29 Септември, 2020 20:48 36 786 139

Ренета Инджова пред ФАКТИ: Дълго ще останем с клеймото на страна, отгледала такъв екземпляр

  • ренета инджова-
  • протести-
  • бойко борисов-
  • коронавирус-
  • корупция-
  • европейски съюз

"България в момента е подложена на обезсилване", каза Инджова

Ренета Инджова пред ФАКТИ: Дълго ще останем с клеймото на страна, отгледала такъв екземпляр - 1
Снимка: ФАКТИ

„Ние или имаме комплекс за малоценност, или, когато се изтъкваме, го правим неудачно. Случаят с Румъния е не само показателен с това, че ние се срамувахме, че ни слагаха с Румъния, че винаги вървим в двойка с тях, но Румъния още от началото на Прехода демонстрира качества и преимущества, които България не само няма, но и никога няма да има“.

Това каза Ренета Инджова пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

На въпроса какви качества, Инджова отговори: „Без външен дълг, с развита инфраструктура от гледна точна на здравеопазване, ако щете – и православието на е на ниво, което ние тук можем само да сънуваме, защото там църквите не са места за пране на пари, а са пълни с хора, които се вижда, че имат традицията да бъдат вярващи хора, да са хора с добродетели, да използват тази институция за място, където бедните получават подслон, получават грижа“.

На думите на Лили Маринкова, че в Румъния всичко е започнало с фалшива революция, Инджова отговори: „Тя извърши своето демонстрационно въздействие какво се прави с диктатори. Ние, като нямахме такова действие, вижте как нашите диктатори просто са като феникси и излизат отново. С нищо не можем да твърдим, че Борисов не е една еманация на нерешени проблеми от това време“.

„Виждаше се, че това оръдие се шлифова, изглажда и се подготвя, за да извърши определени функции. Тази кариера, която един пожарникар прави, която днес обаче е едно клеймо за нас, защото нямаше сериозен световен вестник или медия, които да не направиха профил на този диктатор“, каза Инджова по повод Бойко Борисов.

„Ние ще останем за дълго време с клеймото на страна, която е отгледала такъв екземпляр. И на всичкото отгоре има вътрешната сила да го съхранява и да го държи на власт при доказани нарушения, при доказани корупционни прояви“, допълни тя.

“След като обекта – така да го наречем (бел: Борисов), не проявява никакво чувство за свят и достойнство, излагането му в такъв порядък е единствено начин за постигане на рекет върху него. Това е средство, това е оръжие. Целта не е дискредитирането на Борисов, но чрез тази дискредитация се постигат много подписи, така да се изразя. Подписва непрекъснато", отговори Ренета Инджова на въпрос за снимките на Борисов.

„При целия вътрешен натиск и дискредитация, която той има в страната седенето на власт означава само, че тези, които са заинтересовани от подписа му са отвън“, каза Инджова. „Тези, които го подкрепят в Европа рано или късно ще бъдат попитани от народите си – защото ние сме чист получател на средства, а не донор, както беше Великобритания. По тази причина ще попитат защо те дават пари на една дискредитирана и доказано корумпирана структура“, допълни тя.

„Тези, които са чадър в момента на Борисов ще си получат рано или късно клеймото, че са били съучастници в този процес“, категорична е Инджова. „Структурите му ще изчезнат така, както се случи с НДСВ, защото са създадени проектно, за да се свърши определена работа, а проектните създания в обществото имат най-нерадостната съдба“, допълни тя.

„Всички, които критикуват протеста, който тече повече от 80 дни вече в България и казват, че не са формулирани политически искания са всъщност тези, които желаят неуспеха на борбата с Борисов и неговата клика, защото да кажеш, че оставката не е политическо искане при положение, че има доказани корупционни схеми е изключително пошло и това само означава, че корупцията у нас не се счита за нарушение, не се счита за порок, не се счита за грях“, каза Ренета Инджова.

„Като че ли престъпленията от гледна точка на ограбване на национално богатство, на фондове, на унищожаване на бизнес, на унищожаване на човешки животи, те не представляват нищо. Такова поведение има изключително тежки морални последици за нацията, за нейното психологическо равновесие, за нейния психологически статус, за нейното самочувствие. Аз тук даже нямам предвид, когато се движи българин сега - нищо, че е коронавирус, по летищата с какво отношение властите по света се отнасят с нашите сънародници, защото клеймото за правителство, което е в този си вид, в който е в момента е от отдавна.

Сега само установяваме, че не искаме повече да живеем с това клеймо – това клеймо ни е сложено отдавна. Има да го носим още много дълго, дори и когато управниците нямат този морал, които имат в момента“, смята Инджова.

„Морална революция е тази, която ще тече по света“, каза Инджова. „Тя е не за строй, не е за форми на управление, тя е за това, че в рамките на властта се формираха феномени каквито са дълбоката държава, каквито са задкулисието, каквито са извращенията за съвременния капитализъм във вид на неолиберализъм, каквито са извращенията на посткомунизма, които левитират и се сляха с неолиберлизъм дори в един несинтез, а в една конвергенция, която някои утописти учени от 60-те години лансираха - че ще дойде време комунизъм и капитализъм да се слеят.

Тук това сливане се осъществи, благодарение на симбиозата между сходни идеологии. Сходни от гледна точка на това да се постави не конкуренцията, не ефективността, не ползата за хората, а усвояването на ресурс. Представете си, че тези върхушки изобретиха механизъм, с които преодоляха ограничителите на липсата на пари, защото решиха, че няма да регулират паричната маса, паричното обръщение, ще печатат пари и с тези пари те всъщност обяздиха и капиталистическата, и бившата социалистическа част на света“, допълни Ренета Инджова.

