Last news in Fakti

18 Юли, 2014 16:27 2 773 0

Трагичните истории на пасажерите на MH17

  • mh17-
  • самолет-
  • украйна-
  • малайжа еърлайнс-
  • малайзийските авиолинии-
  • боинг 777

Холандец

Трагичните истории на пасажерите на MH17 - 1
Снимки АП/БТА

Катастрофата с малайзийския самолет, който се разби вчера на територията на Украйна, потресе цял свят.

Трагедията с полет MH17 на малайзийските авиолинии, в която загинаха около 300 души вчера по някакъв начин бе свързана с  друг подобен случай. През март самолет на същата компания с номер MH370 изчезна над Индийския океан. Съвпаденията се оказаха прекалено много – авиокомпанията, моделът на машината, както и приблизителният брой на пътниците.

Но едно съвпадение се оказа изключително трагично за една австралийка. За Кайлийн Ман името „Малайжа еърлайнс“ вече ще е свързано само и единствено с много мъка и болка.

Преди 4 месеца братът на Кайлийн и съпругата му се качили на злощастният полет, който изчезна над Индийския океан. Днес жената разбра, че на катастрофиралия вчера полет е била доведената й дъщеря, съобщи АП.

"Това просто върна всички, всичко обратно", каза Грег Бъроус, брат на г-жа Ман. "Това просто... отново разкъса вътрешностите ни."

По ирония на съдбата един от пасажерите на обречения полет MH17 се "пошегува неуместно за изчезването на този полет". Холандецът публикувал в социалната мрежа Facebook снимка на обречения самолет само миг преди да се качи на борда "в случай, че машината изчезне". Машината, която е заснета на пистата е излетяла от летище Схипхол в Амстердам по обяд в четвъртък. Същият самолет, само няколко часа по-късно, е свален на границата между Русия и Украйна в "терористичен акт", убивайки всички 295 души на борда, пише в. „Дейли мейл“.

Снимката на Боинга е направена и публикувана  във Facebook от младеж  с псевдоним Кор Пан от Северна Холандия. Той качил снимката на въздухоплавателното средство в социалната мрежа с надпис: "Ако този самолет изчезне, ето как изглежда."

Очевидно е, че коментарът е бил шеговита препратка към полет MH370, който изчезна по време на полет от Куала Лумпур до Пекин на 8 март.

След като видели снимки, приятелите на младежа първоначално се включили в шегата и му пожелали приятно пътуване, но техните коментари бързо направили обратен завой когато се появила новината за катастрофата. Всички започнали да питат дали наистина това е неговия полет и се надявали това да не е вярно. Оказало се обаче истина – Кор се намирал на борда на  катастрофиралия Боинг 777.

Според роднини и близки на холандеца, той е пътувал заедно с приятелката си.

Според пресаташето на "Малайжа еърлайнс" на борда на самолета са пътували най-малко 151 холандци.

Сред трагичните истории обаче има и една със щастлив край. Това е историята на младо британско семейство, което успява да измами смъртта, след като предпочело да изчака друг полет за почивката си в Куала Лумпур.

"Трябва да има някой, който бди над нас", заяви Бари Сим, който за малко да се качи на самолета заедно със жена си Изи и малкото им бебе.

Когато пристигнали на летището се оказало, че полетът е пълен и тримата няма да могат да се качат заедно. Така те изчакали следващия самолет, който бил след няколко часа.

В интервю за в. „Дейли Телеграф“, г-н Сим, заяви: "Можете да си представите онова болно усещане за дупка в корема и учестения сърдечен ритъм, които изпитах щом чух новината за сваления самолет."

Двойката, която се описва като лоялни клиенти на Малайжия Еърлайнс заяви, че след като преминал първоначалния шок от новината "толкова се зарадвали", че не са били пуснати на борда на самолета.

Властите потвърждиха, че на борда на разбилия се самолет са пътували 9 британски поданици.

Още снощи редица авиокомпании от цял свят спряха полетите си, които минават над украинското въздушно пространство. Сред тях бяха и руските компании „Аерофлот“ и „Трансаеро“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА