Last news in Fakti

14 Юли, 2020 22:22 49 085 96

Осман Октай пред ФАКТИ: Доган, Пеевски и Борисов са употребявани от задкулисието

  • осман октай-
  • росенец-
  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • бойко борисов

Бившият зам.-председател на ДПС отново направи безпощаден анализ на случващото се сега в България, но и разкри фрапиращи неща от миналото

Осман Октай пред ФАКТИ: Доган, Пеевски и Борисов са употребявани от задкулисието - 1
Снимка: ФАКТИ

''Аз разбирам, че последните седмици, откакто се развиха събитията и изненадаха властимащите, които имаха самочувствието, че са недосегаеми, както казваше министър-председателят скоро: ''Гордейте се, че аз ви управлявам''. До такава степен те бяха си повярвали. Аз смятам, че казаните думи за гражданска война, и че ще я спечелят, от устата на Томислав Дончев, не са случайни, не са изпуснати думи, за съжаление''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС, а днес политически анализатор.

''Темата за гражданска война и опасност за етническия мир, преди събитията в Росенец, постави Бойко Борисов. Когато имаше гавра с българското знаме и гавра с българската територия, аз тогава реагирах по медиите, казвайки: ''Овластени динковци не допуснаха ''мигрантите'' Христо Иванов и неговата компания на българска територия''. Тогава всъщност се развиха изключителни събития, реакцията на Бойко Борисов беше изключително неадекватна, когато каза, че ако свали охраните на Доган и на Пеевски ще има опасност за етническия мир в България и това може да провокира сблъсъци на етническа основа. Напомни ни за пореден път за Косово - как от една сватба е тръгнало етническо напрежение. Дори ни върна във времето на Шишман, как когато сме били разделени - османците са превзели България. Като че ли някой се готви да превземе България. Тогава той за пръв път спомена, че няма да допусне гражданска война в България. Първата реплика за гражданска война беше от устата на министър-председателя на България'', продължи Октай.                                                             

''Лошото е, че неща, които се въртят в подсъзнанието на овластени хора, са изключително голяма опасност. И неслучайно аз в медиите казах, че когато разбраха, че много граждани, а тогава започнаха и протестите в София от младите хора, ще отидат да защитят българската територия и ще защитят българската символика в лицето на знамето на България, аз съм убеден, че това беше съгласувана акция, за да спрат евентуално вълната от протести, които се задават в София. Те знаеха, че тези настроения ще се подемат в цялата страна, особено и след намесата на държавния глава, неговата позиция. В главите на Бойко Борисов и Доган веднага възниква употребата на гражданския мир. Как могат да овладеят агресията, както казват те, това е техен речник, на гражданския протест. Ами, как... От три месеца в техните глави, на министър-председателя, около коронавируса се върти една дума ''извънредно положение''. Сега сме в ''здравно извънредно положение'', защо да няма извънредно положение в България на основата на етнически сблъсъци? Дотам го докараха с мафиотското си поведение на всяка цена да задържат властта. Поставиха на ръба възможността за това напрежение. Доган организира кметовете. Двама от моите бивши кадри, чрез които аз от студентската скамейка организирах младежката организация на ДПС навремето, когато бях зам.-председател по организационни въпроси, единият - Хасан Азис, другият - Карадайъ, всъщност бяха до Доган в т.нар. сараи и бяха организирали чрез кметовете хората, които присъстваха там. Аз разговарях с много от тях, защото видях хора от Гърмен, от Рибново, хора, с които съм работил, аз бях депутат в благоевградския регион, казаха, че били организирани на екскурзия да отидат до морето и в последния момент са разбрали къде ги водят. Там ги обличат с тези символи на ДПС, със знамената, със снимките на Пеевски. Всичко това е подготвена провокация. Аз чух в медиите, когато Карадайъ ги призоваваше ''Да отидем да дадем отпор на агресорите, които нападат жандармерията и полицията, и да спасим, да помогнем на полицаите'''', заяви още по темата бившият зам.-председател на ДПС.

Октай се върна години назад, когато през 90-те години заради големи националистически движения в Североизточна България, в Разград е организиран многохиляден митинг, на който се е пял химнът на България и се е скандирало ''единство'', като целта, която е била да се парират тези националистически движения, е постигната.

''Всичко това е по сценарий на Доган. Доган сега, заедно с Бойко Борисов, направи една изключително голяма тактическа грешка. Те мислеха, че тези, които ще отидат хиляди там, да протестират за българското знаме и българската земя, мислеха, че ща има плакати ''Анти-ДПС'', ''Анти-турци'', Анти-Доган'' и т.н. Но не се случи. Аз неслучайно сутринта веднага реагирах по медите, призовах всички да не участват в тази провокация. Казах да се върнем към заветите на Левски.

В България по време на смяната на имената и репресиите не се случи сблъсък. Нещо повече, крие се след 30 години, че 1989 г. на майските събития, протестите в Североизточна България, откъдето съм аз, от Дуловско, Шуменско, Разградско, когато хора като Бойко Борисов бяха чрез антитерористичните групи командировани и нападаха протестиращи, стреляха, в тези протести масово участваха местни българи в подкрепа на турците. Това уплаши Тодор Живков, той затова отвори границата. Никой не каза, че в тези събития българи и турци са били заедно през 1989 г., съпротивлявайки се срещу режима на Тодор Живков. Ето това е в основата на етническата толерантност'', припомни Осман Октай.

