Last news in Fakti

25 Август, 2020 21:55, обновена 25 Август, 2020 22:09 5 794 72

Христо Иванов пред ФАКТИ: В завладяната държава центровете на влияние включват и изключват закона като нощна лампичка

  • прокуратура-
  • главен прокурор-
  • гешев-
  • борисов-
  • христо иванов

"Ние виждаме в събития като вчерашното, че в Прокуратурата има едни хора с пречупен професионален етос и дух", каза Христо Иванов

Христо Иванов пред ФАКТИ: В завладяната държава центровете на влияние включват и изключват закона като нощна лампичка - 1
Снимка: ФАКТИ

„Когато Прокуратурата се изправи и каже, че иска да отбранява „независимостта“ си, това, което тя реално има предвид е империалния статут на главния прокурор, а не независимостта на отделния прокурор. Ако ставаше дума за независими прокурори..., щяхме да видим една жива дискусия, щяхме да чуем различни мнения, щяхме да видим сблъсък на тези мнения".

Това каза Христо Иванов по повод събранието на прокурорите в „Бояна“ пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

 „Това е едно царство на мълчанието, едно царство на приведените глави, на раздадените предварително реплики. Страшно унизителна гледка“, добави той.

„Когато аз се обърнах към прокурорите, едно от неща, които исках да им кажа с едно писмо предния ден беше: „Освободете се от това. В крайна сметка може да не ви харесват перспективите за реформа, но тя е неизбежна. Погледнете, че хората, които искат реформа се борят и за вашата свобода, и за вашата възможност да излезете от този севернокорейски манастир, в който сте затворени“, каза Иванов.

Лили Маринкова изрази мнение, че Христо Иванов не за първи път приканва прокурорите да еволюират от това положение и говори, че не става дума само за характер, а за вече изграден манталитет на хора, които няма да кажат какво наистина мислят и няма да се противопоставят на главния прокурор. „Наскоро имаше решение на Конституционния съд, което им каза: „Вие можете да разследвате главния прокурор“, каза Иванов и допълни: „Това, че Конституционния съд им е казал, че имат право да разследват главния прокурор съвсем не означава, че те могат. И ние го доказахме, защото ги сезирахме с два сигнала срещу главния прокурор и никой не отговори. Пълно мълчание, това беше като да хвърлиш камък в празен кладенец“.

„Аз мисля, че те се опитваха да направят две неща. Аз заговорих за това, че неизбежно ще се стигне до някаква форма на реподбор на прокурорите в България, защото в България има твърде много прокурори, а отделно имаме и следователи. Това е най-големият брой подобни държавни високоплатени служители на глава на населението в цяла Европа и Съветския съюз, бившия. Известно време имаше период, в който Украйна имаше малко повече на глава на населението, намалиха ги и там именно чрез такъв процес.

Ние виждаме в казуси като „Осемте джуджета“, че там има много висока степен на криминализация. Ние виждаме в събития като вчерашното, че там има едни хора с пречупен професионален етнос и дух, характер. Ние виждаме в такива случаи като това, че Конституционния съд им казва, че могат да се сезират, но никой не смее да го направи, че тяхната вътрешна култура е дълбоко травматизирана“, каза Христо Иванов.

„Без правилна вътрешна професионална култура такива професии не могат да съществуват“, категоричен бе той. „В момента, в който се въведе неизбежното – модерни принципи на селекция и на управление на човешкия ресурс, на атестиране, което реално да бъде свързано с обективни критерии за качество на работата и да бъде обвързано с резултати от тази работа, а не с някакви формалистични статистически абракадабри, както е в момента, когато се въведе един ясен механизъм на дефиниране на националната наказателна политика по принцип и на всяка година в частност и тези приоритети, които да бъдат обсъждани с Народното събрание и с местни общности по места бъдат формулирани като задачи на съответната Прокуратура и след това се отчита дали тя се е справила с това нещо и на всеки прокурор му се търси мястото в това справяне, голяма част от хората, които в момента седят и дремят някъде или по-малката част, които се занимават с „щавене“, както те го наричат – виждаме го разказно в „Осемте джуджета“, ще си тръгнат сами“, допълни Иванов.