„Начинът, по който всички се противопоставят, опитите им в моменти, в които - например, каквато беше тази година кризата на валутната система на света, да бъде повод да се търси смяната на неолибералите с консерватори от типа на Тръмп, те, за да не допуснат това, ни вкараха в една биологическа война, каквато е коронавируса.

С други думи, реакция срещу това да слязат от власт точно тези, които предизвикаха огромното разслоение, огромната несправедливост, огромната абсурдност на това да натрупваш капитали, които не са в контекста на човешките потребности, ами за тяхното извращение, за тяхното превръщане в антихора, в античовеци“, каза Ренета Инджова в студиото на ФАКТИ.

На въпроса на Лили Маринкова чие е това биологично изобретение, Инджова отговори: „На тези, които са на власт. То не може да е на тези, които искат да дойдат. Тези, които са на власт толкова са заинтересовани да останат, че чак ни убеждават, че ще ни пазят, че са много заинтересовани да не стане епидемия. А това, че Америка нарича нашата корупция ендемична – това не е проблем, ние с това не се борим“.

„Колкото и да се стабилизират елитите и да се загнездват по механизми, които само те могат да изобретяват, народите са в състояние, в което не могат повече да живеят по този начин. Рано или късно ще се разбере, че те са една излишна биомаса, защото програмите за развитие на света не са насочени за увеличаване на заетост – нали не сте чули такова нещо, не сте разбрали, че с новите технологии ще има много заети, а точно обратното.

Тоест ще дойде моментът, в който всички вкупом стават излишни. Ако 90% от население стане излишно, аз не мога да си представя колко полезна ще бъде онази част, която иска да остане да управлява“, каза Инджова.

Лили Маринкова насочи разговора Васил Божков, който говори за милиардите от неговия бизнес към управляващите. „Не можем да не отбележим, че за първи път има нарушител, който е готов да жертва себе си в името на това да се разкрие истина. (…) Божков е едно обвинение, което персонално се отправя към Борисов" коментира Инджова и допълни: "Ние нямаше да бъдем в това позорно положение, ако някоя от правораздаващите институции беше започнала поне да решава проблемите Борисов, а не ние пред цял свят да ставаме за резил с пистолети, с чекмеджета, с кюлчета, с безразборен живот с партньори, партньорки и т.н."

„Каквото копаем като газопроводи и каквото инвестираме като АЕЦ „Белене“, всякакви потоци и като инфраструктура дори, като пътища, ние го правим в такъв оскъпен порядък, че това са всъщност заровени пари. Това не прави инвестиции, а това е само омаломощаване на националните комплекси. България в момента е подложена на обезсилване като всичките ѝ системи, тъкани, всичко каквото може от нея да бъде взето. Това е една борба, която продължава вече двайсетина години и това, че българите тръгнаха да се борят означава, че за първи път са разбрали, че никой няма да им помогне в тази, борба, а те трябва да я извоюват сами“, каза Ренета Инджова в края на разговора.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 200 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    182 28 Отговор
    оставете тиквата 100 години още. надявам се на 99тата да имаме централа
  • 2 Анализаторр

    387 33 Отговор
    За да отгледаш такъв екземпляр означава, че сме загубили трезвата си преценка и ,че народът се е пуснал по течението на апатията и овчедушието. Ами време е да се събуди!

    Коментиран от #66

  • 3 Умна

    375 47 Отговор
    Знаеща и можеща.
    Синтезиран изказ в оценката.

    Коментиран от #27, #122

  • 4 Русороб

    112 28 Отговор
    Екземляра да позная е шумкарско добиче новоизлюпен болшевишки бизнесмен ;)
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    301 40 Отговор
    имаме ПРЕМИЕР мутра имаме председател на нс тъпа КЪРДЖАЛИЙСКА П,ТКА правителството не му пука за обикновените хора
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТОЧКАТА

    319 36 Отговор
    Представяте ли си тиквата като опонент в ДЕБАТ С НЕЯ!!!!!!!!!

    Коментиран от #60, #126

  • 8 Опаааа

    160 22 Отговор
    Лапсус. Не "екземпляр", а "по-мияр"
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ренета

    35 216 Отговор
    Беше обективна , докато американците не и промиха мозъка.
    Жалко

    Коментиран от #69

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    141 21 Отговор
    герб мафия

    Коментиран от #13

  • 12 Мисс Нова Загора

    54 179 Отговор
    В Румъния няма рашняшко влияние както в България дрОгарко.Румънците са латинско племе,а не се припознават като някакви славяни.

    Коментиран от #106, #109

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Историк

    56 307 Отговор
    Изкуфяла, политически труп, забравена от всички
    Търси просто известност
    Тя не може да отговори, какво е направила и оставила за България- НИЩО

    Коментиран от #101, #105

  • 15 Много думи

    50 244 Отговор
    без покритие. Да беше посочила едно доказано престъпление. Нали ако има такова,щеше да е подсъдим. Защо не коне тичаш колко пъти на ден любимият ти фигуране наруши конституцията. Ама парите на черепа не миришат.