''Карадайъ ги изведе на 50 метра (б.р. активистите на ДПС, присъствали в събота в Росенец) от протестиращите и крещеше ''агресори, агресори''. Това е провокация. Обаче хората, които отидоха там да протестира, бяха на много високо ниво. Това са образовани и млади хора. Както и в центъра на София не се поддават на провокациите сега. Какво казаха те: ''Ние не сме дошли да рушим и да събаряме сараите. Ние сме дошли да слезем на българския плаж и да сложим българското знаме''. Това казваха те. И всъщност, кметът се обърка, шефът на полицията се обърка, чухме разговора на Бойко Борисов с Христо Иванов по телефона. Бойко Борисов се обърка, Доган се обърка и в последния момент каза: ''Връщайте се назад, защото няма да стане сценарият''. Това направиха тези хора. И в един момент, понеже видяха, че са се изложили и ще бъдат разкрити тези неща с действията на шефа на полицията, с действията на МВР, ще иска оставката, няма да му приеме оставката, Бойко ще му иска оставката, всичко това освети тяхната подготовка за провокация. Целта им беше да имат повод да обявят извънредно положение, за да смажат това, което е на центъра на София и това, което се задава из градовете на страната'', смята Осман Октай                                                                                                                                                                                                                                                        ''Етническият модел няма бащица, няма авторство. Затова изкуствено се приписва, едва ли не благодарение на Доган, или на ДПС, а аз съм основател на ДПС, ние сме предотвратили очаквани сблъсъци. Никога не е имало такива условия в България'', допълни политическият анализатор.

''Вярвайте ми, ние бяхме повече от братя с Ахмед от 1990 г. до 2001 г. Казвам, че познавам достатъчно добре Ахмед Доган. Съжалявам, че ще кажа много силна диагноза, аз съм се занимавал с медицина 17 години, като завеждащ селски здравен участък в Силистренско. Като поглеждам поведението на определени властимащи, неслучайно в едно интервю казах, че Бойко Борисов трябва да го прегледа психиатър, неслучайно винаги съм казвал, че Ахмед също. Има едни социопатски поведения в хора, които са много овластени. Човек, когато усети огромната власт, безконтролна власт, всеки нормален човек се разболява. Така се разболя и самият Доган.

Аз в моите интервюта не казвам, че Доган измисля, или Пеевски измисля, или Бойко Борисов измисля тези гениални схеми, които се случват. И понеже постоянно говорим за задкулисието, аз в книгата си съм отразил всички събития от 1990 г. и двата модела. Единият, който е политически и е заложен на ''Кръглата маса'' от Луканов, ''Лукановият проект'', и силовите групировки, поставени по проекта на Любен Гоцев, за който още се говори, т.нар. силови групировки - ВИС и СИК. Аз познавам лидерите, както на политическата класа, така и на силовите групировки през тези години. Всичко това се изграждаше пред очите ми през годините, за да стигнем до това положение, когато дойде Царят. Без да има никакви партийни структури в страната два месеца преди изборите, дойде от Мадрид с юпитата от Лондон. Аз съм описал едно събитие. Чакаме на заседание, аз бях шеф на предизборния щаб, зам.-председател, чакаме на новата парламентарна група самия Доган на първо заседание, за да решим какво ще правим като стартира парламентът. Няма го три часа Доган, обаждам се по телефона на охраните му и те ми казаха, че са на Бистрица в резиденцията на Илия Павлов, на синдикалните резиденции горе. Качвам се аз на колата, отивам и ги заварвам там на една бутилка уиски, и казвам ''Г-н Доган, чакаме ви долу'', а Илия Павлов вика: ''Седни да пием по едно, тъкмо ще вземем цялата власт, това си говорим с г-н Доган''.  Викам: ''Илия, много хубаво ще вземете властта...''. След три часа пристига Ахмед и започва да крещи: ''Аз ще правя коалицията, разпускам парламентарната група, разпускам Оперативното бюро, разпускам Централния съвет, аз ще правя управлението на страната. Г-н Октай, Вие ви забранявам да излизате публично да говорите''. Това става пред цялата парламентарна група и Изпълкома. И аз тогава исках да го укротя, а аз можех да укротя, в добрия смисъл на думата. Хванах го за ръката и за първи път пред такова заседание му говоря на малко име: ''Ахмед, ти ли ще правиш правителството, или Илия Павлов? Ела с мен в съседния кабинет''. Седнахме и разговаряхме много сериозно. И тогава, когато видях, че кадрите на групировката ВИС чрез Доган бяха реализирани като кадри, в цялата страна, от името на НДСВ, аз тогава си хвърлих оставката'', спомни си Осман Октай.

