Last news in Fakti

28 Юли, 2020 21:46 14 220 179

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Корупцията в България напомня на тази в Русия

  • иван бакалов-
  • бойко борисов-
  • протести-
  • иван гешев-
  • румен радев-
  • корупция-
  • снимки

''Уязвимата страна на Борисов е, че той със своето корумпирано управление си намери прокурорски чадър и се опитва да се закрепи силово'', заяви журналистът

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Корупцията в България напомня на тази в Русия - 1
Снимка: ФАКТИ

''Той явно е уплашен (б.р. Бойко Борисов), но както се вижда се е заинатил и смята, че ще оцелее и ще си изкара мандата докрай. Не знам дали това ще стане, но целта е да не се допуснат предсрочни избори и служебен кабинет, който ще продължи 3 месеца. Той ще организира по-добри избори, това е сигурно за служебното правителството''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Иван Бакалов.

''Много наблюдатели обслужват ГЕРБ директно. Примерно Огнян Минчев каза: ''Моето поколение няма да допусне служебен кабинет на Радев''. Какво значи няма, какъв си ти? Това не зависи от твоето поколение, нито от теб. Много изплуваха, хора, които до вчера уж бяха от ДСБ, или Демократична България, ''Да, България'', представляваха тези среди, изведнъж сега се оказаха върли защитници на правителството и на статуквото. Много от тях виждат ''Ръката на Путин'', ''Метежа от Москва'' и такива изрази'', коментира Бакалов.

''Аз се поинтересувах, понеже той (б.р. президентът Румен Радев) зае много ясна позиция - Радев, няколко пъти употреби лозунга на протеста ''Мутри вън'', цитира го, няколко пъти го каза, и направи официално изявление, в което каза: ''Единственият изход от ситуацията е оставка на правителството и на главния прокурор''. Веднага казаха, че той нарушава разделението на властите, не можело да иска оставка на правителството. Но това не е точно така. Първо, аз намерих едно решение на Конституционния съд от 1995 г., който тълкува какво може да говори президентът, институция, която е обединител на нацията, и се оказа, че в това конституционно решение на Конституционния съд има съвсем ясни заключения, че президентът е обединител, но той може да прави политически изказвания, за да дава становища. Единственото, за което могат да го преследват по закон, е ако направи държавна измяна, или изказванията му представляват нещо такова. Всеки конкретен случай се разглежда от Конституционния съд, евентуално тогава се внася за импийчмънт и трябва се събере квалифицирано мнозинство в парламента. Така че от тази гледна точка Радев е недосегаем. Нито могат да го импийчнът, както се употребява побългарената английска дума, нито могат да претендират. Трябва да реши Конституционният съд, че е извършил държавна измяна като е казал: ''Единственият изход от ситуацията е оставка на правителството и на главния прокурор'''', поясни журналистът.

''Президентът не е никаква власт. Имаме изпълнителна власт - Министерски съвет и премиер, имаме законодателна власт - Парламентът, и имаме съдебна власт, която се управлява от Висш съдебен съвет. Президентът не е в нито една от трите власти, той е институцията, която административно олицетворява нацията и административно представлява държавен глава'', добави той.

Иван Бакалов коментира и темата за евентуалните бъдещи ходове на президента Румен Радев. ''Няма правомощия, нищо не може да направи. Може да призовава, може да подкрепя някакви групи граждани протестиращи. Той, всъщност, обединява хората срещу корупцията. Застана на страната на хората срещу корупцията. Това е. Има една част симпатизанти на Борисов в България, които са убедени, че няма никаква корупция, те си искат мафиотско управление. други казват: ''Това мафиотско управление трябва да приключи'', ама едни си казват: ''Ние си го харесваме''. От тази криза не знам как ще се излезе, но в общи линии уязвимата страна на Борисов е, че той със своето корумпирано управление си намери прокурорски чадър и се опитва да се закрепи силово. Това, колкото повече продължава и седи така, толкова повече ще губи. Той е взел мерки, например главната опозиционна партия, голямата, вътре е разединена. Непрекъснато в обслужващите ГЕРБ медии излизат отделни хора от БСП и започват да говорят срещу други. Това отслабва опозицията, но те ще си минат през някакви техни процедури и решения, ще си изберат лидер и може би ще се закрепи. Понеже те са най-близо до ГЕРБ като резултат, се хвърлят огромни усилия да ги изкарат неадекватни.''

''Всички тия заплахи... България е член на Европейския съюз и стана такъв с премиер Станишев и президент Първанов, стана член на НАТО с президент Първанов. Всички възможни неща, които ни свързват с Европейския съюз, са станали с участието на социалистическата партия. Аз не я хваля, просто правя едни... Какво издигат тези страхове. Дори нейния бивш лидер го направиха лидер на европейските социалисти, вече толкова години е. В този смисъл, няма някакви такива, тя била азиатска партия, не знам си какво'', допълни за БСП Иван Бакалов.