„Това ще бъде момента на рестарта на тази общност, защото ще останат само тези, които наистина искат да се занимават с това да са прокурори. А такива хора има. Такива хора аз съм сигурен, че всъщност даже са мълчаливо мнозинство и затова няма да спра да апелирам към тях. Прокуратурата в момента се опитва да ги наплаши с това. Да им каже – „ето виждате ли, идват едни лоши хора отвън, които искат да ви лишат от вашите заплатки и вашите несменяемости, и вашите пари за дрехи", което е ултимативната ценност в тази професия в момента“, каза Христо Иванов в студиото на ФАКТИ.

„Второто нещо, което се опитаха да направят е нещо, което те бяха написали на транспаранта зад гърба на главния прокурор, но никой не посмя да произнесе. Там беше споменат чл. 7 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Чл. 7 е механизма за налагане на санкции, който в момента съществува на страна членка, която не спазва базовите ценности на ЕС, включително върховенството на закона.

Тоест Прокуратурата всъщност се опитваше с половин уста да започне да шантажира българските управляващи, че тя ще поиска – понеже някой си е посмял да предлага реформи, защото това, което те се опитват е да табуират политическо говорене, те се опитват да ни забранят на нас с Вас двамата, бидейки свободни европейски граждани да ги обсъждаме и да предлагаме реформи. За да ни накарат да замълчим, защото виждат, че изпускат духа от бутилката, те се опитаха да ни шантажират с това, че щели да поискат от Европейската комисия да започне проверка за България по този член“, каза Христо Иванов.

„Миналата седмица аз написах едно поредно писмо до Борисов, с което му предложих преди да си подаде оставката да направи едно разпореждане да се приложи Закона за класифицираната информация. Там има механизъм, които предвижда след изтичането на грифовете за засекретяване на разработките на МВР, които не за безсрочно засекретени, няма такова понятие, така че след като изтекат тези срокове една комисия да ги прегледа и тези, които представляват обществен интерес да бъдат предадени за общо ползване в националните архиви. Този процес не се случва. Ако този процес се случваше, ние би трябвало да разполагаме с всички тези материали в срок поне 10 години назад“, каза Иванов.

На въпроса на Лили Маринкова какво ще научим от това, той отговори: „Ще научим например какви са връзките между Борисов и СИК – Маджо, Пашата. Той се опита да ми ги пришие на мене със забележително нахалство при положение, че той е бил техен шофьор, прислуга, бизнес партньор, ортак и т.н. Аз затова го призовавам – „отвори ги тези, няма нужда да питаш Конституционния съд или Георги Марков“. Ченгето Георги Марков, който гласува против лустрацията и отварянето на досиетата“.

„Да речем, че за лустрацията преди 1990 година трябва конституционна промяна, но за тези разработки трябва просто една заповед на Борисов“, добави Иванов.

След това Лили Маринкова обърна внимание на свидетелствата отстрана на Васил Божков за престъпния свят в България. По този повод Христо Иванов каза: „Този тип хора – Божков, Цветан Василев и т.н. играят своите игри. Те нито преди са били някакви ангели, нито сега са се превърнали. Те разполагат с информация и е задължение на българските държавни институции и да отделят зърното от плявата, лъжата и манипулацията от истината и доказателствения материал… Има реалност и тази реалност е една за всички страни от Италия до Америка. Там, където има реална борба с мафията тя се случва единствено и само по свидетелски показания на такъв тип хора. Само че се случва при активни и независими институции, които да разследват“.