''Като бях при Люба Кулезич показах една снимка. Аз с Доган, още не познавам почти никого, в ''Шератон'' на едно мероприятие, и ние сме в компанията на ген. Любен Гоцев, ген. Тодоров, ген. Попов, Димитър Иванов-Гестапото, както е по-известен, и Димитър Луджев. Тази снимка ми е историческа, аз помня тези събития, за които споменах преди малко, но понеже нямаме време, затова съм ги описал в книгата. Какво искам да кажа? Така тръгна, и за съжаление с идването на Симеон, той беше употребен и изхвърлен по един и същи модел, както се случиха много неща. Аз съм участвал при създаването на правителството на Беров, с луджевци и много други в кабинетите на д-р Желев. Присъствал съм на много събития, които съм описал. Всичко това така се обслужи от задкулисието и този модел, че завършекът беше с назначаването на Бойко Борисов, охраната на Тодор Живков и Симеон, за главен секретар на МВР. Аз тогава даже реагирах на Централния съвет, гръмнаха медиите, а много хора ме предупредиха, че той идва от силовите групировки и трябва да внимавам. Тогава аз излезнах след оставката и казах: ''Стартира управлението на мафията''.

И понеже стана въпрос за Пеевски, казах, че на празния стол, след убийството на Илия Павлов, седна Делян Пеевски. До ден днешен седи там. Винаги съм казвал, че хора като Доган, хора като Бойко, хора като Симеон, хора като Делян Пеевски и всички останали, са посредници за употреба от името на задкулисието. Аз винаги поименно съм говорил за това задкулисие от генералите. Днес вместо тези генерали, които бяха на тази снимка, и от които някои са вече покойници, има млади хора, които пак са генерали и са оглавявали службите, които се намират в една катедра, събират се на такива места, където координират. Само един пример да дам. Аз познавам полк. Параскев Параскевов, предполагам, че и г-жа Инджова (б.р. Осман Октай визира Ренета Инджова, която бе гост след него) го познава, беше зам.-министър на вътрешните работи. Той почина. Синът му е един от тези, които координират и управляват корпорациите около Пеевски. Другият, който се гръмна - Андреев, беше зам.-шеф на следствието при Бойко Рашков, а след това беше зам.-министър на вътрешните работи. Преди няколко години се самоуби в Кокаляне. Неговият син също, юристът, оглавява корпорациите на Пеевски. Пеевски ли управлява или те управляват от името на тези генерали? Затова давам този пример. Винаги е така. Тези сараи не са на Доган. Защо? Те заблуждаваха до вчера всички свои избиратели, че сараите в хотелския комплекс в Бояна са на ДПС и че този хотелски комплекс е, за да не плащат техните кметове и ръководители като дойдат в София, да има къде да спят. Обаче сега, за първи път, мюсюлманите, вярвайте ми, обаждаха ми се вчера от всички региони - Разградско, от всички общини, Кубрат, хората знаят кой е създателят на много кадри. Казват ми: ''Хората са в потрес от това, което видяха''. Каква беше грешката? Грешката беше, че всички телевизии показаха басейните, лукса там, и какво каза Карадайъ в грешка, това е, вика, частен имот на председателя. За първи път, тези бедни хора, които едвам връзват края, видяха в какъв лукс живее техният почетен председател. Втрещени са'', разказа бившият втори в ДПС.

Осман Октай, съвсем основателно запита, с какви пари Ахмед Доган е построил този лъскав имот в Росенец. Бившият зам.-председател на ДПС се зачуди и къде прокуратурата, къде е НАП, че не се правят проверки на доходите на Доган.

''Бойко Борисов преди няколко години, в съгласие с всички парламентарни групи, без изключение (б.р. променили са Закона за НСО), там няма опозиция, там всички са в кюпа - и при избора на Гешев, и при избора на Цацаров. Те всички са заедно, неслучайно хората не искат да ги виждат сега на площадите, независимо, че се опитват да се присламчат някои. Те промениха Закона за НСО само заради Доган. За да може да бъде пазен. Доган онзи ден каза, че от 2009 г. го пазели. Доган го пазят от 2005 г., вече 15 години. По 2 милиона на година това са 30 милиона за неговата охрана'', каза още Осман Октай.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 158 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо

    345 10 Отговор
    Хубаво разказа човека

    Коментиран от #15, #63, #80

  • 2 Пешо

    333 9 Отговор
    Много е прав!

    Коментиран от #65

  • 3 АМАН ОТ АГЕНТИ-ДОНОСНИЦИ на БКП

    46 158 Отговор
    О т сутрин до вечер само Другари ,Другарки и ОЛИГАРСИ от ДС/БКП!

    Коментиран от #69

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Няма къща в Барцелона

    207 10 Отговор
    -Кво праиш бе?
    -Ръсим пясък против крокодили.
    -Е то няма крокодили.
    -Няма щото ръсим.
    И Доган ръси пясък против етнически сблъсъци.........
  • 6 Точно затова

    235 7 Отговор
    От тоя разказ на Октай си правя извода, чи най-голямата опасност за дръндарския .иганин са самите турци основатели на ДПС,които тоя серсемин напъди. Точно затова кукловодите от ДС го пазят.
  • 7 Да да

    186 6 Отговор
    И ДИСТАНЦИОННО И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ. ИСЧИСТВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ 800 000 МЪРТВИ ДУШИ ГОТОВИ ЗА МАШИНАЦИИ НА ИЗБОРИТЕ. КОЛКОТО ЛИЧНИ КАРТИ ТОЛКОВА ИЗБИРАТЕЛИ. ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ 75 - 85 % . БУДНО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО Е ГАРАНЦИЯ ЗА РАЗВИТА И ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА .ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА.
  • 8 Лален

    22 140 Отговор
    Изплуват разни полит трупове и се правят на умни, защото се надяват че хората са забравили миналото. ДуПеСе етническата партия на омразата маи се готви отново да влезе във властта.

    Коментиран от #36, #90

  • 9 КралиМарко

    100 4 Отговор
    Като казваш А..кажи и Б..та стигни до Я, но и на теб ти се живее още...
    Та само да питам, кои са още живи от онези стари кримки от ДС , шефове на отдели на ДС..Колко от тях органаизираха едни почетни кръгове...Тези ръководеха и създадоха МултигГруп , тези решиха съдбата на великани като Братята от Кюстендил, като бившите барети около Спартак и Аполо, като преструктурирането - едни изчезнаха и са спомен - ВИС-овета, а други са лидери в застрахователния бизнес...с чие покровителство стана това?!Кой създаде от нищото селячета от Дръндар и Банкя , кой извиси до пиадестал на олигарх синът на Госпожата Приватизирала ТОТО-то и всичко около него?!Кой създава разклоненията на БКП - това СДС, това ДПС,това НДСВ, това ГЕРБ, това ВМРО...Абе, как така около всичко все се закачат агентурчици на по-ниско ниво от ДС!?Кой решава , коак ще свършат изборите , кой решава , кои ще са топ журналиските - мисирки?!Кой предлага Министрите?!..мислите ли , че има нещо случайно , че те отстраниха великият Фатик, та ще пяозволят изненада от треторазрядни артисти...бити пешки?!!!
  • 10 Марио Ангелов

    35 6 Отговор
    Долу и трите траверси.
  • 11 Антимилиционер

    124 5 Отговор
    Уникален материал.
  • 12 Хипермен

    126 3 Отговор
    Вярно е това дето казва че са се разгневили от това което са видели нашите турци,осъзнали са че само ги използват и че са ги подвели...по една вода не са ги почерпили тия ачкьопеци и повечето са дошли на собствени разноски,няма балами вече...
  • 13 Български турчин

    146 3 Отговор
    Разбрахте ли сега братя и сестри български турци в какво са ви вкарали вашите кумири...?!? Шах и МАТ !
  • 14 Ender

    33 71 Отговор
    Турчин да споменава Левски, до куде стигнахме...

    Коментиран от #18, #48

  • 15 Без етническа омраза

    133 2 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    всички сме български граждани не се поддавайте на провокации.
  • 16 Роби

    8 135 Отговор
    абе Османе, има хапчета

    Коментиран от #22

  • 17 Ердоган Великолепни

    10 59 Отговор
    Всички ми се кланят пред моята ярост и мощност.
  • 18 Този турчин

    133 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ender":

    е Български гдражданнин .Роден е в България. Как да мразиш родното си място,
  • 19 Циганин

    72 3 Отговор
    От името на ромуланската общност в България, най-тържествено заявявам че ние РОМуланците заставаме твърдо зад българският народ и ще изметем тази паплач която трови родината толкова време... Но кой ще застане начело после като всички са покварени и корумпирани не знам.
  • 20 жжц

    113 5 Отговор
    Свестен човек, затова е аут.

    Коментиран от #29

  • 21 Илия Троянов

    57 6 Отговор
    Дълбоката държава е естествена за капитализмът. Демокрацията е маска, плутокрацията е реалната държава. К. Раковски нарича дълбоката държава "Финансов интернационал". Тя е несменяема. Кпитализъм, Капиталокрация, плутокрация. ... Ако демкрацията може да ги заплаши довеждайки левичари на власт, те "дълбоката държава" отменят демокрацията. Чили-пиночет, Гърция военен преврат... ..
  • 22 Този ник ти пасва

    25 7 Отговор

    До коментар #16 от "Роби":

    отдели някой лев и си купи успокоителни без рецепта .
  • 23 Петър Волгин

    62 9 Отговор
    Правителството е порочно заченато. Без подкрепа от народът. Гласът за ВОЛЯ, ДПС, ПАТРИОТИ, е глас антигерб, протестен вот. Правителството се държи върху протестен, антигерб вот. (бсп получи милион гласа, които бяха и в първият тур за радев, другите още 1-милион бяха тези които отидоха за воля, дпс, патриотите) (обединителъ-необединител, радев е избран само с антигерб вот, и той надвишав двойно този за герб, печели за да промени, не да обедини мутри и жертви) По-голям обединител има ли, от този който си удвоява гласовете във втори тур. А ГЕРБ знаем, е с купен, фалшив, и насилствен вот.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БЪЛГАРИН

    4 17 Отговор
    Тескерето Драган вместо доган
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Марк Енгелс

    21 2 Отговор
    Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество.
  • 29 Човек с достойнство

    78 3 Отговор

    До коментар #20 от "жжц":

    Всички който бяха очредители на ДПС се отеглиха.Останаха само алчните слуги на сокола.

    Коментиран от #50

  • 30 документите

    13 13 Отговор
    Идеологията на дълбоката държава се разглежда като анти-левичарска и ултранационалистка. Държава в държавата, правителство в сянка. ЦРУ и НАТО структури, свързани с местната неофашистка плутокрация и среди в държавната машина - военни, полиция, тайни служби, министри, съдии и прокурори. Терминът произлиза от Турция. Там "Сивите вълци и "Гладио"-НАТО, са част от Дълбоката държава. Това са сили налагащи неолиберализмът - неоконсерватизмът.

    Републиканска партия в САЩ - Идеология Консерватизъм

    Национализъм

    Икономически либерализъм

    Десен популизъм

    Християнска десница

    Неоконсерватизъм (под неоконсерватизъм и неолиберализъм се разбира само едно и също съчетание консерватизъм плюс икономически либерализъм) Спуснатите от Рейгън момчета икономисти в Чили, се самоназовават "неолиберали". Рейгън се води като политически баща на неоконсерватизмът, следователно на неолиберализмът.
  • 31 БЕЗСИЛНИ СМЕ

    33 3 Отговор
    Демокрацията стартира

    На 10 ноември 1989 г. Тодор Живков подава оставка. Цялата страна посреща това събитие с ликуване и надежди. „Първият политик“ е омръзнал на всички. От протокола на заседанието на ЦК на БКП от 9 ноември по нищо не личи, че някой има намерение „да сменя системата“, или че поне някой знае за това. Следователно някакъв-друг център действа паралелно с Политбюро.

    За част от номенклатурата промените трябва да свършат дотук. Повечето от хората се надяват промените да продължат в рамките на реалния социализъм и да бъдат извършени от БКП — всички са свикнали, че „историческите“ решения се вземат в ЦК. Новият генерален секретар Петър Младенов е културен човек (поне в сравнение с Живков), говори френски и публиката със симпатии го приветства, когато се придвижва до резиденцията си, без да блокира движението в София. Самият Младенов явно не знае, че му е отредена роля на преходна фигура и че скоро ще стане Пешо „Танкиста“…

    Без намесата на „другия център“ събитията навярно биха се развили по посока на „социализма с човешко лице“ — „отдолу“ няма никакъв натиск за ликвидиране на съществуващата система. На митинг на БКП Славчо Трънски нарича 10 ноември „новия 9 септември“ — той очевидно не е посветен в сценария за пътуване към демокрацията (все още никой не смее да произнесе мръсната дума „капитализъм“). Впоследствие ще се окаже, че почти никоя от новите политически фигури, дори подставените лица и ченгета, не знае в каква игра участва, а ко

    Коментиран от #86

  • 32 БЕЗСИЛНИ СМЕ

    49 3 Отговор
    Натрупаните факти позволяват днес да се говори с по-малко догадки и с повече категоричност. Вече е ясно, че политиците от всички цветове не се интересуват от народа освен в качеството му на електорат и обект за ограбване; нещо повече, те водят тотална война срещу него, привидно от различни позиции. От своя страна народът търпи без явни протести всички действия на управляващата Мафия — очевидно робството е естественото му състояние, щом като не го забелязва и не се опитва да се освободи.

    В момента положението на българите е по-тежко и по-безнадеждно от всякога.
  • 33 БЕЗСИЛНИ СМЕ

    34 2 Отговор
    Измина доста време от публикуването на написания през 1993 г. сборник от статии (есета) „Пред съдбоносен избор: България или Мафията?“. Въпреки липсата на реклама, книгата стигна до читателите и беше посрещната с интерес и одобрение от хората, които не са безразлични към родината си. Написаното е в сила и днес, въпреки че се натрупаха нови събития и факти — сега просто могат да се внесат корективи и уточнения.
  • 34 Бай вую

    36 2 Отговор
    Страхгие от Сплотен народ крадливите мърши
  • 35 Asdfg

    5 64 Отговор
    Октай, Ти ли ще се връщаш към заветите НС Левски бре ТУЛУП?!? Как може изобщо да изричаш това име?!? Срам нямаш ли?

    Коментиран от #38, #74

  • 36 Не точно

    51 3 Отговор

    До коментар #8 от "Лален":

    ДПС Е ДС- ПАРТИЯ, НЕ ТОЧНО ЕТНИЧЕСКА. ТЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НЕ НА ТУРЦИЯ, А НА ДС- КГБ - РУСИЯ. ВСИЧКИ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ ТОЧАТ ОТ ЕВРОПА И ИЗПРАЩАТ КЪМ РУСИЯ. НЕ ОСТАВАТ В БГ И НЕ СЛУЧАЙНО ДОГАН СЕ ПАЗИ И ОТ РУСКИ ОХРАНИТЕЛИ. БРАВО НА ОСМАН ОКТАЙ - ЕТО ИМА ЧЕСТНИ ХОРА , ТАКА БЕШЕ
    И НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВА Е ЕТНИЧЕСКАТА ИМ ПРИНАДЛЕЖНОСТ. УВАЖАВАМ КЕМАЛ АТАТЮРК. ОБИЧАМ ЛЕВСКИ!!!

