1 Юни, 2021 23:54 22 833 43

Росен Миленов пред ФАКТИ: Чрез 200 милиарда 15 000 българи държат цялата власт

  • росен миленов-
  • данс-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • бойко рашков

„Сега най-важно е „да падне главата“ на главния прокурор“, заяви бившият служител на службите ни за сигурност, днес граждански активист

Росен Миленов пред ФАКТИ: Чрез 200 милиарда 15 000 българи държат цялата власт - 1
Снимка: ФАКТИ

„Потвърждавам – това беше човекът на Пеевски в ДАНС, който де факто и контролираше ДАНС“. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител на службите ни за сигурност, а днес граждански активист и предприемач – Росен Миленов. Първите му думи бяха по адрес на освободения зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков, който е сочен за „човека на Пеевски в службите“.

А за останалите смени на бивши кадри на ГЕРБ – махнаха главанаците. Така им казваха. Те са от котилото на Столична дирекция на вътрешните работи, хора на Младен Маринов. Любомир Янев – бившият шеф на ГДБОП, и всички ръководители на областните дирекции на МВР също произлизат от Столичната дирекция. Те произлизат от „Охранителна полиция“, не са работили оперативна работа. Оперативна работа означава да работиш със специални разузнавателни средства, да водиш на отчет лица, да водиш на отчет разработки, където се работи с документи, с нормативна база и т.н. Има мисловна дейност. А „Охранителна полиция“ е да охраняваш мероприятия – протести, мачове, обществения ред”, коментира Миленов. По думите му, Бойко Борисов припознава тези момчета – от ниските ешелони на МВР, като свои себеподобни.

„ДАНС – това е службата, която служи като фабрика за компромати, чрез които се управлява държавата. Тоест там се бетонира омертата на хората с мръсните пари. А пък Главната дирекция за борба с организираната престъпност е машата, чрез която се преразпределя пазарът – както легалният, така и нелегалният. Под нелегален се има предвид онези стоки, които са забранени от закона – наркотици, оръжие, проституция, трафик“.

Бившият служител на службите за сигурност у нас обясни как чрез ГДБОП държавата фаворизира определени играчи в определени сектори от икономиката, а конкурентните им биват преследвани. „Ощетяването на хазната, тоест на гражданите, на годишна база е около 200-300 милиона“, добави той.

„Ще ви цитирам какво казва зам.-министър на вътрешните работи (б.р. очевидно по спомен от работата в службите). Обажда му се обектът, който е качен на контрол със специални разузнавателни средства, и го пита олигархът: „Какво правиш?“, а зам.-министърът на вътрешните работи казва: „Служа на едрия бизнес“. Това е документирано“, разкри Росен Миленов.

Димитър Георгиев се хвали, че се борил с олигархията, дела: „Кои дела? В техния ресор е Държавната агенция за финансово разузнаване, а проспаха фалита на КТБ, където всеки си тръгна с по 200-300 милиона“, така гражданският активист коментира самохвалството на бившия председател на ДАНС Димитър Георгиев, на който му се привидяха някакви грандиозни успехи и борба срещу олигарсите.

„ДАНС проспаха всяка една схема. Ние виждаме резултата от всички тези схеми. Вчера слушах Бобоков, който говори за 3-4 милиарда евро, отчислени към Борисов за десетгодишното управление. Това го отвори Бобоков, който има достъп до висши ръководни длъжности в държавата“, каза Миленов и обясни, че делата срещу бизнесмени се използват за рекет. „Не че тези не са престъпници. Миню Стайков сме го водили на разработка още 2005 година, когато беше спонсор на Георги Първанов. Всички тези хора са били обекти на разработка на службите, но дори да сме стигнали до Прокуратурата и определената разработка да е влязла в съда, съдът я смачква срещу 1 милион“, направи още разкрития бившият служител на службите ни за сигурност

„ДАНС през цялото време събираха само компромати. Аз затова казвам, че това е фабрика за компромати. Ние не може да говорим за България като за държава, защото тази територия е почерняла от дребни, средни и едри престъпници, които крадат кокошки, коли, бизнеси, банки и най-страшното – те откраднаха държавата. Затова Борисов не трябва да има право да каже една думичка – той трябваше вече да е на подсъдимата скамейка“, категоричен бе Миленов.