„Моята кауза е да принудя Българската прокуратура да разпита този човек. Този човек е декларирал, че е готов да даде показания. Този човек е декларирал, че има доказателства за твърденията си. Наказателно-процесуалния кодекс позволява такива хора, които са в чужбина да бъдат разпитани“, каза Иванов и допълни: „Той има твърдения за оказване на чадър от страна на Комисията за хазарта, той твърди, че си е говорил с Влади Горанов, той твърди, че си е писал и публикува снимки на своята кореспонденция с премиера и премиерът я потвърждава тази кореспонденция. Действията на Комисията за хазарта потвърждават това, което той изкарва като хронология. Той се самоинкриминира, твърдейки, че е давал подкупи. Той изкарва човек, който твърди, че е бил свидетел на част от подготовката за даването на тези подкупи. Той изкарва банкови документи, които установяват, че нашето финансово разузнаване е проспало и никой не пита нашето финансово разузнаване колко неща ще проспят след КТБ“.

„Всичко това не е предмет на интерес на Гешев. Каква по-скандална илюстрация за това, че имаме избирателно правосъдие, че Гешев е една бухалка на Пеевски, че той удря едни, а пази други“, категоричен е Иванов.

След като Лили Маринкова сравни кавгата между Пеевски и Божков с караницата между пирати, които не могат да си поделят определена плячка, Иванов каза: „Завладяна държава е държава, в която определени центрове на влияние могат да включват и да изключват закона, да включват и да изключват действията на институциите като нощната си лампичка. Това го виждаме с казуси като „Росенец“, като „студения резерв“, като в описанията на Божков, в записите на Борисов, в които всъщност виждаме как се случват тези неща…“.

„Ние ежедневно получаваме доказателства, че българската държава е на такова ръчно управление от добре ги казахте Вие – пирати. И слава Богу, че излизат гражданите, които си искат държавата“, допълни той.

На това дали развръзката от протестите ще бъде на европейско равнище, Христо Иванов отговори, че развръзката може да бъде само в София и в България. „Ние трябва да си свършим работата за това веднъж. Стига сме чакали да дойде някой Радецки“, каза той.

„Единственото нещо, което ни остава и което е всъщност здравословно е този път, колкото и да е трудно, колкото и дългосрочно да е, колкото и да е наистина изтощително срещу огромните ресурси, с които ние си имаме работа – властови, парични, медийни и т.н., сами да си свършим работата“, категоричен е Христо Иванов.

Във финала на разговора Лили Маринкова обърна внимание на факта, че Сотир Цацаров не е присъствал на прокурорското събрание в „Бояна“. „Хора ми казаха, че са го видели на входа, че влиза. Може дори за неговите все пак малко по-високи от тези на Гешев стандарти цялата тази работа да е изглеждала твърде грозно“.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бацо

    43 10 Отговор
    Е позор да влиза в затвор
  • 3 Маджото😂😂😂

    16 34 Отговор
    🤣🤣🤣 Скрий се

    Коментиран от #6

  • 4 РЪМПЕЗИ

    52 17 Отговор
    ХРИСТО...НЕ СЕ РАЗДАВАЙ ДОКРАЙ...ИЗЧАКВАЙ ГИ..ЗАЩОТО ЩЕ ПРЕГОРИШ...ТЪРПЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА..ТЕ СА В НОКДАУН....
  • 5 Иван

    44 18 Отговор
    Добър човек ми се вижда!
    Не знам защо го нападат

    Коментиран от #41, #51

  • 6 Бацко

    46 8 Отговор

    До коментар #3 от "Маджото😂😂😂":

    С Маджо бизнес въртим от 25 години
  • 7 дааааа

    30 13 Отговор
    Майка му е много достойна жена, убедена комунистка!

    До ден днешен е член на БСП, а не е в партията на сина си. Не предава червените идеи.

    Коментиран от #61, #66

  • 8 Видяхме те

    22 38 Отговор
    Маджо+Христо = $$$$$$$$

    Коментиран от #12

  • 9 Бацко

    33 10 Отговор
    Като падне все някой ще подгони каскетко
  • 10 абе цървул червен

    15 23 Отговор
    за теб има запазена завладяна килия ,ще я отбраняваме до край
  • 11 Ха ха ха ха

    22 13 Отговор
    Изключи съм си телефона, мажо, ала бала балами

    Коментиран от #15

  • 12 Сик

    36 9 Отговор

    До коментар #8 от "Видяхме те":

    Като кажете Маджо, всички се сещт за бацето и пашата и венци на една снимка
  • 13 Каскет ефенди

