Last news in Fakti

24 Август, 2021 17:04 21 476 94

Валентина Василева за ФАКТИ: Какво ще каже Трифонов на хората, ако статуквото си има кабинет след третите избори?

  • валентина василева-
  • изправи се.бг! ние идваме!-
  • преговори-
  • трети мандат-
  • правителство-
  • полицейско насилие

"Тогава хората ще кажат: ние нали ви дадохме шанс, защо не управлявахте?", смята депутатката от 45-тото Народно събрание

Валентина Василева за ФАКТИ: Какво ще каже Трифонов на хората, ако статуквото си има кабинет след третите избори? - 1
Валентина Василева; Снимка: ФАКТИ

"Към момента не са казали "да", не са казали и "не", извън няколко гръмки изказвания на г-н Трифонов. Окончателен отговор няма. Аз силно се надявам, че ИТН ще се върнат към преговорите".

Това каза пред Лили Маринова в студиото на ФАКТИ Валентина Василева, настоящ съветник на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" в 46-тото Народно събрание и депутат в 45-тия Парламент. Повод за думите ѝ беше възможността партия "Има такъв народ" да участва в консултациите при президента Румен Радев за третия мандат.

"Кризата е нещо, в което много ясно се вижда кой е просто е политик, кой просто е решил да се пробва в политиката и кой е държавник. Има една мантра, която с годините се налага и която аз не мога да възприема. Тя е на тема "искате кокала, не искате кокала". Всеки, който се кандидатира, в която и да е било листа и влиза в политиката, а Парламентът е политически орган, това е въпрос на отговорност. 45-тото Народно събрание не можа да излъчи правителство, въпреки че тогава ние много настоявахме. След това, аз още по време на кампанията казвах, че според мен нищо няма да се промени, освен пренареждането между ИТН и ГЕРБ. Бях убедена, че трите т.нар. протестни партии няма да съберем повече от 121 депутата, т.е. ще се стигне до разговори. Оттук нататък е въпрос на отговорност. ИТН е първа политическа, но първа политическа сила с 65 депутата, което означава, че те трябваше да поемат отговорността било да има коалиционно правителство, било да има истински преговори, които да излъчат с пълно съгласие и по политиките, но и по самите личности, кабинет. Независимо за какъв срок", изложи виждането си Василева.

"Каква е логиката да искаме от избирателите повече гласове, повече мандати, по-голямо доверие, без ние да сме показали, че можем да управляваме тази държава? Защото в крайна сметка излиза, че някой не желае да поеме отговорност и да покаже може ли да управлява или не може да управлява. В крайна сметка нито една от т.нар. три протестни партии не е управлявала. На практика ние не сме показали на хората, че сме в състояние да управляваме. Тогава що за нахалство е, защото в крайна сметка е нахалство, ние да искаме още по-голям кредит на доверие?", запита бившата депутатка, която бе много активна на миналогодишните протести.

"Възможен ли е наказателен вот срещу партиите на протеста при следващи избори, попита водещата, а Валентина Василева ѝ отговори така: "Според мен е по-вероятно да не излязат да гласуват. В крайна сметка мина периодът и на обещанията, мина и протестната вълна. Оттук нататък ние и всички партии трябва да покажем, че можем да градим. В момента няма субект, който да има наказателен вот и срещу т.нар. партии на статуквото, и срещу т.нар. протестни партии. Тоест според мен по-скоро би имало много ниска избирателна активност, което е пагубно. Силно се надявам, че ИТН "от пубертет ще влязат в една зряла възраст", защото те имат една отговорност, те са поели отговорност".

Съветничката ИБГНИ сама си зададе въпроса кой има интерес от хаоса, който наблюдаваме в момента в Парламента, и констатира следното. "Имат интерес олигархичните кръгове, които стояха до скоро до управляващата партия ГЕРБ".

По отношение на "Има такъв народ" Василева каза: "Те ще трябва да дадат отговор, че не разбират от политика, не са достатъчно подготвени - това е по-благият, по-наивният вариант, или трябва да си мислим за нещо доста по-тежко - че някой влиза в играта на това да бъде стопиран Парламентът". "Кой е този, който иска да стопира Парламента?", запита тя.