„При задържането на Борисов ще светне цялата мрежа около него. Можеш да документираш хората, на които се е доверил и му държат сметките в чужбина. Като покажеш на хората, че тези лица държат по 100-200 милиона пари на Борисов, кой ще го защити?“, запита той.

На въпроса дали според него Бойко Рашков се отказва да разследва Борисов заради думите, че Гешев се явява като имунитет на Борисов, Росен Миленов отговори по следния начин: „Мисля, че в тази констатация е прав. Главният прокурор не е главен прокурор в качеството, което Конституцията му дава. Той е креатура на каишка“.

Гражданският активист с категоричност заяви, че трябва служебният министър да навлиза в материята на разкрития. „При следващо правителство, което ще е коалиционно, влизаме в договорки и няма да пипнат нищо. Сега той (б.р. Бойко Рашков) има пълната свобода. Инструментариумът и възможностите са изключително големи. Който тръгва да убеждава, че не може да се задържи този или онзи, той или лъже, или е част от схемата, или цели да има подмяна, не промяна. Разследващите полицаи също са органи на разследването (по НПК) и могат да извършват първоначално следствени действия, без санкцията на прокурора, без от прокурора да има постановление, или от съда, за първоначални следствени действия. Например да отидем в къщата да направим претърсване и изземване. Но оставете къщата, там няма да намерим нищо на Борисов. Ще намерим на други места. Всеки има приближени около него хора, чрез които държи тези активи, които са придобити по престъпен начин. За това ви казвам, че МВР и ДАНС в момента могат да свършат за 3 дни работа“, заяви още Росен Миленов.

„Сега най-важно е „да падне главата“ на главния прокурор и мисля, че пак зависи от гражданите. Трябва да има неистов и силен натиск“, отбеляза той.

„Ако има реформа, Министерство на вътрешните работи трябва да се преструктурира – да се съкратят 20 000 (служители), ДАНС да се закрие, за да не съществува в този си вид, защото е вреден не само за държавата и обществото, но и за националната сигурност. И ето – ще има места за детски градини в тези сгради (в които се помещават тези институции)“, добави още Миленов.

„Спирачките са 200 милиарда мръсни пари, които са в основата на всичко. Те фактически са стимулът на управлението, каквото и да е. 15 000 българи чрез тези 200 милиарда държат цялата власт, а ние сме статисти“, заяви бившият служител на службите ни за сигурност по отношение на „спирачките“ пред още по-мащабни и зловещи разкрития за престъпления на доскоро управлявалите.

„Трябва още по-голям натиск, трябва да има прочистване. Това не е, както казват, чистка, а просто махаш нелоялните към системата. Защото, както го каза Рашков, те са лоялни на Борисов. Назначени са там да вършат работа, но не работата, която законът им повелява, а да вършат мръсната работа“, допълни гражданският активист Росен Миленов.

Ще бъде ли повдиганото обвинение срещу Бойко Борисов, попита водещата Лили Маринкова, а нейният гост отговори така на зададеното питане: „Да, аз ви гарантирам, защото ще се промени моделът. Ако сега не го свършат, ще дойде желанието на гражданите да има справедливост, а тя минава през работеща съдебна система. Това значи 15 000 задържани. На първо място Борисов. Гешев също. Гешев е най-елементарен за задържане – където и да пипнеш, можеш да го включиш в организирана престъпна група. Елементарно е. Въпросът е до воля, да нямаш зависимост и да нямаш страх. Всичко друго е прах в очите на хората. Затова чакаме ареста на Борисов и след това тръгваме към ония 15 000, които в момента държат държавата, държаха я и ще продължат да я държат, ако не бъдат задържани, а онези 50 милиарда – актив, който може да се прибере, не отидат в хазната, където им е мястото. Информацията от ДАНС ще излезе рано или късно, колкото и на някои да не им се иска“.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 asd

    66 3 Отговор
    Най-лесно беше да се закрие ДАНС ...и за калинките пестицид не е нужен.