    33 5 Отговор
    Събраха ЦК на Каскетурата и се опълчиха срещу.....кого?Срещу гражданите на България.
  • 14 Бойкикевата Сороспия е доказана Ку*ва

    19 13 Отговор
    На Прокопиевци,,Маджо и Иван Циганина-Костов!
    Стара другарка и колежка на Рада дълбоката!
    Тия еничари са Част от Бкп
  • 15 Хахаха

    22 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ха ха ха ха":

    Маджо е в градината на бацето
  • 16 Търновец

    18 8 Отговор
    Сега да ви разкажа за Станислав -Стъки. През 2013 год.бе водач на листата на коалиция ГОРД -ОБТ на проф.Кръстьо Петков ( бог да го прости). ГОРД на национално ниво бе с лидер Слави Бинев. Преди изборите бяха изкарали около 5 хил.човека на протест срещу ГЕРБ и Борисов с искането му за незабавен арест и съд. И понеже излязоха доста хора разбира се финансово стимулирани вярваха че ще влязат в парламента. Ако ли не влязат поне ще имат над 1% и държавна субсидия по 12 лв.на глас 4 г.1% е 40 хил.гласа по 12 лв.е близо половин милион годишно. И Стъки донесе 1 чанта с пари около 100 хил.евро за кампания и билбордове които бе спестил от рекета и няколко състезания. Казваше- и да не влезем за 4 г.ще вземем минимум 2 млн.субсидия по милион за мен и Слави Бинев и пак съм отгоре. И о изненада..На изборите имаха под половин процент 0.04%. В централата им бях( лепях му плакатите срещу 80 лв.на ден) и като съобщаваха и скочи и пита професора - Бай Кръстьо влизаме ли? И когато научиха 0.04% и че не само не влизат а и 100-те хил.евро му заминаха направо полудя..

    Коментиран от #17, #22

  • 17 Прав си

    21 7 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    В каква жестока безизходица трябва да си за да активираш и разчиташ на един фалирал ,несъстоятелен уличен гангстер като Станислав Недков -Стъки?!?! Рекетьор и крадец за който няма ценностна система и би тръгнал срещу всеки достатъчно да му платят за да преживява! Борисов да не забравя че същия този треторазряден гангстер когато ГЕРБ бе свален 1-ия път този бандит се заканваше да му реже ушите когато със Слави Бинев с ГОРД вземат властта! Да не забравя 2014 г.когато бе васал на Бареков ходеше с други платени дегенерати от сутринта да обгражда къщата на Борисов в Банкя и според Боко дъщеря му бе вдигнала кръвно от стреса!!?!? Утре когато падне ГЕРБ същия този гангстер за да няма саморазправа с него ще се предложи да кълца Борисов на парчета! На ренегати и такива безмозъчни индивиди не може да се разчита Бойко запомни го?!?! За твое добро е!

    Коментиран от #23

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 11 Отговор
    кога най поосле такива като БОРИСОВ ГЕШЕВ и подобни мутренско мафиотски елементи ще се гаврят с народа ни
  • 19 ИСТИНАТА

    19 8 Отговор
    Случва се нещо много странно! Баце опира до една отявлена криминална мутра която ще хвърли срещу протестиращите. Вариантите са 2- Или все още смята народа за много тъп който не знае биографията на криминала или е в безизходица и просто друг или други няма! Стъки освен с присъди за рекет и побои, през 2013 г.когато ГЕРБ бе изритан с масови протести реши да участва в политиката. Включи се в коалиция ГОРД на друга мутра Слави Бинев която участваше на изборите с ОБТ на Кръстьо Петков. Стъки водеше листата за Търново. И на изборите ГОРД+ОБТ получиха...0.04%! Дори роднините им не гласуваха за тях. Бинев изгони Стъки с мотив че е отблъснал хората и се вля в коалиция ПФ а Стъкито отиде при Бареков в ББЦ защото тогава боравеха с парите на КТБ. Неизменно до Бареков с групата си ММА бойци заплашваха из страната обикновените хора.След като КТБ бе разгромена и парите секнаха Стъки почна да краде и от горивото на служебните автомобили на ББЦ и бе изритан от Барека с мотив че е " криминален елемент и отявлен престъпник" . И от няколко години е на хранилка при ГЕРБ , спортното министерство на Кралев и му е предоставена и фирма за саниране на жилищни сгради. Та Баце толкова ли не може да намери човек с чисто минало и обществено положение та опря до този политически хамелеон и осъждана криминална мутра!
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 9 Отговор
    преди 15 години чистачи на мафията ликвидираха ГЕОРГИ ИЛИЕВ ГЛАВНИЯ крайно време е народа ни да измете герб олигархията мутрите мафията съд за подобни елементи
  • 21 Мммм

