СИ КОПУВА КОЛА СПОРЕД ДОХОДА СИ.С 600ЛВ НА МЕСЕЦ КАКВА КОЛА ЩЕ СИ КУПИ И КОЕ ЕВРО ЩЕЕ?САМО ВЪРТИТЕ ХОРАТАИ ЛЪЖЕТЕ САМО И САМО ДА СИ ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ.САМО СТАРИТЕ КОЛИ ЛИ ЗАМЪРСЯВАТ АА?ТЕЦОВЕТЕ И ДРУГИ ЗАВОДИ НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ЛИ?КАКТО ЗА ЕДНИТЕ ТАКА И ЗА ДРУГИТЕ!!1000ГОДИНИ ДА МИНАТ БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДАСЕ ОПРАВИ!
  • 212 Ducheto

    5 1 Отговор
    Za tozi tap narod taka trjabva. Nima nikoi ne gleda TV? Poglednete fransetata, taka se pravi. A ne kato nas, skapani robi samo malchim I glasuvame za izrodi. Do koga ste ni unistojavat I karat da napuskame rodinata ni?
  • 213 ЧЕЛЕН ОПИТ

    13 1 Отговор

    До коментар #208 от "Random":

    Те италианците понеже са балами и затова не пускат нови дизелови коли в самия център на Милано, а пускат стари коли на газ.
    Ма тия гоУеми балъци бе.

    Коментиран от #271

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Хисто

    10 2 Отговор
    Само глупост измислят. На всеки му се кара нова кола. Но няма възможности. Вдигбете стандарта в БГ и тогава говорете за екология и нови коли! .
  • 216 Хахах

    6 6 Отговор

    До коментар #33 от "8648":

    Няма как да се взимат европейски заплати от хора с източно соц мислене! Няма как да харесваш тодор живков и да взимаш пенсия или заплата все едно си живял там където комунистите не са били на власт. Прости са хората - така живеят : дават власт на идиоти и и после са бедни. Нищо сложно няма. Ако хората бяха достатъчно умни след 1989 да отхвърлят провалилата се система и да има лустрация щеше да е друго. Прости са си.... Да се сърдят на себе си и да продължават да харесват комунизма и пак ще са бедни и така и утре и след 20 години
  • 217 LAZY

    11 2 Отговор
    Абе. Другарю Миайлоф, що не ми дариш, безвъзмездно 100000лв,та да си купя ЕВРО7. Ти в кой свят живееш бе? С 1000лв.заплата какво можеш да си купиш?
  • 218 киро к

    6 2 Отговор
    а бре пръдлъо ти като имаш пари за нова кола карай си я да ти ...
  • 219 LEGIONARIVS

    12 2 Отговор
    Гнусна измет грам не ги инт природата и въздуха, а само корпоративните интереси и да скубят хората! Защо колите на ГАЗ са табу и никой не говори за тях, а само се повтаря мантрата "стари" коли!!! Кола на газ замърсява по малко ми от 10 евро 6 автомобила от най най новите! Ем няма как ще има стачки, тва е оправията!
  • 220 ВСИЧКИ СТЕ ГЛУПАЦИ

    7 4 Отговор
    Прав в човека,формулата е грешна!Моторите плащат повече от колите а замърсяват по малко!И данъка е 30 лв а Еко таксата 300...!Защо!
  • 221 Ruthless

    15 1 Отговор
    Трайте си и още ще ви мачкат вие сте най овчедушното племе, само да знаехте ква жалка картинка сте, вижте само съседите ви кви неща правят и как си устояват ясяко право! БЕЗ СТАЧКИ НЯМА ДА СТАНЕ ДИГНЕТИ СИ ЗАДНИЦЕТЕ ОТ КЛЮКАРНИКА И БОЙ
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Аоо

    7 0 Отговор
    Пе. Ас долен като ги вземат тези пари как ще очисти те природата нещастнк само ще се откраднат едни пари от сиромаха да се възползват богатите педе си. Ако държавата иска да смени авто парка трябва да даде отстъпки за нов автомобил и да събере скрапа.
  • 224 кинг

    10 3 Отговор
    Основно причината е в техн.прегледи.Не могат да контролират пунктовете за прегледи и налагат административно размера. Карам Мерцедес с 180-122 к.с.1995 г. на газ. Автомобила ми не е нощувал вън, само в гараж. При прегледи резултатите са като за евро 6. В сервиза на Мерцедес само го обикалят и цъкат. И понеже е "стар" трябва да плащам по новата тарифа.Целта е да приберат повече пари. Идиоти!!!
  • 225 1122

    20 3 Отговор
    АЛО О О,много важни станахте бе богатите!Бедните нямали право да имат коли,така ли.Че краката ти още миришат на цървули бе тарикатино,къде ги изкара тия пари бе?Окрадохте държавата,ще имате пари,как няма да имате.Нека направим една проверка през 1989 г. какво си имал и сега какво притежаваш и какво толкова си ,,работил",че имаш толкова пари и имоти.Направихте десетки фирми ,а не плащахте на работниците си,а сега искате бедните да нямат коли.Може бе като нямаме пари няма да плащаме за пътищата,но тогава кой ще плаща да ви се поддържат пътищата,по които САМО ВИЕ ЩЕ КАРАТЕ? В България до 1989г бедни хора НЯМАШЕ! Всички получаваха почти еднакви заплати,и имаше работа за всички!От всичко което прочетох,стигнах до заключението,ЧЕ:не трябва да има минимални заплати,всички РАБОТЕЩИ трябва да вземат 5,6 пъти по високи заплати от минималната заплата,а вие да платите заплатите на хората които са ви работили по фирмите и вие не сте им плащали ,за да имат и те пари,че да си купят нови автомобили.То иначе е лесно бедните да нямат коли.Като ви пречат бедните махайте се от България,НО оставяте тука всичко заграбено и откраднато от държавата и вървете в друга държава и като сте много кадърни за година две ще станете пак богати!
  • 226 Бадката

    9 2 Отговор
    Човека явно не разбера, че в България хората нямат пари и няма как да карат евро 5. Но коментарите си казват истината за тези предложения от господина. И благодаря на Факти, че не трият коментарите като някой други медий. Трябва да се чуе гласа на хората и да не се приема като критика а като истината.
  • 227 Велин

    17 1 Отговор
    Тоя направо "уби змея с прашка"!!! "Щом си беден не можеш да имаш кола"!?!?!? Кой си ти бе аланкоолу та да даваш такава оценка!?!? Такива като теб се изживяват като Богове. Само, че при такова изказване явно няколко етажа липсват в главата ти!? Наглец!
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Driving pleasure

    16 0 Отговор
    Този е кретен! Това, че си богат също не означава, че трябва да имаш непременно кола! Като е замърсен града - спрете колите - точка!
    Ако говорим за справедливост единствено изминатите километри са критерий! Притежанието на кола не замърсява - шофирането и го прави!
    А тоя цървулко естествено, че има личен интерес да продава скъпи нови автомобили, там маржа на печалбата е в пъти по-голям!
  • 230 Алфа Ромео

    8 3 Отговор
    Увеличавайте ги яко, писна ми от коли една върху друга, всеки скъсаняк се качил на някъв дизелов таралясник и замърсява и прави задръстване.
  • 231 Боцмана

    5 3 Отговор
    Като гледам явно Българина може само да пише и да критикува. Ко лошо каза чувяка ся, че го натиснахте кать гладен джигерь.
  • 232 Djoko

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Behemoth":

    Още станем като Куба
  • 233 Алфа Ромео

    5 13 Отговор

    До коментар #3 от "Паисий е жив":

    Не трябва да карат коли по.бедните хора защото нито могат да ги подържат като хората, нито хубави гуми да им купят много компромиси стават. Техн, преглед е пълна пародия гледат ти спирачките да държат горе-долу и лампите да светят а това че може да ти хвръкне колелото след 50 метра няма проблем, и че ти дими яко дизеловия таралясник с изтърбушени пречистващи системи също.
  • 234 Шерифа

    10 0 Отговор
    Прави се всичко възможно за да ни хвърлят в прегръдките на Меркел, Макрон, и тн,зигониха суматии народ, и продалжават да правят всичко възможно за да ни изгонят доброзорно,
  • 235 Djoko

    3 0 Отговор
    И ще
  • 236 Linchpin

    8 1 Отговор
    Дано даде Господ и стар автомобил да не можеш да си позволиш!
    Крадци нагли...само вие да сте живи, нали?
  • 237 боян

    7 1 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО Е СТАРО , даже ретро толкова бескруполни
  • 238 Onq s konq

    5 15 Отговор
    Колкото е по-стар, толкова повече замърсява. Следователно данъка трябва да е тройно по-голям.
  • 239 Моралдо Мори

    10 2 Отговор
    Абе Ице Ицов, кой беше ти и в кой филм играеше.
    Ти продаваш коли и нещо май не ви вървят нещата, защото искате да си продавате уж новите ви талиги по на 500000 км с печалба от поне 5000 6000 лева.
    Успех . Карам си старата и ви гледам сеира.
  • 240 Ха ха ха ха ха ха ха

    5 9 Отговор
    Бедните на автобуса и метрото..

    Коментиран от #279

  • 241 СКС

    9 2 Отговор
    Тоя е в конфликт на интереси. И аз искам нова кола ама да ми я плати тогава.
  • 242 Враца Баце

    4 0 Отговор

    До коментар #143 от "Преброяване на бесните язовци":

    Горките деца, не са случили на баща
  • 243 Is 200

    7 2 Отговор
    С тия доходи каква нова кола да вземем.
    Повечето работят за хляб.
    Колата е необходимост да си вършиш работата.
    Моята е на газ и на много други и не замърсява
    Всичко е за пари.
    Скапана държава.
  • 244 Подкрепа

    7 2 Отговор
    Подкрепям всички изтрити коментари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 245 Ербап Ербапов

    8 0 Отговор
    Като сте толкива ербапи вкарвайте коли само Евро 5 и Евро 6 да ви видя какво ще продавате "богатите" са едва 5% но те си купуват така или иначе нови коли.
    У тогава ще чакате някой тъпак да се нахлузи ама те останаха малко сега всички са тарикати и то селски от Горубляне.
  • 246 Kолю куция

    10 0 Отговор
    ТО ТОВА Е ЦЕЛТА ви нали да си продадете новити дараци.Че нямаме пари с какво да ги купим не ви вълтува.Какво пречи старата кола ако е стегната и в ред.Ей смотани управници и бизнесмени.Камъни да сер.ите дано...
  • 247 true

    12 0 Отговор
    ... а най-смешното е, че масовия "беден" българин не кара нито дизел нито бензин ... а кара на ГАЗ/МЕТАН .... а всеки който има някакви познания знае ,че газта/метана замърсява по-малко от всеки евро 5 дизеляк така че просто няма смисъл да се дъвка темата .... искат да ни съсипят... и успяват !!
  • 248 Novus Ordo Seclorum

    17 1 Отговор
    Абе как ще наказваш хората , че карат стари бараки ? Те очевидно нямат пари за нова кола , а тоя ще очаква те да плащат повече , защото нямат пари ? Дебил ! Кой не иска нова кола бе , лешник ? ЕЙ баламурник , внимавай с идеите , защото вартоломеевата нощ ще ти се види като шега и твоя череп знай , ще набием пред великите порти на Троя !
  • 249 анонимин

    7 1 Отговор
    Тоа председател да вземе да си гледа вноса и продажбата на коли,вместо да се изказва неподготвен!На някои хора им се плаща за да направят публично достояние некомпетентното си мнение.По- добрекажете кога ще намалите данъците наавтомобилите коита са на пропан-бутан и природен газ,щото в чужбина е така,или тук тези продукти са сдолнопробно качество!?
  • 250 Santino

    14 1 Отговор
    Като минималната заплата стане 1200 Е. и средната 2000Е тогава имате право да говорите за еко стантарти и данъци за старите коли . До тогава си набийте по един в устата и в гъза и си мълчете шибаняци долнопробни .
  • 251 Коментар📝

    4 1 Отговор
    РЕЗОН МЕДИЯ НАД 11 000.000лв.Парички е ПРИБРАЛА ОТ ЕВРОПРОГРАМА.И МОГА ДА ГО ДОКАЖА.НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ДА МЕ ЦЕНЗУРИРА С ФАКТИ.
  • 252 788888ен

    4 14 Отговор
    Вместо да ходите в кауфланд и да си копувате 20 л бира ,и алкохоли , наденици, цигари и други вредни неща ще инвестирате в друго ще си купите кола евро 5 или 6 освен това вместо да инвестирате в бездънна яма [някоя жена ,деца ] инвестирайте в дома и колата .

