24 Март, 2020 22:11 15 557 56

Д-р Сотиров пред ФАКТИ: Политиците се възползват от ситуацията със садистично задоволство

  • д-р владимир сотиров-
  • психиатър-
  • криза-
  • факти

''Ние ще се спасим въпреки политиците, въпреки мерките, които те взимат'', смята психиатърът д-р Владимир Сотиров

Д-р Сотиров пред ФАКТИ: Политиците се възползват от ситуацията със садистично задоволство - 1
Снимка: ФАКТИ

''Това е епидемия, която обаче освен епидемия от инфекциозен агент, който застрашава физическото функциониране на всички нас, има и епидемия от страх. Това е поведение, което е несъобразено с обективните обстоятелства'', това заяви д-р Владимир Сотиров, псиахиатър и председател на амбулаторията за психично здраве ''Адаптация'', пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

Що се касае до коронавируса в конкретика, както и съпътстващата го криза, д-р Сотиров заяви следното: ''Аз смятам, че всичко е резултат от най-обикновена човешка глупост и небрежност. Светът се управлява от хаотични процеси, от процеси, които не подлежат на контрол истински. Ние не можем да управляваме. Ето както виждате и този процес, който сега се случва и се разпространява взривоподобно, не подлежи на контрол. Епидемията също не подлежи на контрол в интерес на истината.

Ние само имитираме поведение, което контролира, но това е само на символно ниво... да ни даде някакво илюзорно усещане за контрол, защото имаме нужда от това, имаме нужда от това да вярваме в способността си да контролираме.''

''Тя политиката като е безсилна, защото политиката е всичко, тя управлява ресурсите, тя управлява системите, включително системата на здравеопазването се управлява от политиката. Когато политиката е безпомощна и безсилна, когато политиците са безпомощни и безсилни, когато политиците се държат неадекватно'', коментира психиатърът това, че дори политиците не са способни да овладеят създалата се кризисна ситуация.

''С някакво садистично задоволство имам усещането, че се възползват от тази криза, политиците имам предвид, говоря за българските политици, защото не следя другите, международните неща, въпреки че и там има същите тенденции. За тях е добре дошло, естествено. Освен това, те получават шанса сега да бъдат спасителите на нацията. От погробителите на нацията изведнъж получават шанса да се превърнат в спасителите'', изрази мнението си д-р Владимир Сотиров.

''Ние ще се спасим въпреки политиците, въпреки мерките, които те взимат, ние ще оцеелем, както казаха одеве вашите гости. Ще минем през това, само че заслугата за това ще си я препишат тези, които сега имат претенцията, че управляват кризата. Всъщност, те не управляват кризата. Те регистрират определени процеси, те влизат в роля, малко на палячовци, по повод на униформите да кажа. Защо е важно? Ми, защото хората наистина се респектират от униформите. Мисля, че хората се държат по начин, по който се държат децата. Децата се забавляват и харесват, впечатляват се от клоуни, децата обичат палячовци. За съжаление ние хората, възрастните, не сме много зрели индивиди. Една голяма част от целокупното българско население е доста инфантилно, държи се доста детински. И то се впечатлява на същите неща, на които и децата се впечатляват. Ами, забавляват ги клоуните, ами тези се обличат като клоуни, нали, и се държат като клоуни, да забавляват ''порасналите'' деца'', анализира психиатърът ситуацията.

Според д-р Сотиров полицаите, военните и прокурорите не са здрави хора по дефиниция.

Той изрази мнение, че взиманите мерки сега, след края на кризата ще се върнат като бумеранг към тези, които ги налагат. Според него те ще понесат удара на последващата криза. А освен това, неговото най-голямо притеснение е, че възрастните хора може да предадем тази настояща невротичност, този страх, който в момента върлува в обществото, на собствените ни деца, та в този ред на мисли според него е изключително важно децата да бъдат предпазени от такова обременяване с невротичност, страх и прекалена предпазливост.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    106 7 Отговор
    Хихихи полицаите, военни и прокурори не са нормални по дефиниция.... хихихииииии...

    Коментиран от #14, #25

  • 2 Някой си

    22 25 Отговор
    За паркетния генерал кайш а?
    За него по-добре или добро или нищо!
    Следиш ли ми мисълта?
  • 3 пройчо

    25 111 Отговор
    След мангъра и Миленов,този е третият луд ,който предлагате за днес!