    Ако догодина новите имат някаква визия за подобна служба ... откриват си в същата сград ТАНС и готово.
  • 3 Ами колко

    79 4 Отговор
    администрация има в ДАТА,ДАНС,ГДБОБ.Редно е националната сигурност да има звено към президента.И всичко да не е толкова разточително-тая сграда цял университет бе като я гледам.Това ток,вода заплати,осигуровки .И кой измисли държавата да плаща на държавните служители осигуровки.Увеличиха им с30% заплатите да си ги плащат.Че и бонуси им дават .Само разходи на АЛАНГРО.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Достоен Българин

    96 7 Отговор
    Си Росен, респект и смело напред да ги изринем до основи, браво и на Последния софиянец, голям пич е.
  • 6 Вълко Червенков

    66 13 Отговор
    Това е вярно,но тази тиня се трупа 30 години,защото в България така нареченият "преход" се оказа едно активно мероприятие за ограбване на държавата от различните фракции и групировки на които се разцепи БКП и ДС.Липсата на лустрация и реална,а не мнима декомунизация,доведе до тази ситуация.Борисов е един от изпълнителите,грижливо отглеждан от комунетата.Първоначално като гангстер,след това охрана на Бай Тошо,на Царя,Главен секретар на МВР,кмет и т.н.Наложителна е истинска промяна,а не "служебните" комунета на Радев.
  • 7 Pilot

    81 3 Отговор
    Евала, този пич е абсолютно прав !!! Не знам колко точно са изедниците, които крадат, но по спомени са там около 13000 милионера, като над 60% са от кражби !!! Народе събуди се , всичко зависи от над !!! Ако преди една година не си бяхте стояли в къщи , щяхме да предотвратим сумати кражби както и отдаването на летището на концесия на домус ага , а това не е за подценяване, защото после искате градини, пенсии и да не ви вдигат цените и данъците !!!
  • 8 Абе ,

    10 70 Отговор
    Кой е тоя ? Щото всички вече са критикари .. Да не работи за Копейкин ?

    Коментиран от #17

  • 9 баба мара

    47 4 Отговор
    Росене набутай го на шайката на судгуците
  • 10 войводата

    45 2 Отговор
    народа е ограбен а гласува за грабите ли те си интересно
  • 11 заката

    50 3 Отговор
    ейй много нещо е откраднато от народа ама много няма кмет на община който да не е милионер а кажете че има
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мой

    36 6 Отговор
    „Сега най-важно е „да падне главата“ на главния прокурор“. Точно така.
  • 17 РЕалистА

    9 28 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ,":

    той отдавна е критикар, ама защо рекламира Рашкоф като главен изпълнител, точно старите партийни кадри да са промяната, кой го верва бе Росене, и ти си комунист работил в ДС-ДАНС, трудно е да ти вярваме и на тебе !!! може и да си агент под прикритие както някои седесари навремето .....................
  • 18 Шехерезада бе

    9 29 Отговор
    Да повярвахме ти както вярвахме във "вятърът на промяната" през 1989. Оказа се че трябва да осъдим 15000 души които държат 200 милиарда и най после да дойде демокрацията благодарение на "протестиращи" и комунистическо силово правителство предвождано от нафталинен герой от ДС. Ми то Шехерезада пасти да яде в сравнение с тези фантазии!
  • 19 Очевидно казано

    8 40 Отговор
    Платен "протестър" с ясната цел да насъсква срешу Гешев понеже той е неудобен на комунистическата номенклатура канеща се да открадне още 200 милиарда. Ха познайте кои са тези 15000 с 200те милиарда.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да питам

    5 6 Отговор
    Да обобщим ... Къде трябва да търсим проблема ? В бройката или в милиардите ?!😁😁

    Коментиран от #34

  • 22 навремето

    36 2 Отговор
    арестуваха Живков на 18 януари 1990 г. ей така. Просто го го обвиниха в редица престъпления и го арестуваха. Няма невъзможни неща.

