26 Януари, 2021 19:10 18 821 73

Велислав Величков пред ФАКТИ: Друг стои зад избора на Гешев, а Борисов не можеше да се противопостави

  • правосъдие за всеки-
  • велислав величков-
  • главен прокурор-
  • разследващ главния прокурор

"Нас вече ни хванаха, че лъжем като държава и ни го казаха", каза адвокат Величков

Велислав Величков пред ФАКТИ: Друг стои зад избора на Гешев, а Борисов не можеше да се противопостави - 1
Снимка: ФАКТИ

„Не може да има прокурор над главния прокурор. Това е някаква химера, тъй като Конституцията е достатъчно ясна в своя член 126, в който казва, че главният прокурор упражнява методическо ръководство и надзор за законност върху дейността на всички прокурори. Тоест ако този човек, който се обмисля да разследва при данни за евентуални престъпления главния прокурор и заместниците му, е част от Прокуратурата, той е под дискрецията на главния прокурор, той е негов подчинен. Главният прокурор дори и да бъде изключен със закон, чрез заместниците може да дава указания по разследването. Да не говорим, че главният прокурор отговаря в крайна сметка за кариерното развитие, а Прокуратурата и Прокурорската колегия на ВСС за атестациите на този прокурор. Опитите да се каже, че в апартамента може някой да мине в другата стая, но да не е подчинен на общите правила на домакинството и етажната собственост, няма как да стане“.

Това каза адвокат Велислав Величков от инициативата „Правосъдие за всеки“ пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Темата на разговора им беше фигура на прокурор, който да разследва главния и последните критики на Съвета на Европа към направените предложения относно тази фигура.

„Не проявиха (бел: вносителите на законопроекта) никакво въображение. Написаха, че 6 човека от Прокурорската колегия могат да издигнат този кандидат, който трябва задължително да е прокурор. Това означава – един кандидат, защото в Прокурорската колегия има 11 членове. Този кандидат се избира с обикновено мнозинство от Пленума на ВСС от 13 гласа. Забележете, че главният прокурор се избира с квалифицирано мнозинство със 17 гласа, а този, който ще го разследва, с обикновено от 13 гласа“, каза още той.

„От Съвета на Европа прочетоха внимателно и им казаха: „Това е абсурдно, това не работи, това не може да стане. Този човек трябва да е независим от главния прокурор и не трябва по никакъв начин да се избира от прокурорите или Прокурорската колегия, които се намират под пълното влияние на главния прокурор“. Ръководителят на Дирекция „Човешки права“ към Съвета на Европа Кристоф Поарел във връзка с делото „Колеви срещу България“ от 2010 година – 10 години не можем да отговорим на тези препоръки, им казва абсолютно ясно в позицията, която им е изпратена на 18-19 януари, че трябва да сменят подхода. И те пожарно между първо и второ четене внасят едни предложения. Вече всеки член на ВСС може да предлага кандидат за такъв прокурор, включително и съдиите. Тоест ще има повече от един кандидат. Вече не 13, не и 17, а 15 гласа, за да се пакетира изцяло с парламентарната квота и да не зависи нищо от съдиите, избрани от съдии, което им казва Съветът на Европа – че съдиите, избрани от съдии, трябва да имат решаваща дума при избора на този прокурор, разследващ главния, защото после тези разследвани отиват в съда в крайна сметка.

За пръв път, защото вече изпълняват абсолютно изрична препоръка на Съвета на Европа, с поправката допускат да има съдебен контрол върху отказа да се образува досъдебно производство срещу главния прокурор и заместниците му“, коментира адвокат Величков и допълни, че именно това обжалване на отказите за образуване на досъдебно производство било тема табу в последните 20 години.

„Ако се пропука тази врата, за да може да се влезе, ще се отвори големият дебат за цялостното обжалване на всички откази за образуване на досъдебно производство от заинтересованите лица или жертвите на престъпление. И точно това според мен най-много уплаши ВСС“, каза още той.