''Тук големият проблем е тази мащабна корупция. По нещо напомня Русия. Имаме един дългогодишен лидер, който е заобиколен от едни верни и послушни олигарси. А пък тези, които са непослушни, ги арестува главният прокурор. Още има в затвора хора, всичките са със смешни обвинения, всичките ги държат по една-две години. Като изминат осем месеца и им бутат ново обвинение. Това е една гавра със закона, подигравка, уж по закон, но това е използване на вратичка'', смята опитният журналист.

''Той се е заинатил, ние всички сме като заложници на Борисов. Цялата идея е, че той би се дръпнал и скрил, ако му се гарантира безоблачно бъдеще, да си се затвори зад високите зидове в Банкя'', заяви още Бакалов.

''Много силно се е окопала партията ГЕРБ като срастване с държавата. Особено в малки градове, те са главната сила там, от която зависи назначение дори на техническа служба в община, в училище, всичко зависи от местните онбашии на ГЕРБ. Затова е най-добре изборите да се правят от служебно правителство, а не от действащото, защото никакво доверие няма как ще ги организира правителството на Борисов'', повтори тезата си той.

В края на участието си журналистът изрази умерен скептицизъм по отношение на оставката на правителството. ''Те са се приготвили за дълго отбрана на крепостта. Протестиращите ще си ходят, ще си викат, може да си спомним какво беше 2013 г., пак протести, продължиха цяло лято. Те не накараха Орешарски да подаде оставка. Но там мотивите и причините бяха различни. Там спонтанно избухнаха протести, когато парламентът изневиделица, внезапно, от днес за утре, назначи Пеевски за шеф на ДАНС. Хората излязоха спонтанно на улицата, а Пеевски се отказа веднага от поста, в резултат на протестите. Но те продължиха по друг начин, с друга движеща сила, защото БСП и ДПС направиха погрешно правителство. Победител в изборите, макар и с малко, беше пак Борисов. Той демонстративно хвърли мандата и те направиха правителство без него. Движеща сила за тези протести беше точно ГЕРБ, той самият Борисов каза: ''Когато изтеглихме нашите хора от там, останаха 300 души на площада''. Сега е някак по-различно. Първо, протестът е за корупция, порочно управление, не добро управление, и имат подкрепа и от президента. Поводът е не назначението на Пеевски, поводът е, че един главен прокурор окупира с тежко въоръжена полиция президентството и хората спонтанно излязоха там на това място. Как ще завърши цялата работа - не знам. Но не е добре. Борисов няма да спи спокойно дълго време'', каза в заключение Иван Бакалов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    31 89 Отговор
    Здравейте кремълски милиционери!

    Коментиран от #38, #55, #175

  • 2 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    100 28 Отговор
    ВЪН ГЕРБЕРСКАТА СВОЛОЧ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5, #159

  • 3 демократ

    38 108 Отговор
    Много рехави протести за поредна вечер, 50-60 безделника, събрали се на по бира. Организаторите увиснаха като прани гащи на селски простор.

    Коментиран от #16

  • 4 Le caput rouge

    33 82 Отговор
    Явно уплашените сте организаторите на това шоу ,защото изтичате в канала !
    Лошото на всичко това е ,че Бойко не иска повече да държи юздите ,омерзен от вашата мръсотия. А Русия в корупцията не можем я стигна и срещу и да тичаме ,там е родината на корупцията

    Коментиран от #11, #18, #45, #170

  • 5 Стратегически бързовар

    15 28 Отговор

    До коментар #2 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    По-лесно и бързо ще стане ,ако ти го направиш ...сам си ,ние сме бая ,голяма опашка ще направим

    Коментиран от #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    11 11 Отговор
    Според вътрешното министерство на Русия за борба с икономическите престъпления средният подкуп възлиза на 9 000 рубли през 2008 г .; 23 000 рубли през 2009 г .; 61 000 рубли през 2010 г .; и 236 000 рубли през 2011 г., което прави средния подкуп през 2011 г. 26 пъти по-голям от средния подкуп през 2008 г., многократно по-висок от инфлацията за същия период.....
  • 9 ББ ГС

    16 30 Отговор
    Е тоя е жестока мисирка
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тъй тъй

    32 17 Отговор

    До коментар #4 от "Le caput rouge":

    а САЩ са като манна небесна,тююю как не сме разбрали!?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 НУ ЗАЯЦ

    17 2 Отговор
    ПОГОДИ. ....
  • 13 Le caput rouge

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тъй тъй":

    В материала не споменават САЩ .

    Коментиран от #179

  • 14 Дебил сте вие, уважаеми !

    27 13 Отговор

    До коментар #11 от "Тъй тъй":

    Нали се "Перестроихме" - 1989, заедно и налапахме една и съща Западна "ХУРКА" ! Да ама те гласеваха преди месец за Суверенитед а ние пак сме с гайдите и без хабер какво ще правим но Рушим.
  • 15 ГРАФ КОЗОДОЙ

    2 2 Отговор
    Аз не съм този дет вряка аз съм за любов между хората добри
  • 16 На подобни твърдения

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "демократ":

    се казва "словесно онаниране. Давай, облекчава.
  • 17 Le caput rouge

    13 29 Отговор
    Да се изясним ,Руската простотия даже и в България е нелогична !
  • 18 Родината ли

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Le caput rouge":

    - я прочети това - "Овде е такава велика корупция... Со пари можеш да купиш и самог президента..." /може би има неточност в правописа, цитирам по памет/. Знаеш ли къде е това "овде", през коя година е казано и кой го е писал?