    Коментиран от #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Перо

    118 19 Отговор

    До коментар #9 от "ААААХАХАХААА....ТВА ПУСТО ПИЕНЬЕ":

    Който няма дребни пороци има едри, като теб: наркомания,криминални престъпления,корупция и т.н.,”болестите” на ГРОБ.
  • 18 Хмм

    96 15 Отговор
    С едно не съм съгласен от казаното. Новите технологии ще отнемат доста работни места които са ръчни, но ще създадът няколко пъти повече работни места най вече контролни. Проблема идва с хората които немогат или не искат да се адаптират по една или друга причина. Ако трябва да сме честни живота е една постоянна промяна и адаптация, няма нищо вечно
  • 19 Перо

    53 15 Отговор

    До коментар #9 от "ААААХАХАХААА....ТВА ПУСТО ПИЕНЬЕ":

    Който няма дребни пороци има едри, като теб: наркомания,криминални престъпления,корупция и т.н.,”болестите” на ГРОБ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иво

    45 190 Отговор
    Коя е тази баба какви са тези брътвежи на алкохолно болен мозък?

    Коментиран от #62, #112

  • 23 🐷 Боко ТИКВАТА

    81 15 Отговор
    Яснооооо, Аз съм ГНИЛА ТИКВА....ТУЛУП.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    30 127 Отговор
    За има няма 4 години откакто управлява нашата бетонна коалиция с мощните патриоти, ДПС и заедно с Веско Марешки от "Воля" ние имаме почти пълно мнозинство. Непоклатими сме и ще изкараме пълния си 4-годишен мандат до 2021 година. След като 4/5 от гражданите сме добре с висок жизнен стандарт,можем да си позволим вече всичко като Западно- Европейците,всеки с климатици в тях,с лъскави нови коли,със скъпи телефони,всеки с жена си или любовницата по ресторанти и дискотеки и не е проблем да похарчат 100-200 лв. вечерта безспорно Генерал- Лейтенант Бойко Борисов му предстои сигурен 4-ти мандат. Тук квичат и вият от болка и безпомощност като чакали единствено бедняците и голтаците които са докарани до кофите за смет и ще зъзнат от студ зимата и не е сигурно че ще я преживеят. Обръщам се към тези тук с негативните коментари за Бойко и ГЕРБ. ДрОгарЕ,боли ли ви а ? Нормално е да сте изнервени,все пак откакто управляваме с патриотите ,ДПС и Марешки сте на целогодишни велики пости....Свиквайте така ще е и следващите 8 години.....Глад Майкааааааа Глааааааааааааааад

    Коментиран от #28, #55

  • 26 Перо

    94 26 Отговор

    До коментар #15 от "Много думи":

    Много си тъп! Тиквата е осъждан! А както се разпадне мафията,като му дойде времето и плъховете,като Цвъки и шайката се разбягат ще видиш няколко стотици свидетели за доживотна присъда на тиквата,без право на замяна,ако тези като Божков не изпреварят съдебните процедури.

    Коментиран от #46

  • 27 Истина

    41 151 Отговор

    До коментар #3 от "Умна":

    Тази жена не се можа да разбере ,
    че хората не я харесват . Когато
    Борисов и помагаше не говореше
    така . Господ гледа ....

    Коментиран от #32

  • 28 Перо

    39 20 Отговор

    До коментар #25 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Както казват сърбите: Надай се ку-ец на пиане жене!

    Коментиран от #30

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 7 Отговор

    До коментар #13 от "Братле":

    не троля а ИСТИНАТА има ФАКТИ какво БРАТЛЕ СИ МИ та ти ми се подиграваш и обиждаш
  • 30 Бат Валъо

    30 104 Отговор

    До коментар #28 от "Перо":

    След 5 месеца ГЕРБ вече ще има абсолютно мнозинство! А такива маргинали като Козлодуй изхвърлени от обществения и социалния живот на страната съвсем ще изпукат от глад и мизерия..

    Коментиран от #39, #45, #61

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 17 Отговор

    До коментар #21 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    мечти мечти ах мечти розови но от сън спомен няма та ти не го познаваш лично твоя скъп БМБ

    Коментиран от #34

  • 32 Тебе не те харесват

    44 9 Отговор

    До коментар #27 от "Истина":

    Щот си гербаджия.
  • 33 Отврат си

    28 72 Отговор
    Я, си пийни и никой не иска нито да те вижда, нито да те чува. Ти заедно с другите беше в управлението. Не ви искаме. Вземай попа и се махай.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Харизанович

    35 96 Отговор
    Пак ли опряхте до тая алкохоличка. На всичкото отгоре и психически проблем. Оставете жената на мира.
  • 36 Само това

    81 12 Отговор
    Екземпляра е чиста мутра и не му пука, та ако ще и кмета на Симитли да си беше свършил работата и пред публика, важното е да пълни чекмеджето и да гледа от високо и със скрито презрение.
  • 37 Инджова ако знаеше само

    44 7 Отговор
    Ами ГЕРБ+ОП си купиха нови радари и психогенератори от Израел които сканират човешки мозък в реално време дистанционно някой опоненти!Попитайте ген.Василев,Соколова с трите висши по психо и терор,все хора на Гешев и Бойко!Дори Херо Мустафа и CIA се досещат за какво става въпрос!Полигон Инджова,Балканите са полигон!
  • 38 По важно е...

    67 20 Отговор
    Че дълго ще се помни това клеймо, ще се помни, но по важно е НИКОГА да не се повтори!
    Оставка!
  • 39 Да ще има

    27 7 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Валъо":

    Мнозинство от мераклии в затвора!
  • 40 БЛЯ БЛЯ

    24 56 Отговор
    Не страната е отгледала Джипкаджията с Шкафчето!
    Борисов сам се е отгледал, като фалшифицира изборите!
    С над милион фалшиви избиратели "мъртви души"!
    Извинявай Ренета, по и ти си една лаладжийка, като ПКП

    Коментиран от #52, #133

  • 41 българин

    24 70 Отговор
    Инджово инджово малко ти беше и за още ламтиш ,не та е срам .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 българин

    73 31 Отговор
    Отдавна чакам Инджова да направи партия и да се яви на избори. Предричам и категорична победа. С радост ще гласувам за нея.

    Коментиран от #54

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 15 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Валъо":

    пп герб си отива агонизирайки
  • 46 Чети тъпчо

    20 32 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Не пишеш за какво е осъждан. Ей така си тролиш, колкото да не заспиш.

    Коментиран от #83

  • 47 така така

    31 75 Отговор
    Срам ме е че такова същество което изпълзя от дупката си е било министър-председател на България.
  • 48 гост

    5 8 Отговор
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 49 БиБи кинг

    4 19 Отговор
    Ше ва гърбя до де мърдам!
  • 50 о да

    37 72 Отговор
    И дълго време ще се чудим на падението на тази жена!Така да се продаде на отрепките! С какво ли я купиха? С бъдещ високоплатен пост, министерство, посланичество? Някога я уважавахме - сега единствено я съжаляваме,че падна така ниско и се събра с тези човешки подобия!
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 9 Отговор

    До коментар #44 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    не съм от ПОЗИТАНО имам си 270 лева пенсия работил съм хетеро съм това щото съм глух и с инсулт не ти дава право да се присмиваш ПАХТАКОРЕ

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ала бала

    28 54 Отговор
    Инджова по- добре да каже защо я уволниха японците като финансов директор на Токуда.
  • 54 да бе

    25 47 Отговор

    До коментар #43 от "българин":

    С кого? С отлъченото отче? С отровното трио? с жълтите книжки - първи дружки?
    ОСТАВЕТЕ ЖЕНАТА ДА СИ ГЛЕДА СТАРИНИТЕ! ЗАГУБАТА НА ДЪЩЕРЯ Й И ОТНЕ РАЗСЪДЪКА, НЕ Я ПРАВЕТЕ И ВИЕ НА МАЙМУНА В ТОЗИ ЦИРК!
  • 55 АНОНИМЕН

    31 6 Отговор

    До коментар #25 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    когато герб паднат от власт ти как ще се издържаш тия пари от грб рано или късно ще свършат та ти какво😁😁😁😁😁😁 ще ядеш как ще плащаш ток вода та ти нямаш трудов стаж нито един ден

    Коментиран от #64

  • 56 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    34 9 Отговор

    До коментар #51 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ГОСПОДИН С НИК КОЗЛОДУЙ! НЕ ЗНАЯ НИКАКВИ РЕМЗИ И ПАХТАКОРИ?!?! И НЕ СЕ ПРИСМИВАМ И ПОДИГРАВАМ! СЕГА ДОРИ СЕ РАЗПЛАКАХ КАТО ПРОЧЕТОХ РАЗМЕРА НА ПЕНСИЯТА ТИ! ТА 270 ЛВ.СЕ ПАДАТ ПО 9 ЛВ. НА ДЕН. А АКО МЕСЕЦА Е ОТ 31 ДНИ ТИ СЕ ПАДАТ ПО 8.60 КВ.НА ДЕН. С ТЕЗИ 8 ЛВ.НА ДЕН ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНИШ 3 ПЪТИ, ДА СИ ПЛАТИШ ВОДАТА, ТОКА, ИНТЕРНЕТА,ТЕЛЕФОНА, ЗА ДРЕХИ И ЛЕКАРСТВА...8 ЛВ.СА САМО ЗА 1 ХРАНЕНЕ А КАКВО ОСТАВА ЗА 3 ПЪТИ ДНЕВНО. 1 КУТИЯ ЦИГАРИ Е 6 ЛВ. ИЛИ ТИ СЕ ПАДАТ ПО КУТИЯ И ПОЛОВИНА БЕЗ НИЩО ДРУГО ИЛИ 4 ЛИТРА И 700 ГРАМА БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ. НАИСТИНА БОЙКО ЗА 11 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ ВИ Е ПОДЛОЖИЛ НА УЖАСЯВАЩ ГЕНОЦИД. СЕГА ВИ РАЗБИРАМ ЗАЩО ТОЛКОВА ГО МРАЗИТЕ...ТОВА ВАШЕТО НЕ Е ЖИВОТ А СЪЩЕСТВУВАНЕ

    Коментиран от #63

  • 57 Иво

    23 54 Отговор
    Защо се канят гости като нея знае се че е зависима от алкохола.Говори глупости а какво
    е направила тя.????
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Васил Левски

    29 8 Отговор

    До коментар #7 от "ТОЧКАТА":

    Няма как да си го представя,поради една проста причина.Нашата 🎃 няма мозък и на амеба..Неговото мото е,КрАЖбА кОлкОтО мОЖе и ТоВа Е.....
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 10 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Валъо":

    глухонемите не са маргинали имам си пенсия герб си отива в историята кат ндсв
  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 10 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    не е баба а ЧОВЕК вие си заминавате
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 8 Отговор

    До коментар #56 от "ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ":

    ИЗВИНЯВАЙ ако си искренен
  • 64 Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер

    16 20 Отговор

    До коментар #55 от "АНОНИМЕН":

    Сега ще ви обясня тук как купувах на избори. Досега шега шега но се кълна в здравето си това което ще ви информирам. На едни избори ми плащат от ГЕРБ хонорар на ден да купувам. Отиваме аз и 1 известен Търновец да вземем парите от координатора и да тръгваме по селата да купуваме. Човека бърка в джобовете си на коженото яке вади 2 пачки дори не ги знае колко са може 60 хил.,може 63 , 67 ...и аз не зная колко са пъхам ги в десния джоб и тръгваме към 1 село Водолей с ромско население. Пристигаме и около 40-50 роми ме наобикалят и почват да прегръщат. Аз съм с едно кожено сако джобовете му нямат ципове и в десния джоб парите на ГЕРБ в левия ми моите личните. С лявата ръка стискам в джоба моите да не бръкнат тези роми докато ме прегръщат да ги гепят, mайнaта им на тези в десния ако гепят те са за раздаване. Опъваме 4 дълги големи маси насядат ромите от хоремага 10 каси бира , 30 луканки ,създърма и сядаме обясняваме как се гласува и на всеки по 50 лв.. Тръгваме към моето родно село..Там предимно живеят Българи и стигаме на центъра хранителния магазин. Вече е късно стъмнило се. Жената на магазина ме познава , като малък лятото там прекарвах ваканциите. 350 жители на селото даваме 10 хил.лв.утре целия ден като мине селото да пазарува на всеки по 50 лв.и бюлетина с номер. Плюс тези пари още по 5 лв.за човек по 1 хляб, 2 млека и сладки. Леля Стефана продавачката каза " утре като дойде баба ти да пазарува ще й дам и на нея всичко от тебе и винаги за герб", тогава ба

    Коментиран от #102, #128

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Exanches

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "Анализаторр":

    Нали за това има протести!
  • 67 АНОНИМЕН

    8 2 Отговор

    До коментар #65 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    КОЗЛОДУЙСКИЯ приятел ли ти е защо го мразиш заплашваш
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Елена

    3 13 Отговор

    До коментар #10 от "Ренета":

    Как и го промиха?

    Коментиран от #70

  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    46 19 Отговор

    До коментар #69 от "Елена":

    РЕНЕТА ИНДЖОВА е нормален ЧОВЕК не е лабилна
  • 71 До 25

    37 4 Отговор
    Радвайте се на "просперитета" си, но помнете, че не се гради щастие върху чуждо нещастие. Клетвите на майките на гладуващите и мръзнещи деца ще ви стигнат. И не само вас, а и наследниците ви. Бог бави, но не забравя. За геноцида над нашия древен народ всеки ще получи заслуженото.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Всъщност

    27 55 Отговор
    Борисов е най-успешния премиер на прехода, историята ще го потвърди. След като всички комунисти са откачили от ужас, значи Бойко си върши работата и то добре. На комунистите никога не им е пукало за България, а само за банковите им сметки, разочарован съм от Инджова, защото и тя се оказа част от руския инжинеринг в България, нищо конкретно само насъскване и омраза. А относно структорите и изчезванията май БСП го показват много добре. Всъщност Инджова мисли за мафията/БСП а говори за ГЕРБ !
  • 74 Провидението

    20 43 Отговор
    Какво искат протестиращите водени от трима глупави арменци, по-глупави даже от тримата български глупаци не е важно! Важното е, че нито един арменец от арменската общност не се изказа за три месеца, че арменците в България се дистанцират от триото! И избухна война вчера която мачка Армения, като провидение за действията на арменците тук!Днес се намеси и Турция! Прeди ниe бългaритe бяхмe нa cтрaнaтa нa Aрмeния винaги, нo oткaктo aрмeнцитe cъcипвaт cтрaнaтa ни и oт 3 мeceцa ни зaмeрвaт c яйцa бих кaзaл ''бийтe тoвa мръcнo плeмe дaжe гo унищoжeтe''! Дa изпрaтят нa вoйнa тaм aтeиcтитe Бaбикян, Хaджигeнoв и Минeкoв зaщoтo ca мнoгo вoйнcтвeни и зa дa дoбият oпит в биткитe! Никoгa пoвeчe aвaнтa зa aрмeнцитe къдeтo и дa ce нaмирaт! Имa Гocпoд, нaли тaкa aтeиcти и имa прoвидeниe?

    Коментиран от #75

  • 75 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 2 Отговор

    До коментар #74 от "Провидението":

    не желай зло никому защото НАЧАЛНИКА БОГ гледа отвисоко наказва жестоко
  • 76 Чистачка на входове

    23 45 Отговор
    Тебе никой с нищо няма да те запомни Бойко народа си го харесва и избира Никой не е направил на една трета от това което направи Бойко Пак ще го Изберем
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Болшевик е моя татко

    12 12 Отговор
    И аз съм тъпанар
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Ха ха

    37 13 Отговор

    До коментар #46 от "Чети тъпчо":

    За автокражби в Чехия,за лъжа в България.Толкова до днес,а след оставката ще бъде осъден и за злоупотреби в особенно големи размери,за рекет и дори за убийства.
  • 84 месара

    24 22 Отговор
    инджова услужливо пропуска да каже че и в България ‘ 89 г. се извърши фалшива революция . това се случи не само в Румъния , а и в Полша ! след ‘89 г. в България комунистите бяха още 20 г. на власт , и нанесоха огромни щети , за това не можем да се оправим още , за това искат да свалят Борисов , искат властта отново ! няма вълшебна пръчица !