    Коментиран от #277

  • 253 ЦарВул

    5 1 Отговор
    Тоа изтреще!Прибирайте го в КАРЛУКОВО!!ГОЛ!БОЙ И Е.АН!!ПОСЛЕ ГО ПУСКАЙТЕ КОГАТО МУ СЕ Е НАМЕСТИЛ АКЪЛА!
  • 254 Тончо

    9 1 Отговор
    Гей е човек който харесва собствения си пол ,този тук си е жив ПЕДЕРАС.
  • 255 Динко

    11 1 Отговор

    До коментар #92 от "321":

    Използването на ГАЗ е наистина в стотици пъти по екологично. Не горим ли газ за готвене на газови котлони в затворени кухненски помещения. Няма ли отоплителни печки на газ пропан - бутан , без да са включени в комин. Ха сега си монтирай една нафтова печка без комин и да видим след няколко минути какво ще стане в стаята или само намокри един памук в 10 мл. нафта и го запали в стаята или бензинова горелка . Тогава ще разбелеш кое колко замърсява.Хората са инвестирали 1000 - 2000 лв. за газо , за даим носят икономия след 10000 кви уредбим , но от първия момент колата е вече екологична. Значи те първо като "страничен ефект " са инвестирали в екология. А при обсъждането в Народното събрание се изправя един депутат и казва "да , но не знаем , дали ги карат на газ?". Абе как може такива тъпи аргументи. Кой ще плати и няма да кара на два пъти по евтино гориво и стотици пъти по - екологично , но никой не иска да признае това и да има облекчения за автомобилите с АГУ. В Германия не е забранено за тези коли с АГУ да влизат в центровете на градовете , а има и облекчения .
  • 256 Ал та фанах Атаопънах

    7 1 Отговор
    Ако го направите 5-6 пъти по-висок данъка, просто никой няма да го плаща, защото глобата за неплатен данък ще е по-изгодна.
  • 257 Божидар

    9 1 Отговор
    Защо тогава не се замерват вредни емисии на газ? Моята уредба е лицензирана и пак плащам, че и повече преглед!!!Явно така им изнася!!!
  • 258 Божидар

    10 1 Отговор
    Трябва да ги сваляме тези изедници!!!
  • 259 К_У_Р

    4 2 Отговор
    да ми ядеш млекото апут
  • 260 Васил

    11 1 Отговор
    Един стар автомобил на газ е по екологичен от един автомобил ЕВРО-5. Нека този тарикат да обори това нещо публично с газ анализатор и тогава друга песен ще запее
  • 261 Селяндур

    6 0 Отговор
    Естествено, че им изнася така... По-горе са написали как самото производство на автомобили замърсява природата... Производството и на една батерия за електромобил също - и то повече от един изпушил дизел за 10г. А тока да не ви идва от космическа енергия - тецовете бълват само полезни емисии... Имаше доклади на европейски лаборатории как фините частици на чисто нов автомобил с принудително пълнене са много по-вредни от стария издухал двигател... Хайде направете минималната пенсия 900лв като в Румъния (нали с тях се сравнявахме...), а не заплатата 650лв...и тогава ми говорете за вдигане на данъците... А цените на горивата са достатъчно високи - който е ходил по европа знае... Нашите са най-скъпи спрямо покупателната способност на населението и стандарта на живот...
  • 262 Селяндур

    6 1 Отговор
    Ако спрат да крадат на абсолютно всички етажи във властта - ще се оправим, но мнго хора трябва да умрат...
  • 263 цар Крум

    5 1 Отговор
    а бе вие станахте по европейци от европейците бе не си виждате насраните гъзове, вие бихте всички по простотия ,да ви кажа честно
    срам ме е че съм българин...срамота е
  • 264 П38

    5 1 Отговор
    Не те знам'какъв си ,но не ти искам акъла,който ръсиш......!Защото проблема с мръсния въздух,далеч не е ,само в старите коли....
  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 АРЕС

    5 1 Отговор
    Тоя що не си Е.Е П.....А МАЙЧИНА.
  • 268 89864

    15 0 Отговор
    АКО ГО ВИДЯ НА УЛИЦАТА ЩЕ ГО НАПЛЮЯ В ЛИЦЕТО ОТ ВЪЗМУЩЕНИЕ
  • 269 Asd

    7 0 Отговор
    Грешка е на такива хора въобще да им се дава думата
  • 270 ШАФИОР

    3 0 Отговор
    Бедните ДГД.
  • 271 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #213 от "ЧЕЛЕН ОПИТ":

    Аз нещо за това да съм казал?
  • 272 Хдк

    3 13 Отговор
    Браво! Един здравомислещ човек за екологията и вие го попиляхте и направихте курбан! Я се опомнете! Мн точно е казал човека!
  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 PC HELP

    12 2 Отговор
    ДАВАЙТЕ ДАТА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ ЗА КОЛИ НАД 20 ГОДИНИ..............
    ДА ИЗРИНЕМ НАГЛАДА ИЗМЕТ .............
  • 275 Шерифа

    11 0 Отговор
    Познавам доста вносители на автомобили втора рака,така наречените /Матрапази/ 90%от бангиите които ги продават са на половин милион километра,независимо от евростандарта и са със изтарбушени дпф филтри и излекувани софтуери са регенерация, това ли наричате /автомобили с висок евростандарт/тези леваци които искат високи данаци за старите автомобили нека първо да се замислят с какви чикиджиски горива кара българина,па после да си правят изводите, маята кола е авро2 като заредя гориво от Румъния няма никакви проблеми,/пушек/но в България има всичко друго но не и дизел ,в това което го зареждаме за дизел,
  • 276 батко Намък

    13 0 Отговор
    Тоя с червения нос знае ли колко самолета минават над столицата на ден? Над 300.Те не замърсяват въздуха а?
  • 277 Шерифа

    6 1 Отговор

    До коментар #252 от "788888ен":

