1 Юни, 2021 17:54 8 907 80

Стефан Тафров за ФАКТИ: Борисов последователно защитаваше руските стратегически интереси в България

  • стефан тафров-
  • демократична българия-
  • северна македония-
  • отношения-
  • бойко борисов

„Той реши да „възседне коня“ на антикомунизма, което е много странно от един не само бивш член на БКП, а и бивш телохранител на Тодор Живков, да ме прощавате“, допълни представителят на „Демократична България“

Стефан Тафров за ФАКТИ: Борисов последователно защитаваше руските стратегически интереси в България - 1
Снимка: ФАКТИ

„„Демократична България“ има много подробно разработена програма за отношенията между България и Северна Македония, тъй като това е много важен съсед за България. Важно е да се преодолее сегашната криза в нашите отношения. Ако не се преодолее, от това печелят регионални фактори. Например Русия и нейният съюзник на Балканите – Сърбия, а не България“. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Стефан Тафров, кандидат за народен представител от „Демократична България“ с дългогодишен дипломатически опит.

„Ние разработихме една подробна програма, в която говорим, както съвсем правилно казахте, за пътна карта. В нея има такива неща като създаване на канон от празници, които честваме. Да се знае как честваме Гоце Делчев, а не да има спиране на границата на български дейци, представители и т.н. Войнишките паметници също, ревизия на учебниците по история – изваждане от тях на всички лъжи за историята. Да имаме и съвместни заседания на правителствата, на парламентите, за да можем да работим съвсем конкретно. Разбира се, подобряване на инфраструктурата. Това е нещо, по което и двете страни търпят упреци, тъй като е много трудно в момента да се пътува между България и Северна Македония“, заяви още Тафров по темата.

„Тази пътна карта е добре да бъде обект на периодичен анализ и оценка, за да видим дали Северна Македония и България подобряват до такава степен двустранните си отношения, че това прави възможно присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз“, добави той.

„Нашите сведения са, че Европейската комисия в своите предложения към двете страни за преодоляване на кризата, отразява по-скоро северномакедонските искания, а не българските. Това, за съжаление, подчертава дипломатическата изолация, в която се намира България по този въпрос и за която говори и президентът Радев“, продължи коментара си Стефан Тафров.

„Друг важен елемент от нашата позиция, на „Демократична България“, е, че България до този момент не успява да обясни добре своята позиция, защото не я е превела на език, който се разбира от дипломатите и политиците, които не познават добре историята на Балканите, на България и т.н. Този език трябва да бъде разбран международно – правно разбираем, дипломатически разбираем, да бъде разбираем не само в София, но и в Скопие, а най-вече в Брюксел и решаващите европейски столици – в Берлин, в Париж и т.н. Такова нещо досега не е направено и затова ние се намираме в една трудна ситуация. Нищо, че сме членове на ЕС – нашите европейски партньори не проявяват достатъчна степен на разбиране към нашата позиция, защото ние не сме я обяснили, защото не сме ги спечелили, защото правителството на Бойко Борисов, което управляваше в последните години, не си е свършило работата. Това е истината и няма какво да се сърдим на европейците, че проявяват неразбиране”, изложи виждане бившият дипломат.

Той смята, че съвместната ни Историческа комисия със Северна Македония не трябва да бъде политизирана. „В момента тя е прекалено политизирана. Тя трябва да не бъде поставяна в центъра на целия процес и от нея да зависи всичко, защото този процес по издирването на научната истина от учените от двете страни може да отнеме много време. А има едни политически процеси, които текат и не могат да търпят отлагане. Става дума за съдбата на живи хора“, обясни Тафров.

„Къде да търсим генераторите на омразата, която се създава между народите на България и Северна Македония?“, попита Лили Маринкова, а Стефан Тафров отговори по следния начин: „Генераторите на омраза са амбициите на отделни политици, отделни политически сили и страни. Споменах вече Русия, Сърбия, която, особено с това управление, протрива ръце от това, което се случва“.

