77 540 112

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Прокуратурата и МВР са опитали да отвлекат Божков от ОАЕ

Изгнаничеството на Васил Божков ще се проточи като това на Цветан Василев

Димитър Стоянов пред ФАКТИ: Прокуратурата и МВР са опитали да отвлекат Божков от ОАЕ
Снимка: ФАКТИ

''Ние се хванахме за един опит за правителствена пропаганда, защото според мен е точно това, как ние получаваме една много сериозна помощ от далечните Обединени арабски емирства, които очевидно много високо ценят съдействието с българските власти. Беше обявено, че ние сме изпратили, в различните публикации всъщност бяха посочени различни цифри, различни стойности, но беше обявено, че сме изпратили между 20 и 35 тона агнешко, сирена и други подобни хранителни продукти, ценени в арабския свят, и в замяна сме получили 15 тона медицински продукти и малко хранителни продукти. Какво беше нашето изумление, когато се оказа, че всъщност сме получили не повече от 3 тона, между 2 и 3 тона маски, калцуни и преди всичко дезинфектант, а България е един много сериозен производител на дезинфектанти (Тук спирт се прави в промишлени количество буквално, ние сме един от големите производители на спирт), и около 12-13 тона фурми'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ разследващият журналист от сайта ''Биволъ'' Димитър Стоянов, който бе главно действащо лице в разследването на стоковия бартер между България и ОАЕ, станал популярен като ''Фурмигейт''.

''Имахме информация, че всъщност обществото е подведено. Стигнах дотам, докъдето можах да проникна, без да бъда в нарушение. Допуснаха ме, никой не ме спря. Ние поискахме официален коментар от Българския червен кръст, от различни институции, от различни министерства. Беше потвърдено, че медицинските продукти са между 2 и 3 тона. Това, от което ние се нуждаем, виждаме, че в различни болници не достигат маски, не достигат очила, не достигат предпазни средства, калцуни, костюми, ръкавиците са с много ниско качество, това е проблем. Това е положението във Видин. В един момент на хора от Видин, като на Георги Георгиев от БОЕЦ му се повдигат обвинения затова, че според прокуратурата той разпространява невярна информация, твърдение, с което аз не мога да се съглася, защото от това, което виждам той ще докаже всяка своя дума пред съда, надявам се да го направи. И от друга страна правителството, което във връзка с кризата разпространи, че идват 15 тона медицински материали, включително и Мутафчийски каза, официално беше цитиран от няколко медии, че ето идва помощ от 15 тона медицински материали. Доколкото прочетох той не споменава и първоначално за храни. А тази информация се оказа тотално невярна. Значи на едно централно ниво, каквото е правителството, се спуска невярна информация, гражданите са заблудени'', продължи Стоянов.

''Това не е само във Видин, за съжаление. Ние имаме сигнали за няколко различни болници, видяхме какви костюми бяха раздадени - от 80-те години за антибактериална и антирадиационна защита, които са напълно непригодни за работа в условия на пандемия. Защото да, това е вирус, но това не е бактериологично оръжие. И лекари, и всякакъв медицински персонал трябва да се грижи за пациентите, а не да се предпазва от тях'', добави журналистът.

''За мен този случай с фурмите, наречен забавно ''Фурмигейт'', показва много ясно неспособността на правителството да реши ситуацията, проблематичната ситуация, кризата, в която се намираме. Ние търсим такъв тип ''димки'', защото това е една ''димка'', пусната на централно ниво, че получаваме подкрепа, че получаваме похвали, потупвания по рамото, нещо, което също се оказа, че не е истина. Различни публикации ни поставят в дъното на класациите по ефективно и разумно борене на вируса'', коментира Димитър Стоянов.

Преди няколко дни в предаването ''Денят с В. Дремджиев'', излъчващо се по TV+ и ТV1, главният редактор на сайта ''Биволъ'' Атанас Чобанов заяви, че скандалът с пратените ни фурми е пряко свързан с друг скандал, който има привкус на сериозен дипломатически гаф. Според информацията на ''Биволъ'', огласена от Чобанов, представители на родната прокуратура са били в ОАЕ, за да разпитат обвиняемия в една дузина престъпления Васил Божков, който се укрива във въпросната държава. В даден момент от разпита обаче, те закопчали Божков с белезници и опитали да го отвлекат в посока България. На първо време, местните власти предотвратили нарушаването на международното право и техните собствени закони, а след това, според хипотезата на колегите от ''Биволъ'', от българска страна са поискали да замажат грандиозния дипломатически гаф с щедри пратки ценна храна. Както обаче знаем благодарение на сайта ''Биволъ'', осъщественият между България и ОАЕ бартер бе доста нереципрочен.