    Коментиран от #21

  • 19 Le caput rouge

    16 28 Отговор
    Русофилите в България ,са по смешни и не на място даже от франкофоните и феновете на американския футбол !

    Коментиран от #41, #174

  • 20 Видяхме

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Стратегически бързовар":

    Опашката от 5 автобуса в София

    Коментиран от #24

  • 21 Le caput rouge

    11 12 Отговор

    До коментар #18 от "Родината ли":

    Божков да не е драскал по салфетките в Дубай

    Коментиран от #157

  • 22 Я помисли

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мордекай":

    - имаш съсед или приятел, който лъже. От него зависи и твоята съдба. Как би реагирал ти?

    Коментиран от #27

  • 23 Велко

    29 13 Отговор
    На тези протести са преди всичко младите: дано да успеят!

    Коментиран от #25

  • 24 Le caput rouge

    15 28 Отговор

    До коментар #20 от "Видяхме":

    Виждаме " хилядите" протестиращи ,направо са като стена от червен гняв ....стотина бурсука всяка вечер едни и същи

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    24 15 Отговор
    ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ ЗАСЛУЖАВАТ УЧАСТТА СИ ДА ГИ УПРАВЛЯВА ТОЯ ПРОСТАК ДОЛЕН КРАДЛИВ СЪС ШАЙКАТА СИ....ТОВА Е.ДА СА НАЙ МИЗЕРНИ В ЦЯЛА ЕВРОПАИ ДА МРАТ КАТО МУХИ....И С ПОКОЛЕНИЯТА ИМ ЩЕ Е ТАКА.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    8 16 Отговор
    А...заслужават и пакет от руски тв канали със Пал качество 64х12
  • 29 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    9 15 Отговор
    И вечер на руската честушка в Клуб Борш
  • 30 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    6 13 Отговор
    И Дружинки от млади Гайдаровци ( или пък да беше друго
  • 31 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    10 18 Отговор
    Само Бойко ви пречи да овладеете институциите ,нали ! Хихи
  • 32 Видяхме

    19 9 Отговор

    До коментар #24 от "Le caput rouge":

    Десетки хиледи преди две седмици, бацо се инати като Ореха и ще види резултата скоро. Та то в чужбина сборно има над 1000 човека във всички Европейски столици. Рова го виждат на запад и почва да ги интересува шкафа 😂

    Коментиран от #163

  • 33 Протеста

    13 3 Отговор

    До коментар #25 от "Стратегически бързовар":

    Се пренесе и в чуждите Столици, това само баю го е постигал

    Коментиран от #37

  • 34 дърта комуняга

    10 18 Отговор
    голямо ронене на сълзи по арестуваните олигарси на бкп, мачкай каскет !!!
  • 35 Le caput rouge

    10 23 Отговор
    Само да кажа още една гадост : тръгне ли си Бойко и кабинета ,евросубсидиите имат срок за усвояване ,след което почват да ни секат като негри тръстика !
    Не вярвам да има комунисти експерти по европари ,колкото и умни да изглеждат с тез конусовидни кратуни . То не е да взривяваш жп линии и фа убиваш хора насред София
  • 36 Да си свери часовника тоя

    22 8 Отговор
    В Русия с 50млрд бюджет направиха армия каквато САЩ и НАТО не можаха да направят с над 1трлн.Корупция има, само че е по към кокошкарска, докато голямата корупция явно е там, където пари има много, но и ефективност има малко.Така че сравненията с Русия отдавна не са меродавни, чиста пропаганда.

    Коментиран от #39, #42, #164

  • 37 Тези тримата дано ви управляват хаха

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Протеста":

    Гледай сега ,хората на запад нямат нищо против трансфер от 1000 $ £ €

    Коментиран от #48

  • 38 бл.134 в Зап. парк

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Глупости. Напомня на тази в Османската империя - разврат и но правене .Ако не бройм проституирането със западняците
    Идва края на мъките : Ромска интифада- 1000 евро базов доход - глсаувайте за нас
  • 39 Стратегически бързовар

    2 7 Отговор

    До коментар #36 от "Да си свери часовника тоя":

    Мда ,крадат космически кораби ,оръдия за фрегати и части от ядрени ракети ...и всички началници на всички стратегически производства са затворници по три набора ....кокошкарски ....
  • 40 до # 21 Le caput rouge

    3 0 Отговор
    Алеко Константинов, до теб--внучето на Ганьо Сомов!
  • 41 Теле си се родил

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Le caput rouge":

    Вол ще си умреш ! Чурек !
  • 42 Антигерп мутри вън

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Да си свери часовника тоя":

    Това е истината!
  • 43 Радвам се че държавата се топи и

    2 2 Отговор
    Загива ! Защото с вас освен с диктатура друго не работи ! А аз не искам да ви нося "Кръста"!
  • 44 Парашутист

    12 0 Отговор
    До 18 коментар. Цитатът е от Алеко, "До Чикаго и назад": "овде е таква корупция що я нигде нема. Царица е парица." Ай со здраве правете си сметката сами!

