14 Януари, 2020 18:35 11 997 42

Димитър Делчев пред ФАКТИ: В държавата на ГЕРБ никой не работи това, за което е учил (ВИДЕО)

  • димитър делчев-
  • дбг-
  • водна криза перник-
  • нено димов-
  • емил димитров - ревизоро-
  • факти-
  • лили маринкова

''Очевидно, че г-н Димитров ще е поредната фигура, която ще бъде поставена на някакво място, за да не стои това място празно'', заяви още Димитър Делчев.

Димитър Делчев пред ФАКТИ: В държавата на ГЕРБ никой не работи това, за което е учил (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

''Очевидно трябва много повече време, за да се развие в България коалиционна култура. Някак си почвата за работа, съвместна работа, не е плодородна в България. Това, което отнема 5-10 години в други държави, в България вече 29 години - не върви. Казвам го, защото опитът показва, че коалиционната култура в България се възприема по-скоро като още един метод да убиеш конкурент. Правиш го свой коалиционен партньор, след което го поставяш на някаква позиция, която е предварително ''минирана'', като по този начин го отстраняваш от политическата сцена, така че твоят коалиционен партньор да не може никога да се съвземе. Това е горе-долу подходът на ГЕРБ от 43-ото Народно събрание, а виждаме, че се случва и в 44-ото Народно събрание. ГЕРБ няма да се променят. Тяхното разбиране за коалиция е хищническо. Те ''изяждат'' коалиционните си партньори и минават на следващите. Вероятно за следващите избори те имат някой предвид, който да им бъде удобна патерица'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ председателят на ''Движение България на гражданите'' г-н Димитър Делчев.

Той коментира и заявения като нов министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро: ''Г-н Димитров е завършил Академията по музика и хореография, тоест той на практика е хореограф. Но в държава, в която министър-председателят е пожарникар, министърът на здравеопазването е финансист, защо не министърът на екологията да е хореограф? В държавата на ГЕРБ никой не работи това, за което е учил. Никой не прави това, което може. Очевидно, че г-н Димитров ще е поредната фигура, която ще бъде поставена на някакво място, за да не стои това място празно.''

''Това с язовирите, липсата на вода, е ''атомна бомба'' за екологията. Същото важи и за проблема с боклуците. Колкото по-надълбоко се рови човек в боклуците, толкова повече замирисва. Оказва се, че това е бизнес, който от 10 години се провежда в България и България се е превърнала в сметището на Европа. На подобно място ( бел. ред. министър на околната среда и водите) трябва да се сложи компетентен човек, човек с воля, човек с лице, който да може реши проблемите на сектора.

По отношение на темата с боклуците, нерегламентираният внос на боклуци и регламентираният, трябва да кажем нещо много ясно. Това е дейност, която не един, а много висши държавни служители трябва да влязат в затвора и то за много дълго време.'', заяви още Димитър Делчев.

''Аз лично се убедих с очите си, как в едно изоставено военно поделение в село Конуш, което е едно хасковско село, се складират гуми, които незнайно откъде са дошли, но те са затрупани покрай дърветата. Това е престъпление срещу държавата и срещу нашата сигурност, защото утре тези бали, както ги виждаме, те могат да се разпокъсат, а този боклук ще отиде във вятъра, ще отида в почвата, ще отрови водата, ще отрови земята'', разказа Делчев.

Що се касае до ареста на вече бившия екоминистър Нено Димов за водната криза в Перник, лидерът на ДБГ заяви следното: ''Очевидно е, че не само Нено Димов е виновен за ситуацията в Перник. Никой все още не е казал какво се случи в Перник. Едни твърдят, че заради язовирната стена и ремонта нивото е толкова ниско Други казват, според мен съвсем основателно, че язовирът умишлено е бил изпускан в месеци, в които не се е ремонтирала язовирната стена. Може би е добре някоя медия да провери, че точно след язовир ''Студена'' има един малък ВЕЦ. Интересно е на кой е собственост този ВЕЦ и този човек дали е свързан с най-голямата глава в държавата, защото благодарение на този ВЕЦ, може би са изпускани води. Не знам. Въпрос на проверка е, която трябва да се направи.''

''Правителството на г-н Борисов показа, че е като тефлонов тиган. Тези неща му се лепят за известно време, (бел. ред. кризите, скандалите) а след това то се забравя. Забравиха се тежки кризи за това правителство. Апартаментгейт, чумата по свинете, сега кризата с боклука и водната криза. Всичко това показва, че системите в България не работят добре. А те не работят добре, защото г-н Борисов няма никаква воля да накара своите министри да реформират тези иначе доста даващи на късо сектори'', завърши той.

