10 Март, 2020 22:05 45 396 48

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Имаме данни, че Божков е пътувал до Русия със служебния си паспорт

  • васил божков-
  • служебен паспорт-
  • биволъ-
  • димитър стоянов-
  • барселонска афера-
  • факти-
  • лили маринкова

Разследващият журналист от сайта ''Биволъ'' разкри крайно любопитни неща

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Имаме данни, че Божков е пътувал до Русия със служебния си паспорт - 1
Снимка: ФАКТИ

''Когато един човек се постави под фокуса на вниманието на властите, на медиите и т.н., е логично да проверим как стоят документално нещата при него. Напълно логичен ход е да проверим той дали е част от хора, които използват някакви преференции при пътуването си извън граница. Така достигнахме, че той (бел. ред. Васил Божков) като част от организация, която влиза във физическата култура, която доколкото знам аз поне не е лицензирана, е получил такъв паспорт, както и неговият съдружник (бел. ред. Георги Попов, съдружник на Васил Божков)'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Димитър Стоянов, разследващ журналист от сайта ''Биволъ''. Казаното от Стоянов е по повод новината, че Васил Божков и съдружникът му Георги Попов са пътували до Дубай със служебни паспорти.

''Много любопитен факт е, че ако погледнете в Търговския регистър ще видите, че в Управителния съвет на тази организация е и Димитър Джамов. Аз съм любопитен дали и Димитър Джамов има служебен паспорт, понеже по логиката на Министерството на външните работи и на Министерството на спорта, той отговаря на всички критерии да получи един служебен паспорт и да пътува спокойно в държави, в които имаме визови отношения'', продължи Димитър Стоянов по темата.

''Забавното е, че ние сме пуснали запитването си по Закона за достъп до обществена информация на 12-и или 13-и февруари, паспортът е анулиран на 17-и феруари, което означава, че дори и в Министерството на външните работи не е имало податки, не е имало процедура по отнемането на този паспорт на това разследване лице, защото в случая Васил Божков е преследван от закона, обект на прокурорско разследване, с повдигнати обвинения лице. Не виждам особено желание да ни благодарят. Беше направено всичко възможно този случай да бъде заметен'', сподели той.

От това, което чух аз, тези служебни паспорти, в общи линии, са едно ''няма нищо''. Това не е така, защото те не се дават на редови граждани'', така Димитър Стоянов коментира изказване на зам.-министърът на външните работи - Георг Георгиев.

''Ние имаме данни, че г-н Божков е пътувал три пъти до Русия, до Руската федерация, без да е получавал виза, именно благодарение на своя служебен паспорт. Доколкото знаем ние, той е влязъл и с този паспорт в Дубай. Един от двамата, един от двамата подсъдими, издирваните лица, е влязъл със служебния си паспорт в Дубай. Те не са излезли с тези паспорти на българското ГКПП, само че те са пътували и са влезли в чужбина с тези паспорти. Поне такава е нашата информация за един от двамата издирвани господа'', каза още Стоянов.

Димитър Стоянов изрази мнение, че цялото разследване срещу Васил Божков и свързаните с него лица е една голяма пунта мара.

Разследващият журналист заяви, че притежавайки този служебен паспорт, Васил Божков се е ползвал с привилегии, сред които са използване на посолствата на България в чужбина за места, където да отсяда, той е можел да преминава през пунктовете за дипломати, когато преминава граничен контрол. Ползвал е всички привилегии, които ползват служителите в посолствата.

Димитър Стоянов коментира и разследването на ''Биволъ'' по ''Барселонската афера''. Според него основният въпрос е не дали премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона, а дали той е бащата на детето на моделката Борислава Йовчева, както и как министър-председателят може да обясни финансовите потоци, които текат към компаниите, през които се менажират къщата и магазина в Барселона.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    143 12 Отговор
    А цветанов до Лангли с лична карта и на лични разноски ли пътува? Кой му финансира фондацията?

    Коментиран от #12, #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стоян

    159 19 Отговор

    До коментар #2 от "Пахтакор Ташкент":

    Прав е Пахтакор! Метресата на Борисов Борислава Йовчева през 2006 година спечели конкурса МИС БИКИНИ на който присъстваше столичния кмет тогава Бойко Борисов. След това Йовчева стана манекенка към модна агенция ИНТЕРМОДЕЛС. През 2012 година внезапно изчезва от модните подиуми и минава в неизвестност. През 2013 година на въпрос към Борисов има ли жена до себе си той отговаря- " Да имам една много красива и неповторима жена. Когато спра да се занимавам с държавните дела ще отида при нея и ще си бъдем вечно заедно. Няма да казвам коя е защото ще я разкостят милата"..След няколко месеца на футболна среща в Пловдив между ветераните на Витоша Бистрица и младежите на Локомотив Пловдив вестник Марица излезе със статия- " Премиера Борисов на футболното игрище срещу шурея си Станко Йовчев"..Станко Йовчев е брат на Борислава Йовчева. Мисля фактите са категорични и едва ли има вече някой да се съмнява кой е купил къщата в Барселона за 5 милиона евро,кой е купил бутиците и Порше-то на Борислава!

    Коментиран от #25

  • 4 ГД БОЕЦ

    171 20 Отговор
    Журналистите да зададат само един въпрос на Борисов!? Имате ли дете от Борислава Йовчева и готов ли сте да си направите ДНК тест? И случая приключва!! БУДА СЪЩО!

    Коментиран от #8, #35

  • 5 Някой

    44 29 Отговор
    Всеки лае тука пред клавиатурата телефона че така е най лесно всеки се прави на интелектуалец всеки разбира обстановката дава съвети гледни точки троли псува ... е така е най лесно тука в бездъната яма ... това сме всички тука едни голями мишки
    Давайте минусите защото ще се познаете

    Коментиран от #13

  • 6 Не свободата с ирония

    50 7 Отговор
    Ей мисир, не закачай Васето и други нелицеприятни теми. Който трябва да знае– знае, другото са празни приказки. Що не провериш Пламчо у Валенса , или Веска у ЮАРето, и другите интересни по списък, пък да видим и чуем ОФИЦИАЛНИТЕ отговори.
  • 7 Буда

    72 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пахтакор Ташкент":

    Разбира се никой не може да го настигне , ако все пак се случи то тези индивиди биха били пратени в затвора моментално . Никой няма да настигне и Маджо , Маргините , Домус Ага и.т.н

    Коментиран от #40

  • 8 Чичо

    80 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГД БОЕЦ":

    Не смее. Я си представи, че ДНК-то не съвпадне. Милионите изгоряха напразно.

    Коментиран от #38

  • 9 Ясновидец

    20 106 Отговор
    СОЦИДИОТИ никой в България не ви вярва на това, че Б. Борисов има къща в Барселона.

    Коментиран от #16

  • 10 Жоро Гоцев

    7 43 Отговор
    До идиот 2 и 3,соцмуцунко, ке те шибам чисто гол, анално, Урално и пак и пак и як боии пак и пак докато мърдш!

    Коментиран от #11

  • 11 Стоян

    40 3 Отговор

    До коментар #10 от "Жоро Гоцев":

    Жорко, анално- податлив пасивняко! Клавиатурно мишле несретно и страхливо! Ти досега не си шибал никой ,нито мъж ,нито жена ! Единствено тебе шибат активните пИдали и ти пръсват фасулите на миризливия задник .....Капиш
  • 12 Цветанов

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Лъжеш мръснико! Не е Лангли,а Ленгли.
  • 13 бай Шиле

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    И какво предлагаш? Да не пишем,а само да четем и козируваме?
  • 14 Жоро Гоцев

    9 31 Отговор
    До 10 тката Стоянчо, никога не съм бил обратен! Женен съм два пъти. И ДВЕТЕ МИ ЖЕНИ РАБОТЕХА ПРИ МЕН. ОТ ПЪРВАТА ИМАМ СИН КОИТО ОТ 20 Г ЖИВЕЕ В ИСПАНИЯ ФУЕНДЖИРОЛА ОБЛАСТ МАЛАГА, А НЕ МАЛАКА, ЗАЩОТО ВТОРАТА ДУМА Е ГРЦКА И ОЗНАЧАВА,, ЧИКИДЖИЯ,, ОТ ВТОРАТА ЖЕНА С КОЯТО ЖИВЕЯ СЕГА ИМАМ ДЪЩЕРЯ И СИН И ПОНЕЖЕ НЕ СЪМ БАЛЪК СЪМ ПРАВИЛ ТЕСТОВЕ И ЗА ТРИТЕ СИ ДЕЦА ДАЛИ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ МЕН И ТРИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДОКАЗВАТ, ЧЕ АЗ СЪМ БАЩАТА. И ДВЕТЕ МИ ЖЕНИ СА ПРОСТИТУТКИ, РАБОТЯТ ЗА МНОГО ПАРИ И ДЕЦАТА СА ЩАСТЛИВИ И СА ОНЕСПЕЧЕНИ СЪС ВСИЧКО ОТ,, А,, ДО,, Я,, НЕ СЪМ ОБРАТНА РЕЗБА, А СЪМ ЕБАЧ. О.КАПИТО НА ИТАЛИАНСКИ.

    Коментиран от #17

  • 15 Един българин

    40 9 Отговор
    Ако се заговореше така за министър в някоя западна държава, досега отдавна да си беше подал оставката! Ама ние не!
    Пък и нашият народ, така си е свикнал да си носи теглото и само да мърка.
  • 16 Jorj

    22 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ясновидец":

    Ясновидец що не вземеш да си Е..Ш ПУТ...А МАИ.А а боклуче.

    Коментиран от #37

  • 17 Ха ха

    26 4 Отговор

    До коментар #14 от "Жоро Гоцев":

    Реклама на децата си ли правиш? Не са ли още малки?Тя крушата не пада по далече от дървото.
  • 18 Българин

    38 7 Отговор
    ББ НЯМА КЪЩА В ИСПАНИЯ, ТЯ Е НА МЕТРЕСАТА МУ, А МИЛИАРДИТЕ МУ СА В ОФШОРНИ ЗОНИ И НЕ МОГАТ ДА ГО РАЗСЛЕДВАТ ЗА НИЩО!!! НИЕ ЧАКАМЕ ГОДО!!!
  • 19 ХА ХА ХА

    9 5 Отговор
    Биволъ станал 🐑 !
  • 20 ДедоДъррррр

    14 3 Отговор
    Имам данни че тия пак ни пасат и ни замазват очите щото са осрани до ушите!
  • 21 Муаха-ха-ха-ха...

    22 12 Отговор
    Нема начин Тиквоча да има нещо общо с Каталуния .Единствената причина е дъщеря му.Приятелка на въпросната .Иначе ,Тиквоний,отдавна обича "шпека" да играе в "задният му двор" ! Питайте кмета на Симитли !

    Коментиран от #39

  • 22 хехе

    3 11 Отговор
    к'во ви става е народе !!? учудвате се че в демократична България някой лъже и краде на едро и си има служебен паспорт и куп още държавни привилегии ли и че приближен до корумпирани управляващи ли !? ами не е само Божков и други има дето имат подобни привилегии просто той е неудобен днес а колко още и в момента си пътуват - неразбирам що ви учудва това . тоя журналист да си намери нормална работа в завода кво се самовнушава на велик шерлок холмс егати кой ше работи в тая държава за да има пари Бойче , за Божков и Прасевски някой трябва да се труди очевидно не е тоя мустак знайков айде залавяйте се за работа !
  • 23 соросоидни кърлежи

    6 4 Отговор
    Борислава е детето на Борисов, който вече има внук..
  • 24 Марио Ангелов

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пахтакор Ташкент":

    Уважаван от дебили и от останалите крадци!
  • 25 user

    14 20 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян":

    Не може да сте толкова тъпи тук. Боко ти не е бил 15 години в Барселона и това може лесно да се докаже. Каква любовница там, каква къща какви 5 лева. Може да се провери лесно дали тази моделка е пътувала до дестинации където е Борисов. Да не говорим, че в тази малка клюкарска държава Боко ти и на червен светофар да мине ще го направят на нищо. Не е ли възможно собственикът на къщата в Баселона, този Чаушев, да е наел семейството на тази манекенка да поддържа, менажира къщата както е законът в Испания? И тази манекенка да ходи там да си пече дупето на басейна?

    Коментиран от #26

  • 26 !!!

    22 5 Отговор

    До коментар #25 от "user":

    ,,....да е наел семейството на тази манекенка да поддържа, менажира къщата.....,,
    А че то и в България един е наел семейството на финансовия министър да му менажира къщата и даже си плаща да му назначи сина на служба.

    Коментиран от #27

  • 27 user

    11 22 Отговор

    До коментар #26 от "!!!":

    Продължавам да твърдя, че в този сайт нивото не е много високо. Връзката която се прави между Борисов и този Чаушев е че последният преди много години е работил в Лукой, а видите ли Златев играл карти с Борисов някога. Имало снимка на мач в който Боко ви се ръкувал с брата на манекенката?? И това значи, че имат връзка със сестра му? Имал дете от нея? Кога го вижда това дете или крие и не си вижда детето, за да не му кажат дебилите тук нещо. Айде моля ви се. За вас няма значение, че Чаушев казва, че къщата си е чисто негова, парите за нея се проверени от къде са многократно от испанските власти, братът на манекенката казва, че сестра му няма нищо общо с Борисов и това са глупости, които разстройват семейството му. Атаката идва от сайтът спонсориран от Цветан Василев фрогнюз и платените му подлоги от така наречените Боец, плюс се включва и гнилата ябълка Чаналова! От тук веднага на дебилите трябва да им светне една червена лампа!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Факт

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Който финансира и бивол!?
  • 30 ЯСНОВИДЕЦ До 16