    Коментиран от #125

  • 45 Даааааа

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Le caput rouge":

    Като замениш Русия с Брюксел и всичко ще си дойде на мястото. Няма по-голяма корупция в света от тази в Брюксел.

    Коментиран от #73

  • 46 Le caput rouge

    5 15 Отговор
    Държавата ще удържи ,но вие не сте за нея , руски гниди ,птедатели на националните интереси

    Коментиран от #47, #50, #57

  • 47 Стратегически бързовар

    3 7 Отговор

    До коментар #46 от "Le caput rouge":

    Стари хора ,нереализирани ,завиждат ,не ги кори !

    Коментиран от #49

  • 48 Даааааа

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Тези тримата дано ви управляват хаха":

    Какви хилядарки бре? :))) Те пачки от 500 еврови банкноти летят с фалкона за Брюксел, ти ми говориш за хилядарки. Там са баш мафиотите.
  • 49 Стратегически бързовар

    3 9 Отговор

    До коментар #47 от "Стратегически бързовар":

    Като станеш на техните години и си със тяхното здраве ,ще викаш ей,що не се родих в комунизма ,да си отживея кат пенсионер при Бойко

    Коментиран от #131

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Le caput rouge

    4 2 Отговор
    Истината е в Тойота Лендкрузър !
    Няма Нива ,Джуган ,Арус ,Гларус
  • 52 Le caput rouge

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Офффф":

    Ма кат та чета и ....почвам да се чудя.....аз къде съм тръгнал да пиша .....все едно топя писалката във вода ....

    Коментиран от #53, #56

  • 53 Le caput rouge

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Le caput rouge":

    На Бузлуджа верно ГЕРБ осират всяка година ,и на Копринка ....гадни ГЕРБЕры
  • 54 Чепатия чеп

    2 2 Отговор
    На тази в Русия, но през 90-те !!!

    Коментиран от #165

  • 55 ГЕЙберастки Циганин

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Здравей Д.С. Буда от БКП.
  • 56 Офффф

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "Le caput rouge":

    А аз се чудя.... как е възможно да имам такива едноклетъчни сънародници като теб. Ти вярваш на приказки:))) а не на дела. За това българският народ има поговорка:- "Не ме гледай какво приказвам, а гледай какво върша"!

    Коментиран от #59

  • 57 Бай Ганьо

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "Le caput rouge":

    Днес ГЕРБавата малоумна министърка на туризма се скъса да се подмазва на руския посланик.Колко много сме били държалина руските туристи, а в същото време любовникът и винкел плюе руснаците.Абе боклучива ГРОБарска работа.
  • 58 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    А бе бакалов!!!!виждал съм договор с руска компания в който последните ДВЕ СТРАНИЦИ СА ....АНТИКОРУПЦИОННИ МЕРКИ!!!!!!!!ТИ да си виждал нещо подобно в ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ?????А,и ВИЖ какви /по обем /са ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА /ПО ЗАКОН!!!!!/ В Русия и българия!!!Много е любопитно!!!!

    Коментиран от #61, #166

  • 59 Le caput rouge

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "Офффф":

    Дядка ,баба ми сяка година са чудя как да я карам по Бузлуджа и Язовирите....ти си варди твойта клетка ,че замине ли - прашчай Григори ,аз съм с 5 ге многоклетъчен !

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Стратегически бързовар

    1 3 Отговор

    До коментар #58 от "ТОЧКАТА":

    Тези две страници след подписването на сделка ,получилия поръчката ги усвоява в сортире
  • 62 bockom2

    0 0 Отговор
    На тоя бастун маикаму дали взима 200 лв пенсия

    Коментиран от #72, #167

  • 63 Le caput rouge

    2 1 Отговор
    И да офкаш и да не офкаш ОФ-то и НКВД то отдавна са леш

    Коментиран от #66

  • 64 Иванчо чорба от леща

    1 2 Отговор
    Велика Русия ,Велик Руски народ ,Велика Донска Степ

    Коментиран от #78

  • 65 Офффф

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Le caput rouge":

    Така е:)) убеди ме, че Бузлуджа е критерият:)))) Абе от къде ви намират такива к@хи тролове?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ген.Радев за Ерменегилдьо Зеня

    1 1 Отговор
    И днес ,в навечерието на яркото утро ,което следобедния вятър ни носи ,чуваме призивите на отклиците ,предначертани ни от обусловението на притчата за величивто и непроходимостта на Българският подвиг ,мъжество ,храброст ,героизъм,себеотрицание,саможертва ,неописуем плам,идеал за перфектен ,ярък пример.....
  • 68 Le caput rouge

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Офффф":

    Мене може да ме манипулира квот си ще ,обаче ,тебе може да те манипулира даже и такъв като мен ,хихихи

    Коментиран от #69, #76

  • 69 Le caput rouge

    2 2 Отговор

    До коментар #68 от "Le caput rouge":