    Коментиран от #96

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 агент 07

    23 5 Отговор
    какво ще правим с бившите членове на БКП и партийни секретари сега депутати и минитсри от Герб е тука е заровено кучето
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 вили

    18 6 Отговор
    романа Шайка много добре е написан и точно за мутрите от Герб
  • 89 Xaxaxa

    11 6 Отговор
    Тез който имат повече минуси са простаци, да не коментират че стават по прости
  • 90 Българин

    32 7 Отговор
    Болезнена и вярна оценка на случвашото се в България.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Живей спокойна страна

    6 6 Отговор
    В хартата на правата на човека, много точно са описани правата на хората, но не на животните.
  • 93 Герболин

    7 4 Отговор

    До коментар #80 от "3 и 5.10.2020 г.":

    Кви са тия заплахи бе. Ще ти идват на Свиждане от някоя служба май. Всеки има правото да подкрепя която пожелае партия или политика. Разбрахте ли под човеци такива.
  • 94 Българин

    36 14 Отговор
    Г-жо Инджова, за каква държава говорите? Щом един пожарникар успя да излъже 6 млн. души и да спечели 3 мандати, да формира гвардия от 430-хилядна администрация, да превземе с Доган съдебната власт, да направи чрез Специализираната прокуратура постоянно действащ Трибунал, а КПКОНПИ - орган за конфискация имуществото на негерберски бизнесмени, за какво говорим? В отговор на призива на ген.Радев "Вън мутрите!" протестите започнаха от млади хора, прдимно студенти в чужбина, които живеят и учат в Англия, Франция, Германия, Холандия, Ирландия, Дания и т.н. и виждат разликата между живота в тези страни и в България. И какво стана: софиянци си гледаха 1300-1500 лв заплатата и хич не им дремеше за протеста! 800-те хиляди гурбетчии от провинцията всяка събота и неделя си тръгваха на село и се ядосваха, че протестите им пречат..? ББ на 2-и септември изпрати полиция и жандармерия срещу младите хора и те се разправиха жестоко с тях! Оказа се, че униформените защитават Боце и дружина, а не народа! И че столичани гледат своя кеф, а не своето и на децата си настояще и бъдеще. А управляващите си пълнят шкафчетата с 500€ банкноти и златни кюлчета и ги защитават с Глоковете върху шкафчетата. А спецпрокурата нахлу в Президентството с въоръжени полицаи, та да покаже, че за нея държавни органи не важат, а само Гешев! И сбърка, ама много сбърка. Тая власт дълго няма да изкара. Защото сега погазиха Президенството, но следващите жертви ще бъдат столичани. А те,завалиите, тогава ще

    Коментиран от #123

  • 95 PS към k94

    18 7 Отговор
    И тогава столичами вече ще скочат, защото ще разберат на свой гръб, че така повече не може да се живее като скотове, чакащи прокурор с двама-трима въоръжени полицаи да им дойдат на гости.
  • 96 никой

    20 16 Отговор

    До коментар #84 от "месара":

    Естествено че ще пропуска,тя каква беше преди 89 та? Седнала за Румъния да говори и за диктатори. Каквото и да е беше в България преди 89 та, нямаше гладни и жадни,ровещи по кофите, имаше образование и грижа за хората. Независимо от това че тогавашната номенклатура се облажваше с какви ли не привилегии,които сравнени със сегашните на днешните депутати и управници, ги прави да изглеждат на клошари. Докато в Румъния имаше купонна система и нямаше какво да ядат. Има написани десетки книги ,няма ги в БГ, на съвременни румънски изследователи ,в които е описана диктатурата на Чаушеску и жена му и защо свършиха така. Колкото до тая дъртофела,не си струва да бъде анализирана. Не се сещам какви заслуги има като служебен министър- председател от октомври 94- та до янури 1995 -та. И не виждам кой знае каква историческа стойност да има факта ,че била единствената жена в България заемала този пост. И то в служебно правителство за три месеца. Тоест, абсолютен фигурант.
  • 97 Мая Безпартийная

    16 12 Отговор
    Колежке, спри с алкохола( Румен) също!
  • 98 Поручик Балканец

    23 10 Отговор
    Интервюираната е пример за български политик- посредственост, непригодност, корупция, обаче народът й крив. Всички български политици са такива. Камък върху камък не са слагали, боси на земята не са стъпвали, изхвърли ли ги властта чистачи стават и гладни ходят.
  • 99 Забравихме ли

    24 5 Отговор
    че Р.Инджова продаде СОМАТ - най- голямото предприятие за автомобилен транспорт в Европа (1200 камиона) за смешна сума на германския аферист Вили Без? Резултатът беше катастрофален - само да 2- 3 години камионите бяха съкратени на 600 и България загуби водещата си позиция в този сектор.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 българин

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Ти си изкуфял идиот който е виновен за сегашното положение
  • 102 Едуард Петров - Едо