Водещата Лили Маринкова изрази предположение, че е възможно от ОАЕ да са преценили да ни изпратят помощ, в която преобладават фурмите, именно заради разочарованието си от предполагаемия дипломатически гаф на българската страна, а Димитър Стоянов затвърди хипотезата на ''Биволъ'':

''Нашата хипотеза е друга. Че това е начин, опит да изгладим този огромен гаф, който на практика е своеобразен опит за отвличане на едно лице, което макар и обвиняемо, все още не е подсъдимо, подлежи на защита от страна на държавата, в която се намира. Всъщност от това, което твърдят нашите информатори, ние стигаме до извода, че е направен незаконен опит за извеждането на Васил Божков. Той е бил доведен за разпит, за среща със служители на българската прокуратура и на МВР, като последните са му сложили ръкавици ( б.р. по всяка вероятност Димитър Стоянов има предвид ''белезници''') и са се опитали да го изведат през ръкавите на летището, поне това информацията, която стига до нас, което е меко казано незаконно, отделно това е и погазване на международното право. И, разбира се, властите в Обединените арабски емирства не са си поплювали, станал е доста сериозен дипломатически гаф. Това е несъобразяване, неспазване на тяхното законодателство, което никоя европейска държава, никой режим, който претендира, че е демократичен, не може да се позволи като действие.

Допускаме, че това е едно извинение за този огромен дипломатически гаф, всичко сочи в тази посока. Ние не можем да си обясним по друг начин, благодарение на какво бихме разменили ценни хранителни продукти за фурми и малко маски. Нека не забравяме, че и двете фирми, които изпращат този бартер, са пряко свързани, едната е пряко свързана с Делян Пеевски, който е един доста чест посетител, от това което знаем ние, на Обединените арабски емирства и по-конкретно на Дубай. Другата фирма също е свързана, ''Градус'', свързвана е с ДПС определено, около нея има ред други скандали. Според мен тя реализира един олигархичен модел в България, много от жителите на Нова Загора са много несъгласни с начина, по който те правят бизнеса си в този регион. Както всички знаем, често се обгазява този малък град в Тракия. Не може да кажем, че собствениците на тази компания се ползват с добро име в региона.''

Според журналиста това, което свърза ''Градус'' с Абу Даби е връзката на фирмата с депутата и бизнесмен Делян Пеевски.

Стоянов смята, че ако прокуратурата толкова много е искала да задържи Васил Божков, е щяла да се опита да му попречи да напусне страната. ''Определено този човек не мисля, че властите имат желание да го изслушат пред съда, защото най-вероятно това, което той ще каже, няма да се хареса на силните на деня. Да, за мен той твърдо беше част и реализира олигархичен модел, може би не в управлението на ГЕРБ, но и в управлението на ГЕРБ ние сме писали няколко пъти за обществени поръчки, за европейски проекти, които той реализира при съмнителни обстоятелства. Той беше един от много силните хора в тази държава и не се появил вчера. Може би най-богатият, може би не. Аз лично съм скептичен, че той е най-богатият човек в територията, но от това, което виждаме този човек е разпознат като заплаха в момента. Ако властите са имали желание да му потърсят отговорност по правен ред, по юридически ред, те са можели да го направят и преди година, и преди две, и преди три. Защото виждаме, че престъпленията, за които е разследван той, са с такава давност. Говоря за икономическите престъпления, доколкото знам текат разследвания по обвинения за изнасилване, работи се по случай на убийство и т.н. Всичко това не се е случило вчера. Ако някой е искал да разследва Васил Божков, е можел да го направи 2,3,5 години назад, най-вероятно и преди това. Нека си спомним, че от 2010 г., може би с паузата на година, година и половина, ние сме управлявани плътно от ПП ГЕРБ, имаме приемственост в прокуратурата, Сотир Цацаров наложи Гешев като своя наследник на поста главен прокурор, очевидно с благословията на управляващите, защото политическата квота във Висшия съдебен съвет подкрепи Гешев. Ние виждаме едно съзвучие в действията на изпълнителната и съдебната власт, доколкото прокуратурата е част от съдебната власт'', заяви още разследващият журналист Димитър Стоянов.

Той е на мнение, че изгнаничеството на Васил Божков ще се проточи като това на Цветан Василев. ''Мисля, че силовашките методи, с които в момента борави настоящият главен прокурор, не се харесват на никого, никой не се чувства в безопасност и не би се доверил на правосъдието.''