    Конкурс ли има?

    Коментиран от #4, #5, #48

  • 4 слаботоков

    49 6 Отговор

    До коментар #3 от "пройчо":

    Идва деня на страшния съд! Някой ще отидат в рая, други ще горят в ада!

    Коментиран от #38, #39

  • 5 ххх

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "пройчо":

    Бъркаш,доктора чува петела!
  • 6 Цако

    112 13 Отговор
    Прав е. Само като видиш Гешев и ти става ясно че не е нормален. А за ген. Борисов всички знаем и виждаме ежедневно, че е с тежко душевно разтройство.
  • 7 Психо интернационал

    86 3 Отговор
    Паниката е най опасното оръжие,което може да погуби народите а вируси,като този са най удобния вариант за психозата.
  • 8 ама моля

    16 81 Отговор
    Каква цензура има тука, та както казах психиатър/психолог е диагноза. Мерките взети от правителството са навременни и правилно. Не само ги подкрепям, но и съм много доволна от карантината, хепи съм за разлика от пациентите на господина - чета, наспивам се, спестявам пари и т.н.

    Коментиран от #12

  • 9 в 10-та

    98 11 Отговор
    Прав е човекът! В момента Боко и неговите
    бокоотиквеничковчета с невероятно задоволство се наслаждават на комфорта, който получиха да се изживяват, като "спасители" на нацията, че удължават всяка минута медийно време в часове безмислено разтягане на локуми! Всички бързо забравиха Барселона, водните режими, ремонтите на ремонтите на ремонтите и милиардите източени незнайно, къде за радост на мис гащи....Прав е човека стокхолмски синдром обхваща слабите духом !
  • 10 Манекен

    47 9 Отговор
    Един титилован гологлав военен си е първи представител на covid-19. Главна роля - говорител и регостратор на вирус covid-19.
  • 11 Дельо хайдутин

    55 8 Отговор
    В нормално време можем и да изтърпим магариите на политиците. Ама сега ножа е опрял до кокала. Трябва да ги окачим бързо по уличните лампи, за да не се пречкат.
  • 12 00000014

    29 4 Отговор

    До коментар #8 от "ама моля":

    Кой ти плаща ... и колко ... да знам бе .... как е тарифата по време на криза ....

    Коментиран от #27

  • 13 Петков

    82 9 Отговор
    Борисов е срам за България! Обидно за интелекта е да му слушаш празните приказки и оправдания, докато обяснява какви икономически мерки ще предприеме държавата. Дори при толкова важна тема, пак не е в състояние да си събере мислите и да изпрати ясни и конкретни послания. Срам ме е, че човек с толкова самовлюбено, страхливо и некомпетентно поведение ни управлява толкова дълго.
  • 14 Бачо Киро

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Че излъгал ли е 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 15 Ехооооо

    12 57 Отговор
    Психо, като си толкова смел и Непаникьосан, защо не отидеш за малко на гости в Бергамо??? 600- 800 на ден малко ли ти се виждат? И това няма да е за малко. Защото изпуснаха началото. А психиатър да се изказва за епидемия е като чакръкчия да се изказва за металургия. Ха ха ха

    Коментиран от #40

  • 16 Наблюдател

    11 42 Отговор
    Ами , този психиатърът осъзнал ли вече от кой джендър пол е ?