„Русия и Сърбия, без особени усилия, изтръгнаха отстъпки от страна на България, която построи един инфраструктурен проект – т.нар. „Балкански поток“ или „Турски поток“, който струва 3 милиарда на българските данъкоплатци и който е в услуга не на българската икономика, а на руската и сръбската. Това е парадоксът на ситуацията! Докато Бойко Борисов се обявява за защитник на българските национални интереси, той всъщност обслужва интересите на други сили, които нямат нищо общо с българските, и включително помага на тези сили да раздалечават иначе близките България и Северна Македония“.

В контекста на герберските оплаквания от българското служебно правителство, ръководено от ген. Стефан Янев, представителят на „Демократична България“ бе категоричен, че служебният кабинет действа в рамките на правомощията, дадени му от Конституцията на Република България. Освен това, Стефан Тафров определи служебното правителство като „инициативно“, но, по думите му, тепърва ще се види какво ще е съдържанието на тази инициативност.

Според него, ако имахме работеща правосъдна система, е нямало да се налага служебният вътрешен министър Бойко Рашков да върши част от нещата, които върши в момента. В този смисъл бившият дипломат окачестви системата на правосъдието у нас като „парализирана“ и добави: „Когато тя е парализирана, когато тя всъщност се използва като бухалка на предишната власт на Бойко Борисов, това, разбира се, предизвиква някакви компенсаторни ефекти в първия възможен момент, за да се хвърли поне някаква светлина върху истинските процеси в държавата. Тази същата власт (б.р. визира се прокуратурата, която е част от съдебната власт) така и не откри коя е Мата Хари, кой е дал тези кюлчета, тези пачки пари“. Стефан Тафров бе категоричен, че в нито една от страните, в които той е работил за България като дипломат, тези документирани компромати не могат да останат без последствия. „Всъщност те не се отричат от Бойко Борисов. Той призна, че една прекрасна жена е дошла. Какво е това?“, запита представителят на „Демократична България“.

„То не е точно тоталитарна власт. Това е един опит за създаване на авторитарна власт, на власт, в която няма алтернативи, в която има само фасадна демокрация“, охарактеризира Тафров годините, в които Бойко Борисов бе начело на изпълнителната власт в България.

„Цялата тази сценка, която ни разиграва Бойко Борисов като жертва, не може да убеди никого. Той се чувства онеправдан в момента, в който не може повече да си служи с институциите като бухалки за укрепване на своята лична власт. Това е неговият проблем, а не че някой нещо е посегнал върху него, защото никой нищо не му е направил до този момент. Вероятно ще си бъде и депутат. Той сравнява сегашните времена с 1944 г., ама тогава изчезваха хора, тогава се забраняваха партии и т.н. Нека да не светотатстваме с жертвите на комунизма, защото това е действително твърде мерзко“.

За това, че Бойко Борисов изведнъж стана „борец“ срещу руското влияние в България, Стефан Тафров отчете следното: „Той последователно защитаваше руските стратегически интереси в България“.

„Той реши да „възседне коня“ на антикомунизма, което е много странно от един не само бивш член на БКП, а и бивш телохранител на Тодор Живков, да ме прощавате“, допълни представителят на „Демократична България“.

Към финала на разговора Тафров коментира очакванията си за срещата Байдън-Путин и прогнозира, че в не толкова далечно бъдеще в Русия ще има големи промени.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    32 21 Отговор
    Много ясно. То ДС агенти си го създадоха - на кого да служи, на българите ли?

    Коментиран от #11

  • 2 Малее

    44 19 Отговор
    Бегай бе син
  • 3 КОТарАК

    67 12 Отговор
    тиквата винаги е защитавал само своите си интереси. просто Русия ни разбра , че сме продажни боклуци и се възползва от това. и не само тя-всички ни знаят , и си изхвърлят даже отпадъците тук от ЕС. стига с тия руски интереси и американски и марсиански

    Коментиран от #12

  • 4 34344

    53 17 Отговор
    Май повече защитаваше американските интереси.