За 111-ото място по свобода на словото, журналистът от ''Биволъ'' заяви следното: ''Според мен това е успех, можехме да сме много по-надолу в класацията. Много, много по-надолу. Това, което се случва, отношението на властта, наричането на журналистите ''мисирки'', не че нашата гилдия не носи вина за това отношение, определено носим своята вина. Когато журналистика забрави да бъде критична, тя ще понася подобни подигравки, подобни унижения. За мен като представител на този занаят, защото това си е занаят, това е много унизителна ситуация. Сякаш в България журналистите забравихме, с малки изключения, да задаваме въпросите, които не се харесват.

Медиите как са наричани в класическата литература? Кучетата на демокрацията, тези, които трябва да пазят демокрацията. Нашите кучета не пазят демокрацията. Нашите кучета в масовия случай са едни помияри, които чакат да им се хвърли кокал. Това е обидното и тъжното. Няма как да не се афектираме от тази истина. Ние ставаме свидетели на една пропаганда, в сравнение с която пропагандата на Третия райх, как да кажа, е детска игра. Лъжата за фурмите, защото там определено имаше пропаганда, имаше опит за дезинформация на обществото. С подобни похвати, Химлер и Гьоринг можеха да завидят за подобен инструментариум.''

''Знаете ли защо в света не е криминализирано разпространението на фалшиви новини? По една много проста причина - кой казва коя новина е фалшива и коя истинска? Очевидно напъните на прокуратурата и на определени патриотични политически партии показват една некомпетентност, едно непознаване на материята, да не кажа глупост. Защото, ако беше възможно да се налагат такива санкции, в демокрациите това щеше да бъде регулирано'', завърши Димитър Стоянов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 173 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Калинка 🐞

  307 24 Отговор
  Да ама камиларите са ги напънали на бой и нашите са бегали позорно. После идва историята за фирмите и кръвното на Баце.

  Коментиран от #7

 • 3 Рошко

  199 34 Отговор
  Това трябва да вица на деня, как ше отвлече някой който сам си изпратил по живо по здраво, кой си отвлича ортака

  Коментиран от #11, #27, #87

 • 4 Срамното правителство ОСТАВКА!!!

  318 31 Отговор
  Не искаме да Управлявате България.

  Коментиран от #105

 • 5 Тъй де

  289 22 Отговор
  Но безуспешен опит и големи резили ! Милен е бил пред невероятни разследвания , документирани със записи , които дано да видят бял свят !
 • 6 Ръмпези

  321 15 Отговор
  НАПИСАХ ВИ ПРЕДИ ВРЕМЕ ЗА БОЖКОВ..КАЗАЛ Е НА НЕГОВ ПРИЯТЕЛ, ЧЕ АКО АЗ СЪМ НАЙ ГОЛЕМИЯТ МАФИОТ В ДЪРЖАВАТА , КАК МОГА ДА ДОПУСНА ПО МАЛКИ МАФИОТИ ДА МЕ ОПЪНДИЗЯТ И ДА ОСТАНАТ НЕНАКАЗАНИ..

 • 7 Чорньо Панамеров

  28 146 Отговор

  До коментар #2 от "Калинка 🐞":

  лужеш като възрастен комундел

  Коментиран от #58, #100

 • 8 Гост

  144 10 Отговор
  Тва го чета, цялото, и се смея. Страшен ЦИРК!😂😂😂
 • 9 Ттт

  38 182 Отговор
  Ей така се изкарват пари - казваш разни неща различни от това което пише по останалите медии, намират се някакви хора, които те публикуват, други които четат написаното и .... мулти, мулти милионер както се казваше в рекламата.

  Коментиран от #84

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Нфнфн

  108 10 Отговор

  До коментар #3 от "Рошко":

  Техните лъжи са безкрайни ...а безкрайно много хора им вярват..
 • 12 Напушен

  34 154 Отговор
  Не си ли научихте урока след Хашоги. Ей Бивол стига си ровил сумати хора изгоряха покрай теб... това, че знаеш нещо не променя нищо. Света се владее от силови и военни груповки ... браво откри топлата вода...
 • 13 Неделко

  211 19 Отговор
  Как така всеки знае за мутрите , факти навсякъде и пак ги избира българина ? Наистина ли сте толкова заспал народ ? Ами излезте на изборите всички и разкарайте шайката !

  Коментиран от #24, #25, #44

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 Софиянец

  108 17 Отговор
  Ще дойде виделов ден за лъжците и нагласенат-скалъпената история срещу хазарта. Нищо не се забравя.