Бившата депутатка коментира и предстоящото връчване на трети мандат от страна на президента Румен Радев: "Ако президентът иска предсрочни избори със сигурност, тогава би трябвало да даде мандата на БСП. И ще кажа защо. "Демократична България" ясно казаха, че няма да подкрепят правителство с мандата на БСП. Единственият вариант за съставяне на правителство, отново казвам, това е трите протестни партии да стигнем до някакъв консенсус".

"Ако всички седнат да говорят и стигнем до един консенсус, тогава аз мисля, че все пак партиите биха могли да дадат вариант на президента", добави Валентина Василева.

"В момента сме поставени пред 4 кризи (б.р. по-късно ги посочи - икономическа, здравна, мигрантска, парламентарна) и в крайна сметка най-важното нещо е държавата, най-важното това са хората, ежедневието на хората, сигурността на хората. На никого народът не е дал пълното мнозинство. Сложил ни е на едно изпитание, в което ще можем ли ние да седнем да се разберем и в консенсус, заедно да можем да управляваме? В крайна сметка огромна част от света се управлява от коалиции. В колко държави има чак такива големи мнозинства?", постави пореден въпрос събеседничката на Лили Маринкова.

"Всеки от нас е обещал нещо на избирателите си. Длъжни сме да направим всичко възможно, за да го изпълним това нещо. Иначе ние нямаме очи да искаме от тези хора след това доверие", категорична бе Василева.

Тя е категорична, че сега (тези дни) ще стане ясно кой е годен да управлява държавата.

На въпрос как приема твърдението на Слави Трифонов, че "Има такъв народ" ще бъдат опозиция, Валентина Василева отговори по следния начин: "Звучи странно. Ако те са съгласни да бъдат опозиция заедно с ГЕРБ... Ако Слави Трифонов се чувства симпатично да бъде опозиция в компанията на ГЕРБ, това е неговият знак, който хората би трябвало да разчетат".

Василева даде коментара си и за появилите се наскоро кадри с полицейско насилие от протестите през миналата година:

"Аз бях и в двете вечери и нощи, когато беше полицейското насилие. То по малко се упражняваше и в останалите дни, но тогава беше най-фрапантно. Аз бях на първа линия и виждах лицата на тези, които започваха провокациите. Но тази поръчка с насилието е изцяло върху съвестта на управляващите, защото това без съвместни действия и уговорки няма как да се случи. Ясно се вижда как агитките влязоха, как се започна саморазправата и след това агитките се изнесоха. А всъщност побоят от силите на реда продължи върху невинни граждани. Бяха пребити хора, които просто седяха на пейки и си почиваха в градинката пред Народния театър, беше пребит един лекар, който отиваше нощна смяна, извикан заради многото ранени, които пристигаха в болниците. Бързайки да отиде на работа, беше арестуван и бит".

"Сигурна съм, че ще излязат още много неща. И записи, а да не говорим за незаконното изслушване. В момента имаме запис от едната камера и се издирва още един запис", обяви съветничката на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!"

"В момента се губи шансът, в който партиите на протеста могат да имат правителство. Ако пропилеем сега този шанс, после какво ще обясняваме на хората? Ако случайно статуквото си има кабинет след третите избори, какво тогава ще каже г-н Трифонов на хората? Тогава хората ще кажат: ние нали ви дадохме шанс, защо не управлявахте?", коментира Валентина Василева.

"Защо трябва да има трети избори, за да седнем да говорим? Каква ще бъде разликата? Защо не седнем сега? Сега имаме златното време, в което можем да седнем и да говорим", убедена е тя.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    69 5 Отговор
    Ще каже, че Ристю е виновен

    Коментиран от #3, #14, #48, #68

  • 2 Фен

    75 28 Отговор
    А кой беше Трифонов!? ААА, Аватар на Тошко?

    Коментиран от #62

  • 3 Рокер

    89 26 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ми какво може да каже един чалгар - все някой друг ще обвини
  • 4 Нищо

    76 21 Отговор
    няма да им каже , той не знае на кой свят е !

    Коментиран от #23, #79

  • 5 ИТН еничари

    35 31 Отговор
    Дзляви каза , щом не съм аз с моите 65 депутата , гледайте си работата ГЕРБ и ДПС да уптравляват с който искат
  • 6 Слави Трифонов

    54 61 Отговор
    Какво ще каже ли - ще каже, че хората бяха предадени от Мая и Христо. Всичко го видяхме. Дори Курнела се оказа, че не е предател като Мая и Христо

    Коментиран от #12

  • 7 67778

    54 17 Отговор
    Лелката да чете фрог - ИТН отрязаха Ицо и Мая окончателно
  • 8 LOSHIA

    55 46 Отговор
    ДБ и ИБГНИ ,ПРОВАЛЪТ ВИ Е НЕИЗБЕЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Е, как какво?

    69 4 Отговор
    Е, как какво ще каже? Ще каже - така е решил суверена! 😂😂
  • 10 А може би

    66 25 Отговор
    ТОВА Е ЦЕЛТА МУ!!! То бива, бива идиотщина и бай Ганювщина, ама чак толкова не бива!!!! Какво е туй сърдене, какви са тез претенции и то САМО с 65 депутата!!!???? Нали за него народа е сюзерена, е той НАРОДА го каза, Да но НЕ сам а с другите които са против ГЕРБ и ДПС!!!! ТОЧКА!!

    Коментиран от #21, #74

  • 11 Слави Трифонов

    35 38 Отговор
    Виете ли соросоиди - виите като наритани улични песове, каквито сте.
  • 12 Хахахаха

    42 20 Отговор

    До коментар #6 от "Слави Трифонов":

    Че те да не са му давали МЪЖКА ДУМА? За какво са го предавали? Нещо да са му обещали? Той само Слави ги дава МЪЖКИ ДУМИ!
  • 13 РЕАЛИСТ

    56 21 Отговор
    Кой въобще се интересува вече, какво ще каже един прост чалгар?

    Коментиран от #17

  • 14 LOSHIA

    43 44 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    РИСТЬО И МАЯ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Най много

    50 13 Отговор
    Да им изпее някоя нова чалга, друго няма какво да им каже !
  • 16 Избори до дупка

    44 20 Отговор
    "Тогава хората ще кажат: ние нали ви дадохме шанс, защо не управлявахте?" - Няма да кажат това, при положение, че 60% от говедата на гласуваха! ИТН ясно казаха от самото начало - общи политики да, хора от статуквото - не! Гнома се опита да вбие клин в ИТН с изказването, че Митева ставала за премиер! Е, пратиха го да преговаря със Снежанка!!! Бръщолевенето води до това!
  • 17 изрод от ГЕРБ

    31 18 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Чалгаря по вече нищо няма да каже.Ще ви го поднесе с 800!

    Коментиран от #20

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 24 Отговор
    никога герб никога мутри

    Коментиран от #83

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 7 Отговор
    ТОКОВ УДАР уби най малко 36 ЩЪРКЕЛА НОВИНАРНИК БГ
  • 20 РЕАЛИСТ

    51 15 Отговор

    До коментар #17 от "изрод от ГЕРБ":

    Ще го поднесе, на наивниците, дето гласуваха за него. Ние си го знаехме , що за стока е.

    Коментиран от #25

  • 21 Сюзерена каза

    33 11 Отговор

    До коментар #10 от "А може би":

    че ИТН и ГЕРБ са мнозинство.
    65 + 63 = 128.
  • 22 Еее

    34 5 Отговор
    Какъв пък толкова шанс са им дали хората - като цяло са гласували няма и десетина % за тях !
  • 23 LOSHIA

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    Ясно се вижда,кой не знае на кой свят е !
  • 24 Пенчо

    38 23 Отговор
    Герберският тролетариат нещо се е възбудил, но истината е, че техният главен работодател ББ е прочетен вестник. А дали Славчо и ко ще се напънат да изпълнят волята на протеста, май не. Те и без това участваха в протестите само с песни.
  • 25 LOSHIA

    33 1 Отговор

    До коментар #20 от "РЕАЛИСТ":

    Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия и наглост в излишък‼️
  • 26 Абе много загрижени

