31 Март, 2021 00:50 13 842 46

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Свикнахме на скандални безобразия с този премиер

  • иван бакалов-
  • избори-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • бсп-
  • коалиции

Журналистът е на мнение, че когато близките до Борисов хора усетят, че той изпуска властта, те ще се обърнат срещу него и ще започнат да разкриват какво е правил

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Свикнахме на скандални безобразия с този премиер - 1
Иван Бакалов, кадър: ФАКТИ

"Тя може да е вяла наистина, защото отсъства основният дебатиращ, който би трябвало да се появи и с него да има разговор, или поне интервюта. Това е лидерът на управляващата партия". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Иван Бакалов по повод течащата предизборна кампания и отсъстващия Бойко Борисов от нея.

"Той най-малкото трябва да се покаже, ако ще да поема отговорност. Най-малкото трябва да се покаже в живо студио и с лидери на партии да дискутират бъдещето на България - кой какво смята да прави. Той отсъства, няма го. Той въобще отсъства от медиите от миналата година лятото, или пролетта ли беше, когато излязоха снимките с чекмеджета и пачки и той направи една пресконференция. Имаше и записи, които излязоха. Та, той направи една пресконференция, на която целуна другарката по главата, дето я нарече в разговор със съкращението ПКП, за да покаже колко се обичат. Оттогава той присъства в медиите само със селфита. Снима се сам с джипката, обикаля, слушаме говорещия врат и това го пускат в телевизиите непрекъснато. Но не го канят. На пресконференция на т.нар. щаб се явява, говори 10 минути и си излиза без въпроси. Сега няма интервюта с него в големите телевизии, не участва в дебати. Това е вид изборна измама, това не са нормални избори, това не е демокрация", продължи Бакалов.

Журналистът се върна и към интервюто на Борисов за немско издание:

"То повдига страшно много въпроси, които никой не му е задал. Той казва в това интервю, че в неговата резиденция в Бояна някой е внесъл пачки, злато и пистолет. И ги е сложил, за да ги снима. Той казва Мата Хари. Някой трябва да го попита, в медии да се яви и да отговори коя е Мата Хари. Той ли е наредил на охраната да я пускат без да я проверяват, за да ги внесе тези работи, ако приемем, че не са негови? И много въпроси има още, които никой не му е задал".

"Това е тип общуване като Ким Чен Ун в Северна Корея. Той така се снима на неизвестно място, казва някакви работи, среща се с някакви генерали министри и се излъчвам сам после. Ние сме уж демократична държава, член на ЕС, но и тук е такава ситуацията", върна се Иван Бакалов на темата за поведението на премиера Бойко Борисов.

"Не отговаря и на въпроси на депутати, в парламентарния контрол в петък той с месеци не е присъствал, за да отговоря. Почти година. Това е абсолютно скандално. Ние сме точно като жабите. Жабата, дето я слагат в тенджерата и бавно нагрява, тя се сварява без да разбере. Това се случва с всички нас, ние свикнахме на скандални безобразия с този премиер", продължи той да критикува Борисов.

"Реалността е такава за тези избори. Няма да има партия с мнозинство. Така беше и в предишните парламентарни избори. Нямаше партия с мнозинство. Борисов винаги е правил кабинети в коалиция. Намираха се партии, които да влязат с него в правителство. Този път няма да стане. Опарили са се от него. Примерно "Демократична България" няма да влезе. Много хора се съмняват, че партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", ще бъде поредната партия в коалиция (б.р. с ГЕРБ). Аз съм убеден, че това няма да стане. Освен това, друго е интересно. Не се знае дали една партия от 30 депутата горе-долу, колкото вероятно ще има "Има такъв народ", дай Боже да са повече, и ГЕРБ, заедно събрани, дали ще направят 120 депутати. 121 им трябват за правителство. Това е съмнително, защото се очертава да влязат повече малки партии в парламента. Когато те влязат повече, депутатските места за големите са по-малко. Примерно ГЕРБ 2014 г. спечели с 32% изборите и имаше 84 депутатски места. Ако сега спечели с 30% е много вероятно да има 80, дори по-малко депутатски места. При това положение ще им трябват още 2-3 партии най-малко, за да направят правителство. Как ще стане това, аз не знам. Според мен това са последните избори, на които той може да спечели, дали ще е с 1%, или с 2, или с 4, но повече няма да бъде премиер. Той, за да спаси кожата, ще изтика някой друг за премиер и ще направят правителство на националното съгласие, или програмно, или експертно, или някакво там ще го нарекат, но той да участва в управлението с друг премиер. Кой ще е той, можем вече да гадаем, защото това не зависи само от него, а и кой ще приемат другите", смята Бакалов.

