7 815 164

Мая Манолова пред ФАКТИ: Демонтирането на Борисов от властта изисква общи действия

Лидерът на ''Изправи се.БГ'' е с протегната ръка към всички, които искат демонтирането на Борисов и ГЕРБ от властта

Мая Манолова пред ФАКТИ: Демонтирането на Борисов от властта изисква общи действия
Снимка: ФАКТИ

''Хората си искат общинските ВИК-та, такива има и добре работещи. И в Берковица, в Сапарева баня, в Кресна, в Троян, във Велинград. Защото те са по-близко до хората. Реално хората могат да осъществяват контрол, а и отговорността на местно ниво като че ли е по-голяма, отколкото в държавните ВИК, които са на територията на цяла една област. Решени са, включително на крайни стъпки, хората от тези малки населени общини, включително на протестни действия. Аз бях на срещи в повечето от тези общини и те са готови да блокират пътища, да блокират прохода ''Петрохан'', но да не си дадат ВИК-тата. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на ''Изправи се.БГ'' Мая Манолова. Бившият омбудсман следи изкъсо темата, свързана с опита на правителството да национализира ВИК сектора в страната.

''Даже бих казала, че има обратната тенденция - там, където подобни добре работещи ВИК са влезли във ВИК асоциациите на областно ниво, хората искат да се върнат обратно, да станат обратно общински. Имаше големи протести в началото на тази година - през януари и през февруари в Самоков. Хората си искат общинското ВИК в Самоков. Такива със сигурност ще има в Димитровград, където бяха извити, образно казано, ръцете на Общинския съвет доброволно да се съгласи ВИК-то, общинското ВИК в Димитровград да стане част от хасковската ВИК асоциация, в резултат на което цената се повишава от 1.80 лв. на 3.50 лв. При никакви гаранции, че ще получат по-добро качество или по-добра услуга. Така че ще има много сериозна съпротива от всяка една от тези общини, които са под угрозата за национализация на техните ВИК-та, и от местните власти, и особено от населението. Сформират се спонтанно инициативни комитети, събират се подписки, хората са готови да излязат да си защитават водата'', добави Манолова.

''Aз смятам, че този проект на закон за ВИК услугите е противоконституционен именно за това, защото изземва конституционно закрепени функции на местното самоуправление. Освен това той противоречи и на европейската харта за местното самоуправление, която казва, че не могат да се изземват функции от местните власти без тяхно съгласие и без съгласие на населението. На практика това си е национализация, защото управлението на активите на тези общински ВИК-та отива в държавата, в държавното областно ВИК, а както всички знаем вече има и национален, единен държавен ВИК холдинг, който национализира пък, прибра към себе си активите на тези регионални ВИК дружества. В България, ако забелязвате, през последните години процесът към централизация и одържавяване е тясно свързан с определени корупционни практики. Очевидно централизация на корупцията дава добри резултати за властта и освен ВИК холдинга се заговори за държавни бензиностанции, за огромен ресурс, който да отива в санирането, което също да се решава едва ли не на централно ниво. Всички знаем как се раздават обществените поръчки в строителството, най-големите от тях през една държавна фирма - ''Автомагистрали'', която ги разпределя по-надолу на близките до властта фирми. Изобщо много е удобно да централизираш, да одържавяваш, защото по-лесно усвояваш ресурс и по-лесно крадеш'', коментира лидерът на ''Изправи се.БГ''.

''Този холдинг вече централизира към себе си собствеността на по-големите ВИК дружества, държавни дружества. За съжаление, очакваната подкрепа, включително от европейския спасителен фонд, за момента е просто очакване. Тези пари, тези средства няма да се получат и скоро, предвид и блокирането на тези действия, включително и на парите за следващия програмен период, от Унгария и от Полша. Впечатленията, които има сред бизнеса и сред граждани са, че са планирали това, което могат да усвоят по начина, по който усвояват и националния ресурс. Т.е., разпределили са си предварително програмите, проектите, отново на приближени субекти, на приближени фирми, без да е ясно дали това ще даде най-много принадена стойност и ще реши реално проблеми на българските граждани'', заяви още Мая Манолова.

За евентуалната водна криза в Бургас и откровенията на министър Димитров, тя каза: ''Проследих дебата в парламента, водевилната разправия между тримата министри. Впечатлението в публиката, освен огромната доза театралност, която имаше в този спектакъл, е, че в основата стоят точно корпоративни интереси, очевидно кой да прави въпросните проекти - включването на малките язовири, байпасите от малките язовири към водоснабдяването на Варна и на Бургас. Не че не трябва да се мисли за алтернативни източници, но това би следвало да стане на една експертна основа, публично, ясно представено пред хората, а не чрез ''ритане по кокалчетата'' между трима министри в разправия кой да поеме изграждането на тези нови съоръжения, които да решат водната криза в Бургас и евентуално във Варна. Всъщност, така и не стана ясно каква е ефективността на тръбата, която свърза софийското ВИК с пернишкото, и в която бяха инвестирани в крайна сметка над 30 млн. лева. Нито се заговори за качеството на тези, които извършиха тези дейности.

Тук може би министърът на околната среда си дава сметка, че ревизия ще има, че тези проблеми няма как да бъдат скрити, че много скоро ще стане ясно, че освен за Бургас има проблем с водоснабдяването на пет големи български града. Същото е положението в Шумен и в Търговище, там са около 200 000 души, и в други съседни по-големи общини в този регион. Нивото на язовир ''Тича'' също е критично. От ''Изправи се.БГ'', тъй като имаме и сериозни партньори в Североизточна България, от началото на тази година сме били три пъти на самия язовир на едно и също място. То се вижда с просто око как нивото на язовира намалява. Тоест, ясно е, че и там ще има проблем с безводието'', разкри Манолова.

''Причините са комплексни. Като започнем от безобразното изсичане на горите, включително във вододайните зони, като включим изгребването на реките за баластра, като включим ВЕИ-тата, които естествено не са на случайни хора и които потребяват огромно количество вода за сметка на питейната вода в язовирите, като включим плащането на ниски цени или изобщо получаването на питейна вода за промишлени нужди за близки до властта фирми и промишлени предприятия. Като се събере всичко това в крайна сметка резултатът е застрашени от безводие пет големи български града, за което ще се търси отговорност. Ясно е, че няма как да избяга от своята отговорност министърът на околната среда. Може би това е неговото притеснение, може би преди предстоящите парламентарни избори той се опитва да извлече някакъв допълнителен имиджов ресурс за себе си и за партията, която представлява, но е много грозно и много безотговорно, че това се прави на гърба на гражданите и на едно основно право, което хората имат и според европейските конвенции, и според българската Конституция, правото да живеят в благоприятна околна среда и правото на питейна вода'', коментира още тя кризата с водите в България.

Лидерът на ''Изправи се.БГ'' припомни, че правителството отпусна 2 млрд. в сектора ''води''.

Манолова разкри, че в предприятие за управление и стопанисване на язовирите, в което държавата е наляла милиони от нашите пари, първите действия след създаването му са били закупуване на скъпи автомобили, за които са похарчени близо 1 млн. лева, назначаване на представители в регионални структури, купуване на техника и гласуване на високи заплати. Реални действия от това дружество обаче няма, по думите на бившия омбудсман.

''Миналата седмица бяхме в Северозападна България, където се оказа, че от тези пари се прави ремонт на една язовирна стена на един язовир за 5 млн. лева, като по оценки на експерти тази стена струва не повече от няколкостотин хиляди лева'', разкри още тя.

''И Ревизоро, и неговият екип, и кметът на Бургас би следвало да са наясно, че ревизия ще има, включително за това кой престъпно е бездействал и е наблюдавал как намалява нивото в тези структуроопределящи язовири, кои са били преференциалните предприятия, които са получавали питейна вода за промишлени нужди, и, разбира се, въпросът с ВЕЦ-овете, които също черпят огромен воден ресурс'', допълни Мая Манолова.

''Единственото, което се е променило от 2015 г., в резултат на т.нар. водна реформа, която ГЕРБ реализира, беше повишаването на цената на питейната вода, което в някои малки населени места на гравитачно водоснабдяване стигна до над 300%. На средна база става дума за увеличение на цената на водата с 60, 70% и сега, буквално миналата седмица, беше представен един доклад на КЕВР за състоянието на водния сектор, в който има прелюбопитни данни. Той е огромен този доклад, но там например се вижда, че срещу това повишаване на цената на водата, течовете, загубите на вода не са мръднали надолу. Напротив, с няколко процента са се повишили. Тоест, събират се едни пари, изливат се едни пари, но резултат от това нито в качеството на водата, нито за качеството на услугата, нито за загубите няма никакъв резултат от тези инвестиции'', каза още бившият омбудсман по ''водната'' тема.

Според Мая Манолова Бойко Борисов няма да посмее да вкара законопроекта за ВИК в парламента преди изборите. ''Представете си аналогична на такса сградна инсталация, каквато има в столицата и в градовете с топлофикация, да бъде въвeдена за водоснабдяването. И при това те въвеждат три такива такси - такса за достъп до питейна вода, такса за канализацията и такса за пречистване, като ти плащаш, дължиш тези такси, този компонент от крайната цена, независимо дали ползваш вода. Тоест, дори заключени имоти, в които хората са в чужбина, или просто не живеят там, ще плащат на въпросното ВИК, независимо от това, че не ползват вода'', поясни Мая Манолова.

''Всяка промяна в законодателството, предложена от ГЕРБ, имаше едно ясно измерение - повишаване на цената за гражданите'', категорична бе Манолова, а след това добави: ''В някакъв момент желанието да събереш ресурс, да окрадеш, трябва да има някакви граници, някакви спирачки.''

''Много силно се надявам, че никоя следваща власт няма да си позволи да кара през просото, както тази. Всъщност, точно това е каузата - не просто да бъде сменен Борисов, не просто да бъдат сменени ГЕРБ, а да бъде сменен моделът, който управлява. Още повече, че според мен хората няма да го позволят. Следващият, който се опита да действа по същия начин, просто ще бъде изметен не за 11 години, колкото ние допуснахме Борисов да управлява, а за 11 дни. В момента, в който се опита да действа по същия начин - да обслужва приятелски кръгове, да изпълнява поръчки на задкулисието, да работи срещу интересите на гражданите, просто ще отнесе народния гняв много бързо и много ефективно'', смята лидерът на ''Изправи се.БГ''.

''Спекулациите с датата на изборите - зад тях се вижда един опит на Борисов да използва здравната криза, за да реши партийно-политическата криза на ГЕРБ и на собствения си имидж чрез пускането на многобройни клакьори на властта, различни говорители, които започват да обясняват видите ли как е много добре да бъдат отложени изборите, май, или евентуално заради извънредно положение по-късно. Според мен залогът е голям, очевидно са поети ангажименти, изобщо управлението на държавата поне на мен ми прилича на отдаването на властта на концесия, и тъй като концесията си има краен срок и вече цената по концесията е платена, Борисов даже не може да съкрати този срок или да извърши действие, което би било добро за него или за неговата партия'', посочи Манолова.

''Според мен резултатът, залогът за демонтирането на Борисов от властта изисква общи действия на повече субекти, на всички, които реално искат да променят този модел. Дали подобно обединение може да се случи преди изборите, след изборите, това в крайна сметка е суверенно право на всеки един от субектите, които ще излязат на тези избори с ясна програма как да демонтират управлението на ГЕРБ и самия Борисов от властта. Но за мен, затова и моята ръка на председател на ''Изправи се.БГ'' е протегната, липсата на обединение е тази, която държи Борисов. Той може да бъде демонтиран единствено чрез общите усилия на всички субекти, които искат демокрация, свобода на словото, съдебна реформа, които искат нормална държава'', категорична бе Мая Манолова.

Въпреки позицията на Слави Трифонов от вчера, че ''Има такъв народ'' ще се яви самостоятелно на избори, тя отново повтори вярването си: ''Аз продължавам да стоя на моята позиция, че обединените действия - преди или след изборите, по един или друг начин, са единственото средство пирамидата, която беше изградена от Борисов, да бъде демонтирана. Аз съм го показвала със своето поведение като омбудсман, след това и като кандидат за кмет на София, че не деля хората на леви, десни, партийни, безпартийни, че съм с протегната ръка, защото според мен само обединените действия могат да дадат резултат, какъвто хората на площадите го виждат. Най-малкото би следвало да се опитаме да имаме общи действия за пазенето на резултатите от изборите, защото видяхме, че дори и в София на последните избори кражбата на гласове, купуването, натискът, включването на целия подземен свят в изборите беше факт. Корпоративният вот, надписването на резултати в протоколите, това много трудно ще бъде по силите само на един партийно-политически субект или на един граждански субект, който ще се яви на следващите избори. Така че поне за това да си пазим заедно изборите, би следвало да има общи действия. Пък и ние сме в една посока така или иначе - демонтиране на това управление. Би следвало в една или друга форма да има някаква комуникация и насочването на общи действия.''

''Разговори за коалиция не са водени. Или поне на мен не ми е известно да са водени такива разговори'', уточни лидерът на ''Изправи се.БГ''.

Според Манолова всички извънпарламентарни партии, които ще участват в изборите, трябва да декларират, че не биха влезли в коалиция след изборите с ГЕРБ, ДПС и останалите партии от статуквото.

Целия разговор на Лили Маринкова с Мая Манолова можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Гост

  62 39 Отговор
  Защото сами никога не сте можели да дойдете на валст, нали Майче? Както 1943 година яхнахте народните бунтове, против богаташите, така и сега искате да яхнете пак вълната на недоволните от управлението, че да дойдете за нови 45 години. Няма да я бъде тази!

  Коментиран от #30

 • 2 Последния Софиянец

  40 55 Отговор
  Малката Мая има смелост за пет мъже.На втори септември беше до мен и ме смая.

  Коментиран от #13, #18, #21, #22, #111, #158, #162

 • 3 РЪМПЕЗИ

  30 21 Отговор
  ВСИЧКИ КОИТО ЗАСТАВАТ ЗАД ИСКАНЕТО БОРИСОВ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ОТ ЕДНАТА СТРАНА...ВСИЧКИ ДРУГИ СА ИЗЛИШНИ В ПАРЛАМЕНТА...ПРОСТО И ЯСНО...
 • 4 Ази

  55 24 Отговор
  одъртя каката и никой не я бръсне за син плод вече,

  Коментиран от #37

 • 5 !!!?

  30 11 Отговор
  Новите субекти за демонтаж на Борисов !!!?

  Коментиран от #156

 • 6 Софиянец

  51 19 Отговор
  Тази патка Манолова ли ще демонтира Борисов. Същата, която въведе машинното гласуване. Кой може да каже какво става в тази "черна кутия" наречена машина за гласуване. Кой може да гарантира и провери дали машината брои честно гласовете или машинно фалшифицира изборите.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 8 Ще те

  36 17 Отговор
  Демонтиране тебе, щото си за боклука
 • 9 Не разбрахте ли?!

  52 26 Отговор
  Хората не ви харесват, платените протести на божков показаха кой е мафиот! НАРОДЪТ ПРЕДПОЧЕТЕ ПО МАЛКОТО ЗЛО ЗА МОМЕНТА, А ТОВА НЕ СТЕ ВИЕ, НАБИЙТЕ СИ ГО В КУХИТЕ КРАТУНИ С ОНИЯ ТРИМА ГЛУПАЦИ, АКО БЕШЕ НЕЩО ДРУГО БИХМЕ ВИ ГО НАБИЛИ НО АКЪЛ НЯМА КАК!
 • 10 нашия

  8 1 Отговор
  може и да не са общи с теб като гледам как само си говорим а нищо не правим-общи действия с правилните хора и в правилната посока
 • 11 Л5622

  18 23 Отговор
  ОПГ ГЕРБ ще бъде трудно изчистено пуснало е отровни пипала навсякъде!
 • 12 Кюстендил

  18 37 Отговор
  Давай Мая, смачкаи ги

  Коментиран от #15

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 14 ГУМЕН КРАДЕВ

  27 4 Отговор
  НАЙ СКАПАНОТО , НЕКАДЪРНО И ВМИРИСАНО ВиК Е ХАСКОВСКОТО ! Мразят си клиентите , не плащат на служителите си , само не ги търси за да си свършат работата ! Ако си по-настоятелен те пращат в частна компания ! Изобщо в България има комунизъм - във хасковското ВиК !
 • 15 Варна

  24 9 Отговор

  До коментар #12 от "Кюстендил":

  Много мъка има по света и много простотия в Кюстендилски окръг и у шопски...

  Коментиран от #17, #19, #157

 • 16 Активист на БКП

  18 27 Отговор
  Мачкай хунтатата ГЕРБ-Суджук,Майче !!!

  Коментиран от #56

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 Другия с коня

  35 14 Отговор

  До коментар #2 от "Последния Софиянец":

  Защото М.М.е завършила Школа за Комсомолски секретари в Москва....Което не е далеч от Агент на КГБ....А да имаш КГБ зад гърба си ти дава смелост....Лошото е,че е в България и това е Държавна Измяна...Щяла да Демонтира.....Хахах

  Коментиран от #20

 • 19 Последния Софиянец

  13 10 Отговор

  До коментар #15 от "Варна":

  Ти ли ще ми говориш за акъл? Ревизоро даде вашата вода на Бургас.ха ха ха
 • 20 Последния Софиянец

  11 23 Отговор

  До коментар #18 от "Другия с коня":

  Значи си я бива тая школа.Мая на втори септември засрами нас мъжете.

  Коментиран от #23, #25, #26, #32, #57

 • 21 Ха ха ха ха

  24 7 Отговор

  До коментар #2 от "Последния Софиянец":

  Своя те прелъстена е изоставена жена която беше полегнала в спалнята на ББ само един път и за това иска да му отмъсти! С тази постъпка смая всички 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂тя е стара червена бабушка с памперс😅😅😅смая ни ха хи ха фи
 • 22 Юмер Салимехмедов

  11 7 Отговор

  До коментар #2 от "Последния Софиянец":

  Ас съм твърдо зад теб сладурче.Позрав от Алито кофражиста

  Коментиран от #61

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 24 Бабушката от Кюстендил

  21 9 Отговор
  Баба Мая да и дадем 200 лева пенсия и безплатни памперси че системата я уби без тоалетна а тя е бабушка😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Другия с коня

  8 12 Отговор

  До коментар #20 от "Последния Софиянец":

  Аз не ти ли казах,че е време да си смениш Ника,Софиянецо..Едни хора от Прокуратурата питат за тебе- за участие в Масово Заразяване на Народа и причиняване умишлено на Пандемия....
 • 27 Баба Мая куртизанката

  17 9 Отговор
  Отивай в пенсия !!!!!!! Ха ха хи хахипа😂😂😂😂😂😂
 • 28 Кучката Монолова

  28 9 Отговор
  Кучката Мая си я знаем!
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 30 Кога пък успя

  7 5 Отговор

  До коментар #1 от "Гост":

  Да прочетеш статията за две ✌️ минути, че и мнение да изходи?! Аман от тролове в тая държава, то затова оправия няма, няма и да има, така е, докато "умниците" не си затворят плювалниците, чакай нещо хубаво да се случи 😠
 • 31 Е това е

  12 3 Отговор
  БОКЛУК
 • 32 Варна

  5 3 Отговор

  До коментар #20 от "Последния Софиянец":

  Като завършил пети клас, пиши да те черпя боза...
 • 33 рсдтга

  8 6 Отговор
  Когато можеше да изрита Фъндъкова, като направи рокада с Бонев спа, сега протягала ръка. Провали се в последният си шанс да стане герой.
 • 34 Кака Мая

  16 3 Отговор
  е много хитра! Лекичко пощипва като Нинова. Гледат нещо да не объркат, че ще развалят общия рахатлък. Управлението на язовирите било лошо! Ама играта е в ЦДУ на ЕСО там се пуска и спира шалтера и се разпределя, кой колко ток ще продаде и кога ще го изнесе. С тия приспивни лафове на Мая баба ми е гонила римляните. И тя е в играта ама се прави на утрепана лисичка.
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 Употребените хора

  22 5 Отговор
  КЮСТЕНДИЛСКАТА ПОДЛОГА НА БОЖКОВ И ВАСИЛЕВ ПОЛУЧИ ОТ НАРОДА ЧЕРВЕН КАРТОН.
 • 37 Реалист

  2 1 Отговор

  До коментар #4 от "Ази":

  Човек на 27 твърде е рано да е стар ! Става въпрос за Живко от Варна ! Ппоръчай му 5 мацки за нечия вечер !
 • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 39 Хуин

  19 7 Отговор
  Аз бях на срещи в повечето от тези общини...много пихме.....

 • 40 Хуин

  8 3 Отговор
  И на сутринта съм обикновено ...

 • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 43 Хуин

  11 1 Отговор
  Много ма убичат българите ,ас бях обудсван

 • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 45 Костинброд -2

  21 4 Отговор
  Кой предложи Пеевски, ти. кой слугува на вис-2 пак ти , кой забавлява Божков.пак ти. Кой излъга народа и продължава да го лъже и манипулира пак ти лъжкинята от Кюстендил. Сега всички знаят каква си........

  Коментиран от #47

 • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 47 Сетела сереветеоркаТА

  9 1 Отговор

  До коментар #45 от "Костинброд -2":

  То ,от Кюстендил хората само череши си земаха май....
 • 48 ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, БОРИСОВ

  9 12 Отговор
  Е РАЗЛАГАЩ СЕ ТРУП ПОЛИТИЧЕСКИ... И ЛЕШОЯДИТЕ КРЪЖАТ НАД НЕГО, И ТО ГЕРБАВИ ЛЕШОЯДИ... АЛЧНИ КОЛКОТО БОРИСОВ! ЩОТО ПОВЕЧЕ АЛЧНОСТ... НЯМА! НЯМА ПО АЛЧЕН ОТ ТУЛУПА БОРИСОВ!!!

  Коментиран от #163

 • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 50 ГРАД АДИС АБЕБА

  7 3 Отговор
  Сега ,всезнайно е ,че тази особа е представител на най- древния занаят при жените ,но какво я прави ценна ?
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 Хуин

  4 2 Отговор
  Пусксй снимките ,корумпе ! Бахви мафиотския сайт вибах
 • 53 Хуин

  1 1 Отговор
  Ви бах
 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 ГРАД АДИС АБЕБА

  5 2 Отговор
  Точно общинските ВИК опропастиха водните ресурси и отблъснаха доверието на хората към държавните институции. Всички знаем кой арендова язовирите ,микроязовирите и изравнителите в България ....по- точно кой ги съсипва вече десетилетия
 • 56 Мая

  7 1 Отговор

  До коментар #16 от "Активист на БКП":

  Ще омачкам суджука

  Коментиран от #59

 • 57 Хухуху

  5 1 Отговор

  До коментар #20 от "Последния Софиянец":

  ТО ПЪК ЕДНИ МЪЖЕ
 • 58 Влагалищин

  4 0 Отговор

  До коментар #54 от "БГ циганин РОМ":

  Предпочитаваш да крадеш джанки и грозде от поляната до селото и да събираш отпадъци от бунището ,Джанго ,акъл за БГ ученички със висше по Фейсбук и ТикТок нямаш ,аркадаш

  Коментиран от #70

 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 61 Усман

  0 1 Отговор

  До коментар #22 от "Юмер Салимехмедов":

  КаКВО ЛИ НЕ ПРАВИ ЛЮБОВТА
 • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 Хуин

  2 2 Отговор
  шах и мат

  Коментиран от #67

 • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 68 Хуин

  2 4 Отговор
  Чао бамбина
 • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 74 Влагалищин

  5 0 Отговор

  До коментар #70 от "БГ циганин РОМ":

  Всички БГ ученички са академички ,и щом ходят на училище ,значи имат двама родители с имена и паспорти ! 😉 Не вярвам някоя БГ ученичка да ти обърне внимание даже на кирливата муцуна

  Коментиран от #76

 • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 77 Пастир

  9 6 Отговор
  Който демонтира откачалката Манолова ще се слави името му 100години.
 • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 81 Млада протестърка

  9 4 Отговор
  Тая не я ли уби системата.
 • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 94 НЯМА ДА СТАНЕ

  5 1 Отговор
  ВЕДНЪЖ ГО ДЕМОНТИРА С КОСТИНБРОД, ПАК ЛИ ИСКАШ?
 • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 108 Медиатор

  10 4 Отговор
  Тая пат-ка е толкова хитра, че никога няма да се докопо до властта, колкото и да и се иска. Много станаха хитрите, които искат по втория начин да дойдат на власт и вече си пречат. А и вещиците и няма да и помогнат.
 • 109 БГ циганин РОМ

  1 2 Отговор

  До коментар #105 от "Бубубуйбу":

  Мога да ударя!

  Коментиран от #112

 • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 111 Олга

  3 4 Отговор

  До коментар #2 от "Последния Софиянец":

  Това ли теле е малко и смело бе. Пиеш ли си лекарствата редовно или още си смаян, за Мая н.
 • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 113 БГ циганин РОМ

  0 6 Отговор

  До коментар #105 от "Бубубуйбу":

  Мога да ударя всеки българин по черна страхлива кирливата муцуна! РОМ съм!

  Коментиран от #115

 • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 116 БГ величествен РОМ

  0 4 Отговор

  До коментар #112 от "Бубубуйбу":

  Ударя съм всички! И БГ жени! Проститутките като Емилия!

  Коментиран от #126

 • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 121 сссср

  7 6 Отговор
  Тоя филм сме го гледали много преди да се родиш червена гни-до. Случайно "малката Мая" да изпъчи гърди и да изкрещя на 2-ри септември ..."Ну, стреляй гад !"... Кого работиш бе тъпа-нар комунистически.

  Коментиран от #124

 • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 123 Кюстендилец

  6 8 Отговор
  Мая е гладна за власт! Ама не и се урежда въпроса стара грозна нахална неблагодарна и омразна!
 • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 127 БГ циганин РОМ

  1 5 Отговор
  Нека всеки българин дойде при мен. Удари всички в мръсното лице! И аз ще се чуукам в гъъза!
 • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 129 БГ ром

  1 4 Отговор
  Кирливите муцуни!
 • 130 Бабето Мая Манолава😂😂😂😂😅😂😂😂

  7 9 Отговор
  Тая да си налага порцала че правителството трябва да а арестува за фалшиви новини и използване на болни деца да политически цели! Българският народ те плюва и те мрази стара бабо Мая😂2558😂😂😂😂😂😂😂😂
 • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 133 Съдия

  2 6 Отговор
  Простата Вая да се арестува за фалшифициране!
 • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 135 БГ гъъза ученически

  0 5 Отговор
  Мръсни гъъза на БГ ученички
 • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 145 вис2

  4 1 Отговор
  оставка на герб
 • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 148 Нинова

  7 0 Отговор
  За какво детонира не говориш ма мър о. Кажи как ти дадоха базплатно къщата в Рударци. Чу о толкова компромати има за теб, че ти си вън от политиката завинаги.
 • 149 Българин

  6 0 Отговор
  Сества Галева пак заработи хонорар за активността си.
 • 150 Комбина

  8 0 Отговор
  Тази жена е толкова несъстоятелна, че е обида за всеки, с който говори! Ползва 1000 думи и всичките са от "речника на демагога и популиста"!
 • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 152 БУКО БАЛАМАТА

  1 1 Отговор
  ЕХ МАЯ МАЯ ВИЖ КАК ФАНДЪКОВА ТЕГЛИ ЗАЕМИ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ КОГАТО НАРОДИ УМИРА ПО СТЪЛБИТЕ НА БОЛНИЦИТЕ А ТЯ ЩЕ РАЗДАВА НА НЕИНИТЕ ОБЩИНАРИ НОВОГОДИШНИ БОНОСИ ОТНОВО НАУЧИ СЕ НАИ ПОСЛЕ ОТ НЕЯ
 • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 154 азазаз

  5 0 Отговор
  Горката, тръгна да проси вече!
 • 155 ГОСТ 1

  5 0 Отговор
  За Манолова с една дума-скучубра.
 • 156 АПАШИ

  2 0 Отговор

  До коментар #5 от "!!!?":

  ГЛЕДАМ ,ЧЕ НАРОДА ГО НЯМА ТАМ НА СНИМКИТЕ КЪДЕ Е НАРОДА

 • 157 маинолйо

  1 0 Отговор

  До коментар #15 от "Варна":

  ти от дее се появе брее
 • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 159 ГЕРБ=БСП

  3 0 Отговор
  Също и демонтирането на кюстендилската тъпа патка.
 • 160 йокин

  2 1 Отговор
  А Вас,да монтираме,другарко...
 • 161 аз съм Веска

  1 0 Отговор
  ДЕМОНТИРАНАТА ОТВСЯКЪДЕ ЩЕ Е МАЯ . ИНТЕРЕСНО Е ДА РАЗБЕРЕМ , ЧЕ СИ НАПОРИСТА ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА, САМО АКО СИ БИЛА ПРЕД КАМЕРА ... ТАКА РАЗПРАВЯТ . ДОРИ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХ , КОЙ ОТКАЗВАШЕ ДА СЕДНЕ НА ЕДНА МАСА С ТЕБ,ЩОТ СИ БИЛА АВАНТЮРИСТКА .
 • 162 Дядото

  1 1 Отговор

  До коментар #2 от "Последния Софиянец":

  Другарката Мая Манолова Галева Пеевска е готова за да стане депутат да оближе обувките на избирателя. Явно, че се прави на разсеяна, за зулумите си като депутат от Бсп. Нагла, устата и първа дружка на Пеевски и сие. Но такива са всички бесепари.
 • 163 Димитър

  1 0 Отговор

  До коментар #48 от "ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ, БОРИСОВ":

  Костинбродска та лъжкиня пак драпа да стане депутат. Явно е забравила какви ги вършеше като депутат от Бсп. Явно е по забравила как Бсп и тя предложиха Пеевски за шеф на Данс. А не обича да разкрива с какви пари си е купила кантората в София, която не е евтина. Мая ако се намерят баламурници да гласуват за нея и всичките и другари от червеното котило ще бъде поредната червена патерица на Бсп.
 • 164 Димитър

  1 1 Отговор
  Костинбродска та лъжкиня пак драпа да стане депутат. Явно е забравила какви ги вършеше като депутат от Бсп. Явно е по забравила как Бсп и тя предложиха Пеевски за шеф на Данс. А не обича да разкрива с какви пари си е купила кантората в София, която не е евтина. Мая ако се намерят баламурници да гласуват за нея и всичките и другари от червеното котило ще бъде поредната червена патерица на Бсп.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.