    Коментиран от #30

  • 23 Зайко Байко многознайко

    40 4 Отговор
    Сбирките на правителството в оставка можем да ги наречем, "Малоумните монолоэи на Банкянската Мутра", ще ви иэвадят эъбките и ще ви турят в эатвора, крадци нЬиедни! Няма да эабравя 2009 когато виждахме светлина и надежда в тунела, иэбрахме го и аэ гласувах эа него сега се срамувам и посипвам главата си с пепел! Беше си въэторжен скок от трън та на глог! Помня още обещанията му и на Цецо Гуменката, че ще вкарат Дръндарския иб#ик в эатвора и ще раэрушат сараите му! Гледам и фъфлека Любен Дилов - син и той се присламчи към лакеите му, баща му се обръща в гроба си от срам и гняв! Всички други са си свикнали и седят кротко като овце, эаведени на эаколение! Неэнам колко дълго ще му бъдат верни? Иэ чата чета хвалебствени дитирамби эа мутрата, но това са писания на хора които имат IQ по-малък от номера на обувките, които носят!

    Коментиран от #26

  • 24 Шамара

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти пък марсолко кой си ти? Колко пъти та питам къде ти е кръчмата да дойда да хапна?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Акълен дефицит

    7 25 Отговор

    До коментар #23 от "Зайко Байко многознайко":

    Няма да забравиш и 2020 когато сте от глог на трън. В България се гласува за най малкото зло (ГЕРБ). Добро няма и никой няма да ви "оправи" или "извади от кризата".
  • 27 Романтика

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "ГРАД САЗАНЛЪК":

    Бивш таен агент. Представи си какви номера може да ти демонстрира в леглото, или обора за крави и волове ако предпочиташ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Жива да ни бях

    9 27 Отговор
    Бе много наивно и малко по селски говори това момче. Това да не е другарския съд от 1944??? Много просто било да се осъдят 15000 души с 200 милиарда активи. Да го пратят този работохолик да се разправи първо с Италианската мафия, а след това и с Колумбийската, да ги осъди всичките за 3 деня ... Ей голям виц и госпожата от факти го слуша уж много сериозно.
  • 30 Жива да ни бях

    25 2 Отговор

    До коментар #22 от "навремето":

    Помисли малко. Арестуваха Живков защото БКП върхушката вече беше решила как да разпредели България между картелите и Живков им беше ненужен. Не са го направили в името на "справедливостта".
  • 31 Джеймс

    11 2 Отговор
    Джeймc Бoнд 1962
    Турчинa вoди Джeймc Бoнд дa глeдaт цигaнcки бoй.
    Aз кaзa, пoлзвaм цигaнитe кaктo руcнaцитe пoлзвaт бългaритe дa ce бият eдни други.........
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГЕРБ=СИК=МАФИЯ

    18 2 Отговор
    =ТОЛУП=КОЧИНА !!!

    Коментиран от #38

  • 34 Отговор

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "да питам":

    И добре са направилиMoжеше и повече до стената трябваше ,като Чаушеско и нямаше да има проблеми сега
  • 35 Така

    3 15 Отговор
    ли се наричате вече комундетата, по партизански, - "граждански активист"? Чакаме някой бивш портиер на ДАНС да вдигне сумата на 1трилион и на 1милион за убиване.
  • 36 ЪРП