    Иди се доказвай на площада ,вземи микрофон и манипулирай циганята да свалят Бойко ...ама не ти стига манипулизма до там
  • 70 Ген.Радев за Ерменегилдьо Зеня

    1 1 Отговор
    Българи , днес е ваш ред да покажете ,че вие сте наред да се наредите сред тези на ред за разреждане !
  • 71 Наблюдател

    2 2 Отговор
    Не само напомня, но нашата политическа мафия е по модел на руската. С олигарсите Путин прави същото което Гешев с нашите. Само непослушните и теяя, които не са му приятери отидоха в затвора. Останалите получиха постове и държавни поръчки. Познато нали!
  • 72 Гражданин

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "bockom2":

    Питай Тошо. Той ви пропиля пенсиите. Сега който се пенсионира взима три-четри пъти повече за същата работа. Питай и кой взима 1200 пенсия. Политбюро КДС партийни секретари областни секретари....
  • 73 Русонефил

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Даааааа":

    Така си мислиш. Или по-точно така са ти казали да мислиш. В Брюксел има корупция, несъмнено, но разликата с Русия е, че там корупцията, като у нас е на власт.

    Коментиран от #86

  • 74 ГРАФ КОЗОДОЙ

    0 0 Отговор
    Отдъхвах наскоро във един прекрасен огромен" ГЕРБаджийски " хотел в Халкидики ,със прекрасни руски мениджъри и очарователната руска СЪсобственичка , Вики Янакова ...

    Коментиран от #77

  • 75 chi

    6 1 Отговор
    Хунтата на Боко ни ограбва най-жестоко! ОСТАВКА!!!
  • 76 Офффф

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Le caput rouge":

    Ха ха ха, като ти гледам ума... теб мога да си те купувам и продавам колкото пъти си искам.
    Що се отнася до протеста... Циганята бяха от автобусите-докарали ги от Сливен в защита на Герб. Те били "тортата" на Герб:))) Така отговори една циганка на репортер, който я питаше защо е дишла. Милата, дори не може да каже електорат, ами били тортата. Цялата тумба - тората на Герб. А на протестите срещу мутрите сме младото поколение на България. Т. е. бъдещето на България сме ние, а не тората на Герб.

    Коментиран от #80

  • 77 ГРАФ КОЗОДОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "ГРАФ КОЗОДОЙ":

    Хапвах традиционни гербаджийски омари със сметана от халкидически крави

    Коментиран от #81

  • 78 Питащ

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Иванчо чорба от леща":

    Много е велика. Чужда държава й казва какво да строи и какво не.
  • 79 jorj

    0 0 Отговор
    Добро утро дрогарио.
  • 80 Le caput rouge

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Офффф":

    Ахаха ,почна да предаваш на живо ,няма спор , умен си кат автобус ,и друго вие ,младите ,у вас ни е надеждата....петък вечер да вадите петолевки

    Коментиран от #92

  • 81 Питащ

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "ГРАФ КОЗОДОЙ":

    Омари със сметана. Това руска рецепта ли е? По света непозната.

    Коментиран от #84, #85, #168

  • 82 до дурак # 72 Гражданин

    0 1 Отговор
    Комитет за държавна сигурност е имало началото на 70те години, дърт бастун зациклен.!
  • 83 Le caput rouge

    1 2 Отговор
    Те циганята са на площада ,тези в автобуса били помаци ,ама вий "младите" за вас всичко е секс....
  • 84 ГРАФ КОЗОДОЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Питащ":

    Ооо,питайте Абрамович и Навални ...Дери Спаска и Япончик ,почакайте ,смятах ви за интелигентен буржоа ....
  • 85 Мутри вън

    1 0 Отговор

    До коментар #81 от "Питащ":

    Питай питай ,ама са пази ,че един тъй пита и кат са рязна в един отговор в ръбът ,още е на системи
  • 86 Даааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #73 от "Русонефил":

    Че в Брюксел къде е корупцията? Във висшите етажи. Сиреч във властта на цяла Европа. Дори главата ти не може да побере за каква корупция става въпрос в Брюксел. Нашите в България са агънца спрямо Брюксел ските им началници. Корупция за ТРИЛИОНИ ЕВРО+ограбване на Европейските народи.
  • 87 Иванчо чорба от леща

    0 0 Отговор
    Велик Народ Велика Държава Велика Камчатка скоро и Курилите ще са наши !
  • 88 Le caput rouge

    3 1 Отговор
    Тази година Бойко обмисля да прати спасители на Копринка ,че червените фенки все по- млади ,щури и игриви стават ,може някой дрът сом да повлече някоя
  • 89 Росица плевня Алиева

    1 2 Отговор
    ДА МИ ИДЕТИ ПУТКААТА!САМО САЩ!