„В четвъртък миналата седмица ВСС излезе с единодушно становище против предложенията между първо и второ четене в Закона на съдебната власт и НПК, с които се дава възможност да се обжалват отказите за образуване на досъдебно производство (...). Защо е единодушна позицията, това е интересно, тъй като там все пак има едно малко реформистко ядро, което се води от върховенството на правото, а не по върховенството на правообслужването. Правната комисия на ВСС излъчва за докладчик съдия Цветинка Пашкунова – бивш съдия от ВКС, сега член на Съдийската колегия, и тя написва едно много добро становище, всичко в това становище е вярно.

Най-общо това становище казва, че въпреки промените, които се правят между първо и второ четене, не се отговаря на препоръките на Съвета на Европа, нито на препоръките на Венецианската комисия, защото: първо, никой прокурор не може да бъде извън дискрецията и властта на главния прокурор, тъй като това е конституционен текст. Никой не може да застане така, че да разследва главния прокурор и заместниците му и да бъде освободен от получаване на указания. Второ, той няма собствена служба, няма следователи, няма разследващи полицаи, които да работят за него. Как си представяте този човек да вземе едни папки, тръгва сам, пише всичко сам, привлича сам, внася обвинителен акт сам и го защитава в съда сам? И сам войнът е воин, но чак толкова не е възможно. Третото, което им казват е, че отказите за образуване на досъдебно производство ще подлежат на обжалване, но в Специализирания съд“, коментира адвокат Величков.

„Това становище като цяло е вярно, но Прокуратурата и Прокурорската колегия се възползват от това становище, за да не позволят най-лошото за тях да се случи – да могат да се обжалват отказите за образуване на досъдебно производство“, категоричен беше той.

„Аз лично мисля, че тези поправки ще бъдат гласувани. Ще бъдат гласувани, тъй като ние в момента не сме под един, а под три мониторинга. Ние сме по Редовния мониторинг от 2007 година по правосъдие и вътрешен ред, който уж беше отменен по времето на Юнкер, но се оказа, че не е отменен и продължава да действа. Ние сме под новия общ мониторинг за всички държави членки за върховенството на правото, плюс мониторинга на Съвета на Европа по делото „Колеви срещу България“. Тъй като всички препоръки са точни, ясни и в една посока, дори г-н Поарел от Съвета на Европа казва, че „дори да приемете тази фигура, тя ще бъде временна, нужни са промени на конституционно ниво, за да изпълните препоръки“, за да не паднат напълно маските пред Европа и да се заложи личният авторитет на Борисов, че той лично не изпълнява тези препоръки (...), те ще приемат този проект. Ще се опитат поне следващите няколко месеца до съставяне на ново правителство да няма шум по тази тема“, смята адвокат Величков.

На въпроса какво желае главният прокурор в тази ситуация, адвокат Величков отговори: „Неговата игра е следната – никой на нас не трябва да се меси, ние сме си суверенни, застраши ли се независимостта на Прокуратурата, разбирайте, абсолютната ми власт - на главния прокурор, това застрашава правосъдието. Всъщност главния прокурор го викат вече два пъти в Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията LIBE на Европейския парламент, той два пъти не отива или не участва онлайн, участват негови заместници (...) и последователно не отговарят на нито един поставен въпрос въпреки Резолюцията на Европейския парламент, която излезе за състоянието на съдебната власт и Прокуратурата“.

„По-скоро мисля, че друг стои зад избора на Иван Гешев, а Борисов не можеше по никакъв начин или не искаше да се противопостави“, каза още той. „Този друг е само един. Премиерът сам каза, че който държи медиите и съдебната власт, той държи всичко в държавата“, допълни той, имайки предвид Делян Пеевски и Ахмед Доган и се запита дали по-скоро Борисов може да се измъкне от Гешев.

„Същата Група за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права пита главния прокурор за аудиозаписите от юни 2020 година цитирам: „Можете ли да изясните дали техническата експертиза потвърждава, че това е гласът на премиера Борисов?“, тъй като в постановлението за спиране не се казва, че все пак това е гласът на премиера. „Предвид големия обществен интерес към случая това е доста важна подробност от разследването. В предишни Ваши изявления сте казвали, че Прокуратурата разсекретява и публикува материали по дела с обществен интерес. Ще представите ли техническата експертиза на записите и действията, извършени от Прокуратурата по този случай?“. Очаква още отговор на въпроса дали се разследва търговия с влияние или злоупотреба с власт заради казаното от Борисов, ако това е гласът на Борисов в записите, че дава инструкции на държавни органи“, каза още адвокатът и председател на инициативата „Правосъдие за всеки“.

„Ако Гешев иска да си свърши работата – питат го от Европа. Питат го и за „Барселонагейт“ - какво прави Прокуратурата, чака само сведения от испанските разследващи или тя извършва самостоятелно разследване при наличие на сигнал и данни за някаква злоупотреба от висше длъжностно лице. Ако си придвижат и тук работата, за Борисов ще стане много, много тежко положението“, каза още адвокат Величков.

„Има експертно предложение и то е много добро - направено е от Съюза на съдиите, от авторитетни юрист, разследващият главния прокурор да бъде ад хок лице от съда. Наказателен съдия, който да напусне съда за времето, в което прави това разследване и да бъде подчинен само на ВСС, но да има разследващи полицаи и служба към него“, каза Величков и допълни: „Да приемем, че този съдия си свърши работата, че смени главния прокурор, че дойде друг много по-уверен в действията си по прилагане на правото главен прокурор, тогава не би ли имало притеснение за Борисов какво ще върши следващият главен прокурор? Докато има омерта на мълчанието, всички участват в нея. Затова не е в интерес на Борисов да предизвика такива промени, каквито искат от него безспорно от Европейската комисия и от Съвета на Европа“.

„Нас вече ни хванаха, че лъжем като държава и ни го казаха лятото и есента. Дори с Резолюция на ЕП ни го казаха. Следващият опит за лъжа ще е фатален за оценката на това как България прилага препоръките и оттам може да доведе и до наказателни санкции. Но може би Борисов си прави тънката сметка, че той пък тогава няма да е премиер, ще го припише на следващото правителство“, каза адвокат Велислав Величков.

В края на разговора той заяви, че инициативата „Правосъдие за всеки“ ще се включи в изборите под формата на контрол към различните парии и граждански организации, които ще участват в самите избори. „Ние ще участваме по друг начин. Ние ще питаме всички тези партии, коалиции, граждани, които се явяват на избори и лятото викаха „Оставка“: „А как ще стигнете до оставката на Гешев и на ВСС, как ще промените модела на съдебната власт?“.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лойко Борисов

    130 7 Отговор
    Борисов е една кукла на конци. Каквото му кажат началниците, Борисов слуша и папка!

    Коментиран от #70

  • 2 Наблюдател

    82 4 Отговор
    Видя се, че турците и янките отдавна са отбелязали какъв пропуск в конституцията е мястото на главния прокурор
  • 3 тнт

    125 6 Отговор
    Остатъците от върховенството на закона умря в РБ с назначаването на Гешев за гл.прокурор от Шиши и Ахмед! Преди 10г. съсипаха следствието.Миналата година прокуратурата.Нред е съсипването на съда!

    Коментиран от #62

  • 4 Луда работа

    67 4 Отговор
    Това го знае всяко хлапе
  • 5 истина е

    96 7 Отговор
    Доган и Шиши комндват парада а боко само изпълнава !
  • 6 РАДИО ЕЛТО

    72 9 Отговор
    БОЙКО гешев си имат кукловоди а страда НАРОДА защо

    Коментиран от #10

  • 7 Чики-Рики

    47 4 Отговор
    Той няма да е Премиер,но пак ще е техен,,гювеча,, ми се струва!??Като гледам и слушам,какви дългосрочни решения и планове има ,,министърчето,, Ангелов, направо ми ,,пада,, шапката?! Пак не гледат календара,май?!
  • 8 Нямам срам пред вас

    17 23 Отговор
    Всичко е бля бля бля ... много приказки и нищо ...
  • 9 ИСТИНАТА