    17 31 Отговор
    Гледайте си вас, кво ви боли ,кво ще каже Славчо.
    Ще каже това което е истината.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 20 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ е мутра
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 12 Отговор

    До коментар #27 от "Стойко":

    СТОЙКО ногерб са мафия и мутри

    Коментиран от #37

  • 30 Анонимен

    42 21 Отговор
    Славчо предателя! Служебния кабинет е по-добър от това което той предложи Ако искаше да управлява и милее за народа трябваше да иска експертно правителство от всички партии на протеста и да се стигне до консенсус
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 5 Отговор
    ВСЕ НЯКОЙ желае НАРОДА да яхне
  • 32 Продай България

    26 21 Отговор
    Хаджиникой,Джабабакн,Галева,Купон,Слончева ,Мравояда,Прокопа,Гаргамел кой прави коалиция с тези само Серос американския бог на продажниците
  • 33 ИСТИНАТА

    37 12 Отговор
    Социологическото проучване на АЛФА РИСЪРЧ ще бъде обявено началото на другия месец. Но шефката на агенцията Боряна Димитрова предостави част от това проучване . ИТН на Станислав Тодоров Трифонов се срива надолу, другите протестни партии и Герб запазват резултатите си а БСП има лек ръст. До късната есен на изборите ИТН ще е на границата за влизане в НС

    Коментиран от #45

  • 34 Тиква

    6 22 Отговор
    Като малките деца сте. Итн и Мая и другите си свършиха перфектно работата. Трябваше да се тупа топката, докато изкопаят ГешеФ и компания. Иначе не става нищо.
  • 35 Виктория...

    37 6 Отговор
    Не коментирай чалгаря....Не си заслужава...Труп е..политически труп...А и както е видно е и физически...АМИН
  • 36 Ender

    22 24 Отговор
    Много ясно какво ще каже Слави- тези продажници от ДБ и ИСБГНИ ни предадоха и заради това няма стабилно редовно правитество, това е истината!
  • 37 Стойко

    21 15 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Мафия, мутри и грабители. Това е кликата ГЕРБ. Както каза Борисов през април ако го махнат от властта имал 40-50 чакали симпатизанти на Герб които ще активирал да преследват народа", имаше предвид мутрите биячи от ММА. А Слави е свързан с още по зловещи мутри наркопласьори и рекетьори. Мутренските партии знаеш ли кои са?

    Коментиран от #39, #61

  • 38 Продай България

    7 18 Отговор
    Пропаганда ,тролове после фалшификация вече ви загряха Ристо 50% на другите избори
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "Стойко":

    знам ги и още как

    Коментиран от #43

  • 40 гост

    15 8 Отговор
    Адвоката на мафията само се опитва да ги унизи от един месец с изявленията, а сега щял да ги кани. Повервахме му! Вие си отивате ...
  • 41 Макробиолог

    13 5 Отговор
    Реализмът е част от качествата необходими за един политик.Тая кака ко още чака да се случи ,та да види очевидното--слафчу е менте,мюре,дс-проект...А ДБ като наследник на СДСтата и представител на десните партии,колко пъти по 30 години им трябват за да разберат,че в нормалните държави има леви и десни партии и в моменти на кризи засягащи държавността,те си сътрудничат....БСП на Луканов,на Станишев и на Нинова са различни партии.Ако Нинова искаше да е част от схемите,с парите на Герговци щеше да е доста над 15% и досега да са сглобили една широка коалиция с ДПС и Герб без Борисов и сите супер протестници да преглъщат на сухо на тъч линията.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Стойко

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Знаеш ли в кои партии преобладават мутрите ??? И на кои лидерите им са бивши мутри или васали на мутри?
  • 44 Алфа Рисърч

    18 14 Отговор
    Герб -19.8% , ДБ -17.9%, БСП -15.1% ИТН- 11.6% ,ДПС-8.8% ИБГНИ-5.1%, ВЪЗРАЖДАНЕ-4.9%
  • 45 Бойко в затвора

    6 23 Отговор

    До коментар #33 от "ИСТИНАТА":

    Ами,ако ИТН отново са първа политическа сила,какво ще направиш?

    Коментиран от #47

  • 46 БАЦО И СЛАВУЦА...