    Коментиран от #46

  • 37 леля

    52 2 Отговор
    а, много бързо забравихте ДОМОСЧИЕВИ;как получиха БМФ,как Валери Симеонов започнч проверка и установи 180мил.(180 000 000)лева Домусчиеви трябва да връщат и да връщат БМФ,но след това станаха 150 мил.,след това 120 мил., и накрая 60 мил. лева.Но и това не е всичко Б.Б.-Тиква нареди изменение на закона и който ГЕРБ ивсичко това за една седмица със задна дата.А, ДОМУСЧИЕВИ какви са?????Защитени от ПРОКУРАТУРАТА, та че не ги забравяте.
  • 38 Не си прав

    60 0 Отговор

    До коментар #35 от "Asdfg":

    ЧЕСТНИТЕ ХОРА ИМАТ ЕДНА И СЪЩА РЕЛИГИЯ - ДОБРОНАМЕРЕНОСТ, СПРАВЕДЛИВОСТ И ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ. ТОЗИ Е НАШИЯТ БОГ.
  • 39 Karosel

    4 55 Отговор
    Осман Октай да не те хване за слушател. Човек като го слуша ще си каже, че много истини казва, но всъщност и той като Татяна Дончева си смучат пръстите. Нищо конкретно само общи приказки на който вярват наивници!
  • 40 Г-н Октай

    45 2 Отговор
    Благодаря Ви, че ни споделяте поне част от истината за случващото се в България през последните 30 години. С тези смели думи и силната гражданска позиция в тези тежки времена, получавате моето опрощение за участието Ви в престъпния преход. На всички други живи участници ще им кажа, че рано или късно ще си получат заслуженото.
  • 41 В.В.П.

    48 1 Отговор
    СЛУШАЙ ,ОСМАНЕ,,БЪЛГАРИЯ Е ДОМ НА БЪЛГАРИ,ТУРЦИ,ЦИГАНИ, АРМЕНЦИТЕ,АЛБАНЦИ,ТАТАРИ,ГАГАУЗИ,И.ДР...ВСИЧКИ ТЕ СА БЪЛГАРСИ ГРАЖДАНИ.И ТЯХ ГИ ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКАТА...НАПРЕЖЕНИЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА Е САМО ВЪВ ТЪПАТА ГЛАВА НА ЕКСПРЕМИЕРА...Б.Б.ЕДИН БИВШ ,,, ЧЕРВЕН МУХЪЛ,,ОТ СИЛОВИТЕ СТРУКТУРИ...НА ТОТАЛИРАРИЗМА......КОЕТО ОБЩЕСТВОТО ИСКА Е ДА РАЗКАРА ОТ ПИЕДЕСТАЛА АХМЕТ,И ДА ГО СВАЛИ НА ЗЕМЯТА,КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО....И ДА СЕ КИНФУСКУВА ТОЗ ,,САРАЙ,,,В БГ НЯМА САРАИ...ТОЙ НЕ Е БОГ. ,ТОЙ Е ЕДИН НЕГРАМОТЕН ДОНОСНИК....ТОПЕШЕ ТУРЦИТЕ....ТА С ДВЕ ДУ.МИ ....ИСКАМЕ ПРАВОСЪДИЕ
  • 42 тошко

    37 0 Отговор
    Няма ли кой да сложи ръка на тази шепа ,,РАЗБОЙНИЦИ,, и да се свърши с този несвърсващ сериал и да заживеем нормално
  • 43 ДПС

    36 3 Отговор
    Октай, османе много си заблуден брато, никой не предвиди изходът от Росенец.
    Хората се осъзнаха, прегърнаха се от двете страни. Усмихваха се, пяха и всичко мина кротко и спокойно. Ето този момент и ченгеджийницата също не предвиди.Разсъждавайте и мислете, аджаба какво стана?
    Няма да Ви е лесно на избори!
  • 44 Дето се казва

    35 1 Отговор
    Оправяйте се, Народа иска нормален живот, защото е един за всички ни, толкова ли е трудно да има и за народа, ейййй, никой не е вечен.... Бре
  • 45 специализанта

    43 0 Отговор
    диагнозата на октай, тия хора са болни, абе болни, болни ама пълнят яко джобовете , така че някой трябва да ги излекува .........!!!!!
  • 46 Един друг

    22 6 Отговор

    До коментар #36 от "Не точно":

    Това е банална истина, но може и това да е краят им - само да имат късмет следващият президент на САЩ да е вицето на Байдън, ще им разкажат играта. Демократите са набрали страшно на Путин, а с Ердоган имат недовършен бизнес, т.е. оставиха го недоубит. Всеки, който помпа руската икономика ще е враг на САЩ, а който налива вода и в мелницата на Ердоган - хептен. Много буреносни облаци се събират над главите на Боковци, Домузовци, Вальозлатевци, Глиганпеевци, Догановци и т.н. За капак, посланикът е кюрдка, та няма как да е благоприятен факт и това.
  • 47 Ебем све!