    96 6 Отговор
    Борисов разбира се че не може да се противопостави срещу ДПС, Доган и Пeeвски и тяхната бухалка Гешев! Да не мислите че много му се занимаваше да обявява война на Божков и да му изземват бизнеса Пeeвски и Доган! Но ако се противопоставеше те щяха да го смажат! Не че Божков след време няма да го приключи , но Борисов избра по малкото зло защото Божков ще направи това напред във времето а Доганя и Дебелия щяха да го смажат на момента! Да не мислите че искаше да се занимава и с Бобокови с международен бизнес с компаниите си МОНБАТ и ПРИСТА ОЙЛ. Те самите казаха че дебелия е сложил чатала на врата на Борисов и го принудил за атаката срещу тях. Да не мислите че преди 5-6 години много му се занимаваше и с Гриша Ганчев та държаха сина му Данаил 6 месеца в ареста а Ганчев старши обвиниха за заплахи срещу шефа на НАП и депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов. Чак когато прехвърли 220-те декара дюни на дебелия спряха да се занимават с него. Да не мислите че много му се занимаваше с Арабаджиеви които в собствения си хотел Маринела приеха гостите в Българското председателство на ЕС а после ги удариха. Няма да ми стигнат символите на коментара да изброя всички ...Но накрая Борисов ще опере пешкира и той вместо кукловодите си ще плати за всичко...
  • 10 Забелязъл.

    11 66 Отговор

    До коментар #6 от "РАДИО ЕЛТО":

    Само такива като тебе мутанте страдат при Бойко като ви е подложил на геноцид и страдание... Останалите сме добре при него и щастливи. Хубаво прави Бойко че ви мори... Изkлecяк..

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван Грозни

    53 7 Отговор
    Почти няма невъзможни неща. Целта е смяна на модела на управление. Задачата е отстраняване на ГЕРБ от властта чрез предстоящите избори. След това ще се намерят начини как да се реформира и съдебната система. Сега привидно независимата власт/съдебната/ така се е уяла, че неги интересува нищо друго освен техния бюджет и само се услушват как ще се промени посоката на вятъра. Ще се реформират сами и без да им се напомня. Ще слушат както до сега. Умеят да го правят умно.

    Коментиран от #15

  • 13 РАДИО ЕЛТО

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "Забелязъл.":

    и ти си от ден до пладне ДОВИЖДАНЕ

    Коментиран от #18

  • 14 Шмекер

    33 3 Отговор
    България за съжаление е колониална държава,в която ГП,МП и останалите се назначават след прослушване в ДП и се управляват от Генерал—губернатор.Нищо добро не ни чака,нищо.
  • 15 Ъхмм

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иван Грозни":

    ОЯЛИ СЕ!Ъхмм!
  • 16 Смешници

    10 4 Отговор
    Наричайте го само разследващ!!! Да се избира от парламента. Да може да разскедеа и ибвинява главния прокурор и ВСС

    Коментиран от #42

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Забелязъл.

    7 47 Отговор

    До коментар #13 от "РАДИО ЕЛТО":

    На мен Бойко дава за 6 часа толкова колкото ти вземаш за цял месец (135 евро-270 лв.). Та с тях човек не може дори да се отоплява и храни зимата а какво остава за смислен живот. Така че мен не ме мисли изтърcako. А ти мисли как ще оцелееш при кабинета Борисов-4. Нито Божков ще ви спаси, нито самия Господ дори...

    Коментиран от #30, #33

  • 19 Всички Всс

    30 2 Отговор
    Тези всичките са за пандиза! Ако вземе някой да ги раследва ще замврише!!
  • 20 Факт

    44 5 Отговор
    У нас правосъдие няма. За двойно убийство дават 20 години а главният прокурор е скапано корумпирано ченге с интелекта на охранител.
  • 21 Ето как се вземат бизнеси

