20 Октомври, 2021 18:15 10 126 49

Славов и Димитров за газа: Има тайни договорки с Москва (ВИДЕО)

  • мартин димитров-
  • петър славов-
  • газова карта

Според тях е спорно дали въобще съществува проект "Балкански поток"

Славов и Димитров за газа: Има тайни договорки с Москва (ВИДЕО) - 1

Скъпият ток е резултат от грешки, които започват още от мандата на ГЕРБ, но и служебният кабинет даде своя дан. На първо място имаме договорен азербайджански газ и не го купуваме. Има и капани, заложени от ГЕРБ - ПАВЕЦ "Чаира" е огромна мощност, която сега точно се ремонтира; газовата връзка с Гърция - ГЕРБ я строят 12 г., защото не искат да я направят, а тя е истинската диверсификация. Това заяви в студиото на ФАКТИ икономистът Мартин Димитров.

Той допълни, че в България има огромна общност от хора, които искат да купуваме газ само от един източник и да бъдем зависими от Москва. Според адв. Петър Славов пък прякото доказателство за това е "руско-турски поток".

"Балкански поток, който не е ясно колко е балкански или е просто продължение на тръбата от Турция, беше построен за 1 година и за който българските граждани платихме 3 млрд. лева. Може за 1 г. да построят 400 км тръба, а гръцката връзка 150 км не могат да я направят - очевидно има нежелание", каза Славов.

"Има и тайни договорки с Москва и те са сред причините за високите цени. Подписват карта за газопреносната мрежа по времето на ГЕРБ с Москва. Аз я исках тази карта от служебния министър на енергетиката, той не може да я намери. На комисия предложих да я поискаме от руския министър на енергетиката, те ме разубеждават, задължихме "Булгартрансгаз" да я даде в срок от 2 седмици, мина срокът - пак нищо. Сега с колегата Радан Кънев и с Петър Славов вече я искаме от европейския комисар по енергетиката. Дотам я докарахме", разкри Димитров, който беше депутат в 46-ото НС.

Според него е спорно дали въобще съществува проект "Балкански поток" или това име е измислено за пред българите.

"Явно са я изгубили умишлено, но аз се надявам да я намерим и тайните да станат публичност. Другото е да се потърси отговорност, не е министерско поведение - питал бил тук, питал там. Щом я няма картата, да има санкции. ГЕРБ са я изгубили, служебното правителство не я търси достатъчно усърдно", допълни Славов.

Целия разговор с кандидатите за депутати гледайте във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    66 29 Отговор
    Тия двамата нямат друга тема.

    Коментиран от #14, #27

  • 2 Потресен

    64 4 Отговор
    Ужасен кадър. Кмета от Герб на Велико Търново Даниел Панов , областен координатор на партията и нов член на Изпълкома на БФС целува ръка на Карадая и Камен Костадинов с който са близки приятели защото преди години бе председател на СДС в града . Костадинов също е член на Изпълкома на БФС на мафиота Б.Михайлов.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОРУНА ЛОМ

    36 9 Отговор
    ПАК ЛИ ТИ БЕ
  • 5 тодор

    59 26 Отговор
    Е точно на тея въздухари платените глупости и лъжи ще слушам
  • 6 Напомнящ

    68 7 Отговор
    Нали уж Баце пазеше нашите законни интереси от Кремъл? А то излезе, че Баце пазел Кремъл от нашите законни интереси.
  • 7 Ако не бяха американските продажници

    72 26 Отговор
    Като вас, газът щеше да ни е много по-евтин! Но нали все сте срещу Русия - на ви сега, умници!
  • 8 С подобни

    53 7 Отговор
    "капацитети " вече 30 години дълбаем дъното. Що не направят фирма да внасят евтин газ и петрол? Ааа не. Къде по добре е да се мъчиш в парламента.
  • 9 Ррррр

    54 2 Отговор
    В сайта на газпром си го пише! Турски поток е!
    В секция новини. Сърбия пилучава руски газ през турски поток, много е трудно да се потърси!
  • 10 Мародер

    48 18 Отговор
    Две торби с американска смет се представят като икономист и адвокат!? С рада стават трима - тамън орел, рак и щука тръгнали в една посока...
  • 11 Абе ,

    28 5 Отговор
    Стига мъчили тоя газ .. Дайте телефона на Малиноф ...🤭🤭
  • 12 Беню

    46 14 Отговор
    Мартин Димитров изобщо не го слушам и вярвам на експертизата му.Сумата и глупости избълва за атомната енергетика а сега глей кво стана.
  • 13 Деймос

    36 4 Отговор
    Има нещо гнило в тази мантра ..Природната ГАЗ достига до 1300 долара за 1000 куб.метра на спотови цени , а от Азърбейджан за 150 долара ?? Те не са ли в пазарна икономика ?? Освен това те имат връзки с ТУРЦИЯ - тръбни , и газ може да дойде и през Турция ...осен ако не се търси обяснения за ТОТАЛНИЯ КРАХ НА ПАЗАРА ЗА ЕНЕРГИЯ ! Не мисля че ще паднат цените ..., Решението за търговия през ПАЗАРА е грешното решени , вместо ДЪЛГОСРОЧНИТЕ ДОГОВОРИ практикувани от Германия , Австрия , Унгария ...
  • 14 Да,да

    40 11 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Да спрат да пушат трева! Това е резултатът от пушенето.