    Коментиран от #110

  • 90 ГРАФ КОЗОДОЙ

    1 0 Отговор
    На марината на хотела бяха закотвени все елитни гербаджийски яхти ,модели Волна ,Радуга ,БЧС,Бурвестник и Дае Ооооо
  • 91 ГРАФ КОЗОДОЙ

    0 0 Отговор
    Със моя бизнес партньор Иванчо чорба от леща редовно посещаваме тоз гербаджийски хотел
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Кузов

    2 0 Отговор
    Обичам русначетата от малък
  • 94 Le caput rouge

    0 0 Отговор
    ОФ и ДОТ са ми любими !
    И ГОРУБСО
  • 95 Рада Дълбоката

    2 0 Отговор
    Обичам Изсраел и черни карачки като чичо Моше
  • 96 Le caput rouge

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Офффф":

    Добре де ,ние чакаме ...то да земем да ви поканим на коняче с кола ,докат съберете ноухау и кураж
  • 97 Бойко БОГрисов БОГ

    2 1 Отговор
    АС САМ БОК!
  • 98 Гошко Хубавеца да му,йгкхгбиикнн

    2 0 Отговор
    Аз обичам шопската салата ,ракия ледена да пия и яки мацки до зоори
  • 99 ГРАФ КОЗОДОЙ

    1 0 Отговор
    Бойко е един истински денди
  • 100 зерГей станаШеф

    2 1 Отговор
    Аз обичам турски рязани бургиии да ма дупчат като меко нежно дърво на моста,а аз съм отдавна на другия бряг с Вагинин..
  • 101 Le caput rouge

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Офффф":

    И пийте Фурантрил за имунитет ,млади сте ,пазете си косата
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Иванчо чорба от леща

    1 0 Отговор
    Велик Народ Велик Байкал Велики Скалисти Планини Велик е руската душа
  • 105 Хорни Катър

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Ангелкова":

    И аз те обичам!Ще тинподаря нов юлармс маниста и пискюли.
  • 106 Мутри вън

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Ангелкова":

    Обичам Дърти Мъди Хуедър ,много добра е в Пришълеца
  • 107 Чавдарче

    1 0 Отговор
    Есть у вас значок?!
  • 108 Иванчо чорба от леща

    0 0 Отговор
    Велик Космос Велики Космонавти ВеликПетър Велики Велика е делтата на Волга
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Онбонго дава любов

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Росица плевня Алиева":

    Липсваш ми Плевня!Шта скъсам по шорти!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Дън Цяо Пин

    1 0 Отговор
    Сибир наш !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Вагинин

    1 0 Отговор
    Аз пък съм млада ама със стаж.
  • 115 Ген.Радев за Ерменегилдьо Зеня

    2 0 Отговор
    И нека днес и утре и на другия ден и след дни и дни да се запитаме ...кой ден сме днес
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Стоян Въртовски

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Мутри вън":

    Божье ,божье
  • 122 Иоската

    1 0 Отговор
    Бооже бооже
  • 123 Бенко евроахрар

    1 0 Отговор
    Аз от кюполу си купих Волгата
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ХаХа

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Парашутист":

    Тъй тъй. Американците са виновни, че путинчетата обичат толкова много доларите.
  • 126 Баба Цола Пекнята

    1 0 Отговор
    Искам елефант букаке с голдън шауър
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Боклуци и егоисти

    3 0 Отговор
    Като не можете да спечелите честни избори се мъчите това да стане насилствено. Толко ли не можете да почакате няколко месеца до изборите а рискувате в тази пандемия живота на хората?
  • 129 Ген.Радев за Ерменегилдьо Зеня

    2 0 Отговор
    За да може ,като си направим ретроспекция ,като си дадем сметка ,като теглим чертата и сложим всичко на везните и погледнем нивомера ,когато претеглим нещата ,сложим край и приключим......и то всичко свършило
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 МЕТЕЖНИКА В ПАНДЕЛАТА

    3 1 Отговор
    Поредната помия от тази медия дала гластност на една ком.журналистка Лили Партенкова,която водеше предаванет по бълг.соц.радио на времето- РАЗГОВОР С ВАС..С/У Б.Б. ,и никога С/У Гумен Радев ,защото са от ЕДНО И СЪЩО СПЕЦ.ТЕСТО. Не си правя труд да чета такива ФОРС МАЖОРНИ ИЗМИШЛьОТИНИ ,просто се повтарят ЕДНИ СЪЩИ МАНТРИ ОТ ПИКАНТНИ ПО-ПИКАНТНИ ЗА БОРИСОВ.. Така ,че ако сте чели само една пикантерия ,от "доброжелател "на Борисов,това ви е достатъчно ,всички останали са абсолютно същите ,понякога с понякога без окраса.Като папагали се изреждат да бълват една и съща помия ,та белким Божков или Ц.Василев чуят ,и да ги възнаградят.Надяват се ,хорицата да искарат някой лев в повече,а дано.Все пак са вложени усилия.