    51 4 Отговор
    Малко факти! Спомняте ли си лятото прокуратурата публикува записи със СРС между Божков и собственика и издател на Фрогнюз Огнян Стефанов. Явно са близки и Божков му споделя. Атаката срещу него започна края на януари 2020 година. Като предлога бе за неплатени данъци и след това още 17 обвинения. Спомняте ли си датата 24 ноември 2019 г.? 2 месеца преди атаката и изземването на бизнеса на Божков! Във Фрогнюз Стефанов бе публикувал един разговор който явно Божков му е предал! Лафка бе основния дистрибутор на билетите от лотарията му ! Обажда му се собственика на 700-те павилиона на Лафка (в разговора го наричат дебелия) и му казва - "Да ми купиш павилионите за 140 милиона и сам да си продаваш билетите", Божков отговаря "Не са ми необходими и нямам намерение да ги купувам" , "Дебелия" отговаря "Така ли , ще видиш тогава какво ще ти се случи", Божков отговаря "Какво ще ми се случи , я се махай и не ме занимавай". Когато Стефанов във фрогнюз публикува това си помислих че е някаква легенда и приказка но след 2 месеца започна изземването на бизнеса на Божков и след това павилионите на Лафка фалираха. Явно Божков не е предполагал че Борисов чак дотам ще изпълни заповедите на "Дебелия" , едно че от години им плащал рекет чрез Горанов и второ че Борисов добре знае че след това ще го преследва като див звяр докато е жив. Но явно зависимостта на Борисов от Доган и "Дебелия" е по страшна !

    Коментиран от #28, #37, #54

  • 22 Пловдив

    42 3 Отговор
    Банкялийския полуидиот е пионка! Това е ясно и на децата в началните класове. Как да се противопостави...?! Той е страхливец!!!
  • 23 българина

    12 2 Отговор
    цру и фбр
  • 24 Последния Софиянец

    8 30 Отговор
    Щом е гост на другарката Маринкова е ясен.Не си струва изгубеното време да прочета публикацията или да гледам видеото.
  • 25 баба Цола

    23 6 Отговор
    Защото няма закон за лустрация и за това е така. Око го имаше този закон сега нямаше да ни управляват, 6- аци ,бивши фатмаци и всякакви други компрометирани политици трансформирани от комунистическата номенклатура и техните адютанти и роднини от преди 1989г.
  • 26 Зона за която незнаете

    15 4 Отговор
    Избират ги някъде в дълбините на САЩ и спец оръжия им дават и хора им дават друг тип хора-обучени и облечени различно от нас.
  • 27 До 9 Истината

    5 16 Отговор
    Много филми гледаш.
  • 28 Фен

    20 4 Отговор

    До коментар #21 от "Ето как се вземат бизнеси":

    А бизнесмена от В.Търново Петър Христов, защо го застреляха и неговия бизнес ли вземаха по времето на Цв.Цветанов?

    Коментиран от #43, #45

  • 29 ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ

    26 2 Отговор
    ИМА ПАРТИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА - ДПС ? НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА !
  • 30 казвам

    36 4 Отговор

    До коментар #18 от "Забелязъл.":

    Ще ти кажа как ще оцелеем - няма да има Борисов 4, иначе си абсолютно прав/а - при евентуален Борисов 4 няма оцеляване. При това първо място в света по смъртност за последните 2 години, огромна емиграция и липса на новородени, просто при Борисов-4 България си заминава. Така че, вместо писане по форумите, пряко участие в протестите и масово гласуване са спасението.

    Коментиран от #34, #69

  • 31 ЗАЩО САВА АГЕНТ НА ДС

    19 2 Отговор
    Е ФАКТОР В РОДИНАТА НИ ? КОИ И ЗАЩО ПОТЪПКВАТ КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ И ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕРЯТ ПОЛИТИЦИ , КОИТО ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА УПРАЖНЯТ ЗАКОНА ?
  • 32 Шекспир 1

    8 2 Отговор
    Интересно,как още не са уцелили такава обемиста цел.По мое време го правеха с лък мого успешно.Е,Борджиите действаха с отрова,но жабарити се правят винаги на по изтънчени,както и досега-то не бяха опери,Ренесанси,Ферарита и Ламборгинита.....
  • 33 Ежко Бежко

    20 3 Отговор

    До коментар #18 от "Забелязъл.":

    Ти какво работиш, че Бойко ти дава нам колко си за 6 часа? Питам, щото аз сам си вадя хляба, никой нищо не ми дава.
  • 34 Моряка

    18 1 Отговор

    До коментар #30 от "казвам":

    Добре казваш,братко,аз даже предпочитам с павета или едър чакъл,но забравяш,че сме българи-ракийката,салатата,изобщо-"Зимни вечери"на Ботев.Макар че сега учениците едва ли го учат-сороснята Меглена Кунева прочисти всичко българско и родно, веднага щом Боко я направи министър.
  • 35 аг08

    14 6 Отговор
    Какъв Пеевски бе ,човек, какъв Доган! Гешо е америчко назначение!
  • 36 cpv

    10 22 Отговор
    Величков,не пиши глупости,за да подвеждаш хората! Зад Гешев стоят 17 съдии от ВВС,а разни други измислица са твой бълнувания!