Целия разговор с Димитър Делчев вижте след 27-ата минута на видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    59 1 Отговор
    Ба ,че то цялото население е така .....ние сме енциклопедисти...
  • 2 Владо

    133 7 Отговор
    ГЕРБ е създадена конкретно за усвояване на еврофондовете за България. Други цели тази т.н. партия няма.

    Коментиран от #3

  • 3 Боярышник

    16 38 Отговор

    До коментар #2 от "Владо":

    Прав си Владо.А колкото се отнася до статията,не мисля че е коректно написана.Аз например,а и много мои колеги,работят по своята специалност..Но българина винаги плюе без да е сигурен в това което мисли,така че всичко е по старому..

    Коментиран от #8

  • 4 бъхъ

    64 7 Отговор
    няма и един българин вече на който да му пука за тая скапана държава от такива алчни шибаланковци
  • 5 JPower

    47 2 Отговор
    Ми ти си същия бе адвокатче татино!!!!
    Димитър Делчев е позабравеният лидер на „Движение България на гражданите“ (която предвкусвайки горчива загуба, изобщо не си направи труда да се включи в изборите за Европарламент). Той не е особено известен с постижения в политиката, но за сметка на това е добре известен като син на баща си – Андрей Делчев. Делчев-старши от години се подвизава като шеф на Българската петролна и газова асоциация и служи вярно на петролните босове у нас. Отрочето му Димитър, което е отгледано с парите на бензиновите олигарси, пък дори не успя да събере необходимата подкрепа, за да регистрира партията си за европейските избори, а отказа да участва във вота под претекст, че не искат да влизат в политически битка с останалите десни формации. Неуспехите за Делчев и ДБГ дойдоха оттам, че народът много добре знае, че зад него и баща му всъщност стоят големите петролни босове, които грабят хората и държат високи цени на горивата. Делчев-старши е от добре познатите тоталитарни номенклатурчици, които намествайки се удобно на даден пост, не го пускат с години. Преди време от самата асоциация дадоха заявка, че искат да направят промени. Ако желанието им наистина е такова и искат да се осъвременят, първото нещо, което трябва да направят, е да изхвърлят Живковите номенклатури като Андрей Делчев, които години стоят на поста си, за да обслужват определени интереси.
  • 6 Другия с коня

    55 12 Отговор
    Откакто преди 75 години БКП/БСП избиха Елита на България,цървулите,бедни и безимотни овладяха Властта е така.Тъпи селски партийци ръководеха Държавата,а сега Децата им.Няма Висша Класа....Няма конкуренция.Младите и надарените напускат тази Територия и се реализират в други държави.Останахме ,5 милиона с два милиона пенсионери.....Последната Национална Катастрофа.....Бог да е с Нас....

    Коментиран от #10, #11, #17, #33

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 3 Отговор
    защото са крадци и далаверджии
  • 8 Behemoth

    13 10 Отговор

    До коментар #3 от "Боярышник":

    Е сега пък ти ще се пръснеш от гордост че си соросоиден тесен специалист.....да не си заварчик?
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 7 Отговор
    герб продължение на ИВАН КОСТОВ СДС който съсипа приватизира БЪЛГАРИЯ ЗА 1 ЛЕВ нено димов е човек на ИВАН КОСТОВ СДС ДСБ ал йорданов е сдс
  • 10 Behemoth

    44 15 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    Ми не си праФ въобще ....напротив комунистите създадоха много квалифицирани кадри които прехода превърна в таксиметрови шофьори а превърна хората от Магурата във вип персони...хайде да не ми говориш за царското време на просперитет щото ставаш смешен...

    Коментиран от #15

  • 11 безпартиен

    39 0 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    Към двата милиона пенсионери прибави 1 милион цигани без образование и трудови навици,600 хилади малолетни и непълнолетни и 800 хил.чакащи заплати от бюджета-държавен или общински!

    Коментиран от #21

  • 12 никой

    34 0 Отговор
    Така ще е, докато назначенията са изцяло партийни.
    В Бг професионализмът не е ценен.
    А образователният ценз е кота нула.

    Коментиран от #16

  • 13 кой

    8 9 Отговор
    тоя пак пъкна скри се ,като Манолова загуби изборите и сега да ни напомни за себе си нищото - ми нали управлявахте с рефоматорите нали бяхте във властта с Кунева защо не назначихте правилните хора сега за какво ревеш да бяхте спечелили некой избор и да назначавате кой ви харесва или сега ше минеш към герб що то се видело ,че Демократична България не ви иска айде у лево при Майчето
  • 14 ХА ХА ХА

    28 0 Отговор
    ТОЙ СИГУРНО АХМЕД ДОГАН В ЗАТВОРА Е ЗАВЪРШИЛ ЗА СКЪПО ПЛАТЕН ХИДРОИНЖЕНЕР , И СЕГА МУ БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО !
  • 15 Мой човек

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    Мафията не е квалифицирани кадри! И преди и сега всичко се прави за нашите хора! Кадърният, но не от шумкарите, няма шанс за израстване и бяга от държавата!
  • 16 Другия с коня

    12 9 Отговор

    До коментар #12 от "никой":

    За това говорим.Детето и зетя на Адвоката н а Боклуците Мая Манолова пеят в захлас Ние сме БС П а работят в.Министерство......Боклуци са,но ще го Осъзнаят,когато майка им си влезе в затвора,където и е местото...мм
  • 17 Краси

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    За някой неща неща не си прав. Преди БКП някъде след 1930 година са били образовани три процента от населението а след победата на народа има бум на образованието индрустриализацията и селското стопанство. Темата за постиженията на социализма е много обширна и няма как да се обясни с един пост тук

    Коментиран от #22

  • 18 Кокал

    14 2 Отговор
    Нещо повече - никой не знае какво работи и дали го работи. Ако на хореографа му бяха предложили друго министерство, той тутакси щеше да се съгласи!!! Вижте Иван, който дори не е служил в казармата - защото е важна кавармата!!!
  • 19 Порно

    5 4 Отговор
    Тоя куневичок откъде изпълзя ?
  • 20 Реалист

    10 1 Отговор
    Ами като се има в предвид кой ни управлява ,,,,,, невежи и некадърни.....
    Един мин, няма за свят .... Все едър рогат добитък който е взел народа на рогите си и го прогонва всеки ден...
  • 21 тиквоча

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "безпартиен":

    какво са ти виновни пенсионерите бе спермояд герберски?
  • 22 Кочо Честименски

    10 11 Отговор

    До коментар #17 от "Краси":

    Ха-ха братле, смени си дилъра, извади си пръстите от контакта и се поохлади малко да не издъниш някой интеграл! Живял съм в онова време и знам много добре как беше! Плачат за него само бивши номенклатури(или децата им), старци ,които просто тогава са били млади и плачат по отминалата младост или просто облъчени! Ти от кои си?

    Коментиран от #24, #25

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    у нас властва мафия и олигархия
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Кочо Честименски":

    ГОСПОДИНЕ а как живеят сега повечето хора на вас ако вие добре на много хора им е многоо зле приятна вечер

    Коментиран от #38

  • 25 бузю

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Кочо Честименски":

    Кочо , май в още по старо време си живял . Не казвам , че при бай Тошо всичко е било цветя и рози , но такова изпростяване на народа , такова безочливо крадене , такава разсипия не е било
  • 26 Някой си

    6 0 Отговор
    Гледай Мария Гаргамел и Ева Майнаде и повече не питай!
  • 27 123

    1 10 Отговор
    Я гледай ти, а г-на за какво е учил ако мога да попитам? Явно правото не му стига и ГЕРБ му е виновен че трбява да се прехранва и с още нещо...
    Иначе каква новина е това, поредната помия от опозицията върху управлението която Факти за пореден път я прави новина номер едно. Смешни са, жалки са, но това са те, толкова им могат журналистите, какво да се прави, ако няма новина си я измислят иначе няма папкане.
  • 28 audi a8

    5 6 Отговор
    Като е било добре едното ви време защо управляващите са пратили децата си в други страни а не са се обучавали тук.Айде стига с приказки от лука и матея тука е било зле и преди и сега разликата е че сега виждаме кой колко краде и от къде а тогава се е крало зад параван.Да имало е положителни страни,но и все пак няма как да караш хората насила да работат ей така да се каже че нещо прават там.Трябва мисъл обучение ама като в Англия или Америка както са техните университети учат практически важните неща не като нас патриахален материал.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Йосарян

    4 1 Отговор
    След Мутра е нормално да се гладува за Чаллгар!
  • 30 Novus ordo seclorum

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "audi a8":

    Цар Симеон велики , защо е учил в Магнаурската школа, калтак!? Научете си историята.
  • 31 Москвич 412

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "audi a8":

    И понеже там на запада учат каквото трябва, за това ги управляват такива като Тръмп, Джонсън и Меркел (тя пък изобщо само на запад е учила)?!
    Ей, много сте смешни с половинчатите си разсъждения!
    Не те знам на каква възраст си (вероятно си от изгубеното поколение), но ако беше живял през "едното ни време" и сега, щеше да видиш каква е разликата между тогавашните младежи и сегашните.
  • 32 Да еаааа!