    15 11 Отговор
    ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ЕСЕНТА....ААМЕЕТ ЩЕ ДИРИЖИРА....КОНЦЕРТА...А ИГРАЕЩИТЕ МЕЧКИ НА СИНДЖИР...ЩЕ СТЕ ВИЕ....
  • 47 ИСТИНАТА

    18 6 Отговор

    До коментар #45 от "Бойко в затвора":

    Име, адрес и залагане. Предлагам сумата от 5 х.евро (10 х.лв.) да заложим двамата . Аз твърдя че ИТН няма да са първи а ти обратното. Който познае прибира сумата

    Коментиран от #52

  • 48 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    20 13 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Разбира се че Христо Иванов е виновен! Защо не подкрепи правителство на ИТН, а сега с третия мандат ще иска подкрепа от ИТН? Отговорът е много прост,защото не му предложиха постове,а ДБ силно копнеят за такива!
  • 49 Импийчмънт

    12 13 Отговор
    Ристьо, мая, конярката знаят че на следващите избори няма да ги има и сега с кръв и зъби искат правителство. Оставка и импийчмънт
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 13 Отговор
    герб са мутри а БОЙКО е аут от политиката
  • 51 XYZ

    8 9 Отговор
    Ще му се наложи да емигрира! Ще бъде заклеймен и мразен!
  • 52 Бойко в затвора

    4 15 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    Ти 50 евро на живо едва ли си виждал,та чак за 5хил. пишеш! Но може Бойко Борисов да ти е дал някое друго евро от шкафчето.

    Коментиран от #53

  • 53 ИСТИНАТА

    25 0 Отговор

    До коментар #52 от "Бойко в затвора":

    Нямаш пари или те е страх защото ЧАЛГА ШУТА е пътник ,а????
  • 54 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    След всеки избори се сменят на ключови постове държавни служители и това го знае всеки.
    До кога ще се занимавате а тези тарикати,които само ви използват и ви грабят законно?
    Тези интересна игра на асоциация започнаха сега да си играят,т.е. задават си въпроси и си играят със собственото си въображение.
    Тука има тука няма не е на мода.
  • 55 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    3 13 Отговор
    Радев да даде пак мандата на слави да видим какви песни ще запеят останалите!

    Коментиран от #86

  • 56 КРОКОДИЛА

    16 3 Отговор
    Абе изборите бяха фалшиви - сега ли разбрахте - за един ден политик не се става .............ееееееееееееееее СЛАВЧО ШИРОКО ДУПЕ .....................
  • 57 Фаро

    6 24 Отговор
    За момента ИТН се държат добре и спазват своите обещания.Останалите пречат и трябва да се махат
  • 58 Кой68

    20 4 Отговор
    Че са пр@сти щом на два пъти му се вързаха и гласуваха за него......
  • 59 Продай България

    9 15 Отговор
    Имат 4 министри при Гадев подарък от Мустафата това са Киро,Василев,Денков,Кацаров в момента те са
    управляващи така че тези не са протестъри

    Коментиран от #60

  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 12 Отговор

    До коментар #59 от "Продай България":

    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
    ВТОРИ МАНДАТ
  • 61 СОФИЯ

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Стойко":

    мафията самоубива неудобните
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Слави

    21 6 Отговор
    някой го баламосва или толкова му е акъла ако мисли,че тук пишат само тролове против него.Ако е обещал на някой да върне статуквото ,това ще стане.Слави се провали с трясък.2 шанса за правителства провалени и все другите са му виновни.Прочети какви предлагаш.Обществото ги проучи преди вас.Това е безотговорно.Плюене по служебните министри и ДБ в един тон с ДПС и вредните им представители .Нищо за чегъркането на опг ГЕРБ.Некадърно блокиране на парламента заради предложението им на премиер,който се отказа в последния момент.Свидетели сме на ултиматуми от ИТН.Вече имахме един диктатор,втори самовлюбен тиранин не искаме.Който не може да управлява да не се пъне .И най-вече или си лидер и поемаш отговорност или си стоиш на диванчето и се занимаваш с това,което можеш.За политик не ставаш ,сине.Това не ти е шоу да го играеш.Фалшът е видим,както биха казали ДПС-АЧИК си ни ясен.ИТН предателите викат на другите и крещят за да изглежда истински,а то е една неврастения отстрани погледнато.няма кой да ви отрази повече,освен кукловодите ви.
  • 64 Съби