    Коментиран от #71

  • 37 РАДИО ЕЛТО

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Ето как се вземат бизнеси":

    точно така е вярно е
  • 38 Аууу,ма той невинен,бе

    14 2 Отговор
    Като свиня в кюлчета, т.е.кочина
  • 39 Коко шанел

    4 2 Отговор
    Споко Инжекциите са тук.после от европата ще кажат няма демокр. при вас айде бегайте.
  • 40 гоце

    16 0 Отговор
    дпс остана най-вярната партия на дс задкулисието
  • 41 РАДИО ЕЛТО

    22 2 Отговор
    рано или късно на всяка диктатура идва края а у нас хипер лошо безработица болести НАРОДА РОВИ по кофите а БОЙКО е студенокръвен егоист егосентрик лъжец крадец
  • 42 до смешници

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Смешници":

    Моля,проверявайте си написаното ...или си слагайте очила,ако вече ви е дошло времето за това.
  • 43 РАДИО ЕЛТО

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "Фен":

    бизнесмена ПЕТЪР ХРИСТОВ беше благодетел на ГОРСОВА която е в будна кома заради СТАВИЙСКИ
    ПЕТЪР ХРИСТОВ го ликвидираха за да мълчи

    Коментиран от #46

  • 44 Хмммм

    16 4 Отговор
    „Пo-cкoрo миcля, чe друг cтoи зaд избoрa нa Ивaн Гeшeв...“. „Тoзи друг e caмo eдин."

    Някой може ли да каже как един единствен човек ще нареди на 17-членния ВСС, в който членовете са избрани от различни политически партии и от самите съдии, да гласуват единодушно за кандидатурата на Гешев, който пък беше предложен от Цацаров.
    Това или не е вярно или значи, че всичко в тази държава трябва да се разруши и изгради отново с ВНС и нова конституция. И защо нито една партия извън ГЕРБ и ДПС не ги казва тези неща, защо никой не желае ВНС и нова Конституция, защо Радев, се прави на разсеян?
    След като един човек командва всички партии и владее съдебната система, какъв е смисъла от избори?
  • 45 Пешо

    20 3 Отговор

    До коментар #28 от "Фен":

    Питаш за Петър Христов който разстреляха преди 3 години ли? Петър Христов бе собственик на фирма "ДИТО" която преди 20-25 години бе представител на СИК за Велико Търново! И бивш съдружник на Борисов! Точно по това време застана на входа и изхода на ЗАГАРНИ ЗАВОДИ Горна Оряховица и източи и фалира фабриката! После с идването на ГЕРБ на власт бе сивия кардинал на ГЕРБ за Велико Търново! Той назначаваше шефове на полиция , НАП, казваше кой да издигне ГЕРБ за кмет. Помните ли защо Цветанов бе осъден на 4 години ефективна присъда ?! Защото бе написал 6 пъти #НЕ на искането на прокуратурата са подслушва със СРС този Петър Христов и началника на РЗБОП Орлин Тодоров където Тодоров нарича Христов "Шефе" и Петър Христов му нарежда кой да бъде ударен. После Тодоров бе арестуван от Вътрешна сигурност на МВР и лежа в ареста. А Христов бе един от ликвидирани те като Мишо бирата, жена му, Ваньо Танов ,Георги Стоев и сие зада замълчи завинаги. Бизнеса му никой не е вземал защото такъв легален нямаше..

    Коментиран от #68

  • 46 Пешо

    14 1 Отговор

    До коментар #43 от "РАДИО ЕЛТО":

    Точно така Елто. Писахме едновременно . Убиха го за да замълчи а благодетел на Горсова бе за да си прави пиар и реклама. Баща й изигра на ротативките парите от дарения . И сега всяка вечер пирува , тоест пируваше преди пандемията в една механа в Търново Петлето със собственика Цанко , такива не ги съжалявай ...