    8 0 Отговор
    Пак почнахте старата песен - кой е по-по- най! Върнете се на Ревизоро. Като замисъл - да изрови виновниците- е добре. Ами после? Струпва папките с уличаващи документи на бюрото на Цацаров ( пардон Гешев) и се започва пак " кой е по-по- най"! Само че в партийни централи, служебни кабинети, адвокатски кантори и разбира се по форуми. Намесват се НПО-та, от Брюксел ще се размахат разнопартийни чиновнически пръсти и всичко ще утихне. Защо? Защото нямаме прокурор като Кьовеши, нямаме съдии. Имаме мастити адвокати и престъпни депутати. ЗНАЧИ НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ДО ЗДРАВО МЕСО, АМА ЗДРАВО МЕСО НЕ ОСТАНА В БГ. ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО ТИКВАТА! ЦЯЛАТА МУ ФАМИЛИЯ ДА Е ПРОКЛЕТА!
  • 33 Бан Гладеж

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Другия с коня":

    Стига сте прехвърляли , вече 30 години, от болната на здравата глава , ами погледнете истината в очите.
  • 34 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Никой не говори за подязовирния ВЕЦ!!! НИКОЙ...
    НИКОЯ МЕДИЯ....
    ДАЖЕ и от БСП мълчат като пу*ки!!
    1.НА КОГО е този подязовирен ВЕЦ и с коя партия или партии се свързва собственика(собствениците)??
    2.Колко милиона кубика вода са му отпуснати за да работи?!
  • 35 ааа

    4 0 Отговор
    И къде са "ЕКО" организациите сега? Защо мълчат? Лавина от ЕКО проблеми решение никакво. И после и въздуха ни мръсен че и го измерваме докъто горим боклука на ЕВРОПА. И данъци на въздуха ни налагат политиците. Какво се случва?
  • 36 Dido

    1 1 Отговор
    Тоя откри топлата вода! Че то в БГ е така от 1944г насам! И тоя същия един от тези дето се занимава с това което не разбира!!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Антитрол

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абе много са зле хората сега, моловете пълни, по улиците и пътищата задръствания (при все че автоджамбазите държат цените на 20-годишни дъргели по 4000-5000 и нагоре лева), всеки с Айфон 11 по 2000 лв, повечето хора правят по 60-70 лв. сметки в супермаркетите! Това е от бедност, нали?!?!?!
    Каквито и аргументи от рода "Ами по селата как е" са НЕВАЛИДНИ, защото там живеят само 20-25% от населението (предимно цигани)!!! Апропо, а всяка 2-ра, 3-та къща в селата е прогимназиално читалище на 3-4 ката със стаи не за 1, а за 3-4 фамилии! И това е от безпаричие, нали?!?!?!
    Аргументите "Има само за връзкари" също са ТОТАЛНО НЕВАЛИДНИ!!!! Връзкари има само в държавния сектор, да, факт, както е и в Швейцария, и в Швеция, и в Канада, и в Горна Волта, и в Занзибар, и в Мианмар! В частния сектор има експлоатация, и понякога лошо отношение, обиди, интриги, но ТАКА Е И В ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ СТРАНИ. И СЪЩО ТАКА, КАКТО Е И В ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ СТРАНИ, ЧАСТНИКЪТ ПЛАЩА ДОБРЕ ЗА СТАНДАРТИТЕ НА СТРАНАТА! За Швейцария, Швеция, Канада - по 4000$ месечно, за Горна Волта, Занзибар, Мианмар 400 $ месечно, а за България 700-800$ чисти не са никак зле!
    Всичко друго е промиване на мозъци от тролове, чиито благодетели се крият зад башните на Белокаменна Масква, или подло надничат като змии от императорския дворец на Тянънмън, или ликът на някоя петролна чалма надменно гледа от огромно пано оскотелия си народ!!!

    Коментиран от #41

  • 39 Веселяк

    1 0 Отговор
    700- 800$ чисти, ма сал в Софето ...... а да забравих, че България се изчерпва със София - останалото рая.
  • 40 цачо

    1 0 Отговор
    ЗА КАКВА ДЪРЖАВА ГОВОРИШ ЧОВЕЧЕ?Няма такава има МАФИЯ!
  • 41 Пламен

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Антитрол":

    В България влизат 2 000 000 000/ДВА МИЛИАРДА/ЕВРО всяка година от българи в чужбина!
  • 42 сьд

    1 0 Отговор
    Ако ни управляваха хора с образование а не Черния от Драгалевци,Цара ,Пожарната и другите Бьпгария нямаше да гето на мургавите