    Коментиран от #139

  • 133 Баба Цола голден шауър

    2 0 Отговор
    Най обичаф да са напикаяя в парламента на нрб и намигах на тошо
  • 134 Misho

    2 2 Отговор
    Абе много се чудя как , още има хора които свързват Бойко с някакви демократични ценности с антикомунизъм със западни идеали и т. н . Този човек на 18 години става член на БКП , хайде сега всеки да се сети какъв е бил на 18 и дали му е минавало през ума нещо за партиии , членство и т.н. И си помислете кои на 18 години ставаха такива както него

    Коментиран от #137

  • 135 Венци ,ти от бричедите ли си

    0 0 Отговор
    А? Кажи брад
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Le caput rouge

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Misho":

    Как пък един от вас се не запита ,с тая бяла риза ,Радев дали са му жълти подмишниците
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Le caput rouge

    1 1 Отговор

    До коментар #132 от "МЕТЕЖНИКА В ПАНДЕЛАТА":

    Браво ! Ти си бетон !
    Радев е ушат пуНпал
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 ИМЕТО МУ ТАКОВА

    1 0 Отговор
    И ИМЕТО МУ ТАКОВА-БАКАЛСКИ СМЕТКИ НА БАКАЛНИКА
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 МЕТЕЖНИКА В ПАНДЕЛАТА

    1 1 Отговор
    А бе ПАПАГАЛИ ,не ви ли омръзна да повтаряте идни и същи МАНТРИ ,ПОМИИ с или без окраса.
    Бесни сте ,че плювните ви НЕ ХВАЩАТ ДЕКИШ,много си личи.Ама напъвайте се ,Божков ,Ц.Василев ще ви възнаградят,те са щедри към покровителите си.Иначе ,НАРОДА ХИЧ НЕ ВИ СЕ ВЪРЗВА ,напротив,намрази ви повече.

    Коментиран от #160

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Данко пръча

    1 1 Отговор
    Националната Стачка дъл зафана уа серсеме?
    Гатура на Радка Дълбоката
  • 147 Мутривън

    0 0 Отговор
    Моля Факти да вземат под въпрос на разглеждане и проучване моето основателно искане ! То пък на нищо не прилича това тук !
    Аа маха

    Коментиран от #148

  • 148 Мутривън

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "Мутривън":

    Другирани утребки
  • 149 Венци ,ти от бричедите ли си

    0 1 Отговор
    А? Кажи е брад
  • 150 ГРАФ КОЗОДОЙ

    0 1 Отговор
    Бек Лайф Медър
  • 151 българина

    2 1 Отговор
    по скоро ма щатския лобизъм срещу пари! корупция не е руска дума
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Вальо

    3 1 Отговор
    Не веднъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади. А нашите обсъждания, ще продължат в колата по пътя към Министерството.
    Тръгвайки за срещата, той взимаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си.
    Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него.
    Срещите му траеха пет, десет, до 15 минути. Илизаше носейки единствено традиционната си пура.
  • 154 Кандидат Мафиот

    3 1 Отговор
    Бакалов е една комунистическа подлога !
  • 155 еха

    1 0 Отговор
    г-н Бакалов без да се усети започна да възхвалява комунистите..., милият журналист

    Коментиран от #158

  • 156 Нормален

    1 0 Отговор
    България е умален модел на Русия
  • 157 Още един, който е чел

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Le caput rouge":

    колкото Вожда... Цитатът е от текст, който се изучаваше в 6. клас. Днес произведението се споменава бегло и избирателно в училище. И знаете ли кой ограничи присъствието му?
  • 158 Къде видя комунисти?

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "еха":

    А и наясно ли си какво е това?
  • 159 АМИ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    ПРОСТИЯТ ЧОВЕК МУ Е ЗАЛОЖЕНО ДА МРАЗИ , ЗЛОБЕЕ И ЗАВИЖДА, И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА СА ПРАЗНИ ДЖОБОВЕ И ЧЕКМЕДЖЕТА!

    Коментиран от #162

  • 160 Нещо се гърчиш

    0 1 Отговор

    До коментар #144 от "МЕТЕЖНИКА В ПАНДЕЛАТА":

    в безсилието си. Народът туй, народът онуй... А да споменеш за един аудиозапис, за едни пари , за факта, че сме последни по жизнен стандарт и първи по корупция? Или тези неща нямат отношение към народа? Мантра ли е, че Вождът ти е осъден за клевета и продължава да лъже?
  • 161 един БЪЛГАРИН

    1 1 Отговор
    Мързела и крадливостта наследихме от руското робство !
  • 162 Може ли един цитат:

    0 0 Отговор

    До коментар #159 от "АМИ":

    " ... силно да любят и мразят..." Прост човек ли го е писал това? Или да си чел само една книга те отдалечава от простите и те прави интелектуалец?
  • 163 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Видяхме":

    Прав сив чужбина има около хиляда, в България около 10 000 общо в цялата страна. Е кажи как някой да ви вземе на сериозно? И да прав си в чужбина виждат колко смешно малко сте мисирките точно затова никой не ви обръща внимание (освен БТВ и НоваТВ).
  • 164 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Да си свери часовника тоя":

    Прав си такава армия направиха с която турците се гаврят. Наистина безценно.
  • 165 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Чепатия чеп":

    Путин преди две години каза корупцията в Русия е страшна има тарифи за всичко и говореше за 2018-та. През 90-те Путин няма достъп до властта тогава е най - обикновенна мутра от Ленинград.
  • 166 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #58 от "ТОЧКАТА":