    Коментиран от #16, #39

  • 5 Майна

    45 16 Отговор
    Този да си взима кривоазбраната демокрация под мишница и в ..КРАВАРИЯ...И БЕЗ ДЕМОКРАТИТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С БОРИСОВ, НАЙ-ВЕЧЕ БЕЗ ТЯХ...
  • 6 А ти бе, Стефчо Кирияков, ти

    64 12 Отговор
    Чии интереси защитаваш? Само не ми казвай, че българските! Че и ти си едно чуждопоклонно мекере, отдавна те знаем! Наведен и в прекия и в преносния смисъл!

    Коментиран от #26

  • 7 Последно

    20 9 Отговор
    Последно какъв е-едни се кълнат че е Русофил други че е НАТОвец...ма хайде стигнете вече до решение айляци!
    Колко смешно-той не е министър и не спирате да говорите за него,това показва психологизма зависимост,вие се дрогират е с името му.Ставате и лягате с него-нарипа се маниакална депресия!
  • 8 Този “ другар”,

    30 9 Отговор
    От кой пол се разпознава”? Дали иска да ни каже, как се взимат решения, в една държава? Дори и в България. Срам, бе тафров .
  • 9 А бе

    27 9 Отговор
    Който се допре до ДБ,го хваща мана!
    Баце го разбра, но закъсня още преди време с Христо Иванов и Мартин Димитров.

    Коментиран от #40

  • 10 Факт

    22 32 Отговор
    Всичко казано от Тафров е самата истина и е в интерес на българските граждани. Личните нападки спрямо него само показват липсата на аргументи.

    Коментиран от #19, #27

  • 11 Господине,

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Това сам ли го измислихте, за ДС, агентите, или някой ви го каза? Твърдението Ви господине, няма нищо общо с реалността. Кой кого ръководи, а? Сега “ експерт” , какво значи?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Юрий Чайка

    11 12 Отговор
    Бочко е мой агент , няма го барате ей
  • 14 Сандо

    40 9 Отговор
    Тоя винаги е бил огромен срам за българската дипломация с неговите нетрадиционни изцепки,отпреди те да станат нови ценности.Преди години,когато беше посланик в Италия,във вестниците беше избухнал голям скандал с негово участие в сексуални оргии.Но времената се менят и той,както и подобни нему с такива наклонности се изкачиха по върховете и вече задават тон за новия морал.Може би е интелигентен,дори умен и кадърен дипломат,но какво значат те за един дегенерат?

    Коментиран от #52

  • 15 КОТарАК

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Баня":

    нее , така не се играе тая игра-всички сме бегета/ и аз можех да го напиша ,,всички сте'' , няма да се делим сега

    Коментиран от #33

  • 16 Ленин

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "34344":

    Борисов беше подлога на всички силни на деня,но газеше народа като с армейски ботуш,за което ще си плати скъпо!
  • 17 Кака Мара

    30 6 Отговор
    Тафи, остави таз политика,ами тичай на прайда!
  • 18 Майна

    37 8 Отговор
    Този папагал дето говори как са изчезвали хора след 1944г. ,дали е ..чувал как са избивани хора преди 1944г..., как са измъквали тогава хора от къщите им и са разстрелвани без съд и присъда ,защото децата им са били преследвани заради идеите им или са обвинени , че са били ятаци....

