19 Май, 2020 20:34 18 151 84

Румен Петков пред ФАКТИ: Бойко Борисов е зависим от Горанов

  • румен петков-
  • владислав горанов-
  • къща-
  • факти

Лидерът на АБВ е озадачен от пасивността на опозицията в парламента

Румен Петков пред ФАКТИ: Бойко Борисов е зависим от Горанов - 1
Снимка: ФАКТИ

''Аз, ако съм собственика, бих излязъл да кажа: ''Аз се казвам Иван, имотът е мой, точка. Построил съм го с такива пари. Точка. Сега, не разбирам любопитството на Румен Петков, но аз съм човекът, аз съм собственикът, аз съм го построил с двете си ръце, трима хамали бях взел и двама приятели''. Но да се мълчи по този въпрос според мен е, как да кажа, и грозновато, и глуповато, защото това злепоставя институциите в България. То ги злепоставя пред българските граждани. Усещането е ''някой нещо крие''. И след като този някой нещо крие, значи там сигурно стои човек с неприлично голяма власт и с прилично ниски доходи, които не му позволяват да построи такова нещо и да живее в него. А е много лесно. Аз не мисля, че ще се заложи там някой да снима, че влезе министър Х или министър Y. Но пак казвам, мълчанието е по-лошо от крясъка, в случая'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на АБВ Румен Петков, който преди два дни се снима пред къща, за която има съмнения, че е строена за финансовия министър Владислав Горанов. Именно по тази тема са уводните на бившия вътрешен министър.

Освен от главния прокурор, Румен Петков иска отговор и от министър-председателя Борисов: ''Министър-председателят да излезе и да каже: ''Аз нямам министър, който е стъпвал там''. Но го подозирам, че няма да излезе. Той лъже много, но чак толкова според мен не би рискувал. От общинарите вероятно бихме получили (отговор), защото там все пак сигурно има адресна регистрация, разрешено е строителството на някой. Аз нямам съмнение, че кметът на Самоков би отговорил, ако бъде запитан. И аз ще го запитам, ако примерно още два-три дни това нелепо мълчание продължава. Но когато в нашата държава е нормално министърът да живее някъде и да не си плаща наема, ми, че примерно сега в навечерието на 24 май аз искам да се обърна към нашите студенти, които живеят в България. Ако искате да имате бъдеще на министри, не си плащайте общежитията. Това е практика, която министър-председателят Борисов толерира и аз съм сигурен, че ако вие не си плащате общежитията, той ще прояви разбиране към вас. Иначе би било двоен стандарт - студентът да си плаща общежитието, а министърът да не си плаща наема. Когато в съзнанието на един министър думата ''наем'' е чуждица, изводите, които си правят нашите партньори за нас са, да бъдат по-обран, грозни. И го казвам не като разсъждение, а като резултат на разговори с наши партньори'', продължи Петков.

Според него премиерът Бойко Борисов има манталитета да уволнява по няколко министри наведнъж, с което бившият вътрешен министър искаше да каже, че в даден такъв момент и Горанов може да се раздели с поста си на министър на финансите.

''Когато обществото осъзнае, че сме били достатъчно лъгани, че излизаха трима говорители, които според мен са хора с ментални увреждания... не може на Цветница да излезеш и да говориш на българския гражданин, че ще обикаляме ями с разлагащи се трупове, че няма да стигнат чувалите за труповете, че детски ръчички ще стърчат от хладилни витрини. Но те го правеха всичко това, за да може два месеца по-късно да излезе г-н Борисов и да каже: ''Аз ви спасих''. Той досега бил скромен, познавам го човека, той може би има някои качества, но точно това не фигурира в справката за него (скромност), и сега ще започва да се хвали. Когато трима изроди, независимо от това дали са шефове на болници, или каквито и ще да са, излизат и постоянно обясняват: ''Тука ще тънем в гниещи трупове'', изведнъж излиза един човечец, в случая Бойко Борисов, и казва: ''Аз ви спасих, вие трябва да сте благодарни, че ви управлявам аз''. Това изглежда някак си разбираемо, защото на теб ти е обяснено, че ако още не си умрял, го дължиш на 90% на Борисов и 10% на малкото време, в което той не е на екран'', коментира той самохвалството на Борисов.