    15 7 Отговор

    До коментар #64 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Да те питам: ЗАЩО МЪЛЧА ДО СЕГА? И ДРУГИТЕ РОБИ НА РЕЖИМА ПЕЕВСКИ, ДОГАН, БОРИСОВ, КОРУМПИРАНИ МАГИСТРАТИ, КОРУМПИРАНА КМЕТСКА ШАЙКА И ЦЯЛАТА ИМ ТУНЕЯДСКА РОДА, ЗАЕДНО С ГРАБИТЕЛИТЕ ОЛИГАРСИ, ЗАЕДНО С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИМ ПОДДРЪЖНИЦИ, ТА БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, КАКВО ПРАВИМ? Г-Н ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ, КАКВО ПРАВИМ?! СЛЕД РАЗВЕНИЯТ ВИ ЮМРУК, НЕОБХОДИМИ СА МЪЖЕСТСЕНИ И СМЕЛИ ДЕ
  • 103 Едуард Петров - Едо

    11 7 Отговор
    ...И СМЕЛИ ДЕЙСТВИЯ! ЗАЩОТО, МОЖЕТЕ ДА СВИКАТЕ СЪВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНА БЕЗОПАСНОСТ ИЛИ КАКТО ТАМ СЕ НАРИЧА! КАТО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА БА, МОЖЕТЕ ДА СВИКАТЕ СЪВЕЩАНИЕ НА ГЕНЕРАЛИТЕТА, ЗАЕДНО С РЕЗЕРВИСТИТЕ! КАМОН! ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ ПОМАГАМЕ!
  • 104 Ибрикчия

    25 14 Отговор
    До тези, които обиждат Инджова питам: За вас нищо свято ли няма? Какво искате от тази честна жена? Или всеки нормален човек за вас е нищожество?
  • 105 Хайл

    12 7 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    На всичко отгоре продаде СОМАТ на измамника вили бец за сериозна комисионна и от фирма с име и имущество за милиарди и световни връзки се превърна в пропаднала такава

    Коментиран от #111

  • 106 падналия ангел

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "Мисс Нова Загора":

    Латинско племе са папуасите от Нова Гвинея! Как ви идват такива глупости-румънците били латинско племе!
  • 107 ДОКО

    4 4 Отговор
    ЗАЩОТО ГЕНЕРАЛА БОКО Е НАЙ ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ТОЙ ТОГАВА БЕШЕ МАЛЪК И ФЮРЕРА НЕ ПРИЕМАШЕ НА СЕРИОЗНО НЕГОВИТЕ МИСЛИ И СТРАТЕГИИ НО ПРЕДИ ХИТЛЕР ДА СЕ САМОУБИЕ Е КАЗАЛ..СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ НЕ ПОСЛУШАХ ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ БОКО ОТ БАНКЯ ТОЙ БЕШЕ ПРАВ..ТРЯБВАШЕ ДА НАЛОЖА ФИШЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ АЙ АЙ
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 калоян

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мисс Нова Загора":

    а балдуин!?
  • 110 111

    13 5 Отговор
    Българска злоба! Как пък не прочетох от някой било то протестиращ или критикуваш едно предложение за справяне с кризата и оправяне положението на българите. винаги само критика и то злобна критика-плюене и псуване. Хора нали болшинството от нас гласуваха на това правителство и народно събрание??? защо не си уважаваме избора. Само след 3 месеца ще се обявят избори и подготовка за тях. Пак ли ще критикуваме новите управляващи? Или пък ще наричаме народа прост и заблуден, че не е избрал този, който лично харесваме??? Искахме демокрация, ама май никой не я иска, ако не е на неговото!!! Опомнете се! Станете по-добри и по-толерантни! И най-важното давайте предложение за добри действия, не критикувайте само!

    Коментиран от #115, #121

  • 111 Колев

    2 2 Отговор

    До коментар #105 от "Хайл":

    Продаде я за 150 000 марки толкова стуваше тогава едим MAN евро тройка заедно с активите на сомат
  • 112 Тц тц

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Предшественик на Ц. Цачева. Доскоро била чистачка , ама БСП пак реши да възражда стари кадри , доказано безполезни
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Това е

    7 4 Отговор
    Истината е ,че много хора не знаят за кого да гласуват .Това е така,защото нямат избор,няма на кого да се доверят.Нагледахме се на далавери ,наслушахме се на лъжи.От години се въртят едни и същи партии и хора,които със злоба се плюят и не виждаме уважение между самите тях.Пълен цирк!Ами махнете се и освободете място на можещите и тези,които още не са се доказали.България е на бъдещето,на младите хора,но тези с образование и ум в главата.Дължите им шанс да се справят.
  • 115 Ник

    10 2 Отговор

    До коментар #110 от "111":

    Нямам против молбата ти за толерантно и уважително писане, но да ми вменяваш, че този, който купени гласове ни насадиха да ни управлява, аз и други като мен следва да го харесваме, ми идва в повече, даже ми е прекалено. Не, не ние избрахме това недоразумение ББ, не разбра ли? Е, на следващите избори вече ще се убедиш. Най-после!
  • 116 Иванов

    8 6 Отговор
    Какво направи за България г-жа Инджова, докато беше министър-председател? Защо не промени нещо? Сега от позицията на пенсионер, който явно защитава протестите е лесно да посочва и да защитава тези, които се налагат от престъпници като Васил Божков, Иво Прокопиев и фараон Цветан Василев!
  • 117 Гост