    И за живеем като теб, /като кон без история/тези автомобили евро5 веро6за които говориш, ако си ги купил от някои Матрпаз психолог,който те е изкъпал хубаво като ти е казал че колите които внася са закупени от някоя баба, или някой доктор ,честито значи си поредният Шаран ,
  • 278 trol

    7 1 Отговор
    Добре де, а кой замърсява повече..този който кара кола 5 пъти в годината или този дето я кара всеки ден...защото аз лично имам кола на 30г. която я изкарвам изключително рядко за кеф ии трябва да и плащам 350лв данък?! В европа като говорим за там има страни където данъка се слага към бензина и дизела, тоест колкото повече зареждаш, толкова по-голям данък плащаш, така е най-честно, а също и винетките отпадат. Това обаче отново не им е изгодно на някой хора...
  • 279 Шерифа

    4 1 Отговор

    До коментар #240 от "Ха ха ха ха ха ха ха":

    Бедните са свикнали на бедност,може трамвай, може Метро ,може и пеша,но както вървят нещата незнам как ще свикнат богатите на трамвай или на метро,ще дойде този ден повярвай ми,чичо Сам от саштисаните анални щати си го е наумил да докара Българина до просешка тояга,и не се смей толкова ,ако не знаеш Българската поговорка. Да тия кажа най добре се смее този който се смее последен,
  • 280 1234

    9 2 Отговор
    Ако взимам заплатата на тоя педал и аз мога да карам нова кола с ЕВРО 8 ако ще
    Истината е че като вдигнат заплатите то от самосебе си ще се поднови автопарка
    Нали знаете как е:
    На млада жена и на нова кола всеки иска да се качи!!!
  • 281 Председател комисия

    3 5 Отговор
    Пунктовете за технически прегледи са в основата на движещите се замръсители на въздуха МПСта. Те 'пунктовете' в надпревара за клиенти пропускат всякакви 'хайти' да ни тровят. Само пунктовете за ПТП (переодични технически прегледи) могат да контролират и окачествяват кой колко замръсява. Държавата позволи на частници да завземат този така важен ресор и ето го резултата. Работя в системата и съм в час какви безобразия се случват.
  • 282 ГОГИ.НАЕБИ.ГИ

    8 1 Отговор
    Както беше казъл един мъдър човек,не забравяй че който и за каквото да ти говори,става въпрос за пари.Та и тук така ,пумяра-вносител вика напампете ги с непосилни данъца за да можи да купуват нашите нови буклуци и ние да блажим якооо.Не правят сметка че ако човек има пара ще си купи сама нова кола и без да го изнудват
  • 283 бургазлия

    9 1 Отговор
    ЗАБРАНЯВА СЕ НА МОДЕРАТОРА да премахва коментари по тази статия.
  • 284 Михаела

    18 1 Отговор
    То целта е ясна, не трябва да остане нито един българин на тази територия. Постоянно се чудят с какво да натоварят българския народ, който и без това едва оцелява. То не са простотиите с бонус-малус, сега и данъци искат да увеличават. И от къде на къде давате за пример други реално европейски градове? По какво може да се сравни София с един Лондон, примерно, който е с близо 9 милиона население? По доходи или нещо друго? Че ние имаме 3 града на кръст със сравнително голямо население, какви мерки трябва да се взимат? С какво са виновни хората, че доходите у нас са мизерни? Те са бедни, не защото ги мързи да работят, а защото ни управляват престъпници. Всеки българин трябва да има право на собствен автомобил, а не да чака автобуси с часове по спирките, и да мъкне всичко което пазарува на ръце по градския транспорт. Като не ви харесва въздуха в София, ами ходете си по селата! Като се разкара половината население от преселници въздухът ще е прекрасен. Фандъкова да си ходи в родния Самоков, като ѝ е мръсен тук въздуха. Кой ви е вързал в София, като не ви харесва? Народа в България е крайно прост и заспал, той не може да се бори за правото да живее добре в собствената си родина, той просто емигрира и на тази територия, почти никой няма да остане. Даже най-изпадналите емигранти не желаят и да чуят за България. . . . сигурно щото е много хубав живота тук . . .
  • 285 Кольо

    14 1 Отговор
    да го духат целата администрация на РБ и всички депутати и управляващи.
  • 286 всичко е пари

    15 0 Отговор
    Хората умират от инсулт,инфаркт,рак,тумор,грип и епидемии. Това няма нищо общо с горивата. Човека го боли че не продава коли и няма печалба. Търговците ги е яд че няма кинти и трябва да се продават нови коли.Я вижте заводите за коли ко праят - бълват грозни коли, модели едни и същи и ни заливат само и само да копуваме. Облъчват ни с атаки че трябва да копуваме иначе сме лузери,изостанали и загубеняци. Черния петък какво е - изхарчи пари,нищо че няма що. Изхарчи парите, дай ги на нас търговците. Този наглец не гу ибе здравето. Той иска да продава. Този калъф да си набие в тъпата тиква че колегата му от Германия е от държава правеща коли а ние ги копуваме. Те си сменят стратегията и ние сме пазар и трябва те да продават новите коли за да им даваме пари за електроколите им. Ние докато сме екологични с евро 5 и 6 те вече са с електро коли. Голяма болка са им на търговците старите коли. Имат стратегия да си ги продадем и да ни вземат парите за нови боклуци с програмирано чупене след 5 години.НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ЕКОЛОГИЯТА. СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ!!! предстои промяна в автоиндустрията и трябват пари за това. Те идват от продажбата на сегашните произведени коли за да се инвестира в тока.
  • 287 Хахаха

    18 0 Отговор
    Те много добре знаят, че градския транспорт е една смръдня, а в провинцията дори не покрива всички линии, затова гражданите ще са принудени да плащат повече за колите си. Целта е пълнене на джоба на политиците или купуване на нови коли от автосалоните - собственост на децата на политици и чиновници
  • 288 6i6sat

    12 0 Отговор
    Мисля че е време туи пе.....ско правителство и целиа пу....ко пед.......ски парламент да си ходят само гледат как да откраднат парити на хората застраховки,винетки,тол такси,данаци ,партини сопсодий , иска чиска само сган, кал,тиня нямам думи уроди.
  • 289 wgw

    12 0 Отговор
    Какво е определението за стар автомобил?
    Стар автомобил се води всеки ,който е излязъл от магазина, според мен........
  • 290 Obey the law

    7 2 Отговор

    До коментар #96 от "Пич":

    Имаш ли акъл бе !? Защо да давам 2000 лв за газова уредба за да плащам по-малко данъци и да го карам само на бензин. Като че ли газта не е по-евтина от бензина. Нещо нелогично има в твоя аргумент. Надали ще се намери толкова прост да се върже на фалшивата газова уредба.