    Коментиран от #47

  • 47 РАДИО ЕЛТО

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "Пешо":

    БЛАГОДАРЯ но какъв е този баща да си остави така детето и да пирува значи детето страда а той пирува ПЕШО тоя мартин курти фактор ли е във ТЪРНОВО
    БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО така е П ХРИСТОВ си е правил пиар сигурно е прецакал много ХОР за да го махнат

    Коментиран от #48

  • 48 Пешо

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "РАДИО ЕЛТО":

    Знам го Мартин Курти. И той ходеше в Петлето заедно с бащата на Мануела Горсова Красимир Горсов и Цанко собственика...Гербаджии, курти на всички избори купува за герб по села и махали роми и пенсионери. А бащата на Мануела Красимир Горсов го осъдиха на 2 години затвор за проиграване на парите за лечението й . Може да прочетеш. Играеше футбол заедно със собственика на петлето Цанко и оттам са приятели. А и ходеха денем в един бар Джеронимо на центъра , кафе бар е. Цанко , Красимир,курти и много мутри гербажии

    Коментиран от #49

  • 49 РАДИО ЕЛТО

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Пешо":

    мафията мутрите премахнаха шефа на агромах уж упойката незнам си що също така махнаха ИВАН СЛАВКОВ батето помниш ли последното интервю какво каза ИВАН СЛАВКОВ батето за БОЙКО БОРИСОВ и хоп инсидента готов края летален това е ОМЕРТА
    ПЕШО МАРТИН богат ли хвалел се щото карал инфинити и имал къща в арбанаси та той е от картала
  • 50 РАДИО ЕЛТО

    11 3 Отговор
    БОРИСОВ е лош ЧОВЕК
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ПРОСТО Е

    21 2 Отговор
    ИНСТИТУЦИЯ " ГЛАВЕН ПРОКУРОР" ПРОСТО НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!!! ТАКА ВСЕКИ ПРОКУРОР МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ ДРУГ НЕГОВ КОЛЕГА. А И ЩЕ СА НЕЗАВИСИМИ ОТ ШАПКАТА. ГЛАВНИЯТ РАБОТИ САМО " НАЧАЛНИК". НИЩО ПОВЕЧЕ.

    Коментиран от #53, #55, #59

  • 53 Поправка

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "ПРОСТО Е":

    Не " съден", а разследван. Грешка на езика.
  • 54 Алфред Нобел

    17 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ето как се вземат бизнеси":

    Така действат ,държат Борисов с компромати ,
    и го водят за юлара като Юндолска мечка?
    Другия вариянт е , играят на" глутница" , това все пак,
    си е чиста държавна мафия, в частна полза?
    Който могат мачкат ,чрез Гешев ,
    и последствията са ни ясни, на всички ,които сме яли дървото?
    Много хора, пропуснаха посещението на Ахмед Доган,
    в Американското посолство, два три месеца ,
    преди да предложат Иван Гешев ,
    от един следовател и невзрачен прокурор,
    без постигнати успехи, за този пост?
    Каква работа има, най-корумпирания политик,
    на България в Американскато Посолство?
  • 55 Антимафия

    14 5 Отговор

    До коментар #52 от "ПРОСТО Е":

    Това би помогнало за изчистване на Калинките- Прокурори !
    То, те са и проблема?
    Би дало възможност за добрите прависти в прокуратурата ,
    да създадт Ядро на Антимафия?
    Относно главния...
    по скоро един служебен" началник",
    на Прокуратурата от ЕО,
    да не е Българин и" Пеевския модел" е Аут?
    Същия " началник" да е подчинен директно на Кьовеши!
    В момента развитие в кадрите на прокуратурата,
    в България се става само, чрез" Доган- Пеевски", благословий!
    Факта, че всеки го знае и никой не говори,
    и е отврат, и демотивира гражданите да спазват закона?
    Прокуратурата в момента ,е най-големия проблем, за
    бъдещето на България?
  • 56 Жоро

    9 4 Отговор
    Бойко е просто един комик които се снима в скечояе с инфраструктура от която са откраднати много пари.
  • 57 Комунист

    11 1 Отговор
    Гешев беше избран с гласовете на съдиите от ВСС.За него гласуваха дори и от квотата на БСП.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Хмммм

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "ПРОСТО Е":

    Така е в Щатите. И там има Главен прокурор но са му по-други функциите. Иначе системата там е Конституционна република, и всеки може да повдига обвинения и съди дори Президента, да оспорва закони, ако докаже че са противоконституционни и т.н. Всеки съдия.
    Но те се избират мажоритарно.
    Нужно е цялостно преораване на системата у нас и съдебната система най-отпред.
  • 60 Етнолог

    4 3 Отговор
    Само тоя смешен адвокат ли не е разбрал, че Шрек е назначен от Прасето! Какъв избор, какъв ВСС, какви закони и Конституция! В Кочината това са формалности, а проблема с тая свинщината ще се реши по стар български коледен обичай, след няколко ракии! Когато си играеш с прасета, няма начин да не се изкаляш!
  • 61 Грую

    4 4 Отговор
    Може и така да е, но народът показа че няма да търпи. Видя ли като го замери с каскети пред прокуратурата и сега не му се чува гласът вече!
  • 62 Ам Чи

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "тнт":

    А преди това комунягите съсипаха държавата

    Коментиран от #64

  • 63 Помните ли

    2 2 Отговор
    Тодор Колев - "Не плачи, дете, баща ти е невинен..." Е как Бащицата ще е виновен - как да не може да се противопостави, нали той е всичко в тази страна - от инспектор по пътно строителство до епидемиолог, футболист, че дори и машинист на влак... Хайде да не го оневиняваме там, където провалите му са очевидни...
  • 64 Тези комуняги

    4 4 Отговор

    До коментар #62 от "Ам Чи":

    бре... Ами ако не бяха те преди 1989 , България нямаше да е на 27 място в света по жизнен стандарт, Бойко Борисов нямаше да е приет в Пожарникарския факултет, а най-малкото - в Сорбоната с частен преводач... Я вижте колко първи места днес държим - например по смъртност, задлъжнялост , свобода словото, ако изсазвашна герберското мнение, честност при провеждане на избори, че и по интелигентност на председателя на Народното събрание. Висоти, страсфера направо, че и доста по-горе...

    Коментиран от #65, #66

  • 65 1234

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Тези комуняги":

    Не може да се съсипе нещо, което е съсипано изначално.
  • 66 1234

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "Тези комуняги":

    На кое място е била БГ преди 1989г по жизнен стандарт, че нещо не разбрах? Току що получих дежа вю!
  • 67 Кукла

    2 3 Отговор
    с 4млрд.в офшорка.Това е мастодонт,който с пари,прокуратура и полиция ни гази,както турчин и комунист не са ни газили.Но всичко се връща.
  • 68 Питам само

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "Пешо":

    Този боклук , ли застреля, Савов собственика на "Елена милк"?
  • 69 Селянин

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "казвам":

    Явно искаш да доиде луканово виденово време -празни магазини и заплата на 5-6месеца и 1$ =3000лв не мерси комунистите далеч от власта може само на протестите
  • 70 Нажете

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лойко Борисов":

    Другарю величков кога в българия има човек назначен на що годе хубава работа зад него не стои друг /кажи за себе си кои те е назначил или ти си единствения успял човек без връзки и протекции

    Коментиран от #72

  • 71 Зарко

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "cpv":

    Във ВСС няма въобще 17 съдии, но има таман 14 прокурори - натоящи и бивши, оправи малко аритметиката!
  • 72 Величков

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Нажете":

    Всъщност аз съм адвокат на свободна практика, от 16 години това работя, тоест самоназначил съм се и се издържам с това, което изкарам от клиентите си, тоест завися само от себе си! Нещо повече, на държавна работа с работодател никога не съм работил. Колкото до това дали някой някога е назначава без връзки или подкупи някъде, питайте Борисов, Гешев, Цацаров...
  • 73 Да бе да...?!

    0 0 Отговор
    Ама то пък като Борисов се ,,засили" да се ,,противопостави" на избора на Гешев,та чак се презори...😉😛😂