    И какви са гражданските права по закон в Русия? И колко от тях ги имаш в реалността? Щото по закон е едно но в реалността е друго. Нямаш право да напсуваш корумпирания чиновник (обида на държавата подлежиш на наказателна отговорност) Росгвардията няма право да те арестува но го прави дори ако се позовеш на правата си ти обясняват как ще ти подхвърлят наркотици и тогава ще видиш. Имаш право на протест но ако протестираш те арестуват за някоя глупост (примерно за неспазване на карантинната дистанция при едноличен протест). Имаш право да се кандидатираш за президент, но месец преди изборите те арестуват по скалъпено обвинение, след седмица те пускат щото си невинен но вече нямаш право да участваш в изборите щото си бил в ареста, а задържаните нямат право да се кандидатират. Имаш право на глас, но когато отидеш да гласуваш се оказва че някой вече е гласувал вместо теб. Все едни такива хубави права имаш и всичките (не) ти ги спазват.
  • 167 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "bockom2":

    Не. В България няма пенсионер който взима 200 лева пенсия. Минималната е 250 лева.
  • 168 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Питащ":

    Човека е виждал Халкидики и омари само по телевизията така че нормално да дрънка глупости
  • 169 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Офффф":

    Ма верно ли? Само да припомня повод за протеста е арестуването на двама престъпници и разследването на други двама които са подкупвали арестуваните. Единия от разследваните е Мафиот другия е изсипал в държавата хиляди тонове отпадъци отравяйки почва и водоеми.
  • 170 Франсоа Мансард

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Le caput rouge":

    Интересно ми стана , като се говори лошият пример на руската корупция - безспорно никой не я отрича. Как да охарактеризираме американският пример , излязъл с прозвището - "Чикаго от 20-те години" с ганкстерите Ал Капоне , рекета , взривовете , подкупите на ключови органи на властта , преминал по късно в държавните поръчки за военната индустрия със 178 % надценка , и палещи се танкове като запалки "Ронсън" . За италианският пример да говорим ли ? Доскоро там се сочеха правителствата , във връзки с мафията , която държи официално цели държавни и частни сектори , като" боклука " . Високо развитата Япония си има "Якудза" Но джурналастчето реши да даде пример с една държава , която от скоро копира опита на по-големите о по-умните , и по-напредналите държави по отношение на мафията. Как стои въпроса с България и Русия сравнено като пример . Руснаците трябва примерно да построят един мост над Керченският Проток . Путин събира олигарсите , посочва един от тях , казва му колко да открадне , посочва срока , и осигурява финансирането от държавата . ако в България трябва да се направи мост между нос Емине - Созопол , години ще се търсят средства , че после кой да ги преразпределя(открадне повечето) , и ако стане, моста пада , щото асфалта е върху почва и само се гъне,
  • 171 ИВАН

    3 0 Отговор
    Какво да ги гледаме и щатите и Русия - такива огромни държави, трудно се управляват, а ние сме шепа хорица и не можем да се разберем - кой кого да прецака ... нима малко ни беше 500 години черно робство
  • 172 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Милиционери на 72 крадат и няма да се спрат. Имат правнуци. Пари, земи, едни и същи комунисти, поне да са унтелект, а те не фобре говорещи български, а българи от селата. Как, те удариха умните, по соца, герб бкп децата им отмъстители, егоисти, алчни горе за рушвети и сега рр им виновен. Всички сте едно, за кокала, нямате милост, за пари и сестра си бихте продали. Милост и у вас бкп бспгербсдсндсв.. Парата, всичко е у вас, анти на кукуво, да живеете сто години с откраднатото от честните, отрудени хора отгоре надолу и отдолу нагоре, години 30 на ганстери, а скромното няма право на нищо.. Изверги, поогледайте се, те са между вас. Биха ви минали през трупа, но да имат милиони, а гладните и онеправданите да мрат. Така виждам, кой има красива щерка, днес се продава на тях изедниците, а младите и не млади.. 0 нищо за тях. Отегчен
  • 173 Анонимен, гост

    0 0 Отговор
    Една жена, която не е родила, няма как да ти влезе в положение...
  • 174 Коко

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Le caput rouge":

    Здравей бе кспут скесан не ми говори за русофили и русофоби ами кажи как наще пенсионери да живеят с200 лв как на Боко тиквата шкафчето се напълни с евра и злато как Горанов Цветанов Цачева и цала дружина гербаджий си взеха апартаменти кой без пари кой на половин цена как се строят магистрали на 5 пъти по високи цени и къде отива разликата как твоя толуп допусна Пеевски и Доган да заграбят държавата какво ми обясняваш глупости отивай на протеста недей да чакаш заради тези глупости дето си написал стотинки между другото я кажи какво работиш или си на хранилка при гробарите

    Коментиран от #176

  • 175 СТАЛИН

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Иване , и ти си виновен, твойта мама.
  • 176 КОКО -истинкият

    2 0 Отговор

    До коментар #174 от "Коко":

    "Коко" и ти си червен БХ.

    Коментиран от #177

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Аман

    0 0 Отговор
    От платени журналя
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.