    11 2 Отговор
    ПOЗДРAВЛEНИЯ Г-ЖO КЬOВEШИ!!!!
    ПЪРВO ТРЯБВA ДA CE ЗAEМEТE ПO НAЙ-БЪРЗИЯ НAЧИН C ИЗПРAВЯНEТO ПРEД ТРИБУНAЛ НA ЧEКМEДЖEEГEРБEРACOПИТEКA И ШAЙКAТA МУ, ЗA ИЗВЪРШВAНEТO НA МACOВO УБИЙCТВO НA БЪЛГAРCКИ ГРAЖДAНИ И ПРECТЪПЛEНИЯ ПРOТИВ ЧOВEЧECТВOТO, ЛИЧНOCТТA И УВРEЖДAНE НA ЗДРAВEТO НA CТOТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГAРИ!!!!!!!!!!!
    ЧEКМEДЖEEГEРБEРACOПИТEКA, ЗAБРAНИ ДA ИМA OТДEЛНИ OБOCOБEНИ СОVID БOЛНИЦИ И ПOД ТOЗИ ПРEДТEКCТ ЗAБРAНИ НA МИЛИOНИ БЪЛГAРИ ДOCТЪП ДO ВCEВЪЗМOЖНИ БOЛНИЧНИ OТДEЛEНИЯ В КOИТO ДA БЪДAТ ЛEКУВAНИ ТEЖКO ХРOНИЧНO И РAКOВO БOЛНИТE БЪЛГAРИ!!!!!!
    В CЛEДCТВИE НA ТAЗИ ЗAБРAНA, БЯХA УМЪРТВEНИ ХИЛЯДИ ТEЖКO БOЛНИ БЪЛГAРCКИ ГРAЖДAНИ!!!!!!!! ФAКТ, ФAКТ, ФAКТ!!!
    ТE ЗAЗЛЯХA И УМРЯХA КAТO КУЧEТA В ДOМOВEТE CИ!!!!!!!
    ТРИБУНAЛ И НAЙ-ТEЖКИТE ПРИCЪДИ ЗA ЧEКМEДЖEEГEРБEРACOПИТEКA И ПOДЛOOГИТE МУ ,ИЗВЪРШИЛИ ТOВA БРУТAЛНO ПРECТЪПЛEНИE И УМЪРТВИЛИ УМИШЛEНO ХИЛЯДИ БЪЛГAРИ!!!!!!!!!!!
  • 37 Реалист 2

    7 2 Отговор
    Нищо не е случайно. Това е резултат от 30 години турско-американска власт, през които всяка антибългарска и антируска марионетка се възнаграждаваше с пари и власт, независимо колко е корумпирана. А тя събъраше около себе си кръгове от подобни.
  • 38 Милена Петкова

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=СИК=МАФИЯ":

    Целият преход е фалшив ! О.ктопо.да си пусна пипалата,кахо ги пребоядиса в партии: сини,червени,пембени,зелени ...Стоп на манипулсциите !!!
  • 39 малкия

    1 1 Отговор
    Ако може да махнете всички чужди и да сложите свои.Ама трябва някой да може да работи.Защото само с плюене и говорене на сказки не се управлява държава.
  • 40 Поп Грую

    2 1 Отговор
    Този не е излязъл от 4ти километър .Пази боже.
  • 41 xaйдук

    1 0 Отговор
    До стената и парите открадени от Българския народ отиват законно в Американски джобове !
  • 42 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    А бе според този шаха е най-лесната игра - взимаш му царя на противника и печелиш!
  • 43 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ББ Е ПОД ПРЯКОТО РЪКОВОДСТВО НА БОГОМИЛИТЕ . А ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ , И КАК ДА СТАНЕ .
    ЕДНАКВО МИЛИ СТЕ ИМ И ДВАМАТА .
    ИЗЧАКАЙ МАЛКО , ЗА ДА ВИДИШ КАК ЩЕ РОДЯТ МОНАРХИЯТА / НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО /, ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ ЦАР .ИЗВЕСТЕН В ДУХОВНИТЕ СРЕДИ Е И КАТО :
    ЗАЙКО БАЙКО КУКУРАЙКО ...ТРЪГНАЛ ДА СЕ ЖЕНИ ...