"Най-голямата вреда на Борисовото управление толкова години е, че хората свикнаха, че някакъв обикаля по магистралите с джипката, казва тук това, тук онова. Хората си мислят, че така се управлява държава. Ами, не е така. Делегират се права, колективно се управлява", вметна журналистът.

"Правителство, ако съставят, защото има вариант да не съставят и есента да има нови избори, но ако съставят едно правителство, то няма да изтрае дълго и ще има нови избори, защото ще бъде много компромисно. Освен това, това е началото на края на Борисов, защото той ако не е премиер и си мисли, че може да управлява, дърпайки конците задкулисно - това ще е олигархично управление. Каквото беше досега. Както беше на Орешарски кабинетът. Ако си мисли, че отстрани може да подръпва, няма да стане. Постепенно ще се обърнат всички ония, които са се страхували от него и са го обслужвали. Постепенно ще се обърнат на другаде. Той дори да сложи премиер марионетка, като Томислав Дончев, да речем, или може да вземе някой от извънпарламентарните и да го сложи уж като приемлива фигура... Дори да сложи марионетка, една марионетка няма как дълго време да издържи като премиер. Както и с Орешарски не стана. Мисля, че ситуацията у нас - след това лято, след изборите, ще бъде като Ирак след Садам", заяви още Иван Бакалов.

Журналистът е на мнение, че когато близките до Борисов хора усетят, че той изпуска властта, те ще се обърнат срещу него и ще започнат да разкриват какво е правил.

Той каза още, че ще се направи всичко възможно ВМРО да бъде набутано в парламента, защото са готов партньор на Борисов.

"Вредно е това управление на Борисов толкова години. Не е само това, че създаде усещането и очакванията един премиер да обикаля... Това не е управление. Вредното е и неговата безпрестанна демагогия и лъжи. Непрекъснати. Това е най-отровното за политическия живот в България'', смята Бакалов.

"Ако се случи така, че да е победител БСП, възможно е да участват в управлението. Те няма да искат тия, ония, ама накрая ще се стигне до някакъв кабинет. Пак ще бъде наречен нещо експертен, спасителен и пр. Но ако не победят, най-вероятно ще ги игнорират", каза към края на участието си журналистът.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    119 13 Отговор
    Като падне Бойко от власт Гешеф и неговите гербери ще му скочат първи за да се спасят.Същото стана и с бай Тошо.

    Коментиран от #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Верно е

    19 60 Отговор
    То вече и да го снимат на 4К как гепи кинтите, пак ще е премиер и няма оставки. И пак ще гласуват за тоя... стокхолмски синдром друса яко
  • 4 Gowko

    80 2 Отговор
    Нещо отсъства в България....ама кво ли....а, сетих се.Демокрацията
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Gowko

    59 8 Отговор
    Сетих се и нещо друго.По е лесно един луд да се изкачи на кормилото на една държава , отколкото да стане ръководител на предприятие.Причината е в сбърканата управия наречена държава.Прос пример е хитлеризма.Както и да е.Предприятието произвежда.Вижда се.Държавата нищо.Има какво и откъде да се краде.