    2 15 Отговор
    СУЛЬО, МАИКА МИ Е В ГРОБА, И НЕ И ПОВДИГАИ КОКАЛИТЕ. НО С КЕВ БИХ НАПЪЛНИЛ МАИКАТИ С ЖИВ ХАИВЕР ВЛАГАЛНО ЗА ДА СИ ИМАШ БРАТЧЕ ИЛИ СЕСТРИЧЕ, А ТИ ДА СЕ ГОРДЕЕШ С МЕН КАТО ВТОРИ БАЩА,, НЕ БИОЛОГИЧЕН,, И СКРИШНО ДА МИ ВИКАШ ТАТЕНЦЕ. ПЪК, АКО СЕРАЗБОЛЕЕШ ОТ БОЛНИ СЛИВИЦИ, АЗ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ. УНГ, И МОГА ДА ТИ ИЗАДЯ СЛИВИЦИТЕ АНАЛНО. РАЗБРА ЛИ ГАДИНО СОЦИАЛИСТИЧЕСКА? ОБРЕЧЕНИ СТЕ НА ИЗЧЕЗВАНЕ, НЯМАТЕ ШАНС, И ПОЛЕЗЕН ХОД. ЯСНО?
  • 31 Гнуслив

    8 4 Отговор
    Става ми ежедневно гнусно ! Повръща ми се от Божков! Кой е тоя Божков? Едновревенно ми се ходи по много голяма нужда и ми се повръща паралено , когато ме занимавате с личния живот на некъв човек , който не е осъден с некви доказателства в съда! А ми се гади и ми горчи като се замисля , че отгоре на всичко , няма дори независим СЪД а има неква политическа специализирана пародия за рекет и кражба и престъпни закони на СИК обнародвани в държавен вестник! Осъдете го тоя и тогава лепете плакатите от живота му на публични места ! Всичко днес е един ГОЛЯМ И ПРОТИВЕН ЛЕШ И ГНУС С МИРИЗМА НА КЕНЕФ С МАЗНО КАФЯВА ПРОКУРАТУРА
  • 32 гено

    8 2 Отговор
    До 3 По едно време си мислех, че само аз съм го чул това по телевизията, сега разбрах, идруги са го чули? Ама нали знаете ,че и СЕР ГЕЙ има палат на женевското езеро?
  • 33 Осведомен

    6 4 Отговор
    Членовете на руската мафия в България могат да правят каквото си пожелаят и никой не може да ги пипне.
  • 34 Яжте му мадурата

    6 2 Отговор
    на Черепа
  • 35 Служител

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "ГД БОЕЦ":

    Всички които пишат за къщата и детето да си направят тест за бащинство и тогава да искат други да си направят « ако на този умник се обадят двеста маики с деца за тестове тои ще ги направили» тъпанар може ли на всеки да угодиш че един измаслил някаква лъжа ами ако е от радев и тои ли да прави тест
  • 36 Пахтахур Ташкент

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пахтакор Ташкент":

    И да ми крадеш ника свиня мръсна и герберасо питек просд никога няма да станеш умен колкото мен.Кор за теб.
  • 37 Друг българин

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Jorj":

    А ако чуеш по телевизията разговорите на генералите внормална страна сигурно щяха да се самоубият за честа на пагона а ти роса ги роси
  • 38 Вуичо

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо":

    тест за бащинство не дадат всички българи и европеици да смесигурни на някои му текнало дават тест утре на целия паралент ще иска някои главок явно има много прости хора
  • 39 Бостан

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    Незнам за борисов но Кауна се пада по любовници и тои трябва дадава тест за бащинство тои ги води на двоина заплата
  • 40 Приватизатор

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Буда":

    Как никои комунист не знае име на приватизатор като почнеш от кремиковци и стигнеш до лукоил нито един не е членувал в бсп а все от бкп и все милеещи за българия и борцы срещи корупцията
  • 41 Важните въпроси

    4 7 Отговор
    А журналисчето Стоянов минал ли е през детектора на лъжата за да му вярваме? А тест за бащинство кога, и с леля му отсреща нещо по-така имат ли, откога?
  • 42 Ти да видиш

    7 1 Отговор
    Е и ? Нещо лошо ли има като е пътувал със служебния си паспорт.
  • 43 Така е

    6 8 Отговор
    Тия Биволъ са за пребиване. Егати гаднярите.Само мърсотиики измислят.

    Коментиран от #48

  • 44 Пенсионер

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пахтакор Ташкент":

    Браво Пахтакор Ташкент. Вкара ги в ку.чи г.ъз. Ид.ио.ти.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Боже

    3 0 Отговор
    Къде отиде тази буйна коса и младост...!?
  • 47 Червена отврат

    5 9 Отговор
    Ах, колко вмирисани червени изроди са събрали тук. Внимавайте, че корона вируса налита на комунисти. Създал съм го да изтребва русофилската пасмина от национални предатели.
  • 48 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "Така е":

    кво да измислят,!!!То държавата БЪКА от тях!!!!