    Коментиран от #26

  • 17 ани

    12 43 Отговор
    НЯМА ЛИ КОЙ ВСЕ ПАК ДА РЕВИЗИРА ГЛУПОСТИТЕ ,КОИТО СЕ ПИШАТ?.ОБИКНОВЕНО ПСИХИАТРИТЕ МНОГО ЧЕСТО СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ БОЛЕСТИТЕ ,КОИТО ЛЕКУВАТ. ТОЛКОВА ,НЕСВЪРЗАНИ МИСЛИ ,С КОИТО ТОЗИ ГОСПОДИН СЕ ПРЕДСТАВЯ ПРЕД АУДИТОРИЯТА КАКВО ПОСТИГА?НО НАЙ-ВАЖНОТО Е КАКВО ПРЕДЛАГА?ЗЛОБАТА В МНОГО СЛУЧАИ Е СИМПТОМ НА ВИД РАЗСТРОЙСТВО.ВСЕ ПАК ДА УВАЖАВАМЕ ТЕЗИ ,КОИТО СЪЗДАВАТ РЕД И ПЛАН ЗА БОРБА С ТАЗИ ВИРУСНА АТАКА .А НА ТЕЗИ ,КОИТО НЕ ИМ ХАРЕСВА МОЖЕ ДА СЕ ПОРАЗХОДЯТ ДО ДРУГИ ДЪРЖАВИ .ПРИРОДАТА НИ НАКАЗВА ,ЗАЩОТО ДО ТАКА СТЕПЕН СМЕ СЕ РАЗЛИГАВИЛИ,ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЗА НЕЯ.ПОВЯРВАХМЕ СИ ,ЧЕ СМЕ ВСЕСИЛНИ ,НО НЕ Е ТАКА.БЪДЕТЕ СМИРЕНИ,А НЕ ЗЛОБНИ.

    Коментиран от #18

  • 18 НАРОДЪТ

    46 7 Отговор

    До коментар #17 от "ани":

    Ako имаше кой да ревизира глупостите, които се пишат, Боко ТИКВАТА от село Банкя щеше да остане ням.Той освен глупости,празни приказки, лъжи и самохвалство, друго не говори.А такава е и цялата му ГЕЙберастка ХУНТА.Все подбирани с тъпомер, и всички го чупят.
  • 19 Луд

    12 25 Отговор
    А аз съм забелязал, че всички психиатри са по куку-руку и тиру-риру и от мене.
  • 20 Сите на вируса

    50 3 Отговор
    Вкупом политиците яхнаха вируса. Дойде им дюшеш. Всичките им бакии позамазани, раята е в шаш и паника, конкуренцията под ножа, послушния бизнес осигуряващ гласове за следващите избори ще бъде подхранен и цари мир и сполука. А забравих и 500 млн сега към ББР, после 2 млрд европейски пари пак към наши хора. Хич не е странно и че всички европейски политици се покачиха и те. Кажете ми една държава в ЕС, която не беше с фундаментални политически и икономически проблеми преди вируса насън да ни напъпли? Всичко това е тотална инсценировка, а повода са при цялото ми съжаление към тях, няколко хиляди възрастни хора или недотам възрастни, но с обострени хронични проблеми хора, които вероятно като брой ще са по-малко от умрелите за годината от алергия от пчели.
  • 21 Борис

    41 4 Отговор
    Много добре го казал доктора, но в мутроландия, начело с индивид участвал в сенчестите групировки какво по-различно да се случи.
  • 22 ХА ХА ХА

    10 2 Отговор
    Д-р Гълабова има по- мръснишка физиономия , затова я канят във всички ТВ .

    Коментиран от #23

  • 23 Четвърти километър

    16 7 Отговор

    До коментар #22 от "ХА ХА ХА":

    Сега разбирам, защо ТИКВАТА от село Банкя непрекъснато го канят.Благодаря за инфото. :-)
  • 24 vasik atanasova

    21 2 Отговор
    много е прав човека !
  • 25 vasik atanasova

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    лъжа ли е ?
    и смешно ли е ?
    че такива хора ни управляват
    аз го слушах цялото интервю
    доктора говори много истини
    но смях и смешно не видях никъде в интервюто
  • 26 vasik atanasova

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    той е джендър но говори истини !!!
  • 27 vasik atanasova

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "00000014":

    спестявала пари
    егати глупостите
    стои си в къщи не работи
    а си спестявала пари
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    светът се ръководи от психопати
  • 29 Само да споделя,

    8 20 Отговор
    че нормален психиатър до ден днешен не съм видял, и този не прави изключение !

    Коментиран от #32

  • 30 Атеистите русофилите католиците комунистите

    3 15 Отговор
    и атакистите го закъсаха лошо. В Римокатолическият свят тече Апокалипсис! Тук много скоро ще се случи същото с комунистите, атеистите, атакистите и русофилите, които ще мрат лошо, масово и като мухи ако пандемията ескалира и в България! Те по нищо не се различават от западните католици освен по това, че плюят срещу тях денонощно! Българските католици са една идея по-защитени от западните католици защото имат униятна католическо-православна църква, но като цяло Българската православна църква не е много защитена защото е по-близка с Римокатолическата по дати и празници отколкото с истинският Православен свят! Прочетете Библията! Вслушайте се поне в думите на патриарх Неофит от вчерашното му изказване.... ако не желаете да чуете думите на Исус Христос.... Покръстете се спешно в истинската Христова църква! Не искам да ви кажа коя е Тя! Намерете Я сами!