    Коментиран от #23

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пройчо

    66 10 Отговор
    ".... "Най-голямата вреда на Борисовото управление толкова години е, че хората свикнаха, че някакъв обикаля по магистралите с джипката, казва тук това, тук онова..."***** И мисирки след него тичат и кудкудякат :" Да..Да ..Да !.."...***Цели 20 / ДВАДЕСЕТ/ години.
  • 9 626

    69 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: когато близките до Борисов хора усетят, че той изпуска властта, те ще се обърнат срещу него и ще започнат да разкриват какво е правил.
    Винаги така става с диктатори като Борисов.Последен пример с Т.Живков.Свалиха го от власт и всички се обърнаха срещу него.

    Коментиран от #10

  • 10 матракчи

    74 8 Отговор

    До коментар #9 от "626":

    В Неделя Борисов ше падне от власт.Казват,че падналият не се рита.Съмнявам се.Сегашните му ласкатели и раболепници ще го ритат за отмъщение.
  • 11 111

    4 36 Отговор
    Борисов би следвало да каже за бъдеще. Много хора виждам отчаяни и с право. Страх ги е да не останат без работа. Имат деца. В ютюб гледам как се работи вече с роботи. Събиране на плодове, зеленчуци. Към Русия или към САЩ. Направо се учудих как една еродит се хвалеше, че бизнес на запад, много неща говореше на всички ни и се изпусна, ще си идват... В бг жилища празни, но защо ти са жилища като няма работа, а виж в китай, роноти берат ябълки чиновници с 400,500 лева, това не е пара. Трябва бб да е откровен. Искат Русия.. Защо децата им не учат. Роби. Няма работа. Аз съм за ЕС и САЩ, няма да гласувате. Кажи бе бате, за напред кво ще става. Народа не го еня, кой ще е депутат но работа. Цветанов ще се върнат от вън но всичко е заето, поне в селското но с роботите.. И явно целта е от стрес и болести да се мре. Пандемия. Ето от страх не могат на спежиалисти в София. Остави магистралите. Кажи на народа, за да гласуват за вас. Пълно затъмнение. Безизходица

    Коментиран от #12, #20

  • 12 ппсрпг

    51 2 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Давам хиляда лева,ако некой успее да ти проследи мисълта.

    Коментиран от #14, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 мано

    43 12 Отговор
    БОРИСОВ КЕ ПАДНЕ!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гражданин

    8 7 Отговор
    Много си харесват бб цц. От вън. Годините минават неусетно. Само заможните имат семейства, внуци. Той се хвали, но много юфисти, лекари и пожарникарихаха притесняват се, искат внуци, семейства. Майките женски не им трябва да страдат с 500,били бедни. Кое е бедното, пияндета, фукат се, че дпс, мацето ходеше с турчин и дпс в банка. Голям келепир. Адвокати реват, нямаме клиенти. Като не си знаеш урока, не можеш да си вземеш изпитите оставаш и идва друг. Положението е плашевно. Щом даскамицата, а тя работи и е над 65,но запазена, мъжа й 72, искат внужи, на 40 на запад, пари имат но отчаяни, а той е от дс, ченге, умно, висше тати, да не разбрат, но.. Истината, нашите бяха преди 12 г, на 24,25 и заминаха, сами са, като глухи кучета. Магистрсли магистрали магистрали. Писна ни. Кажи съществени неща. Хората им писна от както е на власт за магистрали. Строят ги турците ти само на фогочабуджак 15 минути, а народа. Човешки съдби. Каби си. Целта е да останете 4 млн. Думи на вашите от бкп герб историка
  • 18 АУУУУУ

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пилците се броят на есен... Упс ще ги броим на 8ми април... Чакам те тук в коментарите.... Колко са Пилците на ГЕРБ, на Опозицията ииии Българската есен... Извинявам се Българското лято дали е хванало едно, две пиленца или е хванало петела за..... Опашката...😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 19 АУУУУУ

    20 3 Отговор

    До коментар #12 от "ппсрпг":

    Оххх много ги искам тези кинти... Ама и аз нищо не вдянах... Просто коментара е една кофа думи, хууубаво разбъркани 😵😵😵😵😂😂😂😂😂
  • 20 СпомнетЕ си ЗАВЕТЪТ на хан Кубрат