    Коментиран от #338

  • 291 Rav4

    7 0 Отговор
    Проблемае друг. В София ако имаше BUS ленти на всякаде по булевардите и спазвахме законите да не влизаме в тях градскя транспорт нямаше да закаснява Това са10% по малко коли в града .А ако билетите за градския транспорт са левче това са още 50% по малко коли помалко замърсени градове

    Коментиран от #341

  • 292 Rav4

    10 0 Отговор
    Всичко е проста математика .Аз ходя на работа 1 месец с колата за 55/60лв.ако съм с градския сменям 2 автобуса които закасняват по 6.40лв на ден по 22 дни 140,80 лв при това са ме глобявали че съм закаснял за работа защото автобуса не може да мине и да спазва разписанието

    Коментиран от #339

  • 293 рублата

    12 0 Отговор
    и който има печка на дърва ,да му се изброят печките и да плаща,...а да не забравя и данък на барбекютата ,..белким се нахраните ,..изедници долни
  • 294 Tesla

    4 9 Отговор
    Стига сте писали глупости.Никой не ви кара да купувате чисто нови коли от магазина.В Мобиле.бг и .Де е пълно с коли Евро 5 които струват до 5к евро или няма и 10к лева.Никой не е казал че трябва да си купувате коли от магазина или коли които струват 100 бона.За сведения коли Евро 5 почват от 2009 година
  • 295 НАГЛОСТ ВЛАСТ

    16 0 Отговор
    До кога един дерибей селски кмет на 200 души ще взема заплата 3400лв колкото е общата сума на пенсиите на хората ? И ще се прави на бащица ? Това по живково време го нямаше. Сега е по-жестоко от комунизма - мръсен долен империализъм и пак същите са на ВЛАСТ !
  • 296 Торашко каменаря

    4 15 Отговор
    Да се забрани регистрация на МПС та под евро 4.Да се забрани в градовете да влизат МПС та под евро 5,в центъра под евро 6. Така е в белите страни.
  • 297 minchominchew

    4 0 Отговор
    tosi-ot-asoziazijata-da-hodi-na-mainata-si-koi-e-tosi-bokluk-ta-da-opredelja-danaka
  • 298 [email protected]

    7 0 Отговор
    Първо Нека помислят малко какъв доход получава българина и тогава да казвам какви коли да кара кой не иска да си купи хубава кола всеки разбира се ама как да го направи с тия мизерни заплати Има и нещо друго ако една кола макар и 20 годишна се движи на метан или пропан бутан със сигурност замърсява околната среда много по-малко от един автомобил който е Евро 6 и всичките му данни са манипулирани всичкото е бизнес и икономика на големите сили чудят се как да превъртат на хората паричките да ги оберат за електромобили
  • 299 Николай

    10 0 Отговор

    До коментар #92 от "321":

    При автомобил на газ отпадъчния продукт е СО2 и водна пара. Вредните газове са СО, азотните окиси и твърдите частици които се отделят при дизелите. Те хората правят кораби на газ защото е по евтино и екологично.
  • 300 Николай

    3 5 Отговор
    Така е в Германия, просто препишете закона и го приложете.
  • 301 Николай

    0 3 Отговор
    Конкретният размер на данъка представлява твърда величина, записана в немския Закон за данъка върху МПС и възлиза на:
    1. за леки автомобили, регистрирани след 01.07.2009г., 2,00 евро на 100 куб. см. или 9,50 евро на 100 куб. см. за дизелови двигатели, плюс 2 евро за всеки грам емисия на въглероден диоксид на километър, който надхвърля позволената емисия от 120 гр/. км. за регистрирани до 31.12.2011г. МПС, 110 гр./ км. за регистрирани между 01.01.2012 и 31.12.2013г. и 95 гр./ км. за регистрирани след 01.01.2014г. леки автомобили;
    2. за леки автомобили, регистрирани преди 30.06.2009г., според класа замърсяване и вида на двигателя, на всеки 100 куб. см. както следва:
    • най-висок клас природосъобразност - 6,75 евро за бензинови и 15,44 евро за дизелови двигатели;
    • клас евро 2 - 7,36 евро за бензинови и 16,05 евро за дизелови двигатели;
    • клас евро 1 - 15,13 евро за бензинови и 27,35 евро за дизелови двигатели;
    • неприродосъобразни автомобили, чието движение е разрешено при т. нар. озонова аларма (висока концентрация на озон, обикновено следобедно време в централните зони на градовете) - 21,07 евро за бензинови и 33,29 евро за дизелови двигатели;
    • неприродосъобразни автомобили, чието движение е забранено при озонова аларма, както и всички останали - 25,36 евро за бензинови и 37,58 евро за дизелови двигатели.
  • 302 Владимир Николов

    7 0 Отговор
    Ей тъпанар оправи градския имеждуградския транспорт за дамога да ида на работа итогава ме питай дали ще ходя на работа с личното МПС Тъпънар не е обидна дума човек който бие тъпъна
  • 303 Шаран БГ

    8 2 Отговор
    Философията на капиталиста : БЕДНЯКЪТ Е БЕДЕН, ЗАЩОТО Е ПРОСТ И МЪРЗЕЛИВ ! За това натискай го в калта, докато е жив ! И нашите пишман-капиталисти под диктовката на САЩ и Англия, точно това правят. Минимални доходи, големи данъци и тегоби над хората. От век и половина споменатите две могъщи империи не могат да се" поберат в кожата си", че са допуснали там, на Балканите, да се създаде държава с помощта на "вечния враг" - Русия . Най-после намериха формулата за тоталния и разпад и унищожение- нейните собствени капиталисти. Същите - вчерашни комунисти - с невероятна злоба се нахвърлят върху собствения си народ и успяха да прогонят четвърт от него. Тенденцията продължава и спиране няма. Днес електричеството, утре комуникациите, вдруги ден- парното, после данъкат върху колата и спиране няма. Само доходите..... Доходите г-н Пимпирев да не ги отправи на Южния полюс. Той е виновен защото ги е замразил.Ето на, и на Премиерът му домъчня, че не плащаме такси по изровените магистрали...." Най-големият ми грях " заяви властелинът! Дай Боже това да му е най-големият грях !!
  • 304 Владимир