    8 2 Отговор
    Работата е ясна разделяй и владей .Така стана работата всички станаха статукво .
  • 65 Emel mutlu

    17 3 Отговор
    Слави вече е прочетен вестник
  • 66 Дядото

    14 1 Отговор
    ...абе...тоя цирк на пазарлъци...делене на ресори... евросубсидии са...прах...мъгла..мрак..КРАЖБИ,СХЕМИ И ЗАВЛИЧАНЕ НА ВСЕ ПО ГЛАДНИЯ И ЗАДЛЪЖНЯВАЩ НАРОД към редица заложни къщи, фирми за бързи кредити..,банки..., топлофикация...ЧЕЗ..!!!!.30 години схеми и планове само в бъдеще време... ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ И ВСИЧКИ СА ЗАМЕСЕНИ...от тези лоши стопани и бездарни управници...!!!! На народа му писна ТОТАЛНО И МАЙ Е ВРЕМЕ ЗА...НАХЛУВАНЕ С БУХАЛКИ !!!
  • 67 Млад човек

    14 1 Отговор
    1
    Ало, Василева!! Какви ги дрънкаш?? Знаеш ли какво означава " статукво"?? Не знаеш,ама аз ще ти кажа!! Статукво означава status quo,т.е състояние В МОМЕНТА!! А в момента статуквото са т.н. ПРОТЕСТЪРСКИ ПАРТИИ!! Ясно???
  • 68 Боко ли си ТъПо ли си

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Ищее вярно!
  • 69 Българин

    12 10 Отговор
    След следващите избори Герб ще направи правителство.

    Коментиран от #71, #73

  • 70 аз съм Веска

    7 2 Отговор
    А ПРОТЕСТНИТЕ ПАРТИИ КОЛКО СА ПО- РАЗЛИЧНИ ОТ СТАТУКВОТО.НЕЩО В СОФИЯ СИ ИГРАЯТ НА "ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ ".
    ТЕЗИ ИГРИЧКИ НЯМА ДА МИНАТ .НИТО С "ПРОТЕСТНИТЕ " , НИТО С ПОЗНАТИТЕ .
    И БУРЯ НЯМА ДА ИМА , НО ЩЕ ИМА РАЗВЯТИ БЕЛИ ЗАБРАДКИ .
    НЕ ВЯРВАМ ДА СЪЗДАДАТ ТАКЪВ ВЯТЪР , ЧЕ ПАРТИЙНИЯТ ДОМ ДА ПАДНЕ.
    АЗ НЕГО СИ ПАЗЯ .
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 3933

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "без ние да сме показали, че можем да управляваме тази държава?" Коя си ти, МА, и за каква се мислиш, та си позволяваш да искаш "да управляваш" държава?
  • 73 9244

    2 2 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Ма то и сега направи правителство, представи го и какво от това?
  • 74 Голям си каУн

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "А може би":

    Ами народа каза ,че и ГЕРБ трябва да управлява.Все пак са само с двама депутата по малко от ИТН.Защо ,другарю пропускате този очевиден факт!?

    Коментиран от #82

  • 75 Българка

    6 10 Отговор
    Ами другарко ,Слави направи правителство и ви го представи.Защо не го оставихте поне 100 дни за да покаже ,какво може?Сега ревете ама файда йок.

    Коментиран от #84, #88

  • 76 Ташо

    5 3 Отговор
    Само като прочетох, че е гост на другарката Маринкова и до там.Не си струва изгубеното време да прочета цялата статия.А да гледам видеото пък е абсурд.
  • 77 Ще им каже

    4 0 Отговор
    Я вижте бе! Преди изборите при мен рекламираше само Мадара агро, сега не ми остава време за предаванията от реклами.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Чичовото

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нищо":

    Ще им каже: Духайте супата,както навремето аз го казах!!
  • 80 Чичовото

    3 1 Отговор
    Ще им каже: Духайте супата,както навремето аз го казах!!
  • 81 Стига!