    31 10 Отговор

    До коментар #11 от "111":

    Ей българи не забравяйте ЗАВЕТА НА ХАН КУБРАТ за снопа с пръчките.... Както лятото на протеста бяхте единни без разлики в цвят, идеал и партия, бяхте на площада с едничката цел ОСТАВКА И СЪД на бай Т0ЛУП и каскет КАРЕНИН така и сега за да се постигне тази цел трябва да се подкрепи и да се гласува за най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП(добра или лоша), която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел..... СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ на ТОЛУПА и КАСКЕТА....пък после кой от къде е...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК бай0ня много ви обича разединени и така се крепи 12 год.
    Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението и гласуването с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП, ДОГАНЯ и КАСКЕТЯ ..... иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!
  • 21 Пловдив

    37 9 Отговор
    Банкянския тъпак е най-страхливото същество, което съм виждал. Затова се крие мишката, от страх. Няма как, да даде адекватни отговори, на всички въпроси, които трябва да му бъдат зададени.

    Коментиран от #22, #39

  • 22 АУУУУУ

    6 9 Отговор

    До коментар #21 от "Пловдив":

    Абсолютно си прав.. А ПЪК ТИ СИ НАЙ-ХРАБРИЯ ЧЕ СИ УСПЯЛ ДА ГО НАПИШЕШ 😱😱😱😂😂😂😂😂😂
  • 23 спомен

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Gowko":

    Тя Нинова беше шев на ИМПЕКСА
  • 24 Петър

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Не се плаши":

    Забрави да кажеш, че Славуца е чалгар.
  • 25 електорална 1

    17 2 Отговор
    Имам познати, които смениха много партии, тръгвайки от ДКМС/БКП (БСП), после СДС, НДСВ. Сега са в ГЕРБ и бягат. На мен това много ми говори.
  • 26 Българка

    15 4 Отговор
    На 044.04 с оръжие- бюлетината да излезаем да си освободим държавата от мафията и сложим край на едноличното диктаторско управление на еднокнижника Борисов

    Коментиран от #29

  • 27 !!!?

    7 1 Отговор
    Не сме свикнали, но хората нямат друг избор !!!?
  • 28 vfwv

    5 6 Отговор
    А при предишните премиери си беше истинска идилия. Когато кажеш А ще кажеш и Б.
  • 29 Бай той

    7 15 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    И да дойдат Мая, Фалшивициян,Слави , Тошко и Христо Иванов с "генерала" ли, айде мерси. Да се съобразя с желанието на някой си Иван Бакалов?
  • 30 cpv

    9 11 Отговор
    Бакалов,като пишеш тия глупости, си спомни кога в България работещите са вземали такива заплати,както и пенсионерите такива пенсии! Като твоята любима партия БСП/БКП/ какви заплати и пенсии даваше,затова не пиши глупости!

    Коментиран от #31, #43

  • 31 Gowko

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "cpv":

    Кои работещи?
  • 32 Тъпанар

    2 8 Отговор
    Ще те питам след 1година, твойте мутри като Мая Галева Дончева ще ги изядът едни стой та гледай
  • 33 Уйке

    12 4 Отговор
    Борисов води предизборна кампания наподобяваща партизанската борба-тайно се явява някъде, удря с някоя лъжлива тирада по фейса, изчезва за да се появи другаде с още по-големи лъжи и хвалби, и така ден след ден години вече! Тъжно то е, че има наивници, които му вярват! Много ми е интересно как този без срамен лъжец ще коментира последния доклад на САЩ за РБ! Най вероятно, в напълно негов стил, ще извърти негативните оценки, като хвалебствени слова за неговото,, мъдро"управление!