''Борисов лично осигури на 300 000 столичани, по данни на подопечни нему ведомства, да излязат от София преди Великден. После каза: ''Затваряме София''. Държаха жени, деца на входа на София, не ги пускаха да влязат, след като той е обезпечил да излязат. И след като излязоха да ни обяснят колко страшно ще стане сега, известно е, че българинът като цяло не твърде обича софиянеца, защо трябваше да налагаме допълнителна омраза? Защо трябваше да разделим обществото? Защо трябваше допълнително да насаждаме омраза на едни срещу други? Отговорът е един и го видяхме онзи ден на екрана: ''Аз съм вашият спасител''. Днес, доколкото разбирам, е имало втора серия. Това е психически терор. Аз не разбирам тази женица, която е председател на Съюза на фармацевтите, виждал съм я веднъж в живота си, може и да греша на кой съюз е, дето я обвиниха за това, че няма да има лекарства. Бе, излиза човек, който ти говори за трупове! Грозна картина, която тероризира. И никой прокурор не му повдигна обвинение. Онзи ден излиза Мутафчийски и като го питат какво очаква, той казва: ''Очаквам да мрат''! С видимо неодобрение на факта, че умрелите не са толкова, колкото биха зарадвали него. Това е патология.

Каква е причината Горанов да заема поста министър на финансите вече 6 години, запита Лили Маринкова своя гост, а той отговори по следния начин: ''Очевидно Борисов му има доверие. Очевидно факторите, които олицетворява Горанов с присъствието си в кабинета, Борисов не може да ги заобиколи.'' Румен Петков се допълни с думите: ''''Очевидно Борисов има такъв тип зависимост от него, че не може да я пререже отведнъж.''

За извадената кореспонденция от Васил Божков, която е между него и Владислав Горанов, и липсата на отговор от последния, Румен Петков заяви: ''Според мен такъв отговор няма и да има''.

Лидерът на АБВ смята, че някой кара Цветомир Найденов да се появява по телевизиите и да говори срещу Васил Божков.

Той е озадачен от мълчанието на опозицията в парламента по това, че в паметната записка на Божков от среща с Кирил Домусчиев, са замесени министър-председателят и финансовият министър, което според него трябва да означава ''Вот на недоверие за цялостно творчество'', поискан от опозицията.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зависими

    115 7 Отговор
    един от друг , лъжливи и крадливи субекти готови на всичко за облаги , та чакай от такива нещо полезно за България и нейните граждани !

    Коментиран от #77

  • 2 Владко Г

    96 12 Отговор
    Правилно, Румба. Като не му харесва, да си върви.
  • 3 Не толква от горанов

    129 10 Отговор
    Повече е зависим от Доган и ДПС

    Коментиран от #31

  • 4 Behemoth

    36 48 Отговор
    Пика.ещото момченце е право!

    Коментиран от #22

  • 5 мъни мъни

    91 6 Отговор
    Как нема да е зависим , некой требе да "пере" парата !!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РЪМПЕЗИ

    115 11 Отговор
    ПЕТКОВ, КАЖИ БОРИСОВ Е ЗАВИСИМ ОТ ДОГАН ДА ТЕ РАЗБЕРАТ ВСИЧКИ...ДОГАН КОМАНДВА ПАРАДА В БЪЛГАРИЯ...БАРЦЕЛОНСКИ САМО МРЪНКА И ЕДНА ЛОША ДУМА ЗА ДОГАН НЕ СМЕЕ ДА КАЖЕ...СТРАХ...
  • 9 розово

    100 3 Отговор
    В България партийците се смятат че са политици а крадците че са бизнесмени .

    Коментиран от #38

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЦК на ГЕРБ

    45 10 Отговор
    Вие сте нашата гордост другарю Борисов!!!
  • 15 Последния софиянец

    60 11 Отговор
    Опозицията си трае щото са и обещали нова тройна коалиция.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васил Левски

    79 5 Отговор
    Всички в изпълнителната власт са слуги на ПееФски,и всички в тая държава го знаят много добре.

    Коментиран от #40, #52

  • 18 Топ

    19 72 Отговор
    Откакто Гешев подпука спонсора ви комунистите озверяхте
  • 19 Мой

    45 38 Отговор
    Проблемът с р.петков е, че казва истини, но не за да коригира властта, или да промени системата, а за да я разклати и да се докопа пак там. Нали беше в играта и знае как работи схемата. Сладка е иска пак. Не трябва да се дава дума на такива, вече провалени политици.

    Коментиран от #27

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ууууууууу

    27 44 Отговор
    На този като му видя сурата ми се повдига
  • 22 Защо, ти пикаещо момиченце ли си?

    38 13 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Впрочем обвинението срещу Р. Петков НИКОГА не е било доказано, но принципът " Иди се оправдавай, че нямаш сестра..." е доста разпространен при недостигащи факти. Факт ли е, че финансовият министър има къщичка, надхвърляща неговите финансови възможности, също трябва да се докаже. В противен случай -т.е., ако съмненията остават, последствията падат И върху институциите, допуснали това - прекия му шеф и Прокуратурата.
  • 23 Алфа Вълкът

    26 33 Отговор
    А бе вярно бе? На г-жа Лъжа Техноимпексова не ѝ се чува гласчето?🤔 Преди за едни снимки дето се поздравяваха нацистите орева орталъка, пък сега стои и мълчи, да не е настинала нещо? 🤔 Или и тя бъркала в кацата с меда🍯 и като дойде време за кацата с 💩 всеки се спотайва.

    Коментиран от #26, #30

  • 24 Охххх

    59 4 Отговор
    Зависим е от Доган/Пеевски, а не от Горанов. Горанов е дпс кадър!
  • 25 Sts

    40 5 Отговор
    Сто баби,хилаво бебе са казали хората.Докато не се обединим и нямаме едно виждане,една цел в името на народа оправия няма.Всички в момента са зависими един от друг защото имат тайни и се страхуват кои кого да не издаде.Оплетени са като чревца.Търсят някоя нова рибка за лице но кукловодите са едни и същи.България се управлява от хора без дух! Слаби души,мъртви дори!Трябват млади и образовани лица,Нови лица Независими нито от Русия ,нито от Сащ но това едва ли ще стане скоро.А доколкото управлението в момента ...миии борят се за следващ мандат!Гответе се Българи!
  • 26 Дъ пантер

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Алфа Вълкът":

    Аре ма, алфа бич... не спами!
  • 27 Казва ли истината

    28 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мой":

    е по-важно. А обвиненията за желание за докопване до властта са странни - кой политик не го желае? Печално е не желанието , а когато някой започне да лъже, за да остане в нея - имаме случай, в който, дори и да го осъдят за това, властимащият продължава да паразитира върху цялото общество. Примерът го знаем.
  • 28 Шарани нюз

    15 20 Отговор
    Петков,то и ти до ден днешен отричаш,че си пълнил фонтана ама всички други все още сме на мнение,чи си го.Отричаш да пиеш алкохол,но те обвиняват,че обичаш да се черпиш.Според теб на кое да вярваме? Свободно дъното слово в БГ е толкова свободно,че всеки изнася информация без доказателства и без да ни си отговорност.Наясно сте с това и така обърквате предизборно народа,хвърляте голи куки и колкото шарана сте хванали.Опредекено щом наизкачахте всички сте подготвили изненада за народа,но сте я подготвили всички управляващи,опозиция и партии извън Парламента.Всеки е извадил тия дни торбата,кесията развързана и не се знае какъв сценарии има този път.
  • 29 Гост

    33 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лидерът на АБВ е озадачен от пасивността на опозицията в парламента

    Е аз от кога го крещя това. Опозицията ни е слаба. При силна и единна опозиция това не може да се случва.

    Коментиран от #32, #35

  • 30 Нали се разбрахме

    19 4 Отговор

    До коментар #23 от "Алфа Вълкът":

    че характеристиката " лъжец" се дава чрез присъда от съда? Такава има Бойко Борисов, който, по познатата схема " Лъжецът вика" Друг е лъжецът" обвинява своите опоненти. Така не подражават на Вожда, не е коректно, нито морално.
  • 31 Хохохо

    24 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не толква от горанов":

    То кой не е зависим от него?Да ти отговоря ли-нвма такъв!Все се чудя наистина ли никой не си помисли Гинка от Пазарджик на Б.Б. ли беше или на А.Д ?Цв.Василев и КТБ не беше ли на същия А Д. с гл.счетоводител И.К.-приватизаторас теменужките?Д.П. не е ли на А.Д. с парите дарител?
  • 32 Каква опозиция