  Коментиран от #70

 • 18 3558

  44 159 Отговор
  Това с опита да направи овлечат Божков ме разсмя.А по принцип ако не са дезинформаторите Биволъ и репортери без граница БГ е на 41 място по свобода на словото.Но нали сме българи и ако не си направим мизерия и да набиваме на народа колко сме зле някои няма да се чувства добре.Понеже всички са мафиоти и все още няма класация я кой от кой е по-големият никой да не се пипа докато Биволъ не каже.Предпазни материали вече има във всички болници,аптеки и магазини.Ако в болница свършат би трябвало някой в самата болница да следи,а не някой да ги следи от вън дали имат или нямат.
 • 19 Има все пак истински журналисти

  180 24 Отговор
  Браво на това момче. Личи си че има потенциал и си разбира от професията. Мислещ човек. Ще стигне далеч в журналистиката. Клише стана но жалко е наистина че това е изчезваща порода. Все гледам и слушам разни мисирки и не мога да повярвам в липсата им на елементарни човешко достойнство. Не ги разбирам тези хора. По зле са от проститутките, те поне открито се продават и не се преструват на такива каквито не са. А тези се наричат “журналисти”.....

  Коментиран от #22, #93

 • 20 Гост

  9 27 Отговор
  Ми кво, виж колко пара има! То ако не са наще друг ша го окрадне кат разбере
 • 21 АААХАХАААААА....СМЪРДИ НА ФЕЙК...

  44 142 Отговор
  ДА ОБОБЩИМ: СПОРЕД..КОМУНИСТИЧЕСКОТО (ПОЗИТАНО-ФАТМАШКО И РУСКО) САЙТЧЕ,.....ОГРАБИЛИЯТ МИЛИАРДИ ОТ КТБ И ГОСПОДИН 4 МИЛИАРДА-ЧЕРЕПАХАТА,...НЕ СА ВИНОВНИ А...СА... НАЦИОНАЛНИИ ГЕРОИ И...ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ,.... ВИНОВНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!😂😂😂😂😂😂 .....РОТ ФРОНТ, ТОВАРИЩИ 😂😂😂😂 ЗАКРИВАААААЙ

  Коментиран от #29

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Некой си

  87 11 Отговор
  А защо фирми свързани с Пеевски ще носят дарове към АОЕ

  Коментиран от #34

 • 24 НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ ВЯРВА НА ПРО-РУСКИ

  48 100 Отговор

  До коментар #13 от "Неделко":

  И ПОЗИТАНО-ФАТМАШКИ ....ФЕЙКОВЕ,ТЪПАКО! ПРОЧЕЛ ЛИ СИ В ТИЯ САЙТОВЕ за...ИМПЕКСИТЕ, ПАНАИРА,ГРИПЕНИТЕ, ХОТЕЛИТЕ НА ГОЦЕ, МАСЛАРОВА, СВИНАРА,ЧЕРЕПА,ФАТМАКА, АПАРТАМЕНТИТЕ НА НИНОВА В САЩ, РЕШЕТНИКОВ, КИРЕ-КОНТРАБАНДАТА, И Т.Н????😂

  Коментиран от #28, #62, #89

 • 25 рррр

  120 13 Отговор

  До коментар #13 от "Неделко":

  У нас проблемът не е кой за кого гласува, а кой брои и обявява резултата...

  Коментиран от #26

 • 26 ТАКА Е,..

  39 91 Отговор

  До коментар #25 от "рррр":

  СЛУЖЕБНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА ПЪРВАНОВ-ГОЦЕ И ФАТМАКА РЕШЕТНИКОВ, ПРОВЕДОХА 4 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРА --- ТОЧНО ТЕ ИЗБРАХА ИЗБОРНИТЕ КОМИСИИ И...ОБЯВИХА РЕЗУЛТАТИТЕ!😂 КОЙ ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ,ДРУГАРИ???😂

  Коментиран от #42

 • 27 ТтТ

  28 11 Отговор

  До коментар #3 от "Рошко":

  Опозиционна медия на властта ти го пише, ало заблудения!

  Коментиран от #61

 • 28 НИКОЙ БЪЛГАРИН

  38 23 Отговор

  До коментар #24 от "НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ ВЯРВА НА ПРО-РУСКИ":

  на продажник кото теб и господарите ти.

  Коментиран от #32

 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор

 • 31 Съжалявам че не пиша по темата

  21 72 Отговор
  Нo иcкaм дa ce oплaчa oт дoцeнт Мaнгърoв cлeд учacтиeтo му при Любa Кулeзич , нe cъм фeн нa ГРOБ , нo Мaнгърoв e луд , кaк щe oбяcни 20 000 жeртви в Ню Йoрк грaд - 8,5 при милиoнa нaceлeниe ? ? ?