    Коментиран от #29, #46

  • 19 А може би, “личните нападки”

    20 5 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Са защото е жалък, продажен, пе...ераст, а?
  • 20 303

    27 0 Отговор
    И тогава е имало патриоти в службите. Работеше се активно срешу
    Югославия въпреки руснаците. Звучи като виц, но е вярно, когато началника на турския отдел нарежда "Крийте папките руският съветник ще идва".
    Не е тайна, че сега се работи за НАТО/САЩ.
    Но Тиквата работи за себе си и го интересуват само парите, а не БГ.
    Мутра...
  • 21 РАЗТРЕЛ

    14 1 Отговор
    ЗА ТИКВАТА
  • 22 Абе ти

    29 5 Отговор
    чии интереси защитаваш бе джендър? На златните концесии на Соф. вода, на хартиените самолети или на електроразпределението.
  • 23 Гост

    23 9 Отговор
    Соросоиден мухльо, може да не харесваме Бойко, ама ти с какво си по-добър! Какво ли няма да видиш у нас.
  • 24 дядо Йоцо

    28 1 Отговор
    ей тоа откри америката, как никой не се е сетил, нищо ново не казваш, нищо старо не си запомнил -тия от дб са много умни бе къде ли са били до сега.Стига стари приказки -с тях бяхте на власт и сега пак се натискате, всички ви помнят-не се обаждайте видяхме ви сеира и на теб тафровче и на генерала-прокурор от близкото минало и на хрисчето и още стари муцуни с вас да не изброявам.Всички сте стари бивши управляващи-не ви искаме мнението.Бях млад когато ви се доверих,но сега-не, искаме нови и работливи не празнодумци и жадни за власт паразити.
  • 25 мисирка

    4 11 Отговор
    Да, за путинците работеше , НО НЕ БЕЗПЛАТНО.
  • 26 Друг прочит

    4 19 Отговор

    До коментар #6 от "А ти бе, Стефчо Кирияков, ти":

    Всеки, който не пълзи достатъчно ниско пред кремълските бандити, оставяйки широка слузеста диря след себе си е чуждопоклонно мекере ...?!

    Коментиран от #35

  • 27 А какви са аргументите ,

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    На Тафров? Абсурдно е твърдението, Ви господине, за абсолютна истина! Няма абсолютна истина, по принцип ! Ах, забравих, че абсолютна истина има само при недемократични общества! Факт!

    Коментиран от #31

  • 28 iСиктир

    21 2 Отговор
    Айде, айде. Тоя защитник на руските интереси, оня шпионин на ГРУ, трети брои пачка рубли пред скритата камера. Само вие марионетките на конци към бункера на ул. Козяк сте светци...
  • 29 Майна

    27 6 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Клането в Ястребино, което е по-известно с убийството на шестте ястребинчета е разстрел, извършен на 20 декември 1943 г. Убити са 18 души, от които 6 са деца, като предлогът за това е укриване и подпомагане на партизани. ...МАЛКИЯТ СТОЙНЕ Е БИЛ ПО ЧОРАПКИ....,НА ШЕСТ ГОДИНКИ....ТОВА Е БИЛО ИЗВЪРШЕНО ОТ БОРЦИТЕ ПРОТИВ ,,КОМУНИЗМА,,...СЕГА МИ СЛАГАЙТЕ МИНУСИ...

    Коментиран от #42

  • 30 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    17 4 Отговор
    Пълни глупости.... Що не купи Мигове от Русия, що не ни изкара о т НАТО... Разбирам дясната политмафия иска да скъса пъпната връв с Бойко Чекмеджийски, ама голямо манипулиране...
  • 31 Be_google, жив и здрав съм :)))

    19 2 Отговор

    До коментар #27 от "А какви са аргументите ,":

    Тафрата е дърт лъжец....цялата Костова секта бяха в герб.
  • 32 Ако е вярно

    8 5 Отговор
    то отново Борисов ще спечели изборите.

    Който не се е съобразявал с русофилските настроения на българския народ винаги си е хапал задника от яд.
  • 33 Баня

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "КОТарАК":

    Чатнах ти + . Но да знаеш че има хора които не са продажни боклуци. Ако пишеш че правителството е такова , добре, ама, за народа не ги пиши тия неща.

    Коментиран от #36

  • 34 Българин

    14 4 Отговор
    Новите, лансирани от продажните ни щатско-турски медии ибрици, искат да заемат мястото на Бойко, като първи слуга на Козяк. 😜
  • 35 Не, само пе...да...ли...те,

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Друг прочит":

    Продали се на западните служби!
  • 36 КОТарАК

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "Баня":

    и аз ти чатнах +. и ти казвам че поне половината от народа е такъв!

    Коментиран от #37, #50

  • 37 Баня

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "КОТарАК":

    За съжаление си е така. За лев и маиките си ще продада.
  • 38 dfu

    8 2 Отговор
    Борисов защитаваше всякакви интереси, освен народните!
  • 39 оня

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "34344":

    По равно е:)) На едните построи газопровод, на другите даде пари за чертежи:))
  • 40 ДС Буда

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "А бе":

    Кога Русия ще възстанови на България
    милиардите, похарчени от комуниста Борисов,
    за руско турския газопровод за Сърбия?

    След три мандата на Борисов,
    българите са най-бедните в ЕС!
  • 41 Да не говоря за турците ДПС партиите

    5 3 Отговор
    БПС ГЕРБ НФСБ ВМРО са продажници които не защитават интересите на България,тя е колония която загуби населения и соверенитет незнам кои ще доиде и ще яа оправи тя ще изчезне заради алчните продали държавата слоги на по развитите държави
  • 42 Сган

    6 16 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Комунистите са кремълски наемни терористи българоубийци!
    И палестинците се крият зад децата си при интифада!
    Що за изроди са комунистите, за да се крият зад децата си?
  • 43 СССР

    7 11 Отговор
    Русофилистичните лумпени сс много объркани, когато с аргументи им обясниш, че нЕма как синчето на полковник от МВР и член на БКП др. Методиевич да не е с татуирани сърп и чук на кръглата банкянска тиква. Такива олигофрени милиционери са закърмени с любов към Руслямия!
  • 44 Анонимен Читател

    0 2 Отговор
    България и бългаското правителство винанаги е толерирало инвестици и инвеститори , който са чисти по смисъла на бългаските закони. Бълагария има доста добра данъчна политика и един 10% данък за всички. няма данък богатство,
    5% върху приходите от акции, 9% ДДС върху доставките , храни и напитки за вкъщи.
    Подпомагане на туризма и селското стопанство с механизми създадени от Европа. Нова инциятива за завод който ще пълни файзер ваксини от концентрат. Тази седмица се получи лоша оценка
    От една от компаниите , който следят бългаското развитие. Оценката от ВВВ+ спада към ВВВ ново нестабилно правителство с неясно бизнес план.
    Надявам се че когато се докаже то или новото правителство да се повиши и оценката. Голям гаф
    С ББР банка с печалба милиони трябва да прекрати политиката и да отиде на загуба. Много Голямо Събития Учения на НАТО не бяха посетени
    От никой чак кога стана гафа се разбра че е имало такива учения. Като цяло ще разберем след изборите , Кой прав кой крив. Но и след изборите политиката ниски плосък данък с цел да се привлича инвестиции ще се запази.
  • 45 ДА АМА НЕ

    6 1 Отговор
    ИСТИНАТА Е,ЧЕ ТОВА СА БЪЛГАРКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕРЕСИ,ЗАЩОТО БЕЗ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЮП, НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ СТОИ НА ТЪМНО И СТУДЕНО,А БЪЛГАРИЯ ЩЕ КУПУВА СКЪПО ГАЗ И ТОК С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ, А ПРОИЗВОДСТВАТА ЩЕ ИЗБЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ И МАСА ХОРА ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА, КОЙТО Е ПРОТИВ ТЕЗИ ПРОЕКТИ,ТОЙ Е ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА!
  • 46 Лъжеш

    4 11 Отговор

    До коментар #18 от "Майна":

    Не са били преследвани заради идеите, а са изтребвани заради деянията им по ЗЗД.
    Като поета терорист Вапцаров-ковчежника на военния терористичен отдел на ЦК на БКП. Оглавяван от друг терорист Цвятко Радойнов.
    Чичко Гугъл всичка знае!
  • 47 Къде изчезна Ружа Райчева??