    10 0 Отговор
    Това е подготовка за по високи данъци . Бъдете сигурни , че ще стане..Един държавник е казал трябва да се дигнат данъците няма пари за балове иразвлечения, Ама не може така народа изнемогва.А той каза. ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ
  • 305 Геерги

    9 0 Отговор
    Питам:Откъде пари всички да караме нови коли??Ние не КРАДЕМЕ.НЕ разбирам щом една кола е в изправност какво като е стара???
  • 306 Геерги

    7 0 Отговор
    Питам:Откъде пари всички да караме нови коли??Ние не КРАДЕМЕ.НЕ разбирам щом една кола е в изправност какво като е стара???
  • 307 Геерги

    5 0 Отговор
    Питам:Откъде пари всички да караме нови коли??Ние не КРАДЕМЕ.НЕ разбирам щом една кола е в изправност какво като е стара???
  • 308 Геерги

    5 0 Отговор
    Питам:Откъде пари всички да караме нови коли??Ние не КРАДЕМЕ.НЕ разбирам щом една кола е в изправност какво като е стара???
  • 309 Геерги

    5 0 Отговор
    Питам:Откъде пари всички да караме нови коли??Ние не КРАДЕМЕ.НЕ разбирам щом една кола е в изправност какво като е стара???
  • 310 kilar

    5 0 Отговор
    mamenzeto da eba i bykluka my s boklyk ako imame pari nema da karame stari koli
  • 311 волен сидеров

    4 0 Отговор
    НАГЛЕЦ
  • 312 Психото

    8 0 Отговор
    Ако не карам колата в града. Какъв данък трябва да плащам. Защото има и такива хора.
  • 313 факт

    7 0 Отговор
    много ,,умен,, тоя
  • 314 ШОПО

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    оно и шебеко нема кола
  • 315 гост

    0 6 Отговор
    Това трябваше да стане преди 12-13г. когато започна вност на коли и всеки българин реши, че има лично задължение да си закупи автомобил, стар и амортизиран, без значение от това дали е смислено, разумно, дали финансово може да си го позволи. Никъде не съм чул някой да обясни как човек трябва да си пресметне разходите за автомобил преди да го закупи въобще. Ето в една Германия си има разчет, колко струва една нова кола с обслужването на километър, кога и при какви условия една кола е по-основателна отколкото останалия транспорт. Има си и емоционални печалби, но например аз ако имам един свестен баща, който да има кола и на мен да ми трябва 5 пъти в годината да ходя на почивка, да я взимам при нужда например, то защо да купувам? В същата тази Германия например е разпространено и споделеното взимане на лизинг от група: 5 човека взимат кола на лизинг, всеки плаща по 25евро месечно, вписват се кога и кой иска да я ползва, взимаш с пълен резервар и връщаш с пълен, в застраховката са вписани всички 5 имена. У наз повечето коли няма да минат нормален западняшки технически преглед. Аз се обзаложих, че няма да влезем в ЕС, защото ми беше ясно какво е тук и какво е там, след като ни приеха пък си помислих, че ЕС ще наложи техните законови уредби и стандарти, ала вече 15г. нищо не се случва. Българска работа в пълната си сила.
  • 316 КОНСТАНТИНОВ

    9 0 Отговор
    ТОЯ ИМА ЛИ ДЪЩЕРЯ ДА Я ЧУКАМЕ ВСИЧКИ НЕДОВОЛНИ ДАНО НИ ОЛЕКНЕ
  • 317 От чужбина

    14 0 Отговор
    Връщат България в мрачното средновековие. Кои хора от населението карат стари коли ? Бедните разбира се и сега след този данък те няма да могат да карат. Намразих гербери, бесепари, патриоти и всичката политическаизмет в България. А започвам да мразя и държавата итъпия народ
  • 318 ddd

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Консултант":

    Вземи прочети малко за горивата. Субсидията се съдържа в цената на пропана и метана, затова струва 80ст. на литър, спрямо 2.10 за бензина и 2.20 за дизел.В развитите страни разликата е по-малко. Да, 100% една стара кола с никакви системи за пречистване трябва да се таксува по-скъпо от нова и чиста. За да се гарантира този критерии обаче трябва да има реални ГТП, а у нас нищо не е нормално.
  • 319 Бедняка милионер

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    Искат да откажат бедния от кола, като му вдигнат разхода за данък. А не трябва ли на бедния да му създадат условия, да се замине и да може да си купи екологична кола ?
    Аз ако не се придвижвам с работа а с автобус/нямаме метро/ ще губя по 2 часа повече на ден, докато се прибера и ще ми е 2 пъти по-скъп транспорта. Или 2 часа всеки ден на бедния са достатъчно евтини, че да не го интересуват никого ?
  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 322 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 323 Хари Потър с метлата

    8 0 Отговор
    Cпoрeд тoя цигaнитe ca нaй дoбрe. Мoгaт дa кaрaт 10 гoдишeн кoн c eврo 6!
    Вcички ли дa cтaнeм цигaни и дa кaрaмe кaруци ?
    Пo дoбрe ли e дa нaпълним грaдoвeтe c кaручки ?
  • 324 Шофьора

    6 0 Отговор
    Ами защо не започнете да изкупувате старите автомобили и да се отпуска сума при покупка на нова. Така е в почти целия европейски съюз. Нали уж сме и ние там. Вземете пример от тях. Защо само с данъци и глоби трябва да е. Ограничете също и вноса на автомобили под евро 5. Да но чакате другите страни да изчистят старите си коли в България и тогава да мислите за мерки за чист въздух. С ГЛОБИ чист въздух не се получава.
  • 325 8563

    8 1 Отговор
    Крадливи БОКЛУЦИ
  • 326 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 327 9689

    6 1 Отговор
    Поредния дрислив крадец....
  • 328 Бай Тошо

    9 0 Отговор
    Как все такива отрепки има из бг да дават акъли как да си харчим парите
  • 329 Amix

    11 0 Отговор
    Хората пари нямат те искат да им плащаме скъп данък...
    Май повече ГЕРБ няма да са отново на власт ако го приемат...