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "АТИЛА":

    Искам Гражданска война! Искам да гътам герберасти!!!!!!!!!!!!!
  • 48 0000

    41 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ender":

    Не симпатизирам на разни партиици,но ми прави впечатление,че този човек винаги говори умни приказки и доста верни
  • 49 Митко

    40 0 Отговор
    ИЗКАРАЙТЕ ГИ НА СВЕТЛО ТЕЗИ ЗАДКУЛИСНИ ХОРА КОИТО УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА . ДА ГИ ВИДИМ И ДА ИМ СЕ ОТБЛАГОДАРИМ >
  • 50 Много точно казано, но

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Човек с достойнство":

    само в едно изречение има няколко елементарни правописни грешки! Недопустимо е! - "Всички, които бяха учредители на ДПС, се оттеглиха!" Но много по-правилно е : Всички, които учредиха ДПС, се оттеглиха!
  • 51 Пръц

    10 9 Отговор
    Тоя пич как още не са го утрепали ?

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 чекмедже 2

    17 0 Отговор
    Пойко Парисоф, дУГАН,Гешефт,Пуевски---Оставка на МУТРИ..каза го президент Радев..
  • 54 бачо Илия

    37 1 Отговор
    За мен Осман Октай е най добрият политически анализатир в БГ. Да е жив и здрав и да продължава да ни ограмотява.
  • 55 ЛУСТРАЦИЯ

    6 0 Отговор
    На всички преди и сега участвали в власт и сециални служби!!!

    Коментиран от #60

  • 56 бръм

    0 4 Отговор
    Дрън, дрън байче
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 РАДЕВ ДА МУ МИСЛИ

    12 0 Отговор
    МАФИЯТА ВЪН - ТОЕСТ ВЪТРЕ В ЗАТВОРА !
  • 59 Майк Алън Патън

    3 5 Отговор
    Добре е да се знае , че бат Бойко е един истински и жив полуБОГ ! И то с тенденция да се превърне в ЦЯЛ БОГ ! Това е !
  • 60 попе

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "ЛУСТРАЦИЯ":

    Те, и младите са същите задници! Наивни наглеци
  • 61 1122

    17 1 Отговор
    А обвиняват Радев,че помагал на мафията.Народът знае истинското лице на мафията,то е винаги на екрана на телевизията и се хвали какво е направил.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Иво

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    Хубаво разказа човекът, ама да го беше чул какви ги разказваше, когато на времето се прегръщаше с Доган. Така е. Сега е от другата страна.
  • 64 Боби

    10 1 Отговор
    Да смучеш от бедна държава е голям грях.
  • 65 Де да беше и Доган такъв

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Осман е точен и може би единствения българин, който е бил до кацата с мед, но не се е оцапал.
    Османе, чест ти прави, служих в трудовото поделение 2 години ,
    от 350 човека, бяхме само десетина ,българи останалите бяха турчета, и цигани ,да ви призная, че никога за тези 2 години не е имало дразги, на етническа основа.
    Бяхме винаги сити, защото ,артелчика беше турче и даваше храна на корем!
    Доган, добре е измислил партията на етническа основа, причината е , за да го пазят , когато той краде!
    Нещо , като" Преторианска армия" за корумпиран лидер?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ха ха

    2 24 Отговор
    Този миризлив турчин до кога ще го кани те в студията да създава между етническо напрежение това е гавра с държавата.
  • 68 Аууу

    1 12 Отговор
    Клюкар ами когато беше при доган защо не напусна преди да да те изгони. Октайчо ако доган не беше те изгонил и ти щеше да беше с хората на доган глупак.
  • 69 есесесере

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "АМАН ОТ АГЕНТИ-ДОНОСНИЦИ на БКП":

    Прасетата в кочината не харесват истината. Те искат да чуват само това което те искат и за това сме обречени на хилядолетно комунистическо робство.
  • 70 гост

    11 0 Отговор
    Това обяснява много от нещата, дето бяха мъгляви.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Смешници

    3 1 Отговор
    Сте вие факти.Защо цензурирате на хората мненията???
  • 73 АНОНИм

    8 0 Отговор
    Вероятно щe излязaт нa cвeтлo неща, зa кoитo някoи щe плaтят прecкъпo!
    Добрe ще е куклoвoдитe в cянкa дa ce cмирят, но не вярвам! Жaждaтa зa влacт, влияниe, пaри нямaт спиране!
    Чoвeшкoтo oкo нямa нacитa, нo го пълни eднa шeпa пръcт!
  • 74 Stormtrooper

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Asdfg":

    Явно е, че не си достатъчно добре запознат със заветите на Левски.
  • 75 Хаджиментов

    9 0 Отговор
    Доган и Пеевски не са използвани от задкулисието, а са част именно от това задкулисие.
  • 76 този