    5 0 Отговор
    А ми тя щерка на Андрей и Виза!! Далече стойте!!
  • 48 Петров

    7 2 Отговор
    За пореден път от национален ефир в особено гледаемо време с куп опорки и явна горчивина от иначе недооценения къртовски труд на Министерството на здравеопазването по времето на ”Борисов 3” се появи не кой да е а бившият вече здравен министър проф. Костадин Ангелов. Обясни, че било недопустимо здравен министър да изразява лично мнение и в момента управление на кризата нямало. Ваксинационната кампания била спряна, а иначе течала със страшни темпове по времето на предишното правителство. Ангелов се възмути и от нещо друго - несериозност и непоследователност. Интересно...
  • 49 6Т72

    6 5 Отговор
    БСП Е БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ,НЕ ВИЖДАМ С КАКВО ВИ ПРЕЧИ?
    "СТАНИ, ДА СЕДНА"(И ДА ГРАБЯ) - ЕТО ТОВА Е СЛОГАНА НА НЯКОИ ПАРТИИ.

    Коментиран от #53

  • 50 Не е абсурд

    4 11 Отговор

    До коментар #36 от "КОТарАК":

    Неокомунистическа партия, финансирана от Кремъл!

    На пръв поглед е нелогично,
    направо абсурно,
    появата на хард комунистическата партия на Жан Виденов!

    Но само на пръв поглед!
    Кремъл финансира Жан Виденов,
    за да подпомогне Борисов!
    БСП и Нинова се компрометираха
    и вече никой не им вярва че са истинска опозиция на комуниста Борисов!

    Но Кремъл напразно си харчи парите за Виденов!
    Не само, защото комсомолецът Виденов вече е компроментиран!
    А най вече заради машинното гласуване!

    До сега Бoрисoв,
    под закрилата на Гешев
    "пeчелeшe" избoритe
    c нaд милиoн фaлшиви глacoпoдaвaтeли "мъртви души"!
    И c "кoригирaни" прoтoкoли!

    Нo нa 11 юли Бoриcoв и ГEРБ щe ce бoрят дa прecкoчaт 4%!
    Зaщoтo при мaшиннoтo глacувaнe нe e възмoжнa нитo eднa мъртвa душa!
    И няма да има "кoригирaни" прoтoкoли!

    Коментиран от #54, #55

  • 51 Някоя

    3 10 Отговор
    С избирането на Фигуранта за Президент и то с ваша помощ, с колениченето и моленето все едно е бог, със сегашната си подкрепа и явни симпатии към него, с липсата на критика по повод гафовете на правителството му, та питам: Вие, чии интереси обслужвате - на Фигуранта с голямото его и посоката към която гледа или работите за нас, българите. Десните избиратели няма да ви простят залитането към Фигуранта.
  • 52 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Сандо, всичко казано от теб е вярно но дипломат с филология без всякаква подготовка с огромната, помощ на госпожа Константинова! Това е истината!Не попадна и в 45 парламент, защото примажоритарното гласуване никой не го е подкрепил!
  • 53 Мдааа

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "6Т72":

    БСП и ГЕРБ са клонинги на БКП.
    Както и БКП беше българска партия, но марионетка на Кремъл,
    така и БСП, ГЕРБ, ДПС, ОП... са български партии, но командвани от Кремъл!
    Доказателства!
    Руско турският газопровод за Сърбия е пред очите ви!
    Построен с български пари ЕКСПРЕСНО!
    Газопроводът за Гърция ще е готов най-рано 2023г.!
  • 54 От кога Гешев,

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Не е абсурд":

    Е гл. Прокурор? Защо лъжеш? Народът ни е мъдър и оценява действията на Борисов , въпреки, че е понесъл несгоди , но и разбиране от Борисов ! Абе, моме, кога, кога комунистите са се интересували от народните неволи? Когато са си гласували привилегии! АБФК и сега, осем сива субсидии и 10 000 лева основна заплата!
  • 55 4365

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "Не е абсурд":