  Коментиран от #48, #60, #68, #85

 • 32 Този коментар е премахнат от модератор

 • 33 jorj

  10 27 Отговор
  Глупости на търкалета!!!!!
 • 34 Дедо Мъдьо

  101 24 Отговор

  До коментар #23 от "Некой си":

  Защото между даровете е имало и кешовица! Престъпната шайка изнася незабелязано ограбени капитали- кеш! Факт е, че сделката Бг ОАЕ е , подсигуряване на бъдещето след като дойде народната любов! А това е началото на края! Концесии за 30 години, при , положение, че има мандати! Подкрепям такива смели хора, като журналиста ит Бивол! А биволите са не стадно и неконтролируеми животни! Тоест, с хакер!

  Коментиран от #39

 • 35 Бай Кольо

  44 56 Отговор
  Отишли двама прокурори и се опитали да го отвлекат. Факти имате претенции за сериозна медия, да се смеем ли да плачем ли

  Коментиран от #36

 • 36 Жалка история

  86 20 Отговор

  До коментар #35 от "Бай Кольо":

  2020г. БГ е Колумбия на Балканите. Неспазване на конституцията, еднолична власт.
 • 37 Пълни глупости от непосветен човек.

  67 8 Отговор
  Специално в ОАЕ това е невъзможно да стане и най-малко мутрите могат да правят такива опити с мозък на пиле,ако ще да правят нон-стоп свирки и да изпращат безплатно тонове агнешко и зеленчуци.Там има тънка политика и разбиране на местния манталитет,разбиране,религия,закон и т.н. Такива служители /референти/ се изграждат с години:образование,стаж,езици,квалификация,работа на място и т.н. Прости мутри ще довеждат Божков,това е смешно,нищо че и той е от същия дол дренки.
 • 38 1001 нощ

  39 70 Отговор
  приказки от 1001 нощ, направили опит за отвличане, тва данее някоя малка мома от циганската маала да я отвлекат бе смешници, а зделката е между частни фирми, Пеевски иска да дари нещо и дава храна, ко общо има правителството ??? аве биволи тъпи стига с тия конспирации, дигате си рейтинга с глупости !

  Коментиран от #59

 • 39 Искрено се надяваме за съдействие

  37 8 Отговор

  До коментар #34 от "Дедо Мъдьо":

  от Ваша страна ,като предоставите наличната информация и евентуално документи за нераглементирания износ на капитали от България!
 • 40 Zzz

  26 4 Отговор
  Бойко си иска Божков в БГ.

  Коментиран от #43, #94

 • 41 Дгнн

  57 13 Отговор
  Очевидно е, че много скоро на власт, прокуратура, съдебни служители ще им е нужен канал за бягство. Дали вече са си осигурили такъв и кой ли ще ги приеме.

  Коментиран от #46

 • 42 Ограмоти се как става квотното

  28 2 Отговор

  До коментар #26 от "ТАКА Е,..":

  назначение за изборните комисии и всички власти!

  Коментиран от #49

 • 43 тиквун

  14 20 Отговор

  До коментар #40 от "Zzz":

  да го върнем и да почва да дарява да си изкупи греховете черепски!

  Коментиран от #50

 • 44 Гйбцгжж

  41 10 Отговор

  До коментар #13 от "Неделко":

  Тая шайка с избори не се разкатава.
 • 45 Димитре

  24 56 Отговор
  Стоянов, кой те излъга, че си журналист!?

  Коментиран от #51

 • 46 ЪХЪ,...... ИМПЕКСОВИЦА С 10%....

  22 47 Отговор

  До коментар #41 от "Дгнн":

  К.КОПЕЙКИН С ...0.02% И ПОДСЪДИМИЯТ... ТЪПОТО ОТ ГЕЙЗЕР-БОЕЦ с....0.015%,....ШЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, затова ВСИЧКО ЖИВО ТРЯБВА ДА..БЯГА,..НАЛИ????😂😂😂😂😂😂 ........ВРЪЗВАЙ СИ ВЪЖЕТО И СЛАГАЙ КРАЙ НА МЪКИТЕ ТИ....ДУМКОПФ 😂😂😂😂😂
 • 47 Този коментар е премахнат от модератор

 • 48 Гъби ццх

  32 11 Отговор

  До коментар #31 от "Съжалявам че не пиша по темата":

  Лудостта очевидно е у някой друг,определено не е у доцента.
 • 49 ЕДИНСТВЕНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА СЛУЖЕБНОТО

  20 9 Отговор

  До коментар #42 от "Ограмоти се как става квотното":

  ПРАВИТЕЛСТВО /КАБИНЕТ /Е... ПОДГОТОВКАТА ,ОРГАНИЗАЦИЯТА И ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ,КУХАВЕЛКЕ!

  Коментиран от #55

 • 50 Zźz

  9 2 Отговор

  До коментар #43 от "тиквун":

  Да го довърши, че иначе си остава опасен враг.
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор

 • 52 Благодаря

  64 21 Отговор
  Благодаря на Факти, че ги има. Интервюта като тези с адв. Хаджигенов, Стоянов, доц. Мангъров дават възможност на всеки да мисли върху факти и да направи извод за случващото се. Има и хора, които предпочитат други да мислят вместо тях. За тях има достатъчно подходящи медии и брифинги.
 • 53 Умния

  48 4 Отговор
  Е па те и Галеви майче да там. Пеевски им носи месо от градус за да не забравят вкуса на България.
 • 54 Роки

  44 12 Отговор
  Току виж се оказало,че и фурмите и маските са си чисто наши, количеството като обем е достатъчно да бъде скрит човек вътре му, храните сме дали като подкуп,за да мине неусетно отвличането,но явно някой е изцапал работата

  Коментиран от #72

 • 55 Виж как един се самоназначи за посланик

  17 9 Отговор

  До коментар #49 от "ЕДИНСТВЕНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА СЛУЖЕБНОТО":

  в Италия по време на служебно правителство и как станаха най-големите зулуми от служебните правителства,поради липса на парламентарен контрол.Последна грижа им е организацията на изборите.По закон служебното правителство има всички права и пълномощия като редовно правителство.

  Коментиран от #57

 • 56 Romero

  53 18 Отговор
  Не само ,че са се опитали да го отвлекат Божков,по заповед на Гешев,но са яли и бой нашите дансаджии!С ритници са ги изгонили и Шейха на ОАЗа тези пък лъжи за имЕ не дойде в България.И да се мазни Борисов,Гешев съсипа нашите връзки с арабите и трябва да бъде освободен,веднага от ВСС.
 • 57 Кибика

  21 27 Отговор

  До коментар #55 от "Виж как един се самоназначи за посланик":

  И ние видехме Фърчилото с ГРИПЕНИТЕ,удари кьоравото
 • 58 Първо се ограмоти да пишеш правилно,

  23 4 Отговор

  До коментар #7 от "Чорньо Панамеров":

  мутренска отрепко!
 • 59 test

  43 9 Отговор

  До коментар #38 от "1001 нощ":

  Как какво общо има правителството : закараха ги с правителствения самолет, с министър (ако не се лъжа на чело). Дали пратката е минала митнически контрол? Дали в кашоните с "продукти" няма едни 75 млн. от ББР в брой за харчлък?
 • 60 Матрицата

  16 2 Отговор

  До коментар #31 от "Съжалявам че не пиша по темата":

  Ти какво мислиш за Швеция

  Коментиран от #65

 • 61 Рошко

  10 4 Отговор

  До коментар #27 от "ТтТ":

  Аз чета и други медий, или си помисли че си най умния, и чета не само бг медий

  Коментиран от #77, #88

 • 62 Този коментар е премахнат от модератор

 • 63 Мисира

  30 3 Отговор
  То в БГ само неграмотни мисирки.То словото им липса,така че свободата е излишна!
 • 64 Ами

  16 26 Отговор
  Вместо фурми да го бяха докарали тоя боклук и направо в пазарджишкия до живот.

  Коментиран от #101

 • 65 Швеция

  27 6 Отговор

  До коментар #60 от "Матрицата":

  Вчера в Швеция над 350 умрели и над 1 000 нови заразени,ръста се покачва.Шведите са корави ще видим до каква бройка ще стигнат и колко ще издържат.Ню Уорк най- много от китайския квартал, мн го умрели неиндефицирани,някой без документи,някой не са турсени-всички в чували и масов гроб на някакво островче.

  Коментиран от #110

 • 66 Нинова

  12 18 Отговор
  Свобода за Божков!

  Коментиран от #109

 • 67 Бо456

  22 11 Отговор
  Бойко да поиска оставката на лозан панов
 • 68 Винету Борисов

  31 10 Отговор

  До коментар #31 от "Съжалявам че не пиша по темата":

  А ти обърнал ли си внимание, че НИКОЙ не дава статистика, колко са починалите от естествена смърт през годините. Никой не прави сравнение и не дава съотношения между броя на починалите от естествена смърт, от тежки заболявания, от тежки съпътстващи заболявания (едновременно заразени и с коронавитус) и накрая на клинично здрави хора, починали от самия коронавирус. Защо спестяват на хората тази информация?

  Коментиран от #82

 • 69 Диан

  19 1 Отговор
  Херман Гьоринг, който е цитиран по-горе е преди всичко пилот, навярно гостът на предаването е има предвид Йозеф Гьобелс.
 • 70 Николай

  30 5 Отговор

  До коментар #17 от "Софиянец":

  Кое му е скалъпената история. Лъжа ли е, че обираха народа, тия които ти ги показват по телевизията, че са спечелили нещо е пълна лъжа. И продължава със Спорт Тото. Пълна измама, тото, билетчета, национална лотария.
 • 71 Николай

  24 24 Отговор
  Как ще тръгнеш да правиш такава операция с отвличане и прокурори, пълни глупости, много филми гледа тоя. Как ще го качиш на самолета, кой ще ти разреши излитане ако властите знаят, че там има отвлечен. Разпита се извършва освен от нашите прокурори там в помещението има и представители на местната власт.
 • 72 Николай

  16 4 Отговор

  До коментар #54 от "Роки":

  Много филми гледаш

  Коментиран от #74

 • 73 Леле

  21 16 Отговор
  Тоя момък е доста изтрещял...

  Коментиран от #103

 • 74 Роки

  17 6 Отговор

  До коментар #72 от "Николай":

  Маани без майтап, на един от филмите и мен така ме отвлякоха ,от бившата ми жена, че не ме пуска по нощен живот хи хи
 • 75 Кико

  12 6 Отговор
  Не ме гледай като бивол:казва всичко всичко! Тъпо и нагло!
 • 76 Хаха

  28 4 Отговор
  Офцете блеят по форумите и нищо ново.А ми те и децата знаят кои са големите ма фиоти в тази"държава".Вижте по света как се действа конфискува се имущества дават се големи присъди за назидание на други.Тук ги мотат делата нарочно с години даже й някой им минава годноста.Не Румъния а Авгинистан са по добре в всяко едно отношение .Вижте им сомо заменките да паднеш от смях.Някои да е потърсел сметка не ами хотелите по морета и балкани часни електро централи хазартния бизнес всичко това накого е чао.
 • 77 Хаха

  3 1 Отговор

  До коментар #61 от "Рошко":

  Точно това си мисля!!!
 • 78 Иян

  12 6 Отговор
  СТОЯНОВ Е ПРОПУСНАЛ НЕЩО МНОГО ВАЖНО.ИЗПРАТИЛИ СА СПИРТ НЕ ЗАЩОТО НЯМАМЕ,А ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ПАДНЕ ЦЕНАТА МУ,КОЯТО ЗА НЕРАБОТЕЩИТЕ И НИСКОЗАПЛАТЕНИТЕ Е ВИСОКА.1 ЛИТЪР~11ЛЕВА.А СЕ ХАРЧИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ ОТ 4-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО.

  Коментиран от #83

 • 79 Тошко

  21 21 Отговор
  Всички гейтове са в главите на тези от БиволЪ. Така беше с: "България уби журналист" в Русе, така е и с "Острова" на Б.Б. в Гърция. Така е с "Къщата в Барселона"... лъжи, лъжи , лъжи!!!! БиволЪ означава ЛЪЖА.
 • 80 Бррръът

  13 1 Отговор
  Винаги става дума за $, или за мн €

  Коментиран от #108

 • 81 Вида

  11 16 Отговор
  А бе, това много тъп Биволъ бе!?!? Уплашил се е да не го отвлекат ли бе?
 • 82 търси и намира

  5 7 Отговор

  До коментар #68 от "Винету Борисов":

  щот си тъп и не можеш да я намериш! отвори сайна на мз и там има файл с данни, пдф документ, може да го потърсиш и с ключови думи.
 • 83 НЕ ИМ КУПУВАЙТЕ СПИРТА

  17 4 Отговор

  До коментар #78 от "Иян":

  НЯМАШ ЛИ РАКИЯ ,ТА КОПУВАШ СПИРТА НА ДОГАН И БОРИСОВ. нАЛИ ГО ЗАБРАНИХА ЗА ИЗНОС, ЗАЩОТО ЦЕНАТА Е 5-6 ЛЕВА ЗА ЛИТЪР. тАКА ЩЕ МОГАТ ДА ИЗДОЯТ И ПОСЛЕДНАТА СТОТИНКА ОТ РОБИТЕ НА ИКОНОМИКОТА В БЪЛГАРИЯ. ШВЕДСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДАРЯВА СПИРТА БЕЗПЛАТНО ! БЪЛГАРИЯ СИ го ПАЗИ ЗА ОЛИГАРХИЧНИТЕ КРЪГОВЕ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ. Как ще има експорт и бизнес, от законите на Доган и Борисов няма мърдане,Иван Гешев, чака с косата мъртвите. Труд и Доган ликуват.
 • 84 Ебати коментара

  11 1 Отговор

  До коментар #9 от "Ттт":

  Много тъпо коментираш бе майна...то бива детска градина, ама твоето е трагедия.
 • 85 Не разбрах

  21 3 Отговор

  До коментар #31 от "Съжалявам че не пиша по темата":

  преди седмица лично Мутафчийски заяви по повод един от смъртните случаи -" Лицето е страдало от белодробен рак, изписано е с две отрицателни проби за коронавирус, но почива. Тъй като от рак не се умира така бързо /?/ , значи смъртта му се дължи на коронавирус". Това не обяснява ли защо има толкова много смъртни случаи, приписвани на коронавируса? Само у нас ли се прави такава статистика? А, имаше и съобщение за лице с черепно-мозъчна травма, но с коронавилус...

  Коментиран от #95

 • 86 Коч

  1 4 Отговор
  Фейкти
 • 87 Този коментар е премахнат от модератор

 • 88 Този коментар е премахнат от модератор

 • 89 Борисов

  5 5 Отговор

  До коментар #24 от "НИКОЙ БЪЛГАРИН НЕ ВЯРВА НА ПРО-РУСКИ":

  Шайкаджията Тони ДС-Рудолф гимлерот тодоров, успой се бе ТКЗСар - ти си лесен! Утре, като обърнеш пак ребата все Русия и руснаците ще хвалиш!
 • 90 Този коментар е премахнат от модератор

 • 91 Този коментар е премахнат от модератор

 • 92 Този коментар е премахнат от модератор

 • 93 Ново

  3 6 Отговор

  До коментар #19 от "Има все пак истински журналисти":

  Какво лошо има в сделката все българия ли трябва да печели от всичко/да им пратим три тира развалени домати а те три танкера петрол тогава пак ще има недоволни и ще кажат цената падне и затова ни дават петрол/
 • 94 Видин

  9 5 Отговор

  До коментар #40 от "Zzz":

  Не боико а бсп си го иска защото нямат пари за изборите видя че радев замлъкна без пари нищо нестава
 • 95 Красимира

  4 6 Отговор

  До коментар #85 от "Не разбрах":

  САЩ прости, Китай прости, ЕС прости, Русия прости и не знаят, а ти и Мангъров умни и знаещи. - Това да ти звучи нормално?
 • 96 не е

  3 1 Отговор
  къщата в барцелона не е на бойко !
 • 97 гошо

  3 2 Отговор
  Те са от едно котило!Как ще се отвличат един друг,нали заедно ни дерат?
 • 98 Този коментар е премахнат от модератор

 • 99 Този коментар е премахнат от модератор

 • 100 Този коментар е премахнат от модератор

 • 101 Оня

  6 0 Отговор

  До коментар #64 от "Ами":

  Ако искаха да го докарат, нямаше да го оставят да отиде в Дубай! Всичко е пародия ....като с оня мустакатия в Сърбия
 • 102 Лекар

  6 0 Отговор
  Какво лошо има в това да лекуваме с фурми,щем сладко ,евтино и лесно!
 • 103 Николай

  2 5 Отговор

  До коментар #73 от "Леле":

  Тоя юнак му плащат да пише истории, ние сме хората дето му четем глупостите и даже някои му вярват.
 • 104 Манечи

  3 0 Отговор
  Наистина сте мисирки!

 • 105 Този коментар е премахнат от модератор

 • 106 Гост

  2 0 Отговор
  Един от биячите на журналиста е приятеля на гери-никол.

  Коментиран от #107

 • 107 гост

  1 0 Отговор

  До коментар #106 от "Гост":

  А тя коя е ?
 • 108 Лумпена

  2 0 Отговор

  До коментар #80 от "Бррръът":

  Това е: Независимо кой какво говори винаги става дума за Пари!
 • 109 И аз съм Божков

  2 0 Отговор

  До коментар #66 от "Нинова":

  Разбира се, че трябва свобода за Божков, не може един каскет ,да ти иска бизнеса и ти да му го дадеш... Вонящата, Българска Прокуратура е корумпирана до ГРОБ.
 • 110 С фандрома на война

  1 0 Отговор

  До коментар #65 от "Швеция":

  ХОРАТА ПРАВЯТ ИКОНОМИЙ ,ПОГРЕБВАТ С фандроми , ТРАКТОРи,НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА, кофчега струва пари, тук у нас Гробарските фирми не намазаха филията ,като американците. Няма умрели, няма пари? Но, не е късно да забогатеят, още е рано за вик! Като разберем истината , ще заработи и гробарския бизнес.
 • 111 бгчитател

  3 0 Отговор
  А може ли да коментирате думите на Гешев,че това не е вярно ,че е изпращал такива наблюдаващи прокурори в ОАЕ.Кой лъже в случая,как да се ориентира обикновения читател?
 • 112 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.