    19 15 Отговор
    Христо Иванов говори точно като К.Нинова, да не би да имат един учител?
  • 22 Дреме ти на шут*ката

    15 15 Отговор

    До коментар #16 от "Търновец":

    В сравнение с тия ЧЕРВЕНИ престъпници в Ларгото Черепи, Мустаци,Хитлери и Де'билни Фатмаци,... Стъки е просто АНГЕЛЧЕ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    СТРАШНО УНИЗИТЕЛНА ГЛЕДКА!!!!!!Ааааа усата ТОВА ли казва!??????май/НЕ!!!!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 20 Отговор
    Само Герб! Най-добре живеем при ГЕРБ. Мафията иска да вземе властта и да ни върнат в анархията и да ни отдалечат от Европа.

    Коментиран от #27, #29, #30

  • 26 gggggggggg

    15 0 Отговор
    Прокурори повече от осъдени...май... Така се развъждат избиратели...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Христо Иванов нула подкрепа

    10 25 Отговор
    Протестите са Вот на недоверие към Христо Иванов, Румен Радев, Мая Манолова, Бабикян и Хаджигенов и показват доверие към Управляващата коалиция ГЕРБ-Патриоти.
    Почти нулева подкрепа за организаторите и подстрекателите на протестите.
    Първо 1500 човека е средната посещаемост за Юли месец в София което е под 0.1% от населението на София
    Второ: 2000 човека е среднодневното участие на протестиращи общо за страната което прави 0.03% от населението на България.
    Това показва пълен провал за организаторите и срив на доверие на техните поддръжници и избиратели. За Август месец данните бележат срив с около 50 % на посещаемостта на протестите съответно и на доверието към организаторите и подстрекателите на протестите, тъй като това е точен показател и измерител за степента на доверие.

    Коментиран от #33, #38

  • 29 демократ

    7 11 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    В новата конституция да се запише членството в ЕС и НАТО!

    Президентът да се избира от парламента.

    Това иска народа.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Христо Иванов и СИК

    11 23 Отговор
    Христо Иванов е вече политически труп. Цяла България разбра че Христо Иванов е човек на задкулисието и се спонсорира от олигарси. Освен олигарсите Прокопиев и Васил Божков сега стана ясно че и мафията в лицето на СИК стоят зад него да го промотират и спонсорират. Маската му падна. Той е лицето на олигарсите и прокарва подмолно техните интереси. Истината излезе на яве, че Христо Иванов е дълбоко обвързан и зависим. Не само от Маджо, Васил Божков и Прокопиев но и от Румен Радев. Не е случайно фактът че в неговият протест участват мутри от ъндърграунда след като президентът каза - мутрите да излязат навън. С политическата кариера на Христо Иванов е свършено. Той беше дотук. Никога няма отново да влезе в Парламента. България не се продава

    Коментиран от #45

  • 32 ТОЧКАТА

    11 5 Отговор
    ЛИЛИ МАРИНКОВА Е ВОДЕЩАТА!!!!!И бе ИЗРИТАНА ОТ БНР!!!!!А дали е БНР!!!!или толупрадио????ВСЕ ОЩЕ НЕ Е!!!!!Силвия и още много ДОБЛЕСТНИ ЖУРНАЛИСТИ РАБОТЯТ ТАМ....И ВЪВ ФАКТИ!!!!!Достойни за УВАЖЕНИЕ
  • 33 А контрапротеста е от ....9 човека