    АМА ВИЕ ИСКАТЕ ДА ПРЕМАХНЕТЕ ТОЧНО ПРОБЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ - БСП,ГЕРБ,ОП И ДА СЛОЖИТЕ НАПЪНО НЕБЪЛГАРСКИ И ДОРИ
    НЕЕВРОПЕЙСКИ ПАРТИИ НА ВЛАСТ,ТОВА НЕ НИ УСТРОЙВА
  • 56 Кътев

    8 0 Отговор
    Сретан Йосич бил излязъл от затвора и казал, че ще посети България, по-точно минералния курорт Банкя.
    Лаура Кьовеши също е казала, че възнамерява скоро да посети България лично. Имала да пита Гешев едни неща за едни кюлчета.
    Бойко Борисов пък се бил наSрал. Разправят - от страх.
  • 57 милчо

    8 0 Отговор
    интересно мухлясалия заден отвор тафрина на кого беше агент? не беше ли на същата ДС?
  • 58 От WC with Love

    7 0 Отговор
    Защо мнението на еднакенефна семепийка трябва да ме интересува???
  • 59 Територията

    5 11 Отговор
    е населена предимно с предатели, русофили.

    Коментиран от #66

  • 60 Полк.РУМНО

    12 1 Отговор
    Щом американците включват Тафров, значи се търcи фoрмa зa пoдпиcвaнe нa пълнaтa и бeзуcлoвнa КAПИТУЛAЦИЯ нa Бългaрия пo Мaкeдoнcкия Въпрoc!
  • 61 Томов

    6 0 Отговор
    Ако Михаил Константинов - професорът по Всичкология, действително е пенсиониран, това е новината на деня!
    Дори нищо друго да не направи служебното правителство, само отстраняването от изборния процес на този измислен професор-калинка-брояч на бюлетини, е достатъчно основание да вярваме, че изборите ще бъдат честни.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    5 1 Отговор
    Искъм да напомня на всички ,че Борисов не е бивш член на БКП.Когато в деполитизираха МВР и армията тогава той Борисов напусна МВР но не се отказа от партийния си билет на БКП.
  • 65 Този амбриаж нагло

    6 2 Отговор
    Лъже, руснаците гледат на Борисов като на продажносъщество, което вреди на народа си, заради американските интереси. Защото американците отдавна са запознати с неговите мафиотски похвати и държат чадърът си над него. Той е провалил Южен поток, иначе вече няколко години България щеше да има допълните милиарди за транзит на газ от Русия.
  • 66 Американофили,

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Територията":

    Франкофони, евреи - какви са?
    Може ли да бъдеш до такава степен дианеандерталец, простзлобенпримитивен, с чернадушичка.
  • 67 Американофили,

    3 1 Отговор
    Франкофони, евреи - какви са?
    Може ли да бъдеш до такава степен диванеандерталец, простзлобенпримитивен, с чернадушичка.
  • 68 Филанкишията

    5 1 Отговор
    След като този сопол се обръща, значи плъховете бягат по въжетата на кораба. Дуловската миризливка дори се погрижи да си смени визията, за да не е разпознаваема след големия крах?! Тома Мотросов днес е брадясал без сако и вратовръзка и с носа, виснал до земята. ЕВА ВИ СЕ МАКЯТА БОХЛУЦИ! ПАДНЕТЕ ЛИ, ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗНАСИЛЕНИ СОЦИАЛНО! Много хора знаят къде живеете, къде живеят близките ви, какъв ви е бизнеса и т.н. Всичко ще се изкърти до дупка! Яваш - яваш.
  • 69 ТОРФОФ

    2 0 Отговор
    И ТИ СИ НЕ ПО МАЛКО НЕПРИЯТЕН ОТ ТИКВУН ,..СИНПЕДИ !
  • 70 Политолог

    2 2 Отговор
    ББ като защитава червените интереси, ушанките населяващи сайта що все го плюят!?😂
  • 71 Мим

