Last news in Fakti

14 Януари, 2021 19:06 7 156 35

Янков: "Българска прогресивна линия" се изправя срещу партиите на статуквото (ВИДЕО)

  • красимир янков-
  • българска прогресивна линия

Няма да видите Георги Гергов при нас, категоричен беше депутатът

Янков: "Българска прогресивна линия" се изправя срещу партиите на статуквото (ВИДЕО) - 1

"Българска прогресивна линия" е в състояние да се яви на предстоящите парламентарни избори. Това обяви в студиото на ФАКТИ независимият депутат Красимир Янков.

"Тези, които напуснахме БСП, освен различията с ръководството на партията, решихме да представляваме политически проект заради необходимостта от една партия, която да следва идеята на левите политики. БСП отдавна не представлява цялото ляво пространство заради липсата на идейни течения. Трябва да бъде представен на обикновения човек - за нас той е необикновен, но в условията, в които е поставен, с ограниченията, с които живее, на практика има "обикновени" и "необикновени".

Ръководството на БСП се е откъснало от проблемите на хората. Пред нас е планина от проблеми, трупани последните 30 г. Съсредоточили сме се да се съберем хора, които до този момент не носим отговорността за случилото се в България. Необходимостта от промяна в едно общество, в което има толкова малко богати и толкова много бедни, включително работещи бедни, е такава, че не можем да я очакваме от политици и ръководства на политически партии, които с действията и с бездействията си са участвали в приватизацията и затова България е най-бедната страна в ЕС", каза Янков.

Според него част от участниците в новоучредени партии да такива политици, които искат да се "преоблекат".

"Ние сме готови да разработим детайлен план за всеки сектор, който да води до реформа и да се отрази на благосъстоянието на българския гражданин", каза депутатът.

"Заради процедурата по избор на председател на БСП, аз призовах членовете да не участват в самото гласуване. Оттеглих номинацията си от модела на гласуване на Корнелия Нинова. 30% от членовете не участваха в гласуването, така че не приемам манипулация, че 1000 души са гласували за Красимир Янков. Има разбиране в голяма част на членовете на БСП за кражба на марката, без да се следват политики, които са в основата на 130-годишна партия. Това разбиране доведе до широка подкрепа за това, което правим ние. По-голяма част от подкрепящите ни са хора, които са симпатизирали на левите партии, не само на БСП, които в момента искат да се включат с ясното съзнание, че ПП "Българска прогресивна линия" се изправя срещу партиите на статуквото и срещу огромния финансов ресурс на задкулисието", коментира Янков.

Той акцентира, че привличането на членове от БСП не е цел на политическия му проект.

"Георги Гергов твърди, че не е изключен от партията. Това са вътрешни въпроси, които касаят БСП. Това, което съм прогнозирал, се случва, че ръководството на БСП ще се саморазправи с опонентите в партията и предвиждам, че следващите месеци ще се съсредочи върху това Корнелия Нинова да утвърди партийната си власт, а не да защити хората, които очакват да бъдат защитени с реална политика. Георги Гергов категорично не е свързан с политическия ни проект, няма да го видите при нас", каза още той.

Целия разговор с Красимир Янков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Змийско к

    61 4 Отговор
    Прогресивната линия на Янков и Жаблянов е оплетена като змийско кълбо в участия в бордове на държавни предприятия и низ от партийно-бюрократични интриги. Прогресивната им линия се изправя само доколкото да се пресече с прогресивната линия на ГРАБ.
  • 3 !!!?

    44 5 Отговор
    Всички са партии на статуквото бе комсомолец - разликата е, че едни управляват, а другите джафкат и саботират !!!?
  • 4 Льольо

    33 4 Отговор
    Льольо
  • 5 Всеки иска да бъде вожд

    37 3 Отговор
    То вече няма индиянци бе. Само отлюспвате срещу кинти опозицията
  • 6 Василе бре,Божков войвода

    10 9 Отговор
    Врати се тука,пробай се у политиката,че ни додея от тез шматки крадливо-тъпи.Ти барем си опитен..
  • 7 Последния Софиянец

    40 5 Отговор
    Подлоги на Тиквата.
  • 8 С.С

    27 3 Отговор
    Първо-този да не казва нищо за Георги Гергов, че срещу куфарче с пари в кеш изгонения от БСП може да бъде приет с отворени обятия навсякъде. Второ-ГЕРП имат навика да наблюдават всеки отцепил се от някоя партия политик, за да могат срещу лъскави обещания или да го привлекат в редиците си, или да го "погребат" като политик. Трето-Цветанов се отцепи като ренегат и плюе постоянно срещу бившия си съпартиец Борисов-този Янков, ако губи време сега да плюе Корнелия, ще загуби кариерата си и ще залезе безславно. Четвърто-този Янков може да се присламчи към Слави, или Мая и само така може би....евентуално, да влезе в следващия парламент. Пето-този Янков един ден го виждам за кандидат за президент, звучи невероятно, но натам го води амбицията му. Само гледайте схеми по време на изборите.
  • 9 ЖОРЖ ГАНЧЕВ

    39 3 Отговор
    Всеки неуспял мизерник си прави партия ! Сульо ,Пульо ,Атанас и АЗ !
  • 10 Бг прогреса...

    3 13 Отговор
    Е клуба на богатите и стандарта на Европа...другото е азиатщина, деспотщина, пещерен патриотизъм, дамаджани и истински мъже с потници

    Коментиран от #15

  • 11 Бай Ганьо

    30 6 Отговор
    Абе да питам:Тоя ПРОШЛЯК, 'що не се скрие в миша дупка, и хич да не се показва.
  • 12 ПЕНКО

    25 4 Отговор
    ТОЗИ ИМА КАРМАТА НА ОБСЛУЖВАЩ ПОЛИТИЧЕСКАТА ТОАЛЕТНА -- МОЖЕ ДА "ИЗКАРА" НЯКОЕ ЛЕВЧЕ --- ЕЕЕХ МЕРАКЛИЯ ЯНКОВ !!!!!
  • 13 jorj

    5 15 Отговор
    Прост......... ко, комунистите избиха опозицията и всичко живо, което ги подкрепяше!!!! Няма опозиция, няма проблем!!!! Няма автентична опозиция, всички партии са на статуквото!!!! Наща начална точка на демократичните промени е победното статукво, което ще не ще, бавно и мъчително трябва да демократизира България. Спрете да плещете червендалести глупости.
  • 14 1159

    31 2 Отговор
    Според мен лицето Красимир Янков е болно на тема власт и пари.
    Хубавото е че го чака съдбата на Томов /Лупи/,Първанов,Дончева,Кадиев,които отидоха във вечно забвение.
  • 15 Инженер Ганев

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бг прогреса...":

    Ние прогресираме.Правим ЧУШКОПЕК, и нищо друго, защото сме тесни специалисти.Хихихи.
  • 16 Бах

    12 5 Отговор
    Стигате с тези линии и подобни формирования . Народа не вярва на нищо и на никой . Всичките сте долни и мързеливи отрепки За вас само Белене . Визирам всичките гадовеот 30 - г. насам . Ненаядохте ли се отрепки долни . Само смърт зс вас и децата ви . Почакайте още малко..
  • 17 пройчо

    23 3 Отговор
    Калтак !!!.. Тоз калтак да иде да води леви алтернативни политики в ,,герб,....може у фракцията на Цветан Цървула..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Белото

    13 0 Отговор
    а така, у линията е истината...:)
  • 20 buda

    10 2 Отговор
    нема ли кой да ви изтреби целата сган там текущи бивши и кандидати
  • 21 Перо

    18 1 Отговор
    Както де казва,който те е предал един път ще те предаде още сто пъти! Тази соросня разчита на външна помощ,но няма да го огрее!
  • 22 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    31 години е велик Прогрес! До последната Национална Катастрофа! Амин.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 статукво ли

    15 2 Отговор
    за тия и роднините им няма да гласуват :))))))))
  • 25 912

    20 3 Отговор
    Предателите не ги уважават и тези които ги използват.
    Янков изглеждаш много жалко.
  • 26 Казах ти

    17 3 Отговор
    бе,Дъонме! Теглиш две" линии" и У Лево! Вчера предаде не Нинова,а тези който те издигнаха от господин Никой,до депутат.Днес предаде тях,утре - да пази Господ,ако станеш Фактор в държавата,ще ни продаваш пакетно- днес 2 милиона,утре 3 милиона.Муцуната ти излъчва злоба и бясна жажда за власт.Заедно с онези- петимата ренегати.Като си толкова" принципен" защо остана в парламента? Да продължиш смученето от десетина бинки месечно.Не си съгласен - напуснал си БСП.Добре! Но защо не напусна Парламента.Гласувалите за БСП не са те избирали за Независим! Дъонме! Във всички партии има такива гнили зрънца!
  • 27 Янкуфф

    14 1 Отговор
    И преди си беше гей, но от дружинка,а ся си гей-бездомник.
  • 28 Iwan

    8 2 Отговор
    Комунягите се размножават чрез "деление" :)
  • 29 бегай надалеч

    10 0 Отговор
    излязла фекалията и казала: изправям се срещу ануса!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Адвокат

    4 2 Отговор
    Стига цензура бе
  • 32 5858

    8 2 Отговор
    БКП, а после и БСП, са железни партии от към дисциплина. Те винаги подкрепят лидера си, дори когато греши. То Първанов, който беше президент и имаше абсолютен авторитет, не успя да разцепи партията и не може да влезе в парламента,та тези ли смешници. Ако участват в изборите, ще бъдат под 0,005%. Иначе заприличват все повече на късното СДС - всеки иска да е вожд, а индианци НЯМА. Докато бяха на далавера и келепир в БСП, всичко беше ОК, после като видяха, че им издърпват килимчето и хоп - нова паритя. С "нови" идеи и разбирания. От такива на обикновения човек му се гади. Не че някой не им дърпа и на тях коците и не ги "подпомага" с цел намаляване гласовете на БСП, но по чисти психологически причини, че в БСП разглеждат всеки отцепил се като предател, няма да постигнат нищо. Е, за себе си ще припечелят нещо, но за политическия живот като цяло и за странат - ефект НУЛА.
  • 33 Silver fox

    14 2 Отговор
    Нещастник!
    Кой ще те подкрепи бе, ренегат?
    Жалки подлоги !
  • 34 Кафка

    15 4 Отговор
    Този празноглав интригант за пари и власт е готов на всичко. Дванадесет години драпа да е председател/шеф/ковчежник на нещо. Добре, че Корнелия е много решителен човек и изчисти Партията от такива змии!
  • 35 Върбанов

    2 0 Отговор
    Щом са способни да предадат партията си, дали няма да го направят и за държавата и народа си? Мисля, че на предател не трябва да се вярва.