    А за винетките нали уж бяха скъпи заради скъпият винетен стикер със защитна холограма... Е вече стикер няма защо не поефтиняха...
    А Герб???
  • 330 мДа

    8 0 Отговор
    Като оставим всичко друго споменато от коментиращите, този "вносител" дали знае в колко страни по света старите автомобили са освободени от данък(да, не става въпрос за 15-20г. коли)? Тези кога ще престанат да делят колите на нови и стари, а не на технически изправни и неизправни? И нека престанат да си избърсват ръцете с екологията, нека си признаят че се пръскат от лакомия и сън не ги лови като знаят че може още да одрусат нормалните жители на тая страна.
  • 331 Милена Димитрова

    10 1 Отговор
    Изказването, че не е нормално да си беден и да имаш кола, е дискриминационно.
    Този човек заслужава да се превърне в ответник по един колективен иск и да внимава занапред в изказванията си, с които, очевидно, вкл. и влияе на хората от властта като ги заблуждава в посока да нарушават социалната функция на държавата.
    България по конституция е правова и социална държава. Добре е да се запомни от такива недомислия като този.... Не може да бъде председател на каквото и да било обществено образувание човек с противоконституционно антисоциално мислене.
  • 332 некойси

    3 0 Отговор
    Какво значи дефиницията "стар автомобил" и как точно автомобил попада под дадената категория? Според мен е това е тотално сгрешено схващане, и ще бъде в ъщърб към определена категория собвеници. Да обясня ... притежавам 23 годишен автомобил по който са похарчени средства за поддръжка и подобрения почти колкото за евтин нов. Няма точица ръжда, детайл от екстериора, който бива повреден се възстановява и боядисва. Окачване спирачки и ходова част са ъпгрейднати така, че автомобилът има по-добро поведение и като изключим липсата на електронни системи спира по-добре от повечето нови автомобили. Светлини, стопове също подобрени и неотстъпващи по нищо на нов автомобил. 23 годишната ми абитуриентка разполага и с газова уредба, която при ГТП отчита почти нищо като вредни емисии. Кажете ми как точно автомобил попада в тази категория?
    Не са ли достатъчни другите глупости които некомпетентни люде натвориха на инат за последните десетилетия?
  • 333 Фалш

    3 0 Отговор
    Този е голям мошеник!Да вземе да купи на всички,така наречените "бедни"по една нова кола,ще караме нови без да завмърсяваме!Да вземат първо да сменят автопарка на държавните предприятия и структори, като дизеловите локомотиви,автобусите на градския транспорт.....И да помислят за за увеличаване на заплатите и пенсиите,и стандарта на живот, както на нормалните европейци и тогава ще се оправят нещата!
  • 334 Нафърфорий

    1 2 Отговор
    Който има пари за мощен автомобил с цена 100 бона и отгоре, ще има пари и за такси и данъци!
  • 335 Шофьор

    3 2 Отговор
    Аман от рекитьори!!!
  • 336 Мнение

    2 1 Отговор
    Данъкът трябва да е на базата на километража и газ анализатора при преглед.Така е справедливо .
  • 337 Кокич

    2 6 Отговор
    Карайте евтини коли морално и физически остаряли и се радвайте на живота.., дишайте мръсен въздух и не се оплаквайте.. да живее Б-я
  • 338 ПИЧ

    1 4 Отговор

    До коментар #290 от "Obey the law":

    Байко, имам предвид случаи в които няма да се сложи газова уредба, а ще се претендира, че автомобила е на газ.
    И как така?
    Слагаш бутилка за 20 лв от зад в багажника и 2 маркуча отпред и казваш на пичовете като минаваш преглед на газ съм, а тях ги боли ... и казват ок.
    Хубаво е да четеш какво пише и после да се правиш на Драго чая!

    Коментиран от #340

  • 339 Ами

    0 5 Отговор

    До коментар #292 от "Rav4":

    Картата за СКГТ е 30 лева на месец за всички линии. Наполовина на горивото на колата а и не си добавил всички разходи по поддръжка. Ако работодателя ми е като твоя бих го сменил. Извинете ама аз и половин час да закъснея никой не го вълнува. И не съм в някаква фирма чудо.
  • 340 Да бе

    4 0 Отговор

    До коментар #338 от "ПИЧ":

    ГАЗ значи в талона да пише газ. А това не става на ГТП. Знам защото в талона ми пише ГАЗ/LPG. Ти някога минавал ли си на преглед първоначален за монтаж на АГУ?
  • 341 Стига с тия билети

    0 4 Отговор

    До коментар #291 от "Rav4":

    360 лева и цяла година си ти. Имам 6 варианта да стигна до работа със СКГТ и за това удоволствие плащам 30 лева месечно. Трамваите и метрото в София са по бързи от автомобил в час пик.
  • 342 Шменти Капели

    5 0 Отговор
    Всичко е пълна порнография, държавите като са толкова загрижени за чистотата на въздуха и здравето на хората, защо позволяват натовските самолети да пръскат градовете с химикали от въздуха, а американските компании да ни хранят с ГМО? Изобщо не им пука за нас просто се опитват да направят още по-дълбока пропастта между класите...
  • 343 Анонимен

    7 1 Отговор
    Еей,стига сте си чесали езиците.Тоя веднага да се застреля.Кога най-после ще започнат екзекуциите на кръвопийците?
  • 344 Койчо от Койнаре

    8 0 Отговор
    Всеки трябва да плаща данъци според своите доходи и имущество, а не според възрастта им! Така пише в Конституцията на тази пропаднала страна с умрел народ!
  • 345 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 346 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 347 Ляля и Вуйчо

    4 0 Отговор
    Тоя смотаняк ми го дайте тука у враца да го кача на голфу и да го люшкам като бебок.
  • 348 Анонимен

    3 0 Отговор
    Това може и да е смислено в страни които произвеждат автомобили, но при нас ефектът за икономиката ще е негативен, ние и без това имаме дефицит по текущата сметка и това ще го засълбочи. По бедните хора ще обеднеят допълнително потрблението ще падне. Представете си ясвки месец 500 лв от заплатата ви да напуска страната за лизинг на автомобил.
  • 349 Хитьр потьр