    Коментиран от #51

  • 31 Пернишки пияница

    18 3 Отговор
    Прав е човека и ми хареса коментара за комфорта на Тиквата и тикветата но може би само Природата може да Го премахне защото Той се е впил дълбоко в главите на хората ... олигархията Го пази защото крадат заедно от хляба на народа и ни заблуждават със фалшиви грижи и умряла социална държава ... Няма отърване от този глист самовлюбен прост некадърен нагъл и долен боклук простак галош
  • 32 787

    1 6 Отговор

    До коментар #29 от "Само да споделя,":

    Психиатърът в болницата е този който първи облече престилката!Да не си гепил престилката на доктора!
  • 33 Reptile

    6 11 Отговор
    Г-н Психиатър, моля, пийте си редовно хапчетата!
  • 34 9324

    7 6 Отговор
    Ако го поканят в кризисния щаб ,на другия ден ще обърне плочата.
  • 35 Reptile

    4 12 Отговор
    Я, че тука е пълно с червени тикви, квичат срещу Бойко! Маймуняци, заслужавахте да нямаше карантина и сега да берете душа болни от вируса!
    Как нямате угодия?! Ако няма карантина - нищо не се орави, ако има, били тормозени червените тикви.
    Мушмуроци, спазвайте наложените мерки, да не ви запукаме на шамари!
  • 36 никой

    1 0 Отговор
    аааааааааааааааа ...............ще извикат цитираните личности .
    Но задавайки си въпроса , КОИ влизат в тези структори ??????????
    Отговаряме - мързеливи и некадърни , желаещи да се облагодетестват ......

    Коментиран от #37

  • 37 никой

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "никой":

    aaaaaaaaaaaaaaaa ...............щe извикaт цитирaнитe личнocти .
    Нo зaдaвaйки cи въпрoca , КOИ влизaт в тeзи cтруктури ??????????
    Oтгoвaрямe - мързeливи и нeкaдърни , жeлaeщи дa ce oблaгoдeтeлствaт ......

    направих две граматически грешки , затова дублирам коментарът , за да не си помислят цитираните СУБЕКТИ , че съм под тяхното ниво .............ааааааааааааааа какъв съм ....... такъв съм си
  • 38 Амииии...

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "слаботоков":

    Не можеш да ме уплашиш че ще отида в ада...бил съм там. 10години работих в една стоманолеярна.
  • 39 някой

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "слаботоков":

    .............имаш ли достатъчно време до този ден ?
  • 40 е х оооооооооо

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ехооооо":

    - ти откъде имаш тези данни ??? Бил си там лично ???
    По вероятно четеш статистиката и клюките .................НО написаното не значи вярно .
    ИСТИНИ много ........... според начина на тълкуване на ФАКТИТЕ
    ........политиците с помощта на СОЦИОЛОЗИТЕ , са майстори при
    изопачаване на фактите

    Коментиран от #41

  • 41 Чета

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "е х оооооооооо":

    Чета в сайта на СЗО. Те със сигурност си измислят?!?????
  • 42 ИВАН

    16 3 Отговор
    Браво на този д-р. Владимир Сотиров, и няма значение дали е джендър, а е важно че се държи мъжки и има смелоста да каже истини, които всички знаем, но нямаме мъжеството да се опълчим срещу една прогнила система, а си плащаме покорно данъците и се зъбим един на друг, вместо да се обединим и създадем по-добър свят
  • 43 Чума

    1 6 Отговор
    Бойко, нахрани го!
  • 44 ФСБ

    2 13 Отговор
    И тоя е типичен пример за психиятър: учил е, за да може евентуално да си помогне сам!
    Жалък червен боклук.