    2 0 Отговор
    Те, коня са го възседнали много.Не ме е яд на тези комунисти,които си отстояват позициите.Яд ме е на тия ,които се пребиядисаха от такива на най големите капиталисти.Ами те са готови още утре при някаква смяна на политиката ,пак да се пребоядисат,само и само да са на върха..Това са тия дето се вика,аз съм с таз ,която е на власт...Те друго не ги интересува...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Петров

    1 0 Отговор
    Такива като този ни погребват ежедневно, нагло и упорито. Плюнчат се по най-незначителни теми, просто за да държат някаква манипулативна ниша, платена най-вероятно с американски долари. Промените глупако ще са в Щатите, не в Русия и за мен мнението на световни колоси като Пол ГРЕК Роберт и други нямат нищо общо с вашето посредствено буботене. Кьорави ли сте за тоталното подслушване, което правят ам. служби в цяла Европа, кьорави ли сте за абсолютно незаконното им присъствие в множество страни, с 800 военни бази и с 200хиляди реинджъри по света. До кога ще ни плашите с Русия, докога, аман от подлоги.
  • 75 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    МНОГО ВЯРВАМ НА МЕКИТЕ КИТКИ КАТО ТАФРОВ ! ПРОСТО БОКО СИ Е КРАДЕЦ И ТАКА ПРИКРИВА КРАЖБИТЕ СИ !Плaмeн Бoбoкoв: Гoвoри ce, чe личнoтo бoгaтcтвo нa Бoриcoв възлизa нa 4 млрд. eврo oт рeкeт
    Бoриcoв нe e мaфиoт, cмятa Бoбoкoв. Причинaтa - мaфиoтитe имaт кoд нa чecтa, a Бoриcoв нямa чecт
  • 76 Петров

    3 0 Отговор
    И за да е ясно, че Тафров е примитивен лъжец, за да е ясно , че никой не трябва да гласува за тези умрели лисици напомням. Бойко се хвалеше навсякъде , че спрял три руски проекта, Южния поток, Александрийския и БЕЛЕНЕ. Пожарникарят го оцени като гьол и го замрази до отказ. Милиардните загуби за наша сметка. Години наред ни пълнеше главите , че нямаме нужда от ток, сега се вижда, че отиваме на кино. А в тръбопровода, той видя само една възможност в непрозрачност за ограби стотици милиони. Така че Тафров е лъжец, долен и примитивен.
  • 77 Калин

    5 0 Отговор
    В ДБ е видно, че са се събрали хора дет няма какво да правят иначе и им дай да си чешат езиците по телевизията.
  • 78 Петко

    1 0 Отговор
    Този умее да се изразява добре и имсълта му тече гладко. Нещо невиждано досега в ДБ. Но и той като другите се опитва да ни манипулира. Ние си спомняме че Путин изрично каза че Кирилицата идва от Македония. Той знае че не може да пренапише историята и едва ли се опитва. Просто злорадства и реши да хвърли още един камък по България.
    Недостатък на ДБ е това че те не осъзнават на какъв кръстосан огън е подложена България от началото на 2018 г и се опитват да се изкарат по-големи католици от папата.
    Момента не е за боричкане, а за отблъсване на противника.
    И въпреки различията, ние трябва да бъдем обединени срещу противника. Затова във форумите наричам Радев предател. Защото той е родоотстъпник който разделя народа.
  • 79 Соросоидчето

    2 0 Отговор
    Щом видите или чуете Тафров, сещайте се за Бабикян.

    Един и същ геном на лъжата, като разликата е само външна : единият е прост цървул, а другият – джендърно изтънчен дипломат
  • 80 petar svilenov

    0 0 Отговор
    Преди му целуваше ръка и някои части отзад,белким посланник да се наредиш.След 12 години ли разбра,че не си е върнал членската карта на БКП и че бил пазач на бай Тошо.После и на царят.Ами ти другарю с какво си бил репресиран от народната власт.Майка ти и баща тида са били интернирани.