    16 4 Отговор

    До коментар #28 от "Христо Иванов нула подкрепа":

    Така наречените контрапротестиращи отново се събраха пред Румънското посолство на "Ситняково " и са точно 9 човека от 2-милионна София! Според БНР и БНТ са били " около 20 души предимно читатели на жълтия сайт ПИК" аз ги броих и бяха точно 9. И след като никой нормален гражданин не пожела да излезе в подкрепа на Борисов и властта , те стигнаха до там да активират една криминално проявена и осъждана мутра която в момента е на яслата на ГЕРБ и получава финансиране от Министерството на младежта и спорта?! Нормален човек,общественик и гражданин не би се намерил да ги подкрепи. Разбираме криминалния елемент и рекетьор. Защото когато си замине тази корумпирана власт кранчето и лапачката му секват. А и няма да има с какво да преживява защото нищо друго не умее да прави. Трябва да започне отново да се занимава с изнудване и рекет явно, но тогава при ново управление ще бъде вкаран на топло за дълго време!

    Коментиран от #35, #44

  • 34 Ей така

    6 4 Отговор
    Никой не ти вярва!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гого

    13 4 Отговор
    На конференцията на прокурорите и следователите, си пролича манипулацията на мутрата Гешев. Обърнете внимание. Той каза, че някои хоро "ни наричат мафия" (цитат). Не съм чул никой от протестиращите да нарича прокурорите мафия. Мафиот наричат единствено Гешев, той го приши на цялата прокуратура. Това засяга прокурорите, които в по голямата си част са честни хора. Има сред тях и такива са със слугинско поведение (особено в ръководството на гилдията), а може би и някои с престъпно поведение, но едва ли всички са такива. Ето това се нарича прехвърляне на гнилочта от болната глава на здравата. Ето затова Гешев е недостоен да заема длъжността Главен прокурор и незабавно трябва да подаде оставка, ако му е останала капка съвест. В противен случай ще го съди историята, а може би и съда на обществото. И той ще бъде безмилостен към него за всичко, което върши и ще последва възмездие. Така, че Гешев върви си с мир.
  • 37 Емил

    14 1 Отговор
    1. Ocтaвкa 2. Върхoвeнcтвo нa зaкoнa. 3. Прoзрaчни избoри. 4. Рeaлнa кoнкурeнция. Вcичкo тoвa щe дoвeдe дo дocтoeн живoт ( виcoк cтaндaрт ) 850 лв минимaлнa пeнcия и 1200 лв минимaлнa зaплaтa. Рeaлнaтa кoнкурeнция рaждa виcoкo и кaчecтвeнo прoизвoдcтвo.

    Коментиран от #64

  • 38 Агенция Пиш

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Христо Иванов нула подкрепа":

    Пеевските тролове само повишават процентите на Христо Иванов . Плюйте, храчете Д(п)С арски слуги .
  • 39 да де

    4 8 Отговор
    "Проблемите" на прокуратурата много пространно описва и "анализира" , а се прави,че няма нищо общо с миризливите акции на събратята жълтите павета, върху които изсипаха умряла риба в количества, които биха нахранили всички гладни от кухните и домовете! Жалко и долно! Да не би да е непричьом към ставащото - ковчези, бесилки, яйца, домати, риби, алкохолици, дрогирани, психари и какво ли не? Вярва ли си? Смята ли,че това ще се забрави и няма да го свързват с него? Има да чака и се надява, ама не!! Винаги ще свързват името му и с Маджо и с другите мафиоти начело с баш мафиота с юмрука, и с всички идиотщини, неприсъщи на нормални интелигентни хора, очакващи да се вредят във властта! Да ама не - с всичко това си отряза пътя !!!
  • 40 Не мръкайте

    8 7 Отговор
    Ей бе, каза ви го човекът! А вие пак - ама не ми харесва ризата му.... Какво искате? Я вие излезте е кажете, че царят е гол да ви видя! Този Иванов има хъс. Поне ако не друго, ще им направи майката тъжа да ги пита и изобличава, за това ще гласувам за него
  • 41 така е