    6 3 Отговор
    И още 2 ракии от мен.
  • 118 аз съм Веска

    0 4 Отговор
    НЯМА ТАКЪВ ЕКЗЕМПЛЯР , СЛАВАТА МУ ДА СЕ НОСИ ОТ ДРЕВНОСТТА , ТА ЧАК ДО НАШИ ДНИ .АКО НЕ БЕШЕ ИНТЕРЕСЕН , И НИЩО НЕ СЕ ОЧАКВАШЕ ОТ ББ,ЗАЩО ИЗДИГНАХА В НЕГОВА ЧЕСТ МИНАРЕТА , ЗАЩО МУ ДАДОХА ЗА ЖЕНА , НАЙ - ИЗВЕСТНАТА БУДА .ЗАЩО ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ ЩЕ Е НАЙ- СТАРАТА РЕЛИГИЯ . ЗАЩО Е ОБСЕБИЛ МИТОЛОГИЯТА ЗА ХЕРКУЛЕСТ, ЗАЩО Е СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА И НЕГОВАТА МИТОЛОГИЧНА ХУБАВА ЕЛЕНА .
    ЗАЩО ДРЕВНИТЕ САМО С НЕГО СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ .
    ЯВНО ИМА ЗАЩО .
  • 119 аз съм Веска

    5 2 Отговор
    Я ДА НАПИША ОЩЕ НЕЩО МНОГО ВАЖНО .
    СЕГА ВСИЧКИ НОСЯТ МАСКИ , И НЯМАМ ПРЕДСТАВА КОЙ МЕ ПОПИТА УКОРИТЕЛНО : "МНОГО ЛИ ТЕ КЕФИ ББ? "
    НА ВСИЧКИ ОТГОВАРЯМ:
    НЕ МЕ КЕФИ , НО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА МЕ КЕФИ .

    Коментиран от #124

  • 120 този

    7 5 Отговор
    докога това пияното недоразумение ще се появява да дава акъли нали беше служебен премиер,и тогава бяхме цъфнали и вързали като сега
  • 121 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #110 от "111":

    Ти ако си гласувал за тези нямаш право да се чустваш засегнат и да се оплакваш,аз имам защото не съм дал гласът си за измамници да ме крадат,така че не говори за злоба а е чистата истина.знаеш ли за колко е продаден СОМАТ-51 милиона $$$,знаеш ли колко струват 4500 композиции+около 1000 свободни ремаркета,колко струваха гаражите в София-2 бр,Видин,Русе,Бургас,Пазарджик? Колко струват корабите по Дунав и Море...така че не говори за злоба
  • 122 Димитър

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Умна":

    Ренета Инджова беше служебен премиер от квотата на двете кагабейски партии Бсп, Дс и Дпс. Тя продаде международния гараж и всички международни тирове. А Борисов я беше направил директор на Националния статистически институт. При нейното управление и на Беров бяха създадени мутренските групировки от кадрите на Бившата тоталитарна и репресивна Дс служба, която си създаде мутрите за собствена употреба. Знае се за слабостта на Инджова и нейната по плюване колежка Мая Манолова Галева Пеевска и двете обичат алкохола и оплюването на всички и всичко. Техна основна стратегия. Много ми паднаха в очите тези две бивши партийни неудачнички и жадни за власт и пари. Мразят и завиждат на Борисов и за това го оплюват.

    Коментиран от #130

  • 123 А ти лъжеш нас

    3 6 Отговор

    До коментар #94 от "Българин":

    С тези,, крадени,, думи и лицемерност, нема нужда от още такива като тебе...!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 SSer

    7 2 Отговор
    Г-жата , която дава такава оценка беше назначена за управител на Национален Статистически Институт и интересно тогава нямаше такива виждания и оценки.Самата тя подписваше всички статистически доклади за развитието на България.........
  • 126 Да представям си

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТОЧКАТА":

    Не може да пие алкохол колкото тази !
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Чичолина

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Точно това става на изборите!Това ако не е престъпление,не знам какво е.
  • 129 Миро

    3 5 Отговор
    Нещата са ясни.До 1990година е преподавала политикономия.
  • 130 Емм

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "Димитър":

    Което изказване подвърждава тезата, че всеки си заслужава Лидера - едни Меркел с афро-азиатското нашествие, други - Тръмп с дезинфектанти те, трети - Борисов с всичко, което е
  • 131 Някой

    4 4 Отговор
    И тая безбожница започна да се прави на християнка.
  • 132 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Дааа,ЕКЗОТИЧЕН ЕКЗЕМПЛЯР Е ТИКВАТА..
  • 133 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "БЛЯ БЛЯ":

    Точно народа го отгледа,след като е фалшифицирал изборите защо го търпя 10 години,а не се вдигна!
  • 134 Bg men

    5 1 Отговор
    И ти имаш вина за това положение помним като беше премиер и се заиграваше с мулти Груп.......
  • 135 ЗАГЛАВИЕ

    1 1 Отговор
    ИСТОРИЯТА НА ЕДНА АЛКОХОЛИЧКА.
  • 136 прогледнах

    0 1 Отговор
    В г-жа Ренета е спасението,а не в хайдутина Б М Б,лошият матрял
  • 137 Patton

    1 1 Отговор
    БОРИСОВ - символ на байганьовщината в България !
  • 138 ГЕСТАПОТО

    2 0 Отговор
    РЕНЕТО хич те няма, до сега бе алкохоличка сега вече и на черешата ли се качваш. Я разкажи Борисов помагал ли ти е но не лъжи. С ония козел по колко шорате на ден.
  • 139 Абе

    1 0 Отговор
    Стига слагахте тази стара дописка при новините. И стига ни занимавахте с тази изкуфяла алкохоличка. Вместо да й давате пари за интервюта купете й там неколко бутилки водка и не ни занимавайте с нея. Има хора, които помним и тя каква стока беше като премиер.