    5 0 Отговор
    А на мене ми се ака!!
    И мисля да акам в устата на тоя глупак,да го видя дали може да говори сьс пьлна зурла
  • 350 Lada niva

    4 0 Отговор
    Аз ще си карам Ладата и хич не съм му е..а на тоя цървул глупостите.Бадко ви Митко си е българин и ще кара какво си сака а оня бастун къде иска да ми вдига данъка да дойде да ми вдигне 69 годишния бъстун и да се подпре на него.
  • 351 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 352 Машиниста

    1 0 Отговор
    Целия този цирк е за пари. Нали трябва да си изчистат автокъщите боклука. Платили са на тоя шут да им оправи нещата.
  • 353 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 354 Гого

    2 0 Отговор
    Каквото и да говорят, то е само да вземат и останалите пари от хората. Значи признават че има голям процент бедни работещи, но вместо да ги намалят, хайде още да им вземем. Ако стане това, само революция може да го оправи.
  • 355 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 356 йьйь

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "5299":

    обливаш ме в сълзи.
    Ано съм на пункт за технически прегледи - една на сто ще премине.
  • 357 гост

    1 0 Отговор
    Докато има некадърници като този винаги има опасност от глупави и несправедливи предложения.
  • 358 факт

    1 0 Отговор
    А за везувий кой че плаща
  • 359 цачо

    2 0 Отговор
    ТОЗИ човек Е ГЕНИЙЙ! ТОЧНО ТАКА СЕ ПРАВИ,ДА МУ СЕ Е.Е МАМАТА НА НАРОДА!БЕДЕН И ПРОСТ НАРОД СЕ УПРАВЛЯВА НАЙ-ЛЕСНО.
  • 360 технически грамотен

    2 0 Отговор
    а бе ахмак на вас всичко ви е европейско само заплати ако може да не давате и да пиете кравта на народа *една кола цапа ако е технически не изправна и да по стара*незнам дали можеш да решиш една задача ако е не хвьрляй боб може и да отгатнеш кола с която хората вьршат най неотложни нужди и минват средно по 5000км максимум и средно тези коли са по 60 кв или тези който имат пробег по 70000км и са с мощност от 150кв нагоре за 1г
  • 361 манаф

    2 0 Отговор
    тоя ша го чукат сите манафи! Печелбар убитак!
  • 362 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 363 ИВАН

    3 0 Отговор
    Е щом една кола се кара рядко, какво ще замърсява - трябва да се обвържат данъците и винетките с консумираното гориво ... защо трябва този който почти не ползва кола, да плаща колкото този който не слиза от кенефа си на колела

    Коментиран от #375

  • 364 волен сидеров

    3 0 Отговор
    тоа требе да се опъне изотзадзе от някой грузинец или чеченец
  • 365 John Doe

    1 0 Отговор
    Ами то и минималната заплата трябва да е 5 - 6 пъти по-висока - тъкмо ще стигне немската.
  • 366 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 367 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 368 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 369 СТАЛИН

    1 0 Отговор
    ЗНАЕ ЛИ ТОЗИ КОЛКО ГРАФИТЕН ПРАХ ПАДА ДИРЕКНО ВЪРХУ ХОРАТА ОТТРИЕНЕТО НА АТТЕНИТЕ НА ТРАМВАЙ И ТРОЛЕИ СЪС ЖИЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ.ВИЖТЕ ВЪВ САН ФРАНЦИСКО ТАМ ЕБЕЗ ЖИЦИ.
  • 370 питащ

    2 0 Отговор
    Да те попитам господинчо, как доказваш, че стария автомобил замърсява в по голяма степен от по новите, твнърдение което е една презумпция, но не доказана. Защо не се вземат данните от техническите прегледи, а се твърдят едни хипотези удобни на Вас вносителите на стари автомобили. Виждал съм много по нова кола от моята, а пуши като комин на циганско кюмбе. Това са лобистки закони с които искат да доунищожат хората с ниски доходи. Бъди спокоен, има господ и той ще се произнесе за такива наглеци като теб и останалата герберска шайка.
  • 371 Боцмана

    2 0 Отговор
    Този е пълен шизофреник!!!
  • 372 don4i4o

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "8823":

    dA IM PLASHTAT GORIVOTO, KAKVO.I 100LEVA ZA TOVA ,CHE IMAT SMELOSTTA DA JIVEJAT NA SELO
  • 373 Каба Метю горския

    1 1 Отговор
    Забрана на всички моторни превозни средства,затлачихте планетата с отровните газове бре прошляци,не ме карайте да ви анатемосвам,чухте ли не ме карайте
  • 374 Да ти обЯсня

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Преброяване на бесните язовци":

    Да си представим следните ситуации:
    1. Имаш 2 деца, едното от които водиш на градина, другото на училище (малко е още). Освен това, трябва да занесеш/вземеш развален електроуред на/от сервиз. Или наглеждаш болен, и трябва да ходиш в болницата всеки ден. Отделно от това си и на работа. Придвижването между всички тези места с градския транспорт ли да става?
    2. На инвалидна количка си (да не дава Господ), имаш книжка и автомобил, о личният ти асистент - не. Той значи да те бута с количката и с градския транспорт до болници и други институции, които трябва, или просто да ти помогне да седнеш в колата, която ти караш?
    3. Имаш малък бизнес и разносваш със собствения си автомобил стоки по магазините/домовете. Да го закриваш ли и акулите да поемат тази дейност, извършвайки я със същите стари автомобили???
    90% от българите не могат да си позволят или не отговарят на финансовите условия за лизинг на автомобил Евро 5 или 6!!!
    Да мрем ли, що ли, троле?????
  • 375 Да ти обЯсня

    0 0 Отговор

    До коментар #363 от "ИВАН":

    Влязло е в акциза, влязло е, споко!
  • 376 данъкоплатец

    0 0 Отговор
    Брей, не се наядохте и не се натъпкахте, бре! Кво си мислиш, бре?! Че като ми повишат данъка ще дойда да си купя кова кола от теб ли? Може да нарежа старата и да я изхвърля, но като нямам пари за нова - просто няма да имам кола.
  • 377 Nik

    0 0 Отговор
    На колко евро? отговаря колата ми кято е само на газ.Някой може ли да ми отговори най на края?