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Наистина е много свестен и работлив и отговорен. Той беше единствения министър на правосъдието , който след 89 г. действително се опита да направи нещо, но за съжаление не го оставиха. Чест му прави , че се махна и не се остави да го омаскарят.
  • 42 Сега имам питане

    9 4 Отговор
    Борисов кога ще подаде оставка? В Банкя знам, че живеят прости хора, които не разбират, че не искаме Бай Тошо 2. В Правец също живееха прости хора, които не разбираха че не искаме Бай Тошо Ориджинал. Изритахме го. Ще изпитаме и ментето му - БМБ.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 2555

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "А контрапротеста е от ....9 човека":

    Те били девет а вие колко сте 19.
  • 45 ще ви се но честния човек си личи

    9 4 Отговор

    До коментар #31 от "Христо Иванов и СИК":

    Нищо подобно не се е разбрало в цяла България. Тока го разбират единствено тъпите гербаджийски тролове, от които Христо Иванов най-малко чака да му станат симпатизанти. Така , че тази част от българите , които не са хрантутници на Герб от 20 години знаят Маджо с кого има връзки.
  • 46 Фалшивите Протести на Хр Иванов

    5 11 Отговор
    Пълна свинщина и простащина. И тези претендират да управляват. Е затова рейтинга на триото и Христо Иванов се срива и по никакъв начин няма да влязат в парламента. Понеже това е истинската им същност и българите разбраха това. И ги оставиха сами да си правят свинщини и протести. Подкрепата им е нула и никой няма да гласува за тях. Защото хората разбраха че те много много пъти повече не стават от управляващите. Затова останаха със 100 човека на протестите. Пълен провал. Понеже простащината, свинщината, агресията им, поругаването на национални символи и сгради отвратиха и отблъснаха техните симпатизанти и избиратели и ги оставиха сами в тяхното блато кочина. Толкова се радвам че вече не съм част от тях и никога няма да ги следвам и гласувам за тях. Това което се опитват да градят всъщност са въздушни кули на вятърничево разбиране за Демокрация, като се опитват да го постигнат чрез насилие, страх, контрол и терор над свободните граждани. Но насила хубост не става. Това са остарели и тоталитарни методи на комунистите-партизани от времето на Сталин които заграбиха властта и наложиха със сила комунистическата Диктатура
  • 47 СКОРПИОН

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "Съд за шайката ГЕРБ":

    онова не е поствано от ника ГРАД КОЗЛОДУЙ ти ако си гербераст си и твой проблем но никовете са прякори в интирнет пространството вярното на ника е само айпи адреса никой не може да бъде АНОНИМЕН в интернет дори с прокси няма начин в интернет няма АНОНИМНОСТ ЧАО
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Агенция Пиш

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Кръгла нула е тоя":

    Бареков, не трябваше ли да си на контрапротеста ?
  • 51 Васил Левски

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Защо ли?Защото са мафия,мафия която се е впила и смуче кръвта на хората.Трябва да се сложи край на това.Трябва да изхвърлим тази хунта на бунището,и никога да не им позволим дори да си помислят да се завърнат във власта...Лица като,ГешеФ,Бойко,цецо апартамента,влади гораноФ,менда,баба цецка,росен чехльото,пееФски,това са бандити който мислят как да станат по богати,това е хунта..

    Коментиран от #55

  • 52 ХРИСТО ма/на ,

    3 4 Отговор
    Който и да се глави да кара ВЛАКА, трябва да "слуша" Брюксел. Кой и Кога , ще включва или изключва закона - разлика не ЧИНИ ! Посоката на ВЛАКА е гибелна и ти да си машинист, все на същата ДЕСТИНАЦИЯ ЩЕ НИ ОТКАРАШ и стовариш - " КРИМИНАЛНО - РАЗОРИТЕЛНА" ! Ти нито дума не казваш за Ревизия на ПРЕХОДА " за " Ревизия на Приватизациите" , за " Възвръщане на Националните богатства " - недра, планини, реки, езера, вецове, тецове, Мини , недра, банки и т.н. ИЦЕ, не ми се ще да го продумам, ама ми се чини, че и ти ще си " Тайфун с нежнж име " , щото уж ПРИКАЗВАШ а много неща НЕИЗКАЗВАШ ?!
  • 53 въпрос от хората