    Коментиран от #49

  • 45 волен сидеров

    18 2 Отговор
    НАЙ ВЯРНАТА СТАТИЯ ОТ ВСИЧКИ ДО СЕГА -от началото на хакването на населението.сценария върви по план
  • 46 идиотчо

    3 10 Отговор
    Тоя психолог е за психиатър.
  • 47 отегчен

    14 1 Отговор
    Добре, че все още има хора с трезва мисъл!
    Браво на Доктор Сотиров!
    При толкова побъркан от страх народ, може би трябва да започне някакво групово лечение.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Човекът е прав

    1 0 Отговор
    Но всеки търси субективните истини за него и ползи в живота си. Днес който е добре, не вярва на страдащите хора.
  • 51 baho

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Атеистите русофилите католиците комунистите":

    Хапчетата,пъпеш!Хапчетата...Аптеките работя така,че ги пий редовно!
  • 52 Смисъл

    2 0 Отговор
    Политици и кметове се правят на Мъжествени Водачи на народа.
    Хакат глоби ппо 5000 лв .. глобите за същото в богатия Запад са в пъти по малки.
    И дума няма за други гледни точки, не -- само единстъвено правилната, доведена до истерия от медиите.
    Ако сравните цифрите за заболели и починали от други неща ( виж WORLDOMETER) доста неща ще ви се сторят странни. Имаме мнения на медици, дори професори, съвсем различни от единствено правилните пропагандирана чрез медиите и превърнати в масова истерия. Например, на проф. Стефано Монтанари, на богаташа Игор Рибаков и др.
    Това не е ни пандемия, ни епидемия -- това е явление -- обществено явление.

    Това което не се отчита също е, че страхът е най-опасното и долно чувство, превръщащо Човека в човече
  • 53 Смисъл

    2 0 Отговор
    Мислете със своя ум -- не с умът на телевизора

    Не допускайте да ви придават телевизионни пропагандни фокуси, в т.ч. когато не могат да оборят истинен и разумен довод, да присмехулничат срещу него
  • 54 Смисъл

    3 0 Отговор
    Ползвайте дадения ви от Бога здрав разум. Вашия, а не телевизионния.
    Един от показателите за Здравия разум е да разгледаш предмета, нещата, от всички гледни точки.
    Вземете който и да е предмет около вас, представете си че не знаете какво е и го разгледайте от дадена гледна точка -- той ще бъде с едно очертрание, гледайки го от друга гледна точка -- с друго очертание. И т.н. -- повече гледни точки -- повече истинност.
    Този пример показва, че единствената гледна точка не очертаваа предмета истинно.
    Това се случва с явлението корона вирус -- чрез телевизора и т.н. "водещи медии" се пропагандира една единствена гледна точка, а всяка друга, освен единствено правилната се подлага на присмехулство.
  • 55 Не бой ся

    0 0 Отговор
    докторе по психологично здраве. Ние от поколения сме мачкани и крадени. Имаме вече овчи инатлък и тапирски нрави. Не са много по различни от свинските. С години осъмваш и първо се питаш какво ли ще е измислено за деня като глоба, увеличение ,поправка на поправката на закон с цел политици да вземат проценти от облажилия се частник , обществени търгове чиста кражба отново за рушвета , съдии частни , КАТ работи като НАП и нищо друго освен да срива реномето на горките полицаи които са по престъпленията. Между другото са не показваната статистика на самоубилите се ,на убийствата. Но пък всекидневно новините облъчват с такива ,но обща статистика накрая -няма. Тя е за партийна консумация . Т.е. за вътрешна защото МВР си е партийно вече от всякъде. Такива са и 90 % от медиите. За това народа забил глава в земята ,стиска зъби и псува на ред ,но няма кой да спре удобното разединение по всякакви признаци и най-модерния е Беден-богат . Оядена тежка нарастваща администрация от "наши " срещу вадещите им реалните пари работещи бедни. Богат -значи си здрав и има здравеопазване и беден -няма пари зъбите да си оправи . По тях ще ги познаеш. Надменност ,пошлост ,омраза ,завист и най-отгоре АЛЧНОСТ на група политици. Няма да ни съборят лесно ,но пък не престават да опитват.
  • 56 Да да

    1 0 Отговор
    Абсолютно е прав за политиците, правят се на спасители, а то нищо не зависи от тях, дори пречат на специалистите да си свършат работата. Йрдан Цонев ДПС едва ли не се изказа че вършат по-вече работа от лекарите и затова заплатите им били заслужени. Тези 240 кретена ще понесат целия гняв на народа след вироса.