    Коментиран от #25, #42

  • 15 вуйчо

    40 10 Отговор
    На тия двамата само петолъчки им са в главите.
  • 16 Георги

    5 33 Отговор
    Славов е човека за когото гласувам, безпартиен кандидат с много искрени желания, жалко, че е все неоценен и предаван, но така е с истинските
  • 17 милиционер

    25 8 Отговор
    мартине, помниш ли, когато го пое без крем от невен !?

    Коментиран от #30

  • 18 Госг

    47 12 Отговор
    Тоя Льольо Мартето Димитров е пълен боклук. Някой спомня ли си какво говореше тоя мушморок за ядрената ни енергетика и в частност за Белене. Вадеше числа за мощностите ни и как не ни трябва Белене. Защо няма медия, която да му припомни глупостите от последните 6-7 години. Тия боклуци ще ни затрият заедно с ГЕРБ. Няма нормален човек, който да защитава тези в разрез с националния интерес. Тия пишман политици са за Белене, но за острова и с кирка и лопата да възстановяват съсипаната и ограбена държава и всеки от тях да отработи това, което е направил със своята некомпетентност и в разрес с националните интереси.
  • 19 Сандо

    38 6 Отговор
    Аз не помня тия,а и подобните им,да са донесли нещо добро за България!Живеят на чужди грантове и слугуват на чужди господари,говорят това,което им сложи в устата кукловода.

    Коментиран от #21

  • 20 Варненец

    31 14 Отговор
    Азърбайджанският газ е ЛЪЖА. Той е общо 15 млрд куб м за 5 държави. А Балкански поток е две тръбе по 55 млрд всяка. Е заради такива "експерти", грантове на ФАЩ, газът е над 1000 долара. Страдат народите заради циницната политика на Вашингтон.

    Коментиран от #22, #28

  • 21 Жоро

    7 20 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Помниш ли паспортизацията на сградите и ония 200-300 лв на семейство за една хартийка ? Такова нещо беше оборено и вече няма да има точно благодарения на Славов защото му пука за хората.
  • 22 Бамбука

    4 12 Отговор

    До коментар #20 от "Варненец":

    Ако написаното от теб е вярно и България ползва 2 млрд. куб м годишно, какъв ние проблема ? Ония 55 ,млрд можеш да си ги носиш на гръб.

    Коментиран от #47

  • 23 Кире

    16 3 Отговор
    Търсят под вола теле. Само и само да се харешат на някого.
  • 24 нане Геле

    29 5 Отговор
    Тези двамцата са готови да унищожат Родината ни за да унищожат енергетиката ни, зашото била руска. А за скъпия ток от мариците 1и 3 и дума не обелват.
  • 25 Антигербер

    4 10 Отговор

    До коментар #14 от "Да,да":

    Резултатът от пушенето е тъпият ти коментар!
  • 26 Смехурко

    5 14 Отговор
    Злото жуже в Москва ни направи смешни!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Напротив

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Варненец":

    има подписан договор за азерския газ, можеше сам да провериш преди да плямпаш

    Коментиран от #38

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 5 Отговор
    мафията герб мутрата БОРИСОВ съсипаха БЪЛГАРИЯ по точно след 1990 ГОДИНА сдс ИВАН КОСТОВ който унищожи икономика индустрията на БТ
    ЛУКАНОВАТА
    ВИДЕНОВАТА
    гладни ЗИМИ
    лъжите на ЦАРЯ
    та до герб
    помнит ли
    ехидно подигравателната усминвчица на
    СИМЕОН ДЯНКОВ КОГАТО ПОКАЗА ПОСТНАТА ПИЦА
    а помнит ли когато
    БОКО БОРИСОВ преди години нарече при посещение в
    САЩ щото БГ пенсионери били
    лош матерял
    БОЙКО ако е я филия с мас много хора гладуват
    онзиден на сметище в КЪРДЖАЛИ ток уби младж
    ГЛАДЪТ
    Е ПО СИЛЕН ОТ ТОКА
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ААААААААААА

    25 4 Отговор
    Като няма ГАЗ скачайте бе, знаете как: КОЙ КОЙ КОЙ не скача е червен! СДС СДС СДС СДС УУУУУУУУУуаааааааааааааааааВЕееееееееееееееее ИИИИИИИИиииии ДЕМОКРАЦИЯ! СДС СДС СДС ПАЗАРНА ИКОНОМИКА! СДС СДС СДС
  • 32 болни соосоиди

    25 8 Отговор
    А къде е евтиния американски втечнен газ, бе продажници. И с американзите ли има тайни договорки? Що развалихте дъргосрочния договор за газ с Газпром заради моментен спад в международната цена? Тези трябва да бъдат утрепани с камъни. Заради тях и още сумати соосоиди, нямаме АЕЦ Белене!
  • 33 НАРОДЪТ

    7 23 Отговор
    РАДЕВ , РАДЕВ - ДИКТАТОР , ТОТАЛЕН РАЗЕДИНИТЕЛ НА НАРОДА !! МАРШ КЪМ СМЕТИЩЕТО !

    Коментиран от #40

  • 34 Обективен

    7 16 Отговор
    Тонът на дискусията тук е доста невъздържан, за разлика от аргументираните позиции на Славов и Димитров. Аз гласувам за Мартин Димитров с преференция в 24 МИР София вече два пъти, защото човекът знае какво говори, а делата следват думите му. Вие можете ли да се похвалите с такива народни представители?
  • 35 Сатъра на Хана

    13 3 Отговор
    СДС и Дебили–от–България за Представители на Градските ЛГБТ
    .....
    А Ахмед Борисов на Селските ЛГБТ
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДАААААА....

    5 8 Отговор
    ОТ ..МЕКИТЕ КИТКИ НЕ РАЗБРАХ САМО,.... КОЙ.."ПОТОК",..ЦЕНТРАЛА, МАГИСТРАЛА, ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ,..СА ПОСТРОИЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ... ДЕЕЕБА, БСП, ЧАЛГАРА, КАНАДЕЦА, СОРОСПИИТЕ И..."ПОЧТЕНИТЕ" БЕЗДЕЛНИЦИ..ФАТМАКА,ХИТЛЕРА,ЕСЕМЕСА И ДС-ОЛИГАРХИЯТА?!?!?
    Я...НЕКОЙ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ДА...обЯсни...ПО ФАТМАШКИ

    Коментиран от #39

  • 38 изрод от ГЕРБ

    5 4 Отговор

    До коментар #28 от "Напротив":

    На варненци не може да се вярва,след като си избират руснак за кмет!
  • 39 LOSHIA

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "ДАААААА....":

    ДАААААА......Фатмак е бил дедо ти!

    Коментиран от #41

  • 40 LOSHIA

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "НАРОДЪТ":

    НАРОДА Е ПОДГОТВИЛ СМЕТИЩЕТО САМО ЗА ВАС И САМО ЗА ВААААААААС!!!!!!!
  • 41 ДАААААА....

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "LOSHIA":

    НЕ, ФАТМАК А...ПОРУЧИК, КУХАВЕЛКЕ!
    ОТ ВОЙСКАТА НА НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО!!
    ....

    Коментиран от #43

  • 42 изрод от ГЕРБ

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да,да":

    Защо прехвърляш собствените си навици върху тях??!!??
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Клуб на анонимния трол

    4 3 Отговор
    Колкото сме по зависими от руската газ и колкото е по скъпа, толкова ще се увеличават копейките ни на пост !
  • 45 Само да питам

    5 2 Отговор
    Абе тези двамата защо ми приличат на анимационните герои Милко и Морко?
  • 46 Болярин

    1 1 Отговор
    Природата понякога предлага и такива грешки - но със назидателен ефект - сиреч "-Нали не икате да приличате на тях ?!!"
  • 47 Варненец

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    България използвала само 2,5 млрд куб м газ? Като умножих по 10 получих почти 100 % точната цифра. На лъжата краката са къси.
  • 48 ПЛЮНКИ

    5 2 Отговор
    АМИ ДОКАЖЕТЕ ГО ЧЕ ИМА ТАЙНИ ДОГОВОРКИ МЕЖДУ РАЗБОЙКО, ЕРДОГАН, СЪРБИЯ И ПУТИН И ВКАРАЙТЕ РАЗБОЙКО В ЗАТВОРА!!!! АМА МАЙ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ЗА ДА БЪДЕ НЯКОЙ ОПЛЮТ. ЗНАЕМ ВИ ОЩЕ ОТ СДС.
  • 49 5777

    1 1 Отговор
    Ясно е че и рундьо е в играта иначе бързо ще се разбута схемата;)