Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 20:07 13 041 39

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Пандемията се използва, за да започнем да обичаме нашата несвобода

  • калин тодоров-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • джордж сорос-
  • световен ред-
  • коронавирус

"Начинът на олигархията да подчинява масите вече ще е, карайки ги да обичат своите насилници, карайки ги да обичат своето робство", каза той

Калин Тодоров пред ФАКТИ: Пандемията се използва, за да започнем да обичаме нашата несвобода - 1
Снимка: ФАКТИ

“Проблемът е, че хората прекалено дълго време са лъгани. Ние живеем в три реалности. Едната реалност е тази, която ние виждаме с очите си, втората реалност е тази, която се опитват да ни кажат, че виждаме, а третата реалност е това, което действително се случва. В момента имаме едно страховито раздалечаване между това, което ни казват, че се случва и това, което действително ни се случва. Замисляли ли сте защо напоследък се появи терминът “фалшиви новини” и каква е релацията между този термин “фалшиви новини” и конспиративните теории? Релацията е тази, че в момента няколко групи - световни групи, от световни режисьори се опитват да манипулират човечеството и всяка от групите обвинява другата, че пуска “фалшиви новини”. Вече конспиративните теории ние ги наричаме “фалшиви новини”.

Това каза Калин Тодоров пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

“Всяко нещо, което не отговаря на представата на реалната власт за това, което тя иска в момента се обявява за конспиративни теории. Именно затова ние сега в момента се намираме в пълно неведение какво ни се случва с този COVID и какво е това - това епидемия ли е, това пандемия ли е, това спуснат вирус ли е, това манипулиран вирус ли е, обгазяват ли ни от самолетите, 5G мрежата влияе ли върху този вирус или не влияе. Този вирус сам по себе си се държи твърде странно, твърде необяснимо. Аз не мога да си представя, не мога да си обясня къде изчезна този вирус през лятото, защо го нямаше 3-4 месеца и сега изведнъж се появява. Защо прогнозират трета вълна, откъде знаят, че ще се появи трета вълна и как знаят точно кога ще се получи. Всички тези въпроси нямат ясен отговор”, каза още той.

“Досега ние живеехме с чувството, че живеем в света на Джордж Оруел. Ние мислехме, че живеем в света на 1984 година, където силата, грубият натиск върху хората беше начинът, с който управляващите, да кажем тоталитарни владетели, фактически държаха с подчинение хората. Оруел обаче има един ученик и той се казва Олдъс Хъксли. Той пише една група антиутопия и тя се казва “Прекрасният нов свят”. В нея Хъксли твърди, че начинът на олигархията - била тя английска, била тя световна, да подчинява масите вече ще е, карайки ги да обичат своите насилници, карайки ги да обичат своето робство”, допълни Тодоров.

“Това, което се случва в момента с COVID и нашата психика е, че ние живеем със страха, вероятно основателен, че има група хора, която се възползва от една една епидемия или пандемия може би, но преекспонирана, пренапрегната чрез средствата за масова информация. Тя се използва, за да започнем да обичаме нашата несвобода, за започнем да я приемаме, да приемем да ходим все с маски, да приемем, че могат да ни нарушават правата”, каза още журналистът.

“Четвъртата моя книга се казва “Зад завесата на големия брат”. Тази книга ще бъде по книжарниците на 14 декември. Този Голям брат вече не е Русия. Русия вече първо не ни е брат - за съжаление за мен поне, второ, вече вече не е голям. Тя вече не е световната сила, която да може да управлява света. Това очевидно вече не е и Америка, защото това, което ние наблюдаваме в момента, това, което се случва там - един президент да не иска да си тръгне от власт, защото счита, че са му откраднали изборната победа, за мен това означава, че самото американско общество вече е трагично разделено на две - хората, които вярват в една идеологическа концепция, която в някаква степен олицетворява Доналд Тръмп и хората, които вярват в друга идеологическа концепция, която олицетворява Джо Байдън и хората, които стоят зад него”, смята Тодоров.

“Говорим за големи пари, говорим за големи капиталови масиви - за два големи капиталови масива. глобалният финансовият капитал, който се опитва да завладее света. Той фактически е единият Голям брат, който се опитва да ни яхне (...) Втората идеологическа концепция, която в някаква степен олицетворява Доналд Тръмп в момента - това е промишленият капитал, това е капиталът на националната държава, който се опитва да се противопостави на глобализма. В момента ние даже и в Америка го имаме този огромен разлом - глобалната финансова олигархия, която се опитва да овладее света и Америка включително и Националната промишлена олигархия, националния промишлен капитал, който се опитва да се противопоставя. Покрай тях се нареждат и разузнавателни управления, и тайни общества и всичко друго, което можете да си представите, което гравитира”, това каза Калин Тодоров за определени групи, които ни влияят.

Относно идеята за Новата индустриална революция, той каза: “Това е една идея, която Джордж Сорос лансира миналата година в Давос. В Давос се срещат най-големите финансови, икономически босове в света - това са фактически хората, които управляват света. Тяхната идея е залегнала в една програма за 2030 година, която програма предвижда 17 точки, които трябва да се случат дотогава. Тези 17 точки ги наричат “Голямото зануляване”. Имат предвид, че светът - Америка и всички останали държави, е живял твърде много време на кредит и в момента всички са до такава степен задлъжнели, че тези дългове никога няма да могат да бъдат платени. Начинът да продължи да функционира света е да му се направи един рестарт. Рестартът може да се направи, когато всичко се занули, всичко се постави до нулата и оттам да се започне от начало, с една нова финансова система, с един нов начин на функциониране на финансовата система на света. Това зануляване може да бъде постигнато с една хиперинфлация, която ще сведе всички дългове в света до нулата и всичко ще започне от начало. Това е общо взето “Голямото зануляване”.

Само че в него една малка група хора, които в момента държат финансовия капитал на света, ще могат на безценица да приберат това, което останалите имат. Една от точките на този План 2030 година е гражданите да останат без частна собственост, без лична собственост, техните дългове да бъдат занулени, да имат един минимален гарантиран от Световното правителство доход, който ще им гарантира един екзистенц-минимум и оттам нататък вече всичко друго да бъде вземано под наем от това Световно правителство - дрехи, обувки, автомобили. Разбира се, това в момента изглежда като антиутопия, но то много бързо може да се сбъдне”.

Тодоров уточни, че това зануляване трябва да стане в целия свят. “Както имаме Дълбока държава в САЩ, така - това, което не е широко известно, така има Дълбока държава в Русия, така има Дълбока държава в Китай. Тези Дълбоки държави в Русия и Китай се борят срещу сегашните ръководители на страните. Срещу Путин има Дълбока държава, срещу Си Дзинпин също в момента има Дълбока държава. Тези Дълбоки държави се състоят от представители на Глобалния финансов капитал”.

“Ако Глобалният финансов капитал победи в САЩ, Глобалният финансов капитал, той би победил вероятно и в Китай. Джо Байдън им много силни позиции в Китай. бил Гейтс живее в Китай от много години. Бил Гейтс е настанил главната квартира на СЗО също в Китай. Недейте да забравяте, че вирусът тръгна от там - той тръгна от Китай. Ако се опитаме 1 и 1, може и да получим 2”, каза той в края на разговора.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    77 5 Отговор
    А ние сме Роби отдавна, но за сметка на това сме овце.

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Грейс

    72 8 Отговор
    Остават само още 14 години, за да извика народа 45 години стигат! Тогава митингът може и да бъде двойно по голям от преди 30 години.
  • 3 Кузя

    10 58 Отговор
    Ма на си ето на Станко Тодоров, защо му давате думата, посател бил,.. 😂😂😂😂
  • 4 Кой68

    8 43 Отговор
    Проблема е че не си взимаш хапчетата....

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Угрижен трол

    14 53 Отговор
    Някой разбра ли какво иска да каже Тодоров, и каква алтернатива предлага. Комунизъм, социализъм, фашизъм, какво?

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 “)206206206

    60 6 Отговор
    Евала , по- добре картинката не може да се опише
  • 11 ХА ХА ХА

    6 37 Отговор
    Маха се един от ка чалник неговото място веднага се заема от друг мераклия да става известен с глупости!

    Коментиран от #29

  • 12 Локдаун

    19 2 Отговор
    Каква хубава дума е и е само една а колко много казва за мераците на някой някъде 6769
  • 13 Помияр

    2 31 Отговор
    Я ходи се пери, бе анонимник!
    Поредният перко - чек.иджия!
  • 14 И накрая

    6 21 Отговор
    червените вратове от Тексас ще трябва да спасяват света.
  • 15 Бай Драгой

    47 3 Отговор

    До коментар #8 от "Угрижен трол":

    Абе, на вас, почитателите на сегашното статукво, защо все някои е длъжен да ви предлага алтернатива?!
    Като обикновен гражданин, не мога ли да не бъда доволен (меко казано) от сегашната ситуация без да предлагам алтернатива. Все пак не съм политик и не се цаня за такъв. Но пък знам кога издевателстват над мен и над народа...
  • 16 Нещо има неубедително

    13 16 Отговор
    С нормална заплата съм по-добър консуматор, отколкото с минимален базов доход, та не съм сигурна, че са се засилили да го въвеждат. И глобални капитали и неглобални разчитат на измислени потребности и тяхното засищане.

    Коментиран от #32

  • 17 Съби

    11 34 Отговор
    Имало много привърженици на конспиративни теории у нас. Такива като сина на Станко Тодоров отдавна са включени в контакта.
    После се чудим защо българите смятат, че вируса е конспирация, световното правителство тоже и други дивотии. Когато човек сам не може да се справи със своя мързел, с ленността си и с умствените си дифицити, нему трябва някой друг да му е виновен !
  • 18 Пацо

    10 16 Отговор
    Интересна статия. Опит за анализ и прогнози за съжаление не много убедителни поне за мен.
  • 19 Само СДС

    15 18 Отговор
    Свобода без пари си е жив затвор, както и здраве без пари си е жива болест! Нека не се заблуждаваме! Този вирус е създаден за да се осъществи световна нео-комунистическа революция и национализация на частния бизнес! Правителствата навсякъде са принудени да затварят всички бизнеси, като целта е унищожаването на частния бизнес и национализирането му. Какво може да направим преди да ни унищожат? Вдигаме цените до небесата и това вече се случва от март месец насам. Ако ни затворят пак в петък цените ще станат още по две. Нео-комунистите се кефят зад компютрите си като вечни и здрави завинаги на заплата от Кремъл, но компютрите и сайтовете им също могат да замлъкнат, точно както ще замлъкнат и нашите ресторанти и магазини - с табелка затворено, или спукано гърне на десктопа кoгaтo ce oпитaт дa влязaт в любимитe cи caйтoвe завинаги зa тях! Разликата е в това, че ние бизнесът имаме спестени пари в банки, буркaнбaнки или дюшeци, c кoитo мoжeм дa изкaрaмe 10-15 гoдини бeз дa рaбoтим, а вие комунистите имате ла..а в гащите
  • 20 Пазете се

    29 3 Отговор
    Общо взето това е контрол над съзнанието чрез няколко метода ,вируса е само маскировка!
    Само ако знаехте колко психолози участват в това мероприятие,ще ви падне шапката без майтап!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рошко

    17 3 Отговор
    Не го знам тоя ама право казва, само по заглавието
  • 23 Ша ви влизат в главите дистанцинно

    15 4 Отговор
    Звучи като от научна фантастика, но ново устройство изпраща звука директно в главата без слушалки и човек може да се наслаждава на любимата си музика, да играе шумни компютърни игри или да получава инструкции за посоката в автомобила, без да безпокои околните, предаде Асошиейтед прес.

    Футуристичната аудио технология "sound beaming'' (звуково лъчене) от израелската компания "Новето системс" ще бъде представена утре
  • 24 Mитко

    3 21 Отговор
    Поредният глупак който се мисли, че може да разсъждава. Факти, от къде ги намирате такива? Да нямате някакъв таен подбор?

    Коментиран от #26

  • 25 GG1989

    6 2 Отговор
    Ясно е, че ще трябва ''рестарт'' на икономиката. Сегашната монетарна икономика има един начин да се оправя с финансови кризи - печатане на пари и намаляване на лихвения процент, което се вижда, че е нерентабилно.

    Затова, които има някакви икономически познания е хубаво да има едно хубаво нещо в резерв, а именно злато и сребро във физически вариант. Каквото и да стане като финансов резултат, то ще трябва да има физически еквивалент, а от благородните метали по-добра основа няма към настоящата история.

    Затова всяка заплата отделяйте по 100-200 лв. и купувайте по няколко грама инвестиционни метали, за да имате резер. Просто и лесно!

    Коментиран от #27

  • 26 00000014

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Mитко":

    Очевидно е кой е глупакът и кой е тролът.
  • 27 00000014

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "GG1989":

    Относително си прав. От парите с които си купих инвестиционно злато преди десетина години съм загубил лихвите им(докато ги имаше) в стойност приблизително равна на покупката(50к). И ако го купех сега, щях да имам и парите, и златото. Така че, какво ще стане след 5 години ... всичко е божа работа.
  • 28 Правителството

    11 3 Отговор
    винаги ни лъже или ни спестява 80% от истината. А ние го лъжеме, че му вярваме. Винаги е било така. Ако вярвам на Бойко, Нинова или Доган значи съм повярвал в таласъми. Аз вярвам само в Господ и в парите. Останалите смотльовци по трасето са въздух под налягане - балони. Да ме прощават визираните имена но още не са канонизирани и са смъртни като мене. Да не си правят илюзии, че са нещо повече от останалите. Ганьовци от село.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шамара

    3 14 Отговор
    Още един червен червей изпълзя! Без комундяги сме си добре!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ха ха

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нещо има неубедително":

    А с минимална заплата как ще се чувстваш?Заплатите бавно ,но сигурно вървят надолу.В цял свят.Базовият доход ще е нещо нормално много скоро.Ливади за паша не достигат,но ярма ще има за всеки.Лежиш,зяпаш телевизия,набиваш Биг Мак.
  • 33 Бай Шиле

    4 4 Отговор
    Г- н Тодоров,по полека с темата "дълбока държава".За САЩ е очевидно,разбира се.Съмнявам се обаче,че имате достатъчно информация за реалностите в Китай и ми се струва,че надскачате сянката си.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ели Оригинал

    6 3 Отговор
    Рузвелт, Указ - държавата взе златото на американците.
    Който си мисли, че ще си запази златото е наивник, освен ако не е закопано нейде в Балкана-но няма да може да "откопае" да си го ползва", а и "добри съседи" ще помогнат, особено в БГ.
    Доколкото знам, Тодоров е имал десетки контакти с определени групи и хора, до които обикновения смъртен няма достъп.
  • 36 ехххх

    3 7 Отговор
    Мръсен комунист !
  • 37 Просветен илюминат

    0 1 Отговор
    В днешно време робството е добър бизнес.
  • 38 Иванов

    0 0 Отговор
    Никого и нищо не обичам извън семейството.На тази държава данъци и осигуровки не плащам.Телефон ползвам на името на клошар,адреса по лична карта където сме семейството е необитаем.Ще кажеш съм знаел за тези мерки,че отпреди да правя тези неща.
  • 39 Ерих Фон Клинкерхофен

    1 1 Отговор
    Омръзнало ми е от изкукали пенсионери.....