    0 5 Отговор
    ибрикчията пак е на кадър
  • 77 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    2 2 Отговор
    За разлика от Доган, Борисов не демонстрира лукс, обитавайки "скромната къщичка от баща му" в Банкя, но затова пък всеки ден робите в България му пълнят чекмеджетата на нощните му шкафчета с пачки банкноти от по 500 евро и златни кюлчета. А Осман Октай премълчава кой знае защо колко плаща от присвоеното Борисов на Доган, за да си осигури подкрепата на ДПС. Защото е ясно като бял ден, че без нея правителството му веднага ще падне.
  • 78 Българин

    5 0 Отговор
    Този човек трябва да бъде председател на ДПС, а не оня със страния диалект дето не може да говори правилно български и посредствеността ме е очевадна.
  • 79 Дядо

    2 2 Отговор
    На мен нещата около Росенец ми изглеждат,като завера на ДС да смъкне от власт и накаже банкянският дерибей!Очаквам прокурор Гешев да Разследва и заведе дела срещу горанов и борисов!Когато Дяволът нареди,няма не ща...гешев изпълнява!
  • 80 Смях

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "чичо":

    Осман Октай Премиер!
  • 81 Кочо

    2 2 Отговор
    Тези от ДПС вече подготвят новия "честен" политик.
  • 82 Хасан

    0 3 Отговор
    Ако Доган беше послушал наивния Осман Октай ,сега нямаше да има ДПС ,нито кметове ,нито министри ..Доган е макявелист и прави всичко възможно ,включително и номера да бъде около властта ..лошо ли е!? Ако не ти някой друг ще бъде

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "Хасан":

    Много си заблуден. Ако ДПС беше по модела на Осман Октай сега щеше да има по-вече народни представители. И пак щяха да имат решаващия глас в парламента.
  • 85 ДС управление

    3 0 Отговор
    задкулисието–"Библиотекарският кръг"

    Коментиран от #87

  • 86 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "БЕЗСИЛНИ СМЕ":

    единственият НОВ ЕЛЕМЕНТ в цялата структура е америка!!!!И ВСИЧКО става с нейно съгласие и по нейна ВОЛЯ!!!!!
  • 87 Поскоро

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "ДС управление":

    Монтерей
  • 88 Иван Костов

    4 0 Отговор
    С голямо закъснение се потвърждава истиността на репликата, че "ДПС са проклятието на България".

    Коментиран от #91

  • 89 Знаещ

    3 2 Отговор
    Доган е задкулисието, но задкулисието на Доган е … РУСИЯ!
    Всички беди на България идват от Русия и руските слуги начело с Румен Решетников.
  • 90 Аха ама

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лален":

    Разбира се ДПС ще влезе във властта посредством верния си неизменен коалиционен партньор ДЕ ПЕ СЕ !
  • 91 То е ясно

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "Иван Костов":

    А ДПС са създадени от Русия.
  • 92 три синджира роби

    1 1 Отговор
    Пази ме мамо от ОСМАНЛИЯ,а я ще му пикая на толерантността му!!!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 чучолигарчюо

    1 0 Отговор
    Само че агентът на Шесто управление Осман Октай така се възпламени от предоставената му трибуна, че с плам защити укриващия се в Дубай олигарх Васил Божков. Българският Ел Чапо, който е с 18 обвинения, ужили хазната със 700 млн. лева, а вчера най-нагло обяви през пост във „Фейсбук“, че не знаел къде да ги плати. Агент Огнян го хвали, че има по-обран манталитет и че е много образован човек. Само че както е казал „А“, да каже и „Б“ - че траншовете от Белград от кредитния фараон Цветан Василев се привършили и той се издържа с финикийски знаци, пратени му от Чери Баба.

    Октай, който е бивш заместник-председател на ДПС, беше позорно изхвърлен от Движението, тъй като беше бъркал в партийната каса.

    Днес ни е представен като политически анализатор и експерт. Всъщност той е един от скелетите в гардероба на Държавна сигурност и винаги е активиран, когато арсеналът се е поизчерпал и трябва да се пуснат димки в обществото.

    С тях трябва да се скрие грабежът на олигархията и да се нанасят удари – било по депутати, било по правителството, било по Темида в лицето на Гешев или по КПКОНПИ в лицето на Цацаров. Наглостта на агента няма край – последните двама според него били „копроментирани хора“.

    Октай също така по свирката на Чери Баба зове индиректно за бунт, а във входната антетка, представяща ни великолепния агент на ДС, пише със съжаление, че сега гражданско недоволство лисвало за разлика от 2013 г.

    Огнян, който е доказан доносник от Комисията по досиетат
  • 95 агент за влияние

    0 0 Отговор
    Чрез решение номер 14 от 04.09.2007, комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби
    на Българската народна армия на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и
    разузнавателните служби на Българската народна армия разкрива Осман Октай като агент на Държавна сигурност под псевдоним „Огнян“. Той е действал като такъв от 29.08.1975 г. до 1983 г.
  • 96 Упсььь пак ли тоя

    0 0 Отговор
    Нафталиненият маргинал Осман Октай – агент "Огнян" на Шесто управление на ДС – политическата полиция на Живков.