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Каква опозиция,какви управляващи,какви кандидат партии?Диригента е един и е почетен председател.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Корнелия Нинова

    13 5 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    просто не е ниво, което се изисква от традициите, идеите и потенциала на БСП. Странното е-един ден може би анализаторите ще обяснят защо се е получило така - но в момента , с изключение на ДПС / Доган , донякъде Карадайъ като негово лице/ нашият политически живот не се характеризира с присъствието на истинската позитивна и достойна личност. Борисов е елементарен , но шумен и забележим посредственик с неадекватно самочувствие, Каракачанов и Симеонов са случайни маргинали, СДС отдавна се самоизтриха от голямата политика... Моето обяснение - силните личности стоят в сянка или защото там е по-сигурно, или така е по-изгодно на тези , които дърпат конците на уж нашата политика. По-скоро второто.

    Коментиран от #39

  • 36 обективно

    13 9 Отговор
    Господин Петков най-напред нека обяви откъде идват неговите доходи в качеството му на председател на маргинална партия, да декларира открито движимо и недвижимо имущество и чак тогава да задава въпроси за доходите и собствеността на други лица.
  • 37 ГЕРП=БКП

    21 7 Отговор
    Оставка на корумпираното правителство!
  • 38 отегчен

    17 6 Отговор

    До коментар #9 от "розово":

    Ако питате Борисов и Горанов ще кажат че са национално богатство което простият народ не може да оцени.
  • 39 Фейк

    13 5 Отговор

    До коментар #35 от "Корнелия Нинова":

    Аз се чудя колко месии и нови политици,партии,шоумени ще ни изкарват докато всички осъзная,че все едно кой избираме управляващите са едни и същи.
  • 40 Прасенце касичка

    13 4 Отговор

    До коментар #17 от "Васил Левски":

    Всички са зависими от ДС. Всички фирми и стъпки на "Прасенце касичка " се управляват от ДС . КОИ са управители на фирмите? КОИ са адвокатите ?
  • 41 Банкя ден и нощ

    11 3 Отговор
    Пак се измъкнах а за овцете спете спокойно и знайте без ББ идват пак комунистите хахахахаха винаги минава.
  • 42 Гого

    26 3 Отговор
    Ами така си е. Румен Петков с характерното си чувство за хумор съвсем точно обрисува моментната ситуация. Към казаното от него едва ли може да се добави нещо друго. Може да е всякакъв Петков, но в случая удря десятката. Като правило безгрешни хора няма, ама тия управляващи си заслужиха званието "почетния казан" за ада.
  • 43 🤔......

    5 14 Отговор
    Нямам думи дами и господа най голямата издънка се изказа в изклузивно интервю пред медия номер 1! 🤣🤣🤣 Фен съм
  • 44 🤔......

    9 20 Отговор
    Не се спрях те с хейта! Няма да изберем БСП ве кумуняга! Ближете си... За сол!
  • 45 Румене

    13 10 Отговор
    Наздраве! Удари две водки и остави политиката за други. Твоето време мина. И при теб и при Бойко БГ си е все една пропаднала държава.
  • 46 барцелончо

    19 3 Отговор
    Поредният мит падна, че баце маха съмнителните фигури, явно с Ц-ките беше разчистване на сметки
  • 47 баце

    18 4 Отговор
    Следващата Барцелонска афера ще уволни некой министър, както смс-те създадоха държавна петролна
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Аллооо Факти

    10 12 Отговор
    А вие сте зависими от СССР
  • 50 Руски еничарин

    9 18 Отговор
    Само не мога да разбера защо се възмущава пикаещия във фонтани. Че то е едно към едно с родината ти Русия . Аааа ... не си от влачещите в момента :)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Русофил

    10 17 Отговор
    Румба а ти си зависим от алкохола, Факт доказан
  • 54 Опорки на Севда Тв

    8 13 Отговор
    Баце е велик Барселона, апартаменти вили, кражба на бизнес и тн и въпреки това той е. Браво овце така още 20 години ще управляваме - крадем.
  • 55 Миро

    14 7 Отговор
    Стани я да седнем, че парите свършиха, а? Голяма маскара! Сега стана и патриот. Когато беше шеф на МВР корупция нямаше и сега няма. Някой да твърди, че в БГ има корупция. Корупцията е отрасъл от стратегическо значение и е гръбнакът на БГ икономиката.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Електра