    3 0 Отговор
    Да се криминализират политическите разговори без публичност!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Здрав разум

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Прескочи до аптеката. Пак си свършил хапчетата.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Здрав разум

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Политолог":

    А политолозите са авангард на работническата класа.
  • 86 Ами те

    5 1 Отговор

    До коментар #55 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    ИТН са филиал на ДПС, така че най- добре е да го връчи на Карадъйя, та да се свърши с тая мъка.
  • 87 Тъпан

    1 1 Отговор
    ИТН си свършиха работата като обраха протестният вот.Пъклен план в действие разочарованите хора с протестен вот да не гласуват за да се върне статуквото.

    Коментиран от #91

  • 88 Мара

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Българка":

    Другарко когато се коалираш би трябвало първо да обсъдиш своите намерения с партньорите от който очакваш подкрепа.Този цирк който разиграха от ИТН е за холивудски сериал но не и за очакваното правителство .Правителство на малцинството което е подготвяно и съставено от Николай Василев НДСВ без участието на представители от партиите който очакват да ги подкрепят. Мама на тате не дава ако не получи това което си поиска.
  • 89 Игор

    4 1 Отговор
    Единственото , за което мога да критикувам Трифонов е крайно неолибералните му политики и съмнителните кадри които извади... НО ! - не е длъжен на малопроцентните партии да оставя да го яхат и да му дават акъл! Той направи правителство, каза си условията - толкоз. И аз съм против герп и доган ООД , НО! - въовще не искам да виждам на ръководни длъжности Бойкикев, Лъжигейов, Барбикян и т нт - вълци в овчи кожи! Какво ще стане занапред, първо ще видим какво ще реши СУВЕРЕНЪТ! така че стига сте църкали - либерастите и комунистите, че не можахте да захаяпете кокала
  • 90 Гърчев

    2 2 Отговор
    Тая мантра/опорка - "ще върнем Тиквата на Бял кон" взе да ми втръсва, ама важното е страх да се всява! Както с ковида и бежанците - идат, идат мъджахидините към БГ, иде , иде смъртоносна вълна от ковид..
    И вниманието се отклонява от вазните проблеми на БГ - ниски доходи, демографска криза, огромна корупция на всички нива, източени болници, банки и т нт.
    обаче отс сутрин до вечер баят: Идват бежанците, идва ковида, идва Винету... Идва арменският поп
  • 91 Коце Метъла

    4 1 Отговор

    До коментар #87 от "Тъпан":

    ДБ и ИБНИ са пълен въздух, просто яхнаха протеста. Като изключим съдебна реформа (която ще доведе единствено до - стани да седна) приоритетите им са единствено такива , които са спуснати от Брюксел. Тези партии не служат на българския народ. Не харесвам Слави, още по малко пък Боко мутрата, но бих предпочел да отида на концерт на Дългия, с патриотични песни, отколкото на гейпарада на Хаджигенов. Всеки сам решава, нали това е демокрацията
  • 92 Аз съм

    4 0 Отговор
    Как какво - ще кажат изпълнихме мисията за която ни платиха!
  • 93 чудя се

    1 1 Отговор
    Защо всеки ден дъвчат една и съща тема " ще благоволи ли негово Високочалгарство да подкрепи правителство ??
    Ами ще подкрепи, но в следващия парламент ще подкрепя от сърце правителство на ГЕРБ и ДПС, нали за това ги тупна Доган в парламента. Тогава Слафчу няма да е обиден като ощипана мома, а с мерак ще слугува на крадците, защото и те са дошли да крадат.
    Уж били в опозиция , уж не били за парчета от баницата, а в същото време се опитаха да настанят турския еничар от тяхната партия Каримански за шеф на БНБ - големи патриоти, само за благото на народа мислят, но бързо се ориентираха към порциите.
  • 94 ЧОБА

    2 0 Отговор
    СТАТУКВОТО ИМА ИЗБИРАТЕЛИ И ЗА ТОВЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ А ВИЕ ЩО НЯМАТЕ ДА НЕ БИ ЩОТО СТЕ НЕНУЖНИ ДЪРДОРКОВЦИ