    2 6 Отговор
    Христо Иванов да каже колко пари взима от Божков през банката на Маджо

    Коментиран от #56

  • 54 Мутрата от СИК

    4 3 Отговор
    Защо не дойде с контрапротестърите , а се е сврял в дупката си като плъх , да ни преброи ? Толуп !
  • 55 Мдаа

    3 8 Отговор

    До коментар #51 от "Васил Левски":

    Първо - хунтата е военен преврат! За сведение на невежите!
    Е втора - тия ли ще изхвърлят мафията?
    Точни Пинокио? Или тия тримцата божкови човечета?
    Тия ли са идела за чисти и неопетнени?
    И трето - хората решават на избори, не на улицата!
    При положение, че хората рашат пак герб да са първи? Тиогава какво? Пак протести , докато дайдат "правилните" хора ли?
  • 56 Сикаджията

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "въпрос от хората":

    Защо не каже къде са седемстотинте милиона , с които рекетира Божков ? А каскета да спомене нещо за откраднатия ритон ? Пътници са и двамата , въпрос на време и след това затвор !
  • 57 Българин

    3 6 Отговор
    Абе не може,фирмата Да България собственост на Сашо Дончев ,а сега се разбра и за Маджо с публично известния шеф Христо Иванов да ми внушава само лъжи. Тази фирма само е регистрирана като партия,в нея влизат- приятелчета от детинството,от ученическите години,от студентските години,от махалата,братята,сестрите,братовчеди,мама,тате,техните приятели ,компютърджии мошеници.........Аааааааа.Я вървете на майката си тия номерца-аз на тебе ти на мене ги знаеме.Целта ви властта и безнаказано крадене -е няма да стане
  • 58 Кирилов

    6 0 Отговор
    Пеевски, Домусчиев и връзката с Борисов е темата на прокуратурата, а не Гешеви съчинения
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "дааааа":

    И той също!!!
  • 62 Какви престъпления на Радев изсмукахте

    2 0 Отговор
    Президента има Представителни функции и много нисък бюджет,, измишльотина от Отиващите си Крадци, Правителството харчи милиарди те в държавата, Краденето е там където са парите!! Това го знаят и децата и бабите на село. Престъпниците-Мафията вика"" дръжте. Крадците"" Елементарно, не хваща декиш!!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Емил":

    В кой свят живееш?Или си социалист-утопист? Всичко това няма как да стане ако ще и господ да слезе ни ни управлява! Кризата ще е жестока и вече се усеща! ами дано не тръгнат надолу доходите и от заплати и пенсии, щото безработицата ще нарастне и парите няма да стигат за помощите!И предсрочни избори само ще увеличат хаоса - парламентът ще е орел-рак и щука и ще скачаме от избори в избори до безкрай!
  • 65 Оги

    1 0 Отговор
    Ще му се на Ицката да стане главен прокурор, но едва ли ще му се получат нещата точно с това празноговорене.
  • 66 Педагог

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "дааааа":

    Браво! Порасна Детето, а още слуша Мама!
  • 67 Тони

    1 1 Отговор
    А Христо Иванов какво иска? Той да поеме управлението ли? Не си ли мисли, че малко се надценява. Той става за премиер, колкото аз за космонавт
  • 68 Мартин

    1 2 Отговор
    Проблема на Христо Иванов е, че държавата е завладяна от кръга около Пеевски! Цялата драма на Христо Иванов се състои в това, че държавата вече не е завлядана от кръга "Капитал" на неговия шеф и господар - Иво Прокопиев! Това е истината, за съжаление!
  • 69 Ива

    0 2 Отговор
    Ей го пак тоя! Не се спря да гастролира и да говори глупости!

    Коментиран от #72

  • 70 Павката

    2 1 Отговор
    Христо Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.