    13 7 Отговор
    Тоя комуняк не пикаеше ли по шадраваните...
  • 58 Joyar

    9 7 Отговор
    Подкрепям го мишока Горанов до кога мисли да се крие зад Бойко не е малко дете излез и дай становище
  • 59 Joyar

    15 6 Отговор
    А и Испания не е България малко му остава и на мутрата Бойко после под кое крило ще се криете мишоци
  • 60 Joyar

    3 9 Отговор
    Аз съм за Брендо премиер
  • 61 фонтана

    7 5 Отговор
    се притеснил че няма кой да пикае в него и се обади
  • 62 пройчо

    6 3 Отговор
    Калфин беше вицепремиер на Боко 2....Как да ви се вярва?
  • 63 Тишо

    9 6 Отговор
    Кажи нещо за Галеви. От трън та на глог. И онази с Техноимпекс. Същата работа и схеми.
  • 64 Реалист

    6 1 Отговор
    Завидял хърбел на щърбел...

    Коментиран от #65

  • 65 Обективист

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "Реалист":

    Щом народа си избира щърбел,
    закъде се е напънал хърбел.
    Ама то така не става,
    властта се заслужава.
  • 66 Asterix

    4 2 Отговор
    Като гледам,и Камчийските съветници му утърват края!Първанов преодстъпи своите пет минути слава на Петков....вижда се вече края...
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 йокин

    3 3 Отговор
    Другарю,лидер,когато Вие,крадохте с двете ръце,приватизирахте,какво казвахте на народа?И още казвате,ЧЕ КРАКАТА,на ЛЪЖАТА,БИЛИ,КЪСИ.
  • 69 2233

    3 1 Отговор
    Бат Руми пак задава много въпроси, на които няма да получим отговори. Аз пък искам да задам само един на бат Руми - как така успя да заграби половината бизнес площи, офиси и складове в Плевен и да го управлява чрез поставени лица като Пешо Мустака и Слави Хранкомерса, след като беше кмет на Плевен само един мандат и то преди много години?
  • 70 цвцв

    2 2 Отговор
    къщата в Барселона е на големия с папите,а тая намалкия който му е подчинен и знае всичко как да го уволни
  • 71 Хаджиментов

    2 3 Отговор
    Много несвързано и неадекватно. И този човек е бил министър,а сега е председател на партия, която се финансира от всички данъкоплатци.
    Сигурно пак е бил пиян.
    Апропо, научил ли е вече какво се прави и какво не във фонтаните?

    Коментиран от #72

  • 72 Червената шайка-терористи.

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "Хаджиментов":

    Да.И простатата го е алармирала, този комплексиран чичАк. Но Гумен Гадев е шефа на комплекса...хаха-ха
  • 73 Ким

    3 2 Отговор
    Този маи е зависим от бялата прах
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 КАИЧО

    1 1 Отговор
    Какъвта председателя такива и министрите лъжливи крадливи т. Н
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 турист

    1 0 Отговор
    ДПС ви държеше и вас за топките, избра ви за 2 мандата и Гоцето. Ащо се отнася до пасивността на БСП, ясно е че всичко е цирк - укутали са се кой с ТЕЦ и ВЕЦ, кой с пенсионен и застрахователен фонд, кой хванат с торба пари на границата и се държи в шах от Каскета, кой купил ЦУМ и Панаира без пари - ГРОБ и БСП са като еднояйчни близнаци, а АБВ - копeленце от друг баща.
  • 79 Хаха

    1 0 Отговор
    Този преди пикаеше във фонтаните, а сега - пред вратите на хората...
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Борисов издига боклуци и си пати от това

    0 0 Отговор
    Крайно време е Бойко да научи едно нещо а то е, че на гнидите не трябва да се прощава а трябва да се мачкат когато извършат нещо нередно. Както и че на мурви не трябва да се вярва и да ги назначаваш за омбудсман или шеф на СЕМ. Мурвата си е мурва и в личния и в професионалния живот.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Илиев

    0 0 Отговор
    На теб все БСП ти е виновна-не била поискала обяснение. Ами ,хайде поискайте го вие , от АБВ,нали бяхте рамо до рамо с ГЕРБ в управлението ! Или се нагаждате за предстоящите избори и си мислите ,че с курвенски номера ще изместите БСП!