    Коментиран от #36, #37

  • 34 Gowko

    11 2 Отговор
    Последното нещо което ще направи Бойко Методиев е това което направи Ердоган.Обърна се срещу САЩ.И сега са първи приятели с Русия.Има вече наченки.По сериозните анализатори го коментират.За жалост мисирки в България бол

    Коментиран от #42

  • 35 ИНТЕРЕСНО

    7 3 Отговор
    НАМРАЗИШ БОЙКО БОРИСОВ И ИЗЛЕЗЕ ПОРЕДЕН НЕГОВ ВРАГ И РАЗБИРАШ, ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е БЕЗНАДЕЖДНО ДАЖЕ БЕЗ/Д/НА ДЕЖДНО. КОЙ Е ТОЯ ИВАН БАКАЛОВ, - БЛИЗЪК СЪРАТНИК НА ТРАКТОРА, ЧОВЕК НА МОНИКА СТАНИШЕВА, ЗАСТАРЯЛ ХРАНТУТНИК, НА КОЙТО МУ ТЕКАТ ЛИГИТЕ ПО СТУДЕНТКИ, КОИТО СВАЛЯ, КАНИ И СПИ С ТЯХ, АКО МОЖЕ. БЪЛВАЩ ГНУСНИ СТАТИИ В "ГАЛЕРИЯ", САМО ПОТЪРСЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ, НЕ ТЕЗИ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ, ВЪОБЩЕ. КАТО ЖУРНАЛИСТ С НЯКАКЪВ ЕЛЕКТОРЕНН ВЕСТНИК ЧЕСТО ПРЕПИСВАЩ ЛЪЖЛИВИ, СКАНДАЛНИ ТЕОРИИ НА ФРОГНЮЗ, ЕДНА ОТ ДРУГИ ПО ЛЪЖЛИВИ. Е, КАК НЯМА БОЙКО БОРИСОВ ДА СПЕЧЕЛИ, ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ МУ ПРОТИВНИЦИ - НИНОВА, БАБИКЯН, ХРИСТО ИВАНОВ, ОТВРАТ.
  • 36 само да кажа

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Уйке":

    Е, ако са лъжливи тирадите на Бойко Борисов, то тогава аз работя на един обект и слагам вместо пясък въздух, а оня ден не свършихме грубия строеж на мост, а сигурно сме плямпали глупости по вестниците като теб.
  • 37 само да кажа 2

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Уйке":

    .. и не четеш, прочети последния доклад, ама прочети и предпоследния и тоя от преди десет години и виж разликата, тя не само е очевидна, но и огромна, а от преди 14 години има и доклад в който ясно е упоменато само едно име. На Васил Божков, тогава много тревожни констатации. Та като ще четеш, чети, а не повтаряй като папагал мнението на съветската другарка Корнела. Това е може би най-приличния доклад на САЩ до сега, прочети и доклада на Румания ако се интересуваш и ще видиш също доста голяма разлика. Ако пък си от четящите, ще прочетеш и последния доклад за България от ЕК, ако го сравниш с предишните, също откриваш голяма разлика и то не в наша вреда. Въобще, освен да мразиш е хубаво да четеш. А да - и да пишеш правилно, пише се безсрамно, не без срамно.
  • 38 Го4о

    5 5 Отговор
    За мен Бакалов е червено перкенде!
  • 39 Го4о

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пловдив":

    Що бе? Б.Б. отговори на всички въпроси на Славуцата, когато беше в студиото му, А Слави четеше и гледаше в пода уплашен и конфузен.
  • 40 Жинов

    0 3 Отговор
    Какъв журналист е този г-н.Ни чули ни видели за него.
    И той ли разбира от футбол??????

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 тиква лалячо

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Gowko":

    боко открай време си е човек на москва,за разлика от ердоган,а и няма база за сравнение.защото сащ държат боко за топките и живота, и парите му! боко е като едно фризби,подхвърляно между сащ и русия!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тодор Колев

    0 1 Отговор
    Тия гьонсуратлъци ги търпим още от Костов и следващите. За предните имахме надежда, че е случайно и като дойде "правилния" човек всичко ще си дойде на мястото - то повече се разбута. Дойде си на мястото за некои де .